X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 21 września, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi by bardzo pasował 23 jako data. Urodziny mojego sp dziadka, Lidka spod znaku wagi :)

Jak się czuję no... skurcz za skurczem, miednicę mi mała rozpiera okrutnie ale żyje normalnie 🤷🏻‍♀️

Właśnie siedzimy na rybach póki dzieci w placówkach 😬

👩🏻🩷7,5 👦🏻🩵6 👧🏻🩷4,5 👶🏻:
    age.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 21 września, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko czas, mi je, nawet jakby nie wiem jak była ciężka końcówka, to nie ma bata. Poród nastąpi.
    Ale kurcze, tego Twojego męża szkoda. Że jednak będzie krótko. bardzo szkoda.

Sara30 lubi tę wiadomość

• Mju Autorytet

Wysłany: 21 września, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko co za wieści z rana!
    Poziomka, Ania, gratulacje!

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 21 września, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    To tylko czas, mi je, nawet jakby nie wiem jak była ciężka końcówka, to nie ma bata. Poród nastąpi.
    Ale kurcze, tego Twojego męża szkoda. Że jednak będzie krótko. bardzo szkoda.

No właśnie o to najbardziej chodzi 🙄

Aczkolwiek już coś przebąkuje że może by poszukał pracy na miejscu 🤷🏻‍♀️

elforia, Eskalopka lubią tę wiadomość

👩🏻🩷7,5 👦🏻🩵6 👧🏻🩷4,5 👶🏻:
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 21 września, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Sara nie wiem, czy 23.09 Ci pasuje, ale jakoś mi to w głowie siedzi,że tak urodzisz. Wróżbitka że mnie zadna, ale takie coś mi po głowie chodzi. Jak się w ogóle czujesz? wszystko ok?

To ja spojrzałam na naszą pierwszą stronę i tak patrze i mi zaświtało, że Menina urodzi jakoś tydzień pótora przed terminem. Ale praskovia cały czas w terminie 😛 btw pakuj walizę, bo już niedługo 🤣

Praskovia, Menina lubią tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 21 września, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Mi by bardzo pasował 23 jako data. Urodziny mojego sp dziadka, Lidka spod znaku wagi :)

Jak się czuję no... skurcz za skurczem, miednicę mi mała rozpiera okrutnie ale żyje normalnie 🤷🏻‍♀️

Właśnie siedzimy na rybach póki dzieci w placówkach 😬

Oj to rozpieranie też miałam już ostatnie dni. Więc ten 23 może być realny. Siedzcie na rybkach. Cieszcie się sobą 😛
    To ja stwierdzam, że dobrze jest jak w moim przypadku, że poród od wód sie zaczyna. Bez skurczy żadnych wcześniejszych. Ale drugi raz i mnie nie przestaje zadziwiać to chlustanie. O ile za pierwszym razem to zadziało sie na sedesie. Tak teraz mimo bólów i igraniczenia ruchomości szybko zbierałam z łóżka, żeby nie zalać..

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • MinnieMe Ekspertka

Wysłany: 21 września, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka, Ania gratulacje!

Ja po CC i znieczuleniu ogolnym nie czulam zadnego bolu. Ani po wybudzeniu ani pozniej sobie nie przypominam. Wiec to pewnie tez kwestia organizmu. Pioniacja byla tego samego dnia jeszcze, nawet zanim dziecko zobaczylam bo przywiezli mi ja jakos kolo 22 a pionizowali kolo 21 (cc bylo 14;30).
    Pamietam natonmiast ze za wczesnie poczulam sie dobrze i na silach juz w domu jak bylam, i pojechalam (nie pamietam dokladnie ile inelo) na szybkie zakupy doslownie po kilka rzeczy i potem tak mnie wszystko bolalo ze plakalam z bolu.

age.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 21 września, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pakowania to ja też jeszcze nie mam toreb przygotowanych, ale myślałam,że wszystko w domu jest, a teraz spojrzałam i nie mam podpasek poporodowych i majty mam tylko 2 pary. Polećcie coś proszę, bo ja już nie pamiętam, co jest spoko, a chyba pora zamawiać;D

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 21 września, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka ja 3 x miałam przebijany pęcherz więc teraz prawdopodobnie będzie tak samo. Za to przez każdym porodem bujam się ze skurczami, odchodzącym czopem itd bardzo długo.

