PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Poziomka trzymam kciuki wiem co czujesz przez co przechodzisz. Nad tymi emocjami i stresem to ciężko zapanować.
Jeszcze chwila i będzie po wszystkim.Poziomka25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Poziomka kciuki zaciśnięte! 🤞 Pewnie już startujecie, jeszcze ostatnie minuty i będziesz miała dzidziusia przy sobie 🥰
Sara ale z Lidii mały uparciuszek, trzyma się brzucha mamy z całych sił 🤭
Ja nadal powoli, ale do przodu. Właśnie przed chwilą kurier przywiózł mi kołyskę 😁 przejdzie jeszcze na dniach mały lifting i będzie ideolo 🙃 muszę za chwilę siąść do laptopa i zamówić do niej pościel, bo mam tylko do łóżeczka w sypialni. Może kupię od razu jakieś ładne naklejki 🤔 Akurat dojdzie wszystko przed weekendem, wypiore pościel i kołyska będzie gotowa, a i w sypialni przygotowałabym ładny kącik 🤔
I wczoraj w końcu zebrałam się i zamówiłam w Ochniku walizkę i kuferek, żeby spakować się do szpitala 🤭 liczę na to, że jutro max pojutrze będzie kurier i przez weekend ogarnę jakoś to nieszczęsne pakowanie 🤡🤡🤡
Swoją drogą dziewczyny przeanalizujcie kiedy wymienialiscie akumulatory w Waszych samochodach 😀 ja wczoraj miałam lekkie zdziwienie, rano wsiadam z córką, żeby odwieźć ją do przedszkola i później miałam umówioną wizytę u położnej na ktg, a tam zonk, nie odpalił, rozrusznik nawet nie drgnął 🙈 wziął nas z zaskoczenia, bo cały czas jeżdżę tym samochodem, nawet dzień wcześniej nim jeździłam, wszystko było ok, odpalał normalnie za pierwszym razem, nic nie wskazywało, że słabnie i może na dniach paść. Po prostu po świńsku żadnych sygnałów ostrzegawczych 😁 🤪 dobrze, że przedszkole blisko, to zrobiłyśmy sobie z Misią spacer z samego rana, ale położną już musiałam odwołać 🙈 udało mi się przełożyć na jutro, akurat będzie ciąża donoszona 😁
Dopiero popołudniu uzmysłowiłam sobie, że dobrze, że akumulator padł teraz jak chciałam tylko pojechać do położnej, a nie jak mielibyśmy np pędzić na porodówkę 🤣🤡
-
To i ja dorzucam, żeby pamiętać o pełnym baku 😄
Bo u nas przy pierwszym porodzie, była akcja. Mamy dwa samochody. Mąż ma swój do pracy. Taki bardzo roboczy w teren. A ja rodzinny. No i juz ostanie tygodnie nie jeździłam swoim. A zostawiłam go tak juz przy rezerwie i zapomniałam. A mąż że jeździł swoim. Ti nie zwrócił uwagi. No i jak akacja sie zaczęła. Wsiedliśmy do samochodu jedziemy a tam lampka rezerwa... o ile do szpitala mamy 5 minut w nocy, o tyle to była pandiemia i wisiało widmo tego, że jak bedzie test pozytywny na covid, to samemu trzeba jechać do szpitala covidowego. W naszym przypadku warszawa okolo 40 minut. Także zanim zajechaliśmy do naszego szpitala. To jeszcze tankowalismy 😄😄 -
Miałam opisać wizytę u fizjo. Każdej polecam. Ogólnie z tym moim poruszaniem po porodzie nie było lepiej. Wiec zdecydowałam umówić wizyte, bo nawet gorzej. Czułam że zablokowala mi się cała miednica.,biodra.. no i fizjo opracowała mi cały brzuch. Nie powiem bolało momentami jak nie wiem. Ale dziś chodzę już o niebo lepiej. Ogólnie czuje sie jakas wyprostowana. Brzuch wciągnięty. I nie widać, że tydzień temu rodziłam ! (To chyba patent wszystkich celebritis, ktore tydzień po nie mają brzucha 😛) zaraz Wam wyślę zdjecie.. dostałam małe ćwiczenia do napinania mięśni. I za tydzień powtórka. Ma też pomóc w hemoroidach, właśnie przez dobre ustawienie miednicy. Czy w wypróżnianiu.
Eskalopka, elforia, Umka lubią tę wiadomość
-
Poziomka pewnie odczytasz to już później.. bo teraz są inne rzeczy.
Ale zaświadczenie dostaliśmy na prywatnej wizycie. Bo mieliśmy zalecenie wizyty u neurologa. Ale oczywiście dostać sie NFZ to nie takie łatwe. Więc byliśmy prywatnie i on sam z siebie nam wypisał to zaświadczenie.Eskalopka, MinnieMe, Mala_syrenka, gabryśka, Asiek94, Agnuka, GrubAsia, Umka lubią tę wiadomość
-
Hej!
