PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej! Ja w domu od godziny 15 gdzieś. Nadrobie Was innym razem, bo wiecie dużo sie dzieje. Ale pozytywnie 😍🥰 oh musze sie nacieszyć rodzinka i domkiem.
Jedynie odnise się do tego czy 37+0 to wcześniak. Nie nie jest to wcześniak. 36+6 tak, ale 37+0 nie. Jedynie lekarz neonatolog czy tam pediatra może wypisać w książeczce albo tak jak ja miała ze starszą od neurologa pediatry zaświadczenie, że są widoczne cechy wcześniactwa. Starsza urodziła sie w 37+1. A jedynie miała lekko obniżone napięcie w rączkach. I to już ja kwalifikowało.Praskovia, Agnuka lubią tę wiadomość
-
GrubAsia wrote:Ania , no niezl3 sie trzymają Twoje maluchy 😄
Parskovia a jak Twoje przygotowania? Torba , wyprawka ?
Torba jeszcze niespakowana, ale ciuszki już poprane i poukładane. Na dniach kupię dostawkę, awaryjnie kosz Mojżesza jest po starszym jakby co. Jakoś mi to idzie jak krew z nosa, bardzo czekam na małego, ale chciałabym, żeby pojawił się bez tych wszystkich ceregieli. 😅 Szczerze wątpię, czy mi się w ogóle w końcu to wicie gniazda włączy. Chyba po prostu spakuję się na siłę, bo już w sumie pora… Chociaż dziś na ktg nic się nie działo, szyjka zamknięta, żadnych oznak zbliżającego się porodu. Ale zostało 9 dni do terminu z usg, więc jednak wypadałoby. 🫣 Tyle, że ja serio nie wierzę, że urodzę przed październikiem.🧒🏼 26.10.2021
👦🏼 02.10.2023
👶🏻 14.07.2025 -
Poziomka25 wrote:Wh mam nadzieje ze to takie ekstremalne przypadki a my będziemy wszystkie miały lzej.
Ja w środę będę mieć cc. 37+0. Nie chcą czekać na wyrzut. Dostałam steryd. Spasły kwasy ( ponoć to tez skutek uboczny sterydu) i ordynator mówi ze pewnie będzie wyrzut i nie ma co ryzykować. Ufam mu. Jutro mam jeszcze badania krwi, pomiary. Stresuje się 🙈😬
Cudnie! Czyli jutro przywitamy noeego bobasa! Chyba że Sara ze swoim 5 minutowym porodem sie wstrzeli. Alw4 wątpię 😛 bedzie biedna chyba do terminu czekać 😛Poziomka25 lubi tę wiadomość
-
Ania_1003 wrote:Od dwóch dni chyba odchodzi czop.
Albo mam infekcję. Nie potrafię określić, bo widać galaretkę, przeźroczystą
i są takie obfite upławy. A jak miałam infekcję to inaczej te rzeczy wyglądały.
Nic się nie dzieje na razie. Chyba...
Jutro 36+0 (lub 35+3) i jestem w szoku że dalej siedzą w środku.
Ja tak miałam przez ostatnie 2 tygodnie przed porodem... wiec coś się chyba zbliża u Ciebie -
Menina wrote:Kurczę, ja dziś mam dzień totalnie bez sił. Odkąd zaprowadziłam synka do żłobka, leżę, śpię i na nic nie mam siły. Albo to upały, albo zbieram siły na poród, jak Kropka 🤭😉 No ale pewnie jednak upały, bo dziś 28 stopni...
Tak potwierdzam, tak miałam ostatnie dni. Największa rzeczą jaką musiałam zrobić, to zawieźć córkę do żłobka. Obiady to takie trochę pół gotówce. I reszta odpoczynku od po prostu juz samego wstania z łóżka.
