WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe słowa 😍 ogólnie wszystko to wiem, że to dobre dla maleńkiej o konsekwencjach więc sie godze na to. To też konsekwencja cukrzycy w ciąży. Częściej doświadczają właśnie dzieci po cukrzycy. Plus jednak ten wiem porodu. I to że weekend. I lepiej leżeć na położniczym i jako ja pacjentka. Niż trafić na pediatrię pod lampy.
    Tylko wiecie burza hormonow od eufori po płacz, że tęsknię za starsza. A ona za mną i pomyśli, że ja zostawiłam albo że sisotrzyczka jej mame zabrała. No same wiecie jak to jest 🤷🏻‍♀️

Agnuka, mogę wyjmować na karmienie, na przebieranie pieluszki. I to sama robię. Karmie piersią. Ale mam też kolektor i jak karmie to mi skapuje, żeby w razie czego dokarmiać butlą. Mam co 3 godziny karmić, żeby waga rosła i wypłukać jak najszybciej bilirubine. Ale mała co dwie godziny sie budzi 😄 na razie z butli w ogóle nie chciała pociągnąć. Może kwestia smoczka. Bo kupiłam najprostrza butelke Lovi.

A Sara piękny kącik dla Lidki, no to czekamy wszystkie !

Galadriela jak tam Ignaś?

Poziomka25 lubi tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    Dziękuję za miłe słowa 😍 ogólnie wszystko to wiem, że to dobre dla maleńkiej o konsekwencjach więc sie godze na to. To też konsekwencja cukrzycy w ciąży. Częściej doświadczają właśnie dzieci po cukrzycy. Plus jednak ten wiem porodu. I to że weekend. I lepiej leżeć na położniczym i jako ja pacjentka. Niż trafić na pediatrię pod lampy.
    Tylko wiecie burza hormonow od eufori po płacz, że tęsknię za starsza. A ona za mną i pomyśli, że ja zostawiłam albo że sisotrzyczka jej mame zabrała. No same wiecie jak to jest 🤷🏻‍♀️

Agnuka, mogę wyjmować na karmienie, na przebieranie pieluszki. I to sama robię. Karmie piersią. Ale mam też kolektor i jak karmie to mi skapuje, żeby w razie czego dokarmiać butlą. Mam co 3 godziny karmić, żeby waga rosła i wypłukać jak najszybciej bilirubine. Ale mała co dwie godziny sie budzi 😄 na razie z butli w ogóle nie chciała pociągnąć. Może kwestia smoczka. Bo kupiłam najprostrza butelke Lovi.

A Sara piękny kącik dla Lidki, no to czekamy wszystkie !

Galadriela jak tam Ignaś?

U nas akurat mocna żółtaczka związana była z konfliktem grup głównych krwii. Nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje 🤷🏻‍♀️ wtedy bardzo trudno było im zbić poziom bilirubiny i Misia musiała być całkiem w inkubatorze w zamknięciu na naświetlaniach praktycznie przez tydzień czasu 🤦🏻‍♀️ to był koszmar, bo leżała na innym oddziale, ani dotknąć, ani karmić, tylko siedzieć przy inkubatorze, patrzeć i żyć od wyniku do wyniku, od laktatora do laktatora 🤷🏻‍♀️

Cieszę się bardzo, że możesz mieć Michalinę przy sobie, to duży plus dla psychiki kobiety po porodzie 🤗
    Trzymam kciuki za jutrzejszy wynik, karmcie się na zdrowie, niech bilirubina się normuje 🙂❣️
    Jeszcze chwila i będziesz z powrotem w domu i wytulisz Marcelinę za wszystkie czasy 🙂

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mama-niemowlaka.pl/sklep/produkt/dlamamy/bielizna-poporodowa/majtki-poporodowe-bawelniane-mix-kolorow/?attribute_rozmiar=XXL&utm_source=Google+Shopping&utm_medium=cpc&utm_campaign=GoogleMerchant&gclid=CjwKCAjwpJWoBhA8EiwAHZFzfnJNFNb3hHcS_xCxrxMaPTsihxwdegfaadI62a1pyl3Vxiitc8YFGRoCxhwQAvD_BwE

Polecam te majtki jak coś 😄

Umka lubi tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka. Tak wyprzytulamh sie i nawet pozwolę spać w nocy w łóżku z nami 😍🥰

Jejku pierwszy raz o czym takim słyszę 🤔

To bardzo przykre że u Was się zdarzyło. To musiałaś sie czuć jak na prawdę mama wcześniaka..

