WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Poziomka, może będzie lepiej. Zawsze może być inaczej. Będę za Was mocno trzymać kciuki. Takie planowe to pewnie raczej rano?
    a pierwsze CC też tak na zimno planowe?
    Pierwsze wiedziałam ze będzie cc ale zaskoczyły mnie wyniki i wszystko było na wariackich papierach i miałam cc o 20.20

Teraz pewnie gdzieś rano. 🙈😮

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję,że tym razem będzie łatwiej, że lepiej to zniesiesz. powodzenia

• Mju Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka, Chantel, jestem z Wami. Też się boję. A z drugiej strony innego wyjścia nie ma, wszystkie damy radę!

Syrenka, a jak u Ciebie?

Poziomka25, Mala_syrenka lubią tę wiadomość

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za CC ❤️❤️❤️

Ja wciąż czekam 🫣 kto by pomyślał 🫣
    Tydzień do terminu. Jak nic się nie ruszy to w przyszłym tygodniu dostanę skierowanie na indukcję 🤦🏻‍♀️
    Czop już odszedł dawno, skurcze przepowiadajace mam codziennie po kilka godzin i coś się rozbujać nie może 🤷🏻‍♀️

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Asiek94 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2023, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, jak zobaczyłam, że ostatni wpis jest od Ciebie, myślałam, że już po😅 wszystkie razem z Tobą wyczekujemy Lidki, a jej jak na złość się nie spieszy🤭

Mnie od tygodnia też już męczą coraz mocniejsze skurcze przepowiadające, dzisiaj w nocy miałam wrażenie jakby coś się miało zacząć. Co 2h na siusiu i jakieś takie dziwne przeczucie wewnątrz... no ale wstałam i działam dalej w pokoju dzieci. Dzisiaj mąż przywiezie łóżeczko, będziemy składać w końcu. Dziś 36+1, jeszcze tydzień i mogłabym rodzić, bo już mnie wykańczają i skurcze i ból w miednicy😬 noce to jest jakaś tragedia od kilku dni, nie mogę się w ogóle ułożyć. Chyba się w koncu przeniosę na spanie do salonu, bo męża budzę przy okazji przekręcania się z boku na bok, lub jak wstaję do toalety. W ogóle mam jakieś takie poczucie, że nie mam nic uszykowane, że nie jestem w ogole gotowa z niczym. Dzisiaj szykuję małą torbę dla mojej starszej, w razie jakby musiała zostać u babci. Tak sobie czytałam Wasze rozterki a propos przygotowania starszaków na czas pobytu mamusi w szpitalu... i w sumie Wam powiem, że sama zaczęłam się stresować🙈 w lipcu zaliczyłam 5 dniowy pobyt w szpitalu i w sumie córka poradziła sobie z tym znacznie lepiej, niż ja. Teoretycznie nie powinno być źle, ale obawy mam mimo to.

Kropka, przeurocze zdjęcie. Super, że już jesteście razem w domku🥰

Poziomka, trzymam mocno kciuki za Was!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za kciuki. Chciałabym być jednak już po. Oczywiście dzisiaj na ktg tez jakieś skurcze się zapisały. To tak już co jakiś czas mam. Jestem ciekawa jak wyniki krwi i czy do jutra na spokojnie wytrzymam 🙈

• MalgosiaKmK Ekspertka

Wysłany: 19 września 2023, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka25 powodzenia. W końcu coś się ruszy. Trzymam kciuki.

04.11.2015 cp (8tc) Aniołek
    14.02.2017 synek 💙
    age.png

age.png

29.10.2023 Julcia🩷
  • Eskalopka Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1003 wrote:
    Ze mnie właśnie coś wyleciało i się zestresowałam.
    Brzuch mnie zaczął boleć z nerwów.
    Stary zaraz jedzie do Wrocławia, potem jeszcze musi coś załatwić.
    Wróci późno.
    A ja będę musiała się sama w razie czego zawieść do szpitala 🫣

Zdefiniuj "coś"?
    Spokój cię uratuje 😉 Nawet jeśli to dziś, to dasz radę.

