X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe słowa 😍 ogólnie wszystko to wiem, że to dobre dla maleńkiej o konsekwencjach więc sie godze na to. To też konsekwencja cukrzycy w ciąży. Częściej doświadczają właśnie dzieci po cukrzycy. Plus jednak ten wiem porodu. I to że weekend. I lepiej leżeć na położniczym i jako ja pacjentka. Niż trafić na pediatrię pod lampy.
    Tylko wiecie burza hormonow od eufori po płacz, że tęsknię za starsza. A ona za mną i pomyśli, że ja zostawiłam albo że sisotrzyczka jej mame zabrała. No same wiecie jak to jest 🤷🏻‍♀️

Agnuka, mogę wyjmować na karmienie, na przebieranie pieluszki. I to sama robię. Karmie piersią. Ale mam też kolektor i jak karmie to mi skapuje, żeby w razie czego dokarmiać butlą. Mam co 3 godziny karmić, żeby waga rosła i wypłukać jak najszybciej bilirubine. Ale mała co dwie godziny sie budzi 😄 na razie z butli w ogóle nie chciała pociągnąć. Może kwestia smoczka. Bo kupiłam najprostrza butelke Lovi.

A Sara piękny kącik dla Lidki, no to czekamy wszystkie !

Galadriela jak tam Ignaś?

Poziomka25 lubi tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    Dziękuję za miłe słowa 😍 ogólnie wszystko to wiem, że to dobre dla maleńkiej o konsekwencjach więc sie godze na to. To też konsekwencja cukrzycy w ciąży. Częściej doświadczają właśnie dzieci po cukrzycy. Plus jednak ten wiem porodu. I to że weekend. I lepiej leżeć na położniczym i jako ja pacjentka. Niż trafić na pediatrię pod lampy.
    Tylko wiecie burza hormonow od eufori po płacz, że tęsknię za starsza. A ona za mną i pomyśli, że ja zostawiłam albo że sisotrzyczka jej mame zabrała. No same wiecie jak to jest 🤷🏻‍♀️

Agnuka, mogę wyjmować na karmienie, na przebieranie pieluszki. I to sama robię. Karmie piersią. Ale mam też kolektor i jak karmie to mi skapuje, żeby w razie czego dokarmiać butlą. Mam co 3 godziny karmić, żeby waga rosła i wypłukać jak najszybciej bilirubine. Ale mała co dwie godziny sie budzi 😄 na razie z butli w ogóle nie chciała pociągnąć. Może kwestia smoczka. Bo kupiłam najprostrza butelke Lovi.

A Sara piękny kącik dla Lidki, no to czekamy wszystkie !

Galadriela jak tam Ignaś?

U nas akurat mocna żółtaczka związana była z konfliktem grup głównych krwii. Nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje 🤷🏻‍♀️ wtedy bardzo trudno było im zbić poziom bilirubiny i Misia musiała być całkiem w inkubatorze w zamknięciu na naświetlaniach praktycznie przez tydzień czasu 🤦🏻‍♀️ to był koszmar, bo leżała na innym oddziale, ani dotknąć, ani karmić, tylko siedzieć przy inkubatorze, patrzeć i żyć od wyniku do wyniku, od laktatora do laktatora 🤷🏻‍♀️

Cieszę się bardzo, że możesz mieć Michalinę przy sobie, to duży plus dla psychiki kobiety po porodzie 🤗
    Trzymam kciuki za jutrzejszy wynik, karmcie się na zdrowie, niech bilirubina się normuje 🙂❣️
    Jeszcze chwila i będziesz z powrotem w domu i wytulisz Marcelinę za wszystkie czasy 🙂

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mama-niemowlaka.pl/sklep/produkt/dlamamy/bielizna-poporodowa/majtki-poporodowe-bawelniane-mix-kolorow/?attribute_rozmiar=XXL&utm_source=Google+Shopping&utm_medium=cpc&utm_campaign=GoogleMerchant&gclid=CjwKCAjwpJWoBhA8EiwAHZFzfnJNFNb3hHcS_xCxrxMaPTsihxwdegfaadI62a1pyl3Vxiitc8YFGRoCxhwQAvD_BwE

Polecam te majtki jak coś 😄

Umka lubi tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka. Tak wyprzytulamh sie i nawet pozwolę spać w nocy w łóżku z nami 😍🥰

Jejku pierwszy raz o czym takim słyszę 🤔

To bardzo przykre że u Was się zdarzyło. To musiałaś sie czuć jak na prawdę mama wcześniaka..