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Laura321 Koleżanka

Wysłany: 16 września 2023, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    https://mama-niemowlaka.pl/sklep/produkt/dlamamy/bielizna-poporodowa/majtki-poporodowe-bawelniane-mix-kolorow/?attribute_rozmiar=XXL&utm_source=Google+Shopping&utm_medium=cpc&utm_campaign=GoogleMerchant&gclid=CjwKCAjwpJWoBhA8EiwAHZFzfnJNFNb3hHcS_xCxrxMaPTsihxwdegfaadI62a1pyl3Vxiitc8YFGRoCxhwQAvD_BwE

Polecam te majtki jak coś 😄

A podpowiedz rozmiarowo. Brać raczej takie wieksze czy obciślejsze?🙈

preg.png
    Czekamy na córeczkę💖💖
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka u nas było podobnie. Tola urodziła się i byłyśmy razem chwilę po porodzie a potem karetką wywieźli ją do innego szpitala a ja zostałam tam gdzie rodziłam. To była najdłuższa noc w moim życiu 🙄 nikt nie chciał udzielić mi informacji co się z nią dzieje, nie wiedzieliśmy czy przeżyła... dopiero rano wyszłam ze szpitala i pojechaliśmy do niej. Była w szpitalu na OIONie ale ja już nie byłam pacjentką szpitala więc co rano jeździłam, siedziałam do wieczora pod inkubatorem a nocami ściągałam mleko patrząc na zdjęcia.
    Zdecydowanie nie tak powinny wyglądać pierwsze dni 🥴

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura321 wrote:
    A podpowiedz rozmiarowo. Brać raczej takie wieksze czy obciślejsze?🙈

Dla siebie zamówił XL. I są idealne. Ja mam gdzieś 100 /106 w biodrach. Nie wiem jaki obwód brzucha 😛 ale jak przed porodem przymierzałam, to były takie z niskim stanem a teraz ciut poniżej pępka jak podciągnę. Ale nic mnie nie uwiera. Trzymają wkładkę. I mam wrażenie, że tyłek nie taki spocony jak po tych siatkowych horizomach, w których do dziś rana byłam..

Umka lubi tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj to ja nie mogę narzekać przy Waszych opowieściach..no ale wiecie gdzie jak nje tutaj można trochę popłakać nawet z byle powodu.

Poziomka25 lubi tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh Sara chyba ten 16.09 nie pisany Tobie 🤷🏻‍♀️

Za to spojrzałam na Laurę i tak myślę oh 37 ? No to idealnie rodzić za 2 tygodnie 😛

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wiadomo, każda z Nas chciałaby od razu po porodzie być z dzieckiem i jak najszybciej wrócić do domu. Ale trzymamy kciuki aby lampy szybko rozprawiły się z bilirubina i abyście wróciły do domu już za chwilę ❤️

U mnie dziś już w pewnym momencie były takie fajne skurcze, że autentycznie myślałam, że coś się rozkręca. Wymęczyło, wynuralo i odpuściło 🙄

Ale tak czy inaczej już niedługo 🙂

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Praskovia Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:

Za to spojrzałam na Laurę i tak myślę oh 37 ? No to idealnie rodzić za 2 tygodnie 😛

Może Sarę serio Ania blokuje? 🤔🤣🤣

Kropka, trzymam kciuki, żeby to się szybko unormowało. Pobyt w szpitalu przedłużony przez bilirubinę to niby takie nic, a jednak potrafi załamać. Rozumiem doskonale, szczególnie w kontekście starszaka, który czeka w domu na mamę… Dużo siły!

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2023, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Burza hormonów po porodzie robi swoje. I to każda która już urodziła wie. Ja tez ryczalalam :) a teraz już jestem tydzień w szpitalu bez mojej 2 łatki. A ona nigdy nie zostawała na tak długo sama. Nawet na jedna noc ale o dziwo radzi sobie wyśmienicie. Chyba pomogła nam kicia kocia będzie mieć braciszka nunusia :)

• gabryśka Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, moja też była 2 dni naświetlania. W sumie nawet dwie doby... Bo i w dzień i w nocy leżała po lampami... (też płakałam.. Że musi tam leżeć)
    Koleżanka z pokoju miała dzieciątko jedną noc.. i potem wyszli do domu. Więc mam nadzieję że u was też będzie krótko.
    Ja dietę trzymałam do dnia porodu... Tak też miałam przez diabetolog powiedziane.. Więc kolejnego dnia po porodzie... Chyba tylko raz zmierzyłam cukier....
    potem weszło słodkie i wszystko na co miałam chęć przez te ostatnie miesiące 🙈.

