X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, dla Ciebie to już w ogóle kosmos. podziwiam, serio!
    Ania, piękne zdjęcie. Aż mi się mojego synka zachciało i nieważne,że za szybko i urodziny teścia:D
    no to programuje się na 10.10. bo taka data mi się podoba. Czuje,że do 10go na pewno będzie po wszystkim. w ogóle obstawiam przedział 1-10. Ale boje się tak myśleć, bo się nastawie i będzie mega rozvzarowanie.
    poza tym z kolejnością mi się udało,a z terminami totalnie się minelam. U siebie na pewno tez.

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i muszę przyznać, że pogody się balam, a jest cudownie. Temperatura wysoka, ale da się oddychac, wieje i jest naprawdę rzesko. Córka zasnęła w wózku, a to rzadkość, przeważnie brzęczy i spacery nie są tak przyjemne. Więc korzystam i powędruje pingwinim krokiem aż się obudzi;)
    za 2 tygodnie ma się młody wynurzać, więc niech go już grawitacja sciaga;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2023, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozefie mnie wpisać na 1 str
    I dziekjje za komplement w stosunku do imienia. W tych rocznikach niepopularne xd i to mnie cieszy. A jednak nie jest dziwne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2023, 12:23

Praskovia lubi tę wiadomość

• Praskovia Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to jest niesamowite, bo przecież to moja druga ciąża, niby wiem co i jak, a jednak jak wrzucacie zdjęcia swoich nowonarodzonych maluszków, to mam takie: „wow, serio w tych naszych brzuchach siedzą AUTENTYCZNE dzieci?!”. 🤣

zmija lubi tę wiadomość

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
  • Menina Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    To ja spojrzałam na naszą pierwszą stronę i tak patrze i mi zaświtało, że Menina urodzi jakoś tydzień pótora przed terminem. Ale praskovia cały czas w terminie 😛 btw pakuj walizę, bo już niedługo 🤣

Kropka, mam ochotę Cię wycałować za te przewidywania. Oby się spełniły. Ja mam w ogóle urodziny 30 września. Pasuje mi też 1 lub 2 października. Także może którąś z tych dat ustrzelę 😄

Kropka6 lubi tę wiadomość

10.2020 6tc 💔
    F. ur. wrzesień 2021 ❤️
    11.2022 10 tc 💔
    A. ur. październik 2023 ❤️
  • Menina Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, wspaniałe te Twoje dzieciaczki. Cudowne zdjęcie. Super, że jesteście już razem. Jak nabierzesz sił i znajdziesz czas, to czekamy na relację.

Ja myślę, że Sary już teraz nikt nie wyprzedzi. Należy się dziewczynie pierwsze miejsce w kolejce. Lidka, dawaj dawaj, Tata czeka ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2023, 13:40

Sara30 lubi tę wiadomość

10.2020 6tc 💔
    F. ur. wrzesień 2021 ❤️
    11.2022 10 tc 💔
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    i muszę przyznać, że pogody się balam, a jest cudownie. Temperatura wysoka, ale da się oddychac, wieje i jest naprawdę rzesko. Córka zasnęła w wózku, a to rzadkość, przeważnie brzęczy i spacery nie są tak przyjemne. Więc korzystam i powędruje pingwinim krokiem aż się obudzi;)
    za 2 tygodnie ma się młody wynurzać, więc niech go już grawitacja sciaga;)

My wróciliśmy ze spaceru, bo byliśmy na wizycie w przychodni i było super. Aż obawiałam się, że za grubo ubrałam 🙈😱

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • Eskalopka Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    My wróciliśmy ze spaceru, bo byliśmy na wizycie w przychodni i było super. Aż obawiałam się, że za grubo ubrałam 🙈😱

Ja właśnie wróciłam z kwalifikacji do Domu Narodzin i myślałam że zdechnę po drodze. Każdy wybój na drodze czułam w brzuchu. Akurat dziś milion stopni musi być 😮‍💨

Sama kwalifikacja ok - nie mieli do czego się przyczepić. Czy się uda finalnie będziemy wiedziec w dniu porodu. Mam też już kartę w szpitalu więc będzie mniej do wypełniania przy przyjęciu.

Co do dat to 28.09 jest pełnia 😁 Która bierze termin?
    Dla siebie poproszę 15.10 po południu albo 16.10.

Praskovia lubi tę wiadomość

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menina wrote:
    Aniu, wspaniałe te Twoje dzieciaczki. Cudowne zdjęcie. Super, że jesteście już razem. Jak nabierzesz sił i znajdziesz czas, to czekamy na relację.