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Laura321 Koleżanka

Wysłany: 16 września 2023, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    https://mama-niemowlaka.pl/sklep/produkt/dlamamy/bielizna-poporodowa/majtki-poporodowe-bawelniane-mix-kolorow/?attribute_rozmiar=XXL&utm_source=Google+Shopping&utm_medium=cpc&utm_campaign=GoogleMerchant&gclid=CjwKCAjwpJWoBhA8EiwAHZFzfnJNFNb3hHcS_xCxrxMaPTsihxwdegfaadI62a1pyl3Vxiitc8YFGRoCxhwQAvD_BwE

Polecam te majtki jak coś 😄

A podpowiedz rozmiarowo. Brać raczej takie wieksze czy obciślejsze?🙈

preg.png
    Czekamy na córeczkę💖💖
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka u nas było podobnie. Tola urodziła się i byłyśmy razem chwilę po porodzie a potem karetką wywieźli ją do innego szpitala a ja zostałam tam gdzie rodziłam. To była najdłuższa noc w moim życiu 🙄 nikt nie chciał udzielić mi informacji co się z nią dzieje, nie wiedzieliśmy czy przeżyła... dopiero rano wyszłam ze szpitala i pojechaliśmy do niej. Była w szpitalu na OIONie ale ja już nie byłam pacjentką szpitala więc co rano jeździłam, siedziałam do wieczora pod inkubatorem a nocami ściągałam mleko patrząc na zdjęcia.
    Zdecydowanie nie tak powinny wyglądać pierwsze dni 🥴

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura321 wrote:
    A podpowiedz rozmiarowo. Brać raczej takie wieksze czy obciślejsze?🙈

Dla siebie zamówił XL. I są idealne. Ja mam gdzieś 100 /106 w biodrach. Nie wiem jaki obwód brzucha 😛 ale jak przed porodem przymierzałam, to były takie z niskim stanem a teraz ciut poniżej pępka jak podciągnę. Ale nic mnie nie uwiera. Trzymają wkładkę. I mam wrażenie, że tyłek nie taki spocony jak po tych siatkowych horizomach, w których do dziś rana byłam..

Umka lubi tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj to ja nie mogę narzekać przy Waszych opowieściach..no ale wiecie gdzie jak nje tutaj można trochę popłakać nawet z byle powodu.

Poziomka25 lubi tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh Sara chyba ten 16.09 nie pisany Tobie 🤷🏻‍♀️

Za to spojrzałam na Laurę i tak myślę oh 37 ? No to idealnie rodzić za 2 tygodnie 😛

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wiadomo, każda z Nas chciałaby od razu po porodzie być z dzieckiem i jak najszybciej wrócić do domu. Ale trzymamy kciuki aby lampy szybko rozprawiły się z bilirubina i abyście wróciły do domu już za chwilę ❤️

U mnie dziś już w pewnym momencie były takie fajne skurcze, że autentycznie myślałam, że coś się rozkręca. Wymęczyło, wynuralo i odpuściło 🙄

Ale tak czy inaczej już niedługo 🙂

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Praskovia Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:

Za to spojrzałam na Laurę i tak myślę oh 37 ? No to idealnie rodzić za 2 tygodnie 😛

Może Sarę serio Ania blokuje? 🤔🤣🤣

Kropka, trzymam kciuki, żeby to się szybko unormowało. Pobyt w szpitalu przedłużony przez bilirubinę to niby takie nic, a jednak potrafi załamać. Rozumiem doskonale, szczególnie w kontekście starszaka, który czeka w domu na mamę… Dużo siły!

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2023, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Burza hormonów po porodzie robi swoje. I to każda która już urodziła wie. Ja tez ryczalalam :) a teraz już jestem tydzień w szpitalu bez mojej 2 łatki. A ona nigdy nie zostawała na tak długo sama. Nawet na jedna noc ale o dziwo radzi sobie wyśmienicie. Chyba pomogła nam kicia kocia będzie mieć braciszka nunusia :)

• gabryśka Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, moja też była 2 dni naświetlania. W sumie nawet dwie doby... Bo i w dzień i w nocy leżała po lampami... (też płakałam.. Że musi tam leżeć)
    Koleżanka z pokoju miała dzieciątko jedną noc.. i potem wyszli do domu. Więc mam nadzieję że u was też będzie krótko.
    Ja dietę trzymałam do dnia porodu... Tak też miałam przez diabetolog powiedziane.. Więc kolejnego dnia po porodzie... Chyba tylko raz zmierzyłam cukier....
    potem weszło słodkie i wszystko na co miałam chęć przez te ostatnie miesiące 🙈.

