PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Freya gratulacje! ♥️ aż mi się łezka w oku zakręciła 🥹 dzielna jesteś! Kciuki za laktację i szybki powrót do domku ☺️
Fiolka powodzenia jutro ☺️
Eskalopka co do ciuchów ciążowych to mam dużo - 2 pary ogrodniczek, 4 pary legginsów, jeansy, 7 tshirtow, 2 z długim rękawem, 3 pary krótkich spodenek i koszule xD
Ale ja pracuje do piątku 🤷🏼♀️ co prawda od 10 września zdalnie… ale ostatni tydzień mam co robić i zamykać… a później powrót od marca 2024 -
No co wy mnie ze stresu żołądek chce wyskoczyć 🤦 szczerze powiem, że nie prześpię tej nocy za Chiny ludowe 🤦 albo mnie uspia i skorzystam z darmowej drzemki jutro albo z wrażenia odlecę 🤣 niby trzecia ciąża, trzecie CC, a tu cholerka nerwy i stres ten sam 🤦[url=https://www.tickerfactory.com
[/url]
2010 🩷 Alicja
2012 🩷 Julia
2023 🩵 Aleksander -
Fiolka85 wrote:No co wy mnie ze stresu żołądek chce wyskoczyć 🤦 szczerze powiem, że nie prześpię tej nocy za Chiny ludowe 🤦 albo mnie uspia i skorzystam z darmowej drzemki jutro albo z wrażenia odlecę 🤣 niby trzecia ciąża, trzecie CC, a tu cholerka nerwy i stres ten sam 🤦
Fiolka85 lubi tę wiadomość
-
Fiolka powodzenia jutro 🤞 już pewnie jedynie 12-15 h dzieli Cię od poznania synka 🥰 będę trzymać kciuki za sprawne CC i szybki powrót do sił!
Może poproś o jakąś tabletkę na spanie, żeby mieć spokojną noc... Ja miałam już kilka operacji w swoim życiu i bardzo sobie chwalę tableteczki na spanie dzień przed zabiegiem 😁 szybciej też będziesz wracać do sił, jak organizm będzie wypoczęty. Nie wiem co w ciąży można, ale myślę, że też mają odpowiednie preparaty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2023, 19:50
-
Fiolka trzymamy kciuki i daj znać jak się jutro ogarnięcie. Nie wiem czy 12h przed cc coś ci na spanie dadzą, także pewnie trzeba założyć ze nicka w plecy. Ale się nie dziwie, bo mimo ze trzecia cc to nerwy są. Ale pomyśl że jutro będzie po wszystkim, a cała reszta z nas dalej czeka 😅 ja powoli zaczynam myśleć jak to wszystko organizacyjnie poukładam, dwójka starszych szkolna, zajęcia popołudniowe, a ja ich będę rozwozić z miesięcznym dzieciakiem poNeij w aucie….😳🙈Sara a ty ze swoją 3 to ju w ogóle dla mnie hardcore,
-
Uwaga, uwaga! Spakowałam torbę do szpitala! 🥳
Freya, super! Miło czytać, że było całkiem ok, pomimo, że taka w sumie nagła akcja! 😊
Fiolka, powodzenia jutro! Doczekałaś się i mąż zdążył! 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2023, 20:08
elforia, Mju, Sara30, Fiolka85, Menina, Asiek94, Chantel1, Eskalopka, Agnuka, GrubAsia lubią tę wiadomość
🧒🏼 26.10.2021
👦🏼 02.10.2023
👶🏻 14.07.2025 -
Praskovia wrote:Uwaga, uwaga! Spakowałam torbę do szpitala! 🥳
Freya, super! Miło czytać, że było całkiem ok, pomimo, że taka w sumie nagła akcja! 😊
Fiolka, powodzenia jutro! Doczekałaś się i mąż zdążył! 🥰
Ha ha 🤣 wyprzedziłaś mnie… ja ciagle pakuje 🤦🏼♀️Praskovia lubi tę wiadomość
-
A u mnie już myślałam, że się rozkręci, już się wstępnie szykowaliśmy i wszystko ucichło po kilku h regularnych skurczów 🤦🏻♀️ bo mnie rodzinka wkurzyła 🤦🏻♀️
Chantel ja popołudniami będę miała lajt bo będę odbierać starszych ze szkoły i przedszkola tylko z Lidką ale rano 😵💫😵💫😵💫
Pierworodna jest już w szkole więc od samochodu do szkoły może iść sama, ale syn jest w zerówce i jego trzeba odprowadzić do szatni a potem do sali. Najlepszy będzie ubaw jesienią i zimą bo moja T. nie chodzi gdy jest deszcz / śnieg/ błoto 🙈 piszczy i boi się stanąć na ziemi więc ją noszę 🤣
Będę w jednej ręce niosła fotelik z Lidką, w drugiej 5 latkę i odprowadzać syna🤣
Jeszcze brakowac mi bedzie miski z owocami na głowie i kozy przywiązanej u pasa 🤣🤣🤣🤣 -
Chantel1 wrote:Fiolka trzymamy kciuki i daj znać jak się jutro ogarnięcie. Nie wiem czy 12h przed cc coś ci na spanie dadzą, także pewnie trzeba założyć ze nicka w plecy. Ale się nie dziwie, bo mimo ze trzecia cc to nerwy są. Ale pomyśl że jutro będzie po wszystkim, a cała reszta z nas dalej czeka 😅 ja powoli zaczynam myśleć jak to wszystko organizacyjnie poukładam, dwójka starszych szkolna, zajęcia popołudniowe, a ja ich będę rozwozić z miesięcznym dzieciakiem poNeij w aucie….😳🙈Sara a ty ze swoją 3 to ju w ogóle dla mnie hardcore,
Dziękuję wszytskim 😘[url=https://www.tickerfactory.com[/url]
2010 🩷 Alicja
2012 🩷 Julia
2023 🩵 Aleksander -
Dziewczyny, ile macie toreb do szpitala? Mnie tak wzięło na pakowanie w ubiegłym tygodniu i okazuje się ze będą 2 torby: osobno dla mnie i dla małej. Ale z synkiem też coś mi się przypomina, że tak miałam....