Ja jestem z woj. lubuskiego, okolice Gorzowa Wlkp.
    Ale tu w Gorzowie to tak marnie z lekarzami... Często jeżdżę do Poznania albo Szczecina.
    Tak, właśnie prywatnie umówiłam się do okulisty.. Bo w poradni terminy na koniec roku.. Ale znalazłam gabinet okulistyczny gdzie typowo badają wcześniaki ... i to właśnie w Szczecinie..
    W pon jeszcze ogarnę jeszcze neurologa i fizjoterapeutę.
    Akurat fizjo. .. jest w okolicy więc o tyle dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2023, 21:31

❤ 2008r. - 👧
    ❤2016r.- 👧
    ❤2023r. -👧
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia wrote:
    Może Sarę serio Ania blokuje? 🤔🤣🤣

Kropka, trzymam kciuki, żeby to się szybko unormowało. Pobyt w szpitalu przedłużony przez bilirubinę to niby takie nic, a jednak potrafi załamać. Rozumiem doskonale, szczególnie w kontekście starszaka, który czeka w domu na mamę… Dużo siły!

Czuję presję 🤣
    Dzisiaj miałam bóle i myślałam że się coś zaczyna.
    Ale nie mam chwilowo czasu 🤣
    Widzę że stary BARDZO nie ogarnia budowy, więc mam kolejny tydzień z głowy.
    Nie mogę do szpitala.
    W czwartek będzie wizyta i dostanę skierowanie na CC. Oficjalnie w końcu.
    Praskovia możesz wpisać od razu w kalendarz.
    25.09 po namyśle chyba się kładę i niech robią co chcą ze mną już.
    Ale do tego czasu grafik pełny innymi rzeczami.

Także nie czekajcie specjalnie na mnie 🤣

[age.png
  • elforia Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka ściskam mocno! Też płakałam jak noc dłużej musieliśmy zostać… tak bardzo chciałam do domu…

Sara cudowny kącik! Gdzie zamowilasptzewijak na komodę? Ja szukam cały czas, bo potrzebuje w kolorze jasnego drewna…

Aniu dokończ co masz do zrobienia i uciekaj na porodówkę!
    U nas miało być planowane poddasze w środę…, ale mamy insekty w 3 belkach… wiec musimy gazowac dom… albo czymś je wybić i przełożyć pianowanie🤦🏼‍♀️ wiec końca nie widać…

Gabrysia witam po sąsiedzku :) My teraz mieszkamy pod Poznaniem, ale okolice Miedzyrzecza to Nasz dom 😊

gabryśka lubi tę wiadomość

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 16 września 2023, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elforia znalazłam na OLX 🫣 moja wewnętrzna Grażyna uwielbia używane rzeczy w idealnym stanie 😬😬😬

U mnie po 8 h skurczów ucichło.... teraz znowu boli brzuch. Czop sukcesywnie odchodzi przy każdej wizycie w toalecie 🤷🏻‍♀️
    Idę spać bo ten dzień mnie wykończył a to jeszcze może potrwać 🙄

elforia lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Laura321 Koleżanka

Wysłany: 16 września 2023, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:

Za 2 tygodnie to 30.09 dla mnie? :D bo i ja sobie tak obstawiam właśnie😂

preg.png
    Czekamy na córeczkę💖💖
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Dokładnie o 30.09 pomyślałam 😄

Sara odpoczywaj, oby to było to! Też zbierałam siły na poród 🤣

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    Tak. Dokładnie o 30.09 pomyślałam 😄

Sara odpoczywaj, oby to było to! Też zbierałam siły na poród 🤣

Ten post pisałam 40 minut i przerwałam 🤣

Ania to tak jak ja miałam, że to musze jeszcze tego zrobić. To tamtego. Wiec nie mogę rodzić. A to mąż poprosił do środy sie wstrzymać. No i tak było 😄

Gabryśka w takim tempie życia nawet sie nie da trzymać tej diety 🙈 a w szpitalu to w ogóle. W nocy to mam taki wilczy apetyt i karmić trzeba a posiłki w dużych odstępach, to jak nie zjeść batonika proteinowego czy kabanosa 🤣

Gabryśka, a jak życie z takim maluszkiem w domu? Mąż nie boi sie okruszki ?

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Freya21 Koleżanka

Wysłany: 17 września 2023, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy też tak puchniecie? Stopy, dłonie, twarz. Ledwo piszę na telefonie, a stopy to mam dwa wielkie balony. Trzymam je w górze, ale to mało co pomaga. Palców u rąk nie mogę zgiąć. Macie na to jakieś rady, oprócz porodu? 😉

age.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