Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2023
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2023

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolka powodzenia jutro ❤️✊

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • elforia Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freya gratulacje! ♥️ aż mi się łezka w oku zakręciła 🥹 dzielna jesteś! Kciuki za laktację i szybki powrót do domku ☺️

Fiolka powodzenia jutro ☺️

Eskalopka co do ciuchów ciążowych to mam dużo - 2 pary ogrodniczek, 4 pary legginsów, jeansy, 7 tshirtow, 2 z długim rękawem, 3 pary krótkich spodenek i koszule xD

Ale ja pracuje do piątku 🤷🏼‍♀️ co prawda od 10 września zdalnie… ale ostatni tydzień mam co robić i zamykać… a później powrót od marca 2024

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Fiolka85 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co wy mnie ze stresu żołądek chce wyskoczyć 🤦 szczerze powiem, że nie prześpię tej nocy za Chiny ludowe 🤦 albo mnie uspia i skorzystam z darmowej drzemki jutro albo z wrażenia odlecę 🤣 niby trzecia ciąża, trzecie CC, a tu cholerka nerwy i stres ten sam 🤦

[url=https://www.tickerfactory.comage.png[/url]
    2010 🩷 Alicja
    2012 🩷 Julia
    2023 🩵 Aleksander
  • MalgosiaKmK Ekspertka

Wysłany: 24 września 2023, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolka85 wrote:
    No co wy mnie ze stresu żołądek chce wyskoczyć 🤦 szczerze powiem, że nie prześpię tej nocy za Chiny ludowe 🤦 albo mnie uspia i skorzystam z darmowej drzemki jutro albo z wrażenia odlecę 🤣 niby trzecia ciąża, trzecie CC, a tu cholerka nerwy i stres ten sam 🤦
    Fiolka, trzymam kciuki. Jutro już będziesz o tej godzinie spokojniejsza, bo z synusiem u boku 💙💖

Fiolka85 lubi tę wiadomość

04.11.2015 cp (8tc) Aniołek
    14.02.2017 synek 💙
    age.png

age.png

29.10.2023 Julcia🩷
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolka powodzenia jutro 🤞 już pewnie jedynie 12-15 h dzieli Cię od poznania synka 🥰 będę trzymać kciuki za sprawne CC i szybki powrót do sił!
    Może poproś o jakąś tabletkę na spanie, żeby mieć spokojną noc... Ja miałam już kilka operacji w swoim życiu i bardzo sobie chwalę tableteczki na spanie dzień przed zabiegiem 😁 szybciej też będziesz wracać do sił, jak organizm będzie wypoczęty. Nie wiem co w ciąży można, ale myślę, że też mają odpowiednie preparaty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2023, 19:50

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • MinnieMe Ekspertka

Wysłany: 24 września 2023, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolka trzymam kciuki! :)

• Chantel1 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2023, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolka trzymamy kciuki i daj znać jak się jutro ogarnięcie. Nie wiem czy 12h przed cc coś ci na spanie dadzą, także pewnie trzeba założyć ze nicka w plecy. Ale się nie dziwie, bo mimo ze trzecia cc to nerwy są. Ale pomyśl że jutro będzie po wszystkim, a cała reszta z nas dalej czeka 😅 ja powoli zaczynam myśleć jak to wszystko organizacyjnie poukładam, dwójka starszych szkolna, zajęcia popołudniowe, a ja ich będę rozwozić z miesięcznym dzieciakiem poNeij w aucie….😳🙈Sara a ty ze swoją 3 to ju w ogóle dla mnie hardcore,

• Praskovia Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga, uwaga! Spakowałam torbę do szpitala! 🥳

Freya, super! Miło czytać, że było całkiem ok, pomimo, że taka w sumie nagła akcja! 😊

Fiolka, powodzenia jutro! Doczekałaś się i mąż zdążył! 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2023, 20:08

elforia, Mju, Sara30, Fiolka85, Menina, Asiek94, Chantel1, Eