X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2023, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zaświadczenie dostalas w szpitalu czy na prywatnej wizycie ? :) jezu jestem tak zestresowana ze szok. Jeszcze wenflon mi tak wbiły ze mnie boli. Coś nie tak :(

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka, skup się na tym, że poznasz swoje dziecko zaraz;)
    będzie dobrze! 😘😘

Poziomka25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2023, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się ale to silniejsze ode mnie … jeszcze tak mi się pic chce i jeść Eh

• 3 ciążą Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka trzymam kciuki wiem co czujesz przez co przechodzisz. Nad tymi emocjami i stresem to ciężko zapanować.
    Jeszcze chwila i będzie po wszystkim.

Córka 2015r. Córka 2018r. Styczeń 2022r. Ciąża pozamaciczna (usunięcie jajowodu) Wrzesień 2022r. poronienie
    age.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, na pewno jest Ci trudno. dasz radę. my tu za Ciebie wszystkie trzymamy kciuki z całej siły!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2023, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :)

• Eskalopka Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproś o podpięcie wenflonu jeszcze raz.
    I trzyma się tam! Za chwilę będzie po wszystkim 🥰

• MalgosiaKmK Ekspertka

Wysłany: 20 września 2023, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka powodzenia. Za chwilkę będziesz tulić maleństwo 🥰

04.11.2015 cp (8tc) Aniołek
    14.02.2017 synek 💙
    age.png

age.png

29.10.2023 Julcia🩷
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka kciuki na pokładzie 🍀✊

Kropka ja zaczynam 40 TC. W dwupaku 🫣

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka kciuki zaciśnięte! 🤞 Pewnie już startujecie, jeszcze ostatnie minuty i będziesz miała dzidziusia przy sobie 🥰

Sara ale z Lidii mały uparciuszek, trzyma się brzucha mamy z całych sił 🤭

Ja nadal powoli, ale do przodu. Właśnie przed chwilą kurier przywiózł mi kołyskę 😁 przejdzie jeszcze na dniach mały lifting i będzie ideolo 🙃 muszę za chwilę siąść do laptopa i zamówić do niej pościel, bo mam tylko do łóżeczka w sypialni. Może kupię od razu jakieś ładne naklejki 🤔 Akurat dojdzie wszystko przed weekendem, wypiore pościel i kołyska będzie gotowa, a i w sypialni przygotowałabym ładny kącik 🤔

I wczoraj w końcu zebrałam się i zamówiłam w Ochniku walizkę i kuferek, żeby spakować się do szpitala 🤭 liczę na to, że jutro max pojutrze będzie kurier i przez weekend ogarnę jakoś to nieszczęsne pakowanie 🤡🤡🤡

Swoją drogą dziewczyny przeanalizujcie kiedy wymienialiscie akumulatory w Waszych samochodach 😀 ja wczoraj miałam lekkie zdziwienie, rano wsiadam z córką, żeby odwieźć ją do przedszkola i później miałam umówioną wizytę u położnej na ktg, a tam zonk, nie odpalił, rozrusznik nawet nie drgnął 🙈 wziął nas z zaskoczenia, bo cały czas jeżdżę tym samochodem, nawet dzień wcześniej nim jeździłam, wszystko było ok, odpalał normalnie za pierwszym razem, nic nie wskazywało, że słabnie i może na dniach paść. Po prostu po świńsku żadnych sygnałów ostrzegawczych 😁 🤪 dobrze, że przedszkole blisko, to zrobiłyśmy sobie z Misią spacer z samego rana, ale położną już musiałam odwołać 🙈 udało mi się przełożyć na jutro, akurat będzie ciąża donoszona 😁
    Dopiero popołudniu uzmysłowiłam sobie, że dobrze, że akumulator padł teraz jak chciałam tylko pojechać do położnej, a nie jak mielibyśmy np pędzić na porodówkę 🤣🤡

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dorzucam, żeby pamiętać o pełnym baku 😄

Bo u nas przy pierwszym porodzie, była akcja. Mamy dwa samochody. Mąż ma swój do pracy. Taki bardzo roboczy w teren. A ja rodzinny. No i juz ostanie tygodnie nie jeździłam swoim. A zostawiłam go tak juz przy rezerwie i zapomniałam. A mąż że jeździł swoim. Ti nie zwrócił uwagi. No i jak akacja sie zaczęła. Wsiedliśmy do samochodu jedziemy a tam lampka rezerwa... o ile do szpitala mamy 5 minut w nocy, o tyle to była pandiemia i wisiało widmo tego, że jak bedzie test pozytywny na covid, to samemu trzeba jechać do szpitala covidowego. W naszym przypadku warszawa okolo 40 minut. Także zanim zajechaliśmy do naszego szpitala. To jeszcze tankowalismy 😄😄

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam opisać wizytę u fizjo. Każdej polecam. Ogólnie z tym moim poruszaniem po porodzie nie było lepiej. Wiec zdecydowałam umówić wizyte, bo nawet gorzej. Czułam że zablokowala mi się cała miednica.,biodra.. no i fizjo opracowała mi cały brzuch. Nie powiem bolało momentami jak nie wiem. Ale dziś chodzę już o niebo lepiej. Ogólnie czuje sie jakas wyprostowana. Brzuch wciągnięty. I nie widać, że tydzień temu rodziłam ! (To chyba patent wszystkich celebritis, ktore tydzień po nie mają brzucha 😛) zaraz Wam wyślę zdjecie.. dostałam małe ćwiczenia do napinania mięśni. I za tydzień powtórka. Ma też pomóc w hemoroidach, właśnie przez dobre ustawienie miednicy. Czy w wypróżnianiu.

