WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2023, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zaświadczenie dostalas w szpitalu czy na prywatnej wizycie ? :) jezu jestem tak zestresowana ze szok. Jeszcze wenflon mi tak wbiły ze mnie boli. Coś nie tak :(

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka, skup się na tym, że poznasz swoje dziecko zaraz;)
    będzie dobrze! 😘😘

Poziomka25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2023, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się ale to silniejsze ode mnie … jeszcze tak mi się pic chce i jeść Eh

• 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka trzymam kciuki wiem co czujesz przez co przechodzisz. Nad tymi emocjami i stresem to ciężko zapanować.
    Jeszcze chwila i będzie po wszystkim.

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, na pewno jest Ci trudno. dasz radę. my tu za Ciebie wszystkie trzymamy kciuki z całej siły!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2023, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :)

• Eskalopka Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproś o podpięcie wenflonu jeszcze raz.
    I trzyma się tam! Za chwilę będzie po wszystkim 🥰

• MalgosiaKmK Ekspertka

Wysłany: 20 września 2023, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka powodzenia. Za chwilkę będziesz tulić maleństwo 🥰

04.11.2015 cp (8tc) Aniołek
    14.02.2017 synek 💙
    age.png

age.png

29.10.2023 Julcia🩷
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka kciuki na pokładzie 🍀✊

Kropka ja zaczynam 40 TC. W dwupaku 🫣

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka kciuki zaciśnięte! 🤞 Pewnie już startujecie, jeszcze ostatnie minuty i będziesz miała dzidziusia przy sobie 🥰

Sara ale z Lidii mały uparciuszek, trzyma się brzucha mamy z całych sił 🤭

Ja nadal powoli, ale do przodu. Właśnie przed chwilą kurier przywiózł mi kołyskę 😁 przejdzie jeszcze na dniach mały lifting i będzie ideolo 🙃 muszę za chwilę siąść do laptopa i zamówić do niej pościel, bo mam tylko do łóżeczka w sypialni. Może kupię od razu jakieś ładne naklejki 🤔 Akurat dojdzie wszystko przed weekendem, wypiore pościel i kołyska będzie gotowa, a i w sypialni przygotowałabym ładny kącik 🤔

I wczoraj w końcu zebrałam się i zamówiłam w Ochniku walizkę i kuferek, żeby spakować się do szpitala 🤭 liczę na to, że jutro max pojutrze będzie kurier i przez weekend ogarnę jakoś to nieszczęsne pakowanie 🤡🤡🤡

Swoją drogą dziewczyny przeanalizujcie kiedy wymienialiscie akumulatory w Waszych samochodach 😀 ja wczoraj miałam lekkie zdziwienie, rano wsiadam z córką, żeby odwieźć ją do przedszkola i później miałam umówioną wizytę u położnej na ktg, a tam zonk, nie odpalił, rozrusznik nawet nie drgnął 🙈 wziął nas z zaskoczenia, bo cały czas jeżdżę tym samochodem, nawet dzień wcześniej nim jeździłam, wszystko było ok, odpalał normalnie za pierwszym razem, nic nie wskazywało, że słabnie i może na dniach paść. Po prostu po świńsku żadnych sygnałów ostrzegawczych 😁 🤪 dobrze, że przedszkole blisko, to zrobiłyśmy sobie z Misią spacer z samego rana, ale położną już musiałam odwołać 🙈 udało mi się przełożyć na jutro, akurat będzie ciąża donoszona 😁
    Dopiero popołudniu uzmysłowiłam sobie, że dobrze, że akumulator padł teraz jak chciałam tylko pojechać do położnej, a nie jak mielibyśmy np pędzić na porodówkę 🤣🤡

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dorzucam, żeby pamiętać o pełnym baku 😄

Bo u nas przy pierwszym porodzie, była akcja. Mamy dwa samochody. Mąż ma swój do pracy. Taki bardzo roboczy w teren. A ja rodzinny. No i juz ostanie tygodnie nie jeździłam swoim. A zostawiłam go tak juz przy rezerwie i zapomniałam. A mąż że jeździł swoim. Ti nie zwrócił uwagi. No i jak akacja sie zaczęła. Wsiedliśmy do samochodu jedziemy a tam lampka rezerwa... o ile do szpitala mamy 5 minut w nocy, o tyle to była pandiemia i wisiało widmo tego, że jak bedzie test pozytywny na covid, to samemu trzeba jechać do szpitala covidowego. W naszym przypadku warszawa okolo 40 minut. Także zanim zajechaliśmy do naszego szpitala. To jeszcze tankowalismy 😄😄

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam opisać wizytę u fizjo. Każdej polecam. Ogólnie z tym moim poruszaniem po porodzie nie było lepiej. Wiec zdecydowałam umówić wizyte, bo nawet gorzej. Czułam że zablokowala mi się cała miednica.,biodra.. no i fizjo opracowała mi cały brzuch. Nie powiem bolało momentami jak nie wiem. Ale dziś chodzę już o niebo lepiej. Ogólnie czuje sie jakas wyprostowana. Brzuch wciągnięty. I nie widać, że tydzień temu rodziłam ! (To chyba patent wszystkich celebritis, ktore tydzień po nie mają brzucha 😛) zaraz Wam wyślę zdjecie.. dostałam małe ćwiczenia do napinania mięśni. I za tydzień powtórka. Ma też pomóc w hemoroidach, właśnie przez dobre ustawienie miednicy. Czy w wypróżnianiu.

Eskalopka, elforia, Umka lubią tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-20230920-125212.jpg

Poziomka pewnie odczytasz to już później.. bo teraz są inne rzeczy.
    Ale zaświadczenie dostaliśmy na prywatnej wizycie. Bo mieliśmy zalecenie wizyty u neurologa. Ale oczywiście dostać sie NFZ to nie takie łatwe. Więc byliśmy prywatnie i on sam z siebie nam wypisał to zaświadczenie.

Eskalopka, MinnieMe, Mala_syrenka, gabryśka, Asiek94, Agnuka, GrubAsia, Umka lubią tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • elforia Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Poziomka powodzenia ♥️💪🏻

Kropka zazdro! Pieknie wygladasz 😍 tez już chce płaski brzuch 🤣

Co do fizjo to też polecam - chodzę cała ciąże raz w miesiącu. W okolicach 28 tc młoda się obróciła i tez mi przestawiła miednice co czułam bólem w biodrach i nodze. Mój fizjo od razu to naprawił i teraz już było Ok co 4 tyg… jeśli do początku października nie urodzę to idę jeszcze raz przed porodem, a jak urodzę i będzie Ok to 4 tyg po (No chyba, że coś boli to ASAP)

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie mam tendencje do szybkiego gubienia brzucha. Ale wczoraj na wizycie jak mi ustawiła miednice, postawa sie wyprostowała. To wczoraj normalnie jakbym nie była w ciąży.
    No za tydzień mam wizytę powtórkę.

Sara. I kto by pomyślał że doczłapiesz się do takiego tygodnia 🙈

Nigdy nie miałam cc, ale Poziomka pewnie już ma swojego maluszka przy sobie 😍

My już jutro mamy pierwsza patronazowa wizyte w przychoni i umowienie na szczepienie 🙈 jeju jak to ruszyło do przodu wszystko.

elforia lubi tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem w czym będę chodzić po porodzie 🤦🏻‍♀️ chyba czeka mnie gruby shoping 😅

Kończę ciążę z -4 kg więc jak jeszcze zejdą kilogramy po porodzie to podejrzewam, że większość ubrań będzie za dużych 🤦🏻‍♀️

Tak samo miałam po młodej. Dobę po porodzie jeansy sprzed ciąży zjeżdżały mi z tyłka 🙈

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Mju Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka, powodzenia i czekamy na info! Pewnie już jesteście po razem 🥰

Kropka, cudownie wyglądasz, to aż niesprawiedliwe jest 🤣

Ja się zastanawiam czy po cc do fizjo odczekać 2 tygodnie, czy 4, ale chyba po prostu zadzwonię i dopytam. U nas straszne kolejki do nich są, ponad miesiąc trzeba czekać na wizytę 😱 przynajmniej do tych, które mi polecano.

age.png
  • elforia Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mju wrote:
    Poziomka, powodzenia i czekamy na info! Pewnie już jesteście po razem 🥰

Kropka, cudownie wyglądasz, to aż niesprawiedliwe jest 🤣

Ja się zastanawiam czy po cc do fizjo odczekać 2 tygodnie, czy 4, ale chyba po prostu zadzwonię i dopytam. U nas straszne kolejki do nich są, ponad miesiąc trzeba czekać na wizytę 😱 przynajmniej do tych, które mi polecano.

Poziomka pewnie teraz śpi… w moim szpitalu bylo tak, że po porodzie wróciłam na sale, wybudzili mnie, dali dziecko na chwilkę do cyca i zabrali do rana (miałam CC o 12) - później spałam i po 12h wyjmowali cewnik i nas pionizowali i kazali iść do wc zrobić siku lub dawali podsuwacz. Do rana już był tylko paracetamol i spanie, a o 8:00 po obchodzie dostałam młodego na chwilkę na karmienie i około 10 pojechałam już na druga stronę na noworodki i tam już był ze mną cały czas :)

Co do wizyty u fizjo to w razie CC mój mówił, że jak coś bardzo boli, drętwieje, mrowi i niepokoi to szybko nawet tydzień po, ale jak jest Ok to zaleca po SN i CC Ok 4 tyg - bo pracy nad ciałem jest wtedy dużo i to się rozkłada na kilka wizyt… No i hormony działają tak (w ciąży tez), że zmniejszają napięcie w mięśniach i później nagle coś gdzieś puszcza, zaczyna bolec i człowiek zastanawia się co się stało, a tu psikus… burza hormonów

Macie ćwiczenia zaraz po porodzie? Obserwuje Diane Dudziak i ona tam już pokazywała w szpitalu co można robić aby przyspieszyć wszystko :)

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • elforia Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara ja liczę na to, że szybko mi waga spadnie po porodzie i wrócę do ciuchów sprzed ciąży… w sumie jeansy szersze, ale w rozmiarze S nadal wchodzą mi na tyłek i jedynie w brzuchu się nie zapinają z wiadomych przyczyn, ale jeszcze byłam w nich na rozpoczęciu roku szkolnego 😝

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elforia wrote:
    Sara ja liczę na to, że szybko mi waga spadnie po porodzie i wrócę do ciuchów sprzed ciąży… w sumie jeansy szersze, ale w rozmiarze S nadal wchodzą mi na tyłek i jedynie w brzuchu się nie zapinają z wiadomych przyczyn, ale jeszcze byłam w nich na rozpoczęciu roku szkolnego 😝

Ja już widzę po ciuchach różnice 😅 bluzki, które były dość opięte przed ciążą, zakładam teraz i nawet brzuch się mieści 🙂

Ale po mnie bardzo widać, że dużo schudłam. Zwłaszcza po buzi, udach, ramionach.

4 lata temu mocno przytyłam i od tamtej pory ani razu nie udało mi się zdjąć obrączki bo bardzo mi palce zgrubiały 😅 teraz zdejmuje bez problemu 😬

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