Teraz mam potworny ból ud i pachwin, chodzę niemal w rozkroku więc to bankowo są ostatnie dni . Jednak pod kątem organizacyjnym wolałabym rodzic na tygodniu niż w weekend 🫣 szkoda, że nie da się dokonać rezerwacji terminu 🤣

Kropka6 lubi tę wiadomość

👩🏻🩷7,5 👦🏻🩵6 👧🏻🩷4,5 👶🏻:
    age.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 21 września, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po CC to ja pamiętam,że jak trafiłam na pooperacyjna to trafiłam na fajne położne i one mi nogami ruszały i kręciły bekę,że ja nie czuje. bardzo dziwne uczucie. a jak zeszło znieczulenie to poczułam bardzo duży ból i się zastanawiałam po co mi to było. Ale to na własną prośbę, bo ja się na bok położyłam. nienawidze leżeć na plecach.
    jak przerzuciłam się na plecki, to było spoko.
    cięcie o 17, pionizacja następnego dnia rano. postawiły mnie na nogi, krew zaczęła mi spływać mimo podpaski, aż się lala, a ja nie mogłam ustać, bo czułam,że odpływam. Widok krwi mnie nie rusza, jestem z wykształcenia ratownikiem medycznym i nie takie rzeczy widziałam. A jak już za którymś razem mi się udało, to wstawałam później bez problemu. chodzenie spoko luz, najgorzej wstać. tak przez tydzień. później nie czułam,ze byłam krojona.
    pamiętam jak się bałam,że będę musiała kaszlnac albo o zgrozo kichnąć;D ale jakoś uniknęłam tych przyjemności;D
    dziecko dostałam od razu po kangurowaniu taty. zabrali mi na niby na noc, ale o 3 przyniesli, bo się tak darła i już ze mną została.
    Cesarkę naprawdę dobrze wspominam. Poród sn z perspektywy czasu też. Jestem ciekawa co będzie teraz;)

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 21 września, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    szkoda, że nie da się dokonać rezerwacji terminu 🤣

jak się nie da, jak się Kropka wpisała na 13? 😃😃
    tylko nie chce zdradzić patentu na takie zaprogramowanie;D

Sara30, Kropka6, Praskovia lubią tę wiadomość

• Fiolka85 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu gratuluję 😍mam nadzieję, że u was wszystko dobrze ☺️ buziaki dla maleństw😘

[url=https://www.tickerfactory.comage.png[/url]
    2010 🩷 Alicja
    2012 🩷 Julia
    2023 🩵 Aleksander
  • MinnieMe Ekspertka

Wysłany: 21 września, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    pamiętam jak się bałam,że będę musiała kaszlnac albo o zgrozo kichnąć;D ale jakoś uniknęłam tych przyjemności;D

O tak! Ja pamietam ze mnie maz czyms strasznie rozsmieszyl i myslalam ze go zabije za to :D

age.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 21 września, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, super jakby ten Twój znalazł coś na miejscu. Chłop na co dzień się bardzo przydaje. I dla niego to też nie jest łatwa sytuacja.

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 21 września, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Co do pakowania to ja też jeszcze nie mam toreb przygotowanych, ale myślałam,że wszystko w domu jest, a teraz spojrzałam i nie mam podpasek poporodowych i majty mam tylko 2 pary. Polećcie coś proszę, bo ja już nie pamiętam, co jest spoko, a chyba pora zamawiać;D

Ja to podpaski po porodowe canpola lubie. Ale to tylko na pierwsze dni. Bo później juz co raz slabsze. To mozna jakies inne podpaski stosować. Przynajmniej u mnie. Tym razem teściowa przywiozła mi jakieś facelle (bo ona pracuje w szkole i ktoś mądry od zaopatrzenie do szkoły dla dziewczynek zamówił poporodowe 🤦🏻‍♀️i im zalegają) i nawet spoko były. Majty na te piersze 2/3 doby miałam horizon siatkowe. A później bawełniane. Gdzies nawet link tutaj wrzucałam. I super jak dla mnie. Bo większe niz zwykłe majtki więc trzymaly wszystko w ryzach. Jeśli chodzi o SN, to polecam spray organizczny z lansiloha na obkurczanie krocza albo te tamtum rosa buteleczki. U mnie w szpitalu warunki sanitarne pozal się Boże. Wiec jak nie było jak się podmyć na czas, to ta buteleczką fajnie się odświeżało krocze.