Eskalopka, elforia, Umka lubią tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-20230920-125212.jpg

Poziomka pewnie odczytasz to już później.. bo teraz są inne rzeczy.
    Ale zaświadczenie dostaliśmy na prywatnej wizycie. Bo mieliśmy zalecenie wizyty u neurologa. Ale oczywiście dostać sie NFZ to nie takie łatwe. Więc byliśmy prywatnie i on sam z siebie nam wypisał to zaświadczenie.

Eskalopka, MinnieMe, Mala_syrenka, gabryśka, Asiek94, Agnuka, GrubAsia, Umka lubią tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • elforia Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Poziomka powodzenia ♥️💪🏻

Kropka zazdro! Pieknie wygladasz 😍 tez już chce płaski brzuch 🤣

Co do fizjo to też polecam - chodzę cała ciąże raz w miesiącu. W okolicach 28 tc młoda się obróciła i tez mi przestawiła miednice co czułam bólem w biodrach i nodze. Mój fizjo od razu to naprawił i teraz już było Ok co 4 tyg… jeśli do początku października nie urodzę to idę jeszcze raz przed porodem, a jak urodzę i będzie Ok to 4 tyg po (No chyba, że coś boli to ASAP)

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie mam tendencje do szybkiego gubienia brzucha. Ale wczoraj na wizycie jak mi ustawiła miednice, postawa sie wyprostowała. To wczoraj normalnie jakbym nie była w ciąży.
    No za tydzień mam wizytę powtórkę.

Sara. I kto by pomyślał że doczłapiesz się do takiego tygodnia 🙈

Nigdy nie miałam cc, ale Poziomka pewnie już ma swojego maluszka przy sobie 😍

My już jutro mamy pierwsza patronazowa wizyte w przychoni i umowienie na szczepienie 🙈 jeju jak to ruszyło do przodu wszystko.

elforia lubi tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem w czym będę chodzić po porodzie 🤦🏻‍♀️ chyba czeka mnie gruby shoping 😅

Kończę ciążę z -4 kg więc jak jeszcze zejdą kilogramy po porodzie to podejrzewam, że większość ubrań będzie za dużych 🤦🏻‍♀️

Tak samo miałam po młodej. Dobę po porodzie jeansy sprzed ciąży zjeżdżały mi z tyłka 🙈

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Mju Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka, powodzenia i czekamy na info! Pewnie już jesteście po razem 🥰

Kropka, cudownie wyglądasz, to aż niesprawiedliwe jest 🤣

Ja się zastanawiam czy po cc do fizjo odczekać 2 tygodnie, czy 4, ale chyba po prostu zadzwonię i dopytam. U nas straszne kolejki do nich są, ponad miesiąc trzeba czekać na wizytę 😱 przynajmniej do tych, które mi polecano.

age.png
  • elforia Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mju wrote:
    Poziomka, powodzenia i czekamy na info! Pewnie już jesteście po razem 🥰

Kropka, cudownie wyglądasz, to aż niesprawiedliwe jest 🤣

Ja się zastanawiam czy po cc do fizjo odczekać 2 tygodnie, czy 4, ale chyba po prostu zadzwonię i dopytam. U nas straszne kolejki do nich są, ponad miesiąc trzeba czekać na wizytę 😱 przynajmniej do tych, które mi polecano.

Poziomka pewnie teraz śpi… w moim szpitalu bylo tak, że po porodzie wróciłam na sale, wybudzili mnie, dali dziecko na chwilkę do cyca i zabrali do rana (miałam CC o 12) - później spałam i po 12h wyjmowali cewnik i nas pionizowali i kazali iść do wc zrobić siku lub dawali podsuwacz. Do rana już był tylko paracetamol i spanie, a o 8:00 po obchodzie dostałam młodego na chwilkę na karmienie i około 10 pojechałam już na druga stronę na noworodki i tam już był ze mną cały czas :)

Co do wizyty u fizjo to w razie CC mój mówił, że jak coś bardzo boli, drętwieje, mrowi i niepokoi to szybko nawet tydzień po, ale jak jest Ok to zaleca po SN i CC Ok 4 tyg - bo pracy nad ciałem jest wtedy dużo i to się rozkłada na kilka wizyt… No i hormony działają tak (w ciąży tez), że zmniejszają napięcie w mięśniach i później nagle coś gdzieś puszcza, zaczyna bolec i człowiek zastanawia się co się stało, a tu psikus… burza hormonów

Macie ćwiczenia zaraz po porodzie? Obserwuje Diane Dudziak i ona tam już pokazywała w szpitalu co można robić aby przyspieszyć wszystko :)

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • elforia Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara ja liczę na to, że szybko mi waga spadnie po porodzie i wrócę do ciuchów sprzed ciąży… w sumie jeansy szersze, ale w rozmiarze S nadal wchodzą mi na tyłek i jedynie w brzuchu się nie zapinają z wiadomych przyczyn, ale jeszcze byłam w nich na rozpoczęciu roku szkolnego 😝

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elforia wrote:
    Sara ja liczę na to, że szybko mi waga spadnie po porodzie i wrócę do ciuchów sprzed ciąży… w sumie jeansy szersze, ale w rozmiarze S nadal wchodzą mi na tyłek i jedynie w brzuchu się nie zapinają z wiadomych przyczyn, ale jeszcze byłam w nich na rozpoczęciu roku szkolnego 😝

Ja już widzę po ciuchach różnice 😅 bluzki, które były dość opięte przed ciążą, zakładam teraz i nawet brzuch się mieści 🙂

Ale po mnie bardzo widać, że dużo schudłam. Zwłaszcza po buzi, udach, ramionach.

4 lata temu mocno przytyłam i od tamtej pory ani razu nie udało mi się zdjąć obrączki bo bardzo mi palce zgrubiały 😅 teraz zdejmuje bez problemu 😬

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