Ja myślę, że Sary już teraz nikt nie wyprzedzi. Należy się dziewczynie pierwsze miejsce w kolejce. Lidka, dawaj dawaj, Tata czeka ☺️

Bardzo dziękuję 😁
    Może akurat Kropka miała rację, że ja zaraz po Ani.
    No ale bez żartów! Już 39+1 więc choćby nie wiem co, długo to już nie potrwa :)

Swoją drogą, jestem, i nie tylko ja ale wszyscy z mojego otoczenia w szoku, że tak długo chodzę w ciąży. Autentycznie 🫣 jeszcze w 8 miesiącu ciąży jeździłam 800 km, pchałam taczki z ziemią, kosilam trawę kosą spalinową, plewiłam ogród, dźwigam 22 kg dziecko do dzisiaj, robiłam całą ciążę po 15-17 tys kroków dziennie, robiąc przy akwa nosiłam po 30 l wody na raz i NIC 😵😳
    A całą ciążę słuchałam o tym że mam zwolnić, odpuścić bo nie donoszę 🫣
    Obłęd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2023, 14:08

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Freya21 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2023, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia wrote:
    W ogóle to jest niesamowite, bo przecież to moja druga ciąża, niby wiem co i jak, a jednak jak wrzucacie zdjęcia swoich nowonarodzonych maluszków, to mam takie: „wow, serio w tych naszych brzuchach siedzą AUTENTYCZNE dzieci?!”. 🤣

🤣 Mam to samo!

age.png
  • MinnieMe Ekspertka

Wysłany: 21 września 2023, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eskalopka wrote:
    Co do dat to 28.09 jest pełnia 😁 Która bierze termin?
    Dla siebie poproszę 15.10 po południu albo 16.10.

To ja ustawiam sie w kolejce zaraz po Tobie, od 17.10 moge rodzic :D

Eskalopka lubi tę wiadomość

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freya21 wrote:
    🤣 Mam to samo!
    Jeju ja miałam tak jak mała wyszła z brzucha, poczułam ta ulgę wychodzenia przez kanał rodny (nie przestanie mnie zadziwiać to uczucie) i nagle o matko, to jest najparwdziwsze dziecko 🙈🤣

Ania, słodka ta Twoja parka 😍😍 teraz dochodz do siebie, spokojnie. Myślę, że teraz trochę Twoje nerwy sie uspokoją. Chociaż pewnie będzie obawa o inne aspekty. Trzymaj się i dawaj znać coś więcej jak bedziesz na siłach.

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menina wrote:
    Kropka, mam ochotę Cię wycałować za te przewidywania. Oby się spełniły. Ja mam w ogóle urodziny 30 września. Pasuje mi też 1 lub 2 października. Także może którąś z tych dat ustrzelę 😄

No nie wiem tak spojrzałam na tą nasza strone i taka myśl mi przyszła 😉 mam nadzieję, że się w takim razie sprawdzi 😍

Menina, Sara30, Praskovia lubią tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja spróbuję obstawić- Sara do końca tygodnia, potem oczywiście Fiolka bo planowe cc, a potem do października będzie cisza. ☺️

Nie wiem jak pierwszego, ale drugiego urodzą dwie- ja i dziewczyna z innym terminem. 😉

Menina, Sara30, Kropka6 lubią tę wiadomość

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie mnie, padłam 🤣🤣🤣

Jestem dzisiaj jakimś nieogarem i zostawiłam swój telefon u położnej jak byłam na KTG. Ocknęłam się dopiero po prawie godzinie czasu jak już byłam w domu. Pojechałam z powrotem do poradni, ale okazało się, że położna zdążyła już wyjechać w teren i wszystko jest zamknięte. Panie z rejestracji udostępniły mi telefon, żebym skontaktowała się z położną czy faktycznie u niej zostawiłam telefon czy gdzieś indziej. Udało mi się dodzwonić, położna powiedziała, że wzięła mój telefon ze sobą i jak skończy rundkę po pacjentkach, to przywiezie mi go do domu ❣️
    dodała tylko, że z karty osób upoważnionych do mojej dokumentacji wzięła numer telefonu do męża, dzwoniła ale nie odbierał, więc napisała mu SMSa, że ma mój telefon. Ale w sumie później stwierdziła, że mi go podrzuci, nie będzie zawracała głowy mężowi w pracy.

I teraz kwintesencja całej historii 🤣

Jak już odzyskałam telefon, to zobaczyłam kilka nieodebranych połączeń od męża, więc oddzwaniam, a on do mnie, że myślał, że na zawał serca zejdzie przed chwilą 🙈 bo źle zrozumiał SMSa od położnej 🤣
    Wysłał mi screena:
    48625eee531a6.jpghttps://zapodaj.net/plik-rgJZBFjAQn

I zamiast "żona zostawiła u mnie telefon. Położna"
    Zrozumiał "żona zostaje u mnie. Tel.polozna" 🙈🙈🙈