Mnie dziś jest ogólnie smutno. Do tego stopnia, że czas zabijam przy Gilmore Girls...
    No i w domu rodzinnym sytuacja raczej marna, bo tata jest w fatalnym stanie i raczej szans na poprawę nie ma. Bardziej na pogorszenie i że wnuka nie pozna... Od dawna się na to szykowało, ale myślałam, że może jeszcze nie teraz.

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś ranek pełen emocji, nie wiem skąd mi się przypałętały dreszcze i wymioty. Nawet łyka wody nie byłam w stanie wziąć. Mała tętno w kosmosie, oprócz tachykardii i mojego wysokiego pulsu wszystko w normie, więc podłączyli mnie do nawodnienia i się uspokoiło, ale była groźba pilnego CC.
    Mam nadzieję, że już będzie lepiej, bo mój stres też jej na pewno nie pomógł 🤯

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Mju Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eskalopka, bardzo mi przykro :( najszczęśliwsze doświadczenie Ci się zazębia z najbardziej przykrym…

Ania, wizyta w czwartek? Wytrwasz czy szybciej będziesz jechała?

Agentka, dobrze, że się uspokoiło i w szpitalu jesteście. 🤞🏻

age.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam,że pisanie tutaj mi bardzo nie służy, więc sobie głównie podczytuje.
    Eskalopka, dużo siły! bardzo trudny czas.
    Agentka, uff, oby bylo wszystko ok!
    Sara, współczuję. naprawdę wiem,co przeżywasz. Czop u mnie już też się wykruszal, prawie codziennie mam biegunkę, a skurcze są dla mnie łudząco podobne z porodowymi. przepowiadające nie wspomnę. zaczęły być takie dokuczliwe,że potrafią obudzić w nocy, są bardzo regularne, a czasami nawet odnoszę wrażenie,że się nasilają. Niby jeszcze nie czas, ale tak naprawdę to nie wiadomo, kiedy syn stwierdzi,że to jego pora. on nie ma kalendarza, nie ma blokady,że do 37 tyg nie wychodzi. Jednocześnie wiem,że gdybym była w 38+ to by mi to strasznie ryło glowe. a to mnie pewnie czeka.
    u mnie sinusoida. wczoraj zjazd, dzisiaj zryw. Jak jest upał, to nie umiem funkcjonowac, a jak jest rześko, to czasu do końca wydaje się za mało. a ja nie jestem jeszcze gotowa.
    ogólnie skupiam się teraz na samych pozytywnych rzeczach, które sprawiają mi dużo radosci, bo wiem,że wkrótce może być różnie i próbuje się dobrze nastawić i naładować energię na najbliższy czas.

• Freya21 Koleżanka

Wysłany: 19 września 2023, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, Twoje zdjęcie to wyciskacz łez 😻 piękne ujęcie. Oby stary wpadł na pomysł i fotografował trochę, bo niestety póki ja nie powiem, to nie chwyci za telefon, a chciałabym kilka zdjęć na spontanie. Pozowane to już nie to samo 🙂
    Poziomka, trzymam kciuki. Wcale nie musi być gorzej lub tak samo jak ostatnio. Podejdź do tego zadaniowo. Pamiętaj, że ból w końcu minie (powtarzam sobie to jak mantrę codziennie 😋).
    Ja w czwartek wizytuję i dowiem się ostatecznie, czy 26 cc. Wczoraj była położna, to powiedziała, że przerażająco wyglądam, jakby ktoś mi dokleił ogromny brzuch, który zupełnie nie pasuje do mojej postury. Zauważyła opuchliznę i to na całym ciele, powiedziała, że już może nerki nie dają rady i limfa wychodzi. No i w nocy miałam takie bóle pleców, właśnie chyba to był ból nerek. Ciśnienie mam podwyższone, ehh. Niby chcę, żeby dzidzia posiedziała jeszcze w brzuszku dla własnego bezpieczeństwa, ale z drugiej strony nie chciałabym się już martwić, czy wszystko jest ok. Naprawdę liczę na to, że w czwartek wyjdę z wizyty ze skierowaniem na cc na wtorek i za tydzień o tej porze będę leżeć na sali, a obok mnie mąż będzie kangurował małą 💗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2023, 13:53