Mala_syrenka lubi tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 21 września, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    jak się nie da, jak się Kropka wpisała na 13? 😃😃
    tylko nie chce zdradzić patentu na takie zaprogramowanie;D

No właśnie ja na 13..09 sobie zarezerwowałam 🤣

Jak to jak? Po prostu spojrzałam w kalendarz pomyślałam fajna data. I psikus dla moich rodziców, bo beda w samolocie na wakacje do Hiszpanii lecieć. Także idealny dzien na rodzenie. I tego będę rodzic. I jak ktos sie pytal. To odpowiadałam, że ja nie rodzę w terminie tylko 13 😛 a jak wybił wieczor z 12/13, to do męża mówię, to co mogę już rodzić? A i oczywiście wszystko szykowałam, żeby być gotowa na ten dzień 🤣 ot to mój patent 😛🤣

Praskovia, Mala_syrenka, elforia lubią tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 21 września, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, gratulacje! Wysyłam dużo siły! 🥰 Odpoczywaj teraz!

Poziomka, piękne imię córeczki ! Czy chcesz wpisać na pierwszą stronę? Bo nie wiem, czy w „poporodowym” poście specjalnie nie napisałaś, czy to z emocji? ☺️

Mala_syrenka wrote:
    A muszę powiedzieć,że dobrze trafiłam pierwsze porody;) tylko Poziomka mi tak wskoczyła w listę, ale już sama nie wierzyłam,że Ania rozpakuje się przed Sara, a tu takie coś. Pierwszy raz moje przeczucie się w jakiś tam sposób sprawdziło;D

Właściwie trafiłaś bardzo dobrze, bo Poziomka wróciła do nas na forum później niż typowałaś porody, więc w zasadzie nie mogłaś jej brać pod uwagę. 😅 Czekamy teraz na Sarę. Jeśli nikt jej nie wyprzedzi to można będzie powiedzieć, że trafiłaś w stu procentach! 🤣

Kropka6 wrote:
    To ja spojrzałam na naszą pierwszą stronę i tak patrze i mi zaświtało, że Menina urodzi jakoś tydzień pótora przed terminem. Ale praskovia cały czas w terminie 😛 btw pakuj walizę, bo już niedługo 🤣

Dziś nie mogę, bo zdun piec kuje. 🤪 Ale może jutro?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września, 11:37

Mala_syrenka lubi tę wiadomość

👦🏻 26.10.2021

👶🏻 02.10.2023
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 21 września, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ibb.co/sKgwJq1

Mju, Mala_syrenka, MinnieMe, Praskovia, Umka, Sara30, GrubAsia, Eskalopka, Asiek94, Fiolka85, Freya21, zmija, elforia lubią tę wiadomość

[age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 21 września, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Sara, super jakby ten Twój znalazł coś na miejscu. Chłop na co dzień się bardzo przydaje. I dla niego to też nie jest łatwa sytuacja.

Prawdopodobnie jeszcze kilka miesięcy będziemy musieli się przemęczyć z wyjazdami i od wiosny zjedzie.

Też jest inaczej gdy przyjeżdżał na tydzień - nie zdążył się przyzwyczaić a już wyjeżdżał. Teraz jest w domu prawie miesiąc i ja widzę już teraz, że to będzie dla niego okropnie trudne by wyjechać , zwłaszcza jak malutka się urodzi 🥹

Dla nikogo nie jest to łatwa sytuacja. Mi też nie będzie łatwo ogarnąć wszystko z 4ką dzieci bez jakiejkolwiek pomocy

👩🏻🩷7,5 👦🏻🩵6 👧🏻🩷4,5 👶🏻:
    age.png
  • Chantel1 Ekspertka

Wysłany: 21 września, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1003 wrote:
    https://ibb.co/sKgwJq1
    Ania jakie pieknoty! Jak będziesz w stanie napisz coś więcej czy wszystko u was dobrze

‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

CZYTAJ WIĘCEJ