I myślał, że coś się stało i położna prosi o kontakt, bo najpierw było nieodebrane połączenie od niej, a później SMS 🤣
    Biedny dzwonił najpierw do położnej na ten numer, ale ona wtedy akurat była u pacjentki i nie odebrała, później dzwonił do mnie, ale ja nie odbierałam, bo nie miałam telefonu, czego nie zrozumiał 😆 zerwał się z pracy, pojechał do gabinetu położnej, tam odbił się od drzwi, bo zamknięte 🤣 i już nie wiedział gdzie teraz jechać, czy szukać mnie w szpitalu czy co robić
    Ale wtedy właśnie oddzwoniła położna, bo wyszła od pacjentki i powiedziała, że ma mój telefon, ale już mi go odwozi 🤪

Powiedział, że w ciągu chwili poczuł jak mu wychodzi purpura na twarz, bo dotarło do niego, że źle rozszyfrował skróty położnej z SMSa i że wszystko jest okej 🤣🤣🤣🙈

Menina, Praskovia, Mala_syrenka, Kropka6, MinnieMe lubią tę wiadomość

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • GrubAsia Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1003 wrote:
    https://ibb.co/sKgwJq1
    Gratuacje, ale cudne , wyglądają na duże, zdrowe dzieciaczki!!!!😍😍

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • Menina Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka wrote:
    Dziewczyny trzymajcie mnie, padłam 🤣🤣🤣

Jestem dzisiaj jakimś nieogarem i zostawiłam swój telefon u położnej jak byłam na KTG. Ocknęłam się dopiero po prawie godzinie czasu jak już byłam w domu. Pojechałam z powrotem do poradni, ale okazało się, że położna zdążyła już wyjechać w teren i wszystko jest zamknięte. Panie z rejestracji udostępniły mi telefon, żebym skontaktowała się z położną czy faktycznie u niej zostawiłam telefon czy gdzieś indziej. Udało mi się dodzwonić, położna powiedziała, że wzięła mój telefon ze sobą i jak skończy rundkę po pacjentkach, to przywiezie mi go do domu ❣️
    dodała tylko, że z karty osób upoważnionych do mojej dokumentacji wzięła numer telefonu do męża, dzwoniła ale nie odbierał, więc napisała mu SMSa, że ma mój telefon. Ale w sumie później stwierdziła, że mi go podrzuci, nie będzie zawracała głowy mężowi w pracy.

I teraz kwintesencja całej historii 🤣

Jak już odzyskałam telefon, to zobaczyłam kilka nieodebranych połączeń od męża, więc oddzwaniam, a on do mnie, że myślał, że na zawał serca zejdzie przed chwilą 🙈 bo źle zrozumiał SMSa od położnej 🤣
    Wysłał mi screena:
    48625eee531a6.jpghttps://zapodaj.net/plik-rgJZBFjAQn

I zamiast "żona zostawiła u mnie telefon. Położna"
    Zrozumiał "żona zostaje u mnie. Tel.polozna" 🙈🙈🙈

I myślał, że coś się stało i położna prosi o kontakt, bo najpierw było nieodebrane połączenie od niej, a później SMS 🤣
    Biedny dzwonił najpierw do położnej na ten numer, ale ona wtedy akurat była u pacjentki i nie odebrała, później dzwonił do mnie, ale ja nie odbierałam, bo nie miałam telefonu, czego nie zrozumiał 😆 zerwał się z pracy, pojechał do gabinetu położnej, tam odbił się od drzwi, bo zamknięte 🤣 i już nie wiedział gdzie teraz jechać, czy szukać mnie w szpitalu czy co robić
    Ale wtedy właśnie oddzwoniła położna, bo wyszła od pacjentki i powiedziała, że ma mój telefon, ale już mi go odwozi 🤪

Powiedział, że w ciągu chwili poczuł jak mu wychodzi purpura na twarz, bo dotarło do niego, że źle rozszyfrował skróty położnej z SMSa i że wszystko jest okej 🤣🤣🤣🙈

Ale historia 😁😁😁 Ale rzeczywiście te skróty mylące. Bez znajomości kontekstu można różnie to było zinterpretować.

10.2020 6tc 💔
    F. ur. wrzesień 2021 ❤️
    11.2022 10 tc 💔
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka, historia na miarę historii o poligonie przed poprzednim porodem! 🤣

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤡🤡🤡
    Ciekawe czy tym razem z porodem też będzie wesoło 🤣

Ale dzisiaj jak mąż mi to opowiedział, to złapałam taką głupawkę do telefonu, aż mi później głupio było 😆
    On się nastresowal, ale no naprawdę nie mogłam przestać się śmiać 🙈

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka, dobreee!;D szczerze mówiąc chyba też bym się złapała. Trafiła położna w te skróty;D
    jeśli chodzi o termin, to ja chętnie biorę każdy dzień od poniedziałku. Będzie donoszona, więc jak młody ma chęć to go siła nie zatrzymam;D
    chociaż wolałabym po 38tc, więc ta pełnia byłaby spoko. Mam po drodze kilka urodzin znajomych, bo na początku października jakis wysyp, ale jak trafie to spoko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2023, 15:24

‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