Ja jestem z woj. lubuskiego, okolice Gorzowa Wlkp.
    Ale tu w Gorzowie to tak marnie z lekarzami... Często jeżdżę do Poznania albo Szczecina.
    Tak, właśnie prywatnie umówiłam się do okulisty.. Bo w poradni terminy na koniec roku.. Ale znalazłam gabinet okulistyczny gdzie typowo badają wcześniaki ... i to właśnie w Szczecinie..
    W pon jeszcze ogarnę jeszcze neurologa i fizjoterapeutę.
    Akurat fizjo. .. jest w okolicy więc o tyle dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2023, 21:31

❤ 2008r. - 👧
    ❤2016r.- 👧
    ❤2023r. -👧
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia wrote:
    Może Sarę serio Ania blokuje? 🤔🤣🤣

Kropka, trzymam kciuki, żeby to się szybko unormowało. Pobyt w szpitalu przedłużony przez bilirubinę to niby takie nic, a jednak potrafi załamać. Rozumiem doskonale, szczególnie w kontekście starszaka, który czeka w domu na mamę… Dużo siły!

Czuję presję 🤣
    Dzisiaj miałam bóle i myślałam że się coś zaczyna.
    Ale nie mam chwilowo czasu 🤣
    Widzę że stary BARDZO nie ogarnia budowy, więc mam kolejny tydzień z głowy.
    Nie mogę do szpitala.
    W czwartek będzie wizyta i dostanę skierowanie na CC. Oficjalnie w końcu.
    Praskovia możesz wpisać od razu w kalendarz.
    25.09 po namyśle chyba się kładę i niech robią co chcą ze mną już.
    Ale do tego czasu grafik pełny innymi rzeczami.

Także nie czekajcie specjalnie na mnie 🤣

[age.png
  • elforia Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka ściskam mocno! Też płakałam jak noc dłużej musieliśmy zostać… tak bardzo chciałam do domu…

Sara cudowny kącik! Gdzie zamowilasptzewijak na komodę? Ja szukam cały czas, bo potrzebuje w kolorze jasnego drewna…

Aniu dokończ co masz do zrobienia i uciekaj na porodówkę!
    U nas miało być planowane poddasze w środę…, ale mamy insekty w 3 belkach… wiec musimy gazowac dom… albo czymś je wybić i przełożyć pianowanie🤦🏼‍♀️ wiec końca nie widać…

Gabrysia witam po sąsiedzku :) My teraz mieszkamy pod Poznaniem, ale okolice Miedzyrzecza to Nasz dom 😊

gabryśka lubi tę wiadomość

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elforia znalazłam na OLX 🫣 moja wewnętrzna Grażyna uwielbia używane rzeczy w idealnym stanie 😬😬😬

U mnie po 8 h skurczów ucichło.... teraz znowu boli brzuch. Czop sukcesywnie odchodzi przy każdej wizycie w toalecie 🤷🏻‍♀️
    Idę spać bo ten dzień mnie wykończył a to jeszcze może potrwać 🙄

elforia lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Laura321 Koleżanka

Wysłany: 16 września 2023, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:

Za 2 tygodnie to 30.09 dla mnie? :D bo i ja sobie tak obstawiam właśnie😂

preg.png
    Czekamy na córeczkę💖💖
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Dokładnie o 30.09 pomyślałam 😄

Sara odpoczywaj, oby to było to! Też zbierałam siły na poród 🤣

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    Tak. Dokładnie o 30.09 pomyślałam 😄

Sara odpoczywaj, oby to było to! Też zbierałam siły na poród 🤣

Ten post pisałam 40 minut i przerwałam 🤣

Ania to tak jak ja miałam, że to musze jeszcze tego zrobić. To tamtego. Wiec nie mogę rodzić. A to mąż poprosił do środy sie wstrzymać. No i tak było 😄

Gabryśka w takim tempie życia nawet sie nie da trzymać tej diety 🙈 a w szpitalu to w ogóle. W nocy to mam taki wilczy apetyt i karmić trzeba a posiłki w dużych odstępach, to jak nie zjeść batonika proteinowego czy kabanosa 🤣

Gabryśka, a jak życie z takim maluszkiem w domu? Mąż nie boi sie okruszki ?

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Freya21 Koleżanka

Wysłany: 17 września 2023, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy też tak puchniecie? Stopy, dłonie, twarz. Ledwo piszę na telefonie, a stopy to mam dwa wielkie balony. Trzymam je w górze, ale to mało co pomaga. Palców u rąk nie mogę zgiąć. Macie na to jakieś rady, oprócz porodu? 😉

age.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