Jeśli donoszona i mentaknie psychicznie gotowa jestes rodzić nawet w 37, to kto wie, może zaraz przywitamy malucha 🥰 -
Praskovia. Chyba musze Ciebie spakować 🤣🤣
A co do mojego powrotu. To mąż z córką po mnie przyjechali do szpitala (z 12 porodow nikt nie został oprócz mnie) . Także powiedziałam, że jeśli sama jestem to niech wejdzie z Marcelinką. Było wiele tulaskow i buziaczków. (Jaka ona ciężka 🤣) ale dzięki temu, przyspieszyli wypis 😛 . Po chwili zauwazyla dzidzie i jej sie spodobala, że jaka malenka jaka fajna . I że chce nas zabrać do domu. Przyjechaliśmy, to ona jej poda smoczek. Pieluszke tetrowa. Lale jej przynosiła. Chciala karmić łyżeczka. W kubku soczku do picia. Przyglądała jak z cycusia pije. I ona też tak piła. I ogólnie zachwyt. Także pierwszy dzien przeszedł moje najśmielsze marzenia 🥰🥰 usypianie było skomplikowane, ale chyba Marcelinka wie, że trzeba sie podzielisc. I dość szybko poszło. Ale nagimastykowalismu sie. To w skrócie.
Chyba odniosłam sie do większość postów. Koncze karmić ssaka i ide spać 🤣Menina, Umka, Praskovia, Agnuka, MinnieMe lubią tę wiadomość
-
Eskalopka, to patrząc na tabelę, którą Ania kiedyś wrzuciła idealnie środek macie!
Kropka, gratulacje wypisu i pięknego pierwszego dnia w domu ❤️ jakoś tak to wszystko ładnie opowiadasz, że człowiek jeszcze bardziej zazdrości, ale oczywiście tak pozytywnie!
Praskovia, mi też się wicie gniazda nie załączyło. Tak tu o tym czytałam i czekałam, a bardziej zadaniowo ogarnęłam wszystko, żeby mieć z głowy już. -
GrubAsia, Asiek94, Eskalopka, Poziomka25, Umka, MinnieMe, Chantel1, Praskovia, Czeremcha, Mju, Menina, elforia, Mala_syrenka, gabryśka, Fiolka85, agentka93, Agnuka, Freya21 lubią tę wiadomość
-
Kropka ale piękne zdjęcie 😍
To sukienka czy koszula do karmienia ☺️?bardzo ładna.
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
nick nieaktualnyKropka piekne ujęcie.
Dziewczyny Dzieki za info o wcześniaki. Ciekawi mnie to bo wiadomo ze jeśli wcześniak to te szczepionki 5w1 są za free. A u mnie to tylko jeden dzień różnicy przecież. Ale chyba nie mogą nic zmienić w dokumentach 🙈😬
Strasznie się boje cc. Dla mnie to jedno z najgorszych przeżyć do tej pory. -
nick nieaktualny
-
Hej!
Kropka cudownie, że już w domku 🤗 świetne zdjecie ♥️ i reakcja młodej… pamietam jak z małą wróciłam do domu to mi się syn taki ogromny wydawał, a miał 2 lata i 8 miesięcy 🤭
Poziomka dużo sił i głowa do góry! Ściskam Cię mocno 🤗
Ja wczoraj miałam słaby dzień… młoda tak sie ruszała i napierała na szyjkę, że nawet niewygodnie sie leżało… nie jadłam nic od 15 i dopiero dziś śniadanie taka pełna sie czułam…, ale wcziraj było u nas strasznie gorąco! Dziś juz lepiej - jeszcze całą noc padał deszcz wiec można było odetchnąć…
Ja mam w planach dziś spakować torbę… tylko zupełnie nue mam weny… muszę jeszcze wyprać pieluszki… i nie wiem co na wyjście 🫣😅
Sara jak sie masz?
Eskalopka fajna waga! Super wieści!
Praskovia trzeba sie spakować - tez mi brakuje weny 🫣
Ania dużo sił 😘