Poziomka powodzenia ♥️💪🏻
Kropka zazdro! Pieknie wygladasz 😍 tez już chce płaski brzuch 🤣
Co do fizjo to też polecam - chodzę cała ciąże raz w miesiącu. W okolicach 28 tc młoda się obróciła i tez mi przestawiła miednice co czułam bólem w biodrach i nodze. Mój fizjo od razu to naprawił i teraz już było Ok co 4 tyg… jeśli do początku października nie urodzę to idę jeszcze raz przed porodem, a jak urodzę i będzie Ok to 4 tyg po (No chyba, że coś boli to ASAP)
-
Ja ogólnie mam tendencje do szybkiego gubienia brzucha. Ale wczoraj na wizycie jak mi ustawiła miednice, postawa sie wyprostowała. To wczoraj normalnie jakbym nie była w ciąży.
No za tydzień mam wizytę powtórkę.
Sara. I kto by pomyślał że doczłapiesz się do takiego tygodnia 🙈
Nigdy nie miałam cc, ale Poziomka pewnie już ma swojego maluszka przy sobie 😍
My już jutro mamy pierwsza patronazowa wizyte w przychoni i umowienie na szczepienie 🙈 jeju jak to ruszyło do przodu wszystko.elforia lubi tę wiadomość
-
Ja nie wiem w czym będę chodzić po porodzie 🤦🏻♀️ chyba czeka mnie gruby shoping 😅
Kończę ciążę z -4 kg więc jak jeszcze zejdą kilogramy po porodzie to podejrzewam, że większość ubrań będzie za dużych 🤦🏻♀️
Tak samo miałam po młodej. Dobę po porodzie jeansy sprzed ciąży zjeżdżały mi z tyłka 🙈 -
Poziomka, powodzenia i czekamy na info! Pewnie już jesteście po razem 🥰
Kropka, cudownie wyglądasz, to aż niesprawiedliwe jest 🤣
Ja się zastanawiam czy po cc do fizjo odczekać 2 tygodnie, czy 4, ale chyba po prostu zadzwonię i dopytam. U nas straszne kolejki do nich są, ponad miesiąc trzeba czekać na wizytę 😱 przynajmniej do tych, które mi polecano. -
Mju wrote:Poziomka, powodzenia i czekamy na info! Pewnie już jesteście po razem 🥰
Kropka, cudownie wyglądasz, to aż niesprawiedliwe jest 🤣
Ja się zastanawiam czy po cc do fizjo odczekać 2 tygodnie, czy 4, ale chyba po prostu zadzwonię i dopytam. U nas straszne kolejki do nich są, ponad miesiąc trzeba czekać na wizytę 😱 przynajmniej do tych, które mi polecano.
Poziomka pewnie teraz śpi… w moim szpitalu bylo tak, że po porodzie wróciłam na sale, wybudzili mnie, dali dziecko na chwilkę do cyca i zabrali do rana (miałam CC o 12) - później spałam i po 12h wyjmowali cewnik i nas pionizowali i kazali iść do wc zrobić siku lub dawali podsuwacz. Do rana już był tylko paracetamol i spanie, a o 8:00 po obchodzie dostałam młodego na chwilkę na karmienie i około 10 pojechałam już na druga stronę na noworodki i tam już był ze mną cały czas
Co do wizyty u fizjo to w razie CC mój mówił, że jak coś bardzo boli, drętwieje, mrowi i niepokoi to szybko nawet tydzień po, ale jak jest Ok to zaleca po SN i CC Ok 4 tyg - bo pracy nad ciałem jest wtedy dużo i to się rozkłada na kilka wizyt… No i hormony działają tak (w ciąży tez), że zmniejszają napięcie w mięśniach i później nagle coś gdzieś puszcza, zaczyna bolec i człowiek zastanawia się co się stało, a tu psikus… burza hormonów
Macie ćwiczenia zaraz po porodzie? Obserwuje Diane Dudziak i ona tam już pokazywała w szpitalu co można robić aby przyspieszyć wszystko -
Sara ja liczę na to, że szybko mi waga spadnie po porodzie i wrócę do ciuchów sprzed ciąży… w sumie jeansy szersze, ale w rozmiarze S nadal wchodzą mi na tyłek i jedynie w brzuchu się nie zapinają z wiadomych przyczyn, ale jeszcze byłam w nich na rozpoczęciu roku szkolnego 😝
-
elforia wrote:Sara ja liczę na to, że szybko mi waga spadnie po porodzie i wrócę do ciuchów sprzed ciąży… w sumie jeansy szersze, ale w rozmiarze S nadal wchodzą mi na tyłek i jedynie w brzuchu się nie zapinają z wiadomych przyczyn, ale jeszcze byłam w nich na rozpoczęciu roku szkolnego 😝
Ja już widzę po ciuchach różnice 😅 bluzki, które były dość opięte przed ciążą, zakładam teraz i nawet brzuch się mieści 🙂
Ale po mnie bardzo widać, że dużo schudłam. Zwłaszcza po buzi, udach, ramionach.
4 lata temu mocno przytyłam i od tamtej pory ani razu nie udało mi się zdjąć obrączki bo bardzo mi palce zgrubiały 😅 teraz zdejmuje bez problemu 😬