A pakowałam się wg listy że szpitala. -
elforia wrote:Ha ha 🤣 wyprzedziłaś mnie… ja ciagle pakuje 🤦🏼♀️
A bo dziś sobie przypomniałam, że istnieje coś takiego jak termin z usg! I że mi wypada za trzy dni, więc spięłam się wreszcie i voilà! 🤗Menina lubi tę wiadomość
🧒🏼 26.10.2021
👦🏼 02.10.2023
👶🏻 14.07.2025 -
Fiolka, powodzenia!!!
Małgosia, ja mam niedużą torbę na porodówkę (taką na ramię) i walizkę na salę poporodową.
Mi właśnie mąż oznajmił, że nasz samochód dziś wieczorem odmówił współpracy i nie odpalił, więc zdecydowanie nie mogę jeszcze rodzić... Ale Anielka chyba niegotowa, bo czytałam, że kaszel może wywołać skurcze, a u mnie co chwilę ataki kaszlu, brzuch obolały, a skurczy żadnych...
Praskovia, gratulacje 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2023, 20:44
10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
MalgosiaKmK wrote:Dziewczyny, ile macie toreb do szpitala? Mnie tak wzięło na pakowanie w ubiegłym tygodniu i okazuje się ze będą 2 torby: osobno dla mnie i dla małej. Ale z synkiem też coś mi się przypomina, że tak miałam....
A pakowałam się wg listy że szpitala.
Ja mam 1 małą walizkę kabinową na porodówkę + dużą walizkę na rzeczy moje i małej razem
Zawsze mi się ten system sprawdzał -
elforia wrote:Ha ha 🤣 wyprzedziłaś mnie… ja ciagle pakuje 🤦🏼♀️
Mnie też wyprzedziła 😀 ale termin wcześniej, więc ja mam jeszcze kilka dni zapasu 🙈 moja walizka narazie "dojrzewa", ale jest progres, bo w końcu JEST 😅
Wprawdzie jeszcze trochę zafoliowana, ale w korytarzu robi już za potykacz, którymś razem ją wezmę i zapakuję 🤭
Ja mam takie walizki:
https://zapodaj.net/plik-RFsfmx0Mbe
Z tym, że na porodówkę będę miała tę z góry "kosmetyczkę", a na oddział wspólnie dla mnie i Młodej "kabinowke" 😉
oszczędnie się pakuję, tzn będę 🤪🤪🤪 -
Agnuka ja cały czas mam wrażenie, że spakowałam się zbyt oszczędnie 😅 bo mam dosłownie walizkę zajętą w połowie 😅
I nie wiem czy to walizka taka wielka czy ja przesadziłam z tym minimalizmem 🙈 ale wydaje mi się, że mam wszystko co niezbędne 🙈 -
Sara30 wrote:Agnuka ja cały czas mam wrażenie, że spakowałam się zbyt oszczędnie 😅 bo mam dosłownie walizkę zajętą w połowie 😅
I nie wiem czy to walizka taka wielka czy ja przesadziłam z tym minimalizmem 🙈 ale wydaje mi się, że mam wszystko co niezbędne 🙈
kupiłam zestaw kuferek i kabinowka 😀 przy Michalinie ogólnie spakowałam się w jedną walizkę, kabinowke 🤭 to dopiero był kompakt 🙃 ale laktator miałam np osobno w samochodzie, woreczki na pokarm, do sterylizacji w mikrofali i okłady żelowe na piersi dokupowalam w aptece na miejscu.
Teraz jestem mądrzejsza i od razu biorę to ze sobą, zwłaszcza, że tym razem nie będę miała męża non stop na miejscu, bo musi ogarnąć Misię, a do szpitala daleko. Stąd dwie walizki, dodałam jeszcze ten kuferek i myślę, że będzie idealnie. -
Ja laktatora w ogóle nie biorę bo u mnie w szpitalu jest "pokój laktacyjny" i w razie potrzeby będę korzystać. Ogólnie biorę tylko niezbędne rzeczy. Mąż będzie przyjeżdżał pewnie codziennie ale tylko rano, kiedy dzieciaki będą w placówkach, więc mi podrzuci co będzie trzeba 🤷🏻♀️
Nie nastawiam się na pobyt dłuższy niż 2-3 dni więc nie chce ciągnąć ze sobą całego Majdanu gratów 😅 -
Ja mam kabinówkę + torbę sportową niedużą, ale to dlatego, że pampersy czy podkłady na łóżko jakoś za dużo miejsca mi zajmowały w walizce.
W ogóle potrzebne są zwykłe gacie? Wzięłam 2 pary bawełniaków zwykłych + te siatkowe horizona i teny wysokie chłonne. Jakoś liczę, że łopatologicznie wytłumaczę lubemu co ma dowieźć w razie czego, bo w domu do ogarnięcia „tylko” psy.
Fiolka, powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2023, 22:55