age.png
  • Chantel1 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2023, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prawda jest taka ze wszystkie na końcówce jesteśmy nadzwyczajnie w świecie zmęczone- i fizycznie i psychicznie, a dochodzi stres oczekiwania kiedy, hormony szaleją wiec naprawdę nic dziwnego ze mamy teraz więcej złych dni niż dobrych. Ja od kilku dni poprostu gnije na kanapie przy tv. Wiozę rano dzieci, popołudniu rozwożę na zajęcia a poza tym nie robię NIC- poziom energii mam -100 i muszę się z tym pogodzić i poprostu to przetrwać, dlatego odpuśćmy same
    Sobie czasami- mamy prawo teraz do gorszego samopoczucia

Freya21, Eskalopka, Mju, Poziomka25, Praskovia lubią tę wiadomość

• Eskalopka Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35tc+1 pierwszy raz ktoś mnie w kolejce w sklepie puścił 🥳 Pan w mięsnym ustąpił sam z siebie. Szok. Pierwszy raz... Bardzo fajnie bo myślałam że mi brzuch pęknie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2023, 20:28

Mju, MinnieMe, GrubAsia, Agnuka, elforia lubią tę wiadomość

• Praskovia Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka, powodzenia! 🥰

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2023, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki. Siedze jak na szpilkach. Ide jako druga gdzieś koło 10-10.30 🙈😬

Chantel1, Ania_1003, Kropka6, Mala_syrenka, Mju, Praskovia, Eskalopka, Agnuka, Umka lubią tę wiadomość

• GrubAsia Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka , kciuki 🤞

Jak się czujecie dziewczyny ?Sara , Agentka ?

Ja byłam wczoraj na wizycie kontrolnej , maluszek waży ok 3300g , na razie wszystko pozamykane , główka nadal wysoko - przed terminem cc raczej nie zacznę rodzic 😅

A no i witam w ciazy donoszonej, za 14 dni o tej porze będę już jak Poziomka czekać na cc 😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2023, 08:04

Poziomka25, Praskovia, Eskalopka, Agnuka, agentka93 lubią tę wiadomość

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • Menina Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka, powodzenia. Za chwilę będzie po wszystkim!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2023, 08:32

10.2020 6tc 💔
    F. ur. wrzesień 2021 ❤️
    11.2022 10 tc 💔
    A. ur. październik 2023 ❤️
  • Fiolka85 Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2023, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka super, już niedługo będziesz tulić maleństwo. Powodzenia :)

[url=https://www.tickerfactory.comage.png[/url]
    2010 🩷 Alicja
    2012 🩷 Julia
    2023 🩵 Aleksander
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka trzymamy kciuki 😍 razem z Michaliną.

Od wczoraj wieczorem próbuje coś napisać i nie udaje mi się. A teraz już nie pamiętam co ja miałam Wam napisać 😄

Tyle co pamietam, chyba poziomka pytała, to ja z Marceliną (37+1) miałam to zaświadczenie od neurologa, że ma wczesniacze oznaki. I miała szczepienian5w1 za darmo. Teraz juz nie będę mieć, bo Michalina żadnych oznak nie wykazuje.

Co do zdjęć, nawet nie wiem kiedy mąż to zdjecie zrobił, on lubi takie zdjęcia robić. Więc fajnie wyszło 😍

Co do zmeczenia. To tak ja byłam bardzoo zmęczona ta noga, że nie moge się poruszać i w sumie bardzo chciałam żeby się urodziła malutka. Ale noga nie przestała boleć i trudności z poruszaniem. Wiec wczoraj byłam u fizjoterapeutki uroginekologicznej. I polecam dziewczyny! (Ale to opisze później Wam).

Sara mam nadzieję, że cisza to jednak dla Ciebie wybawienie i porod jest.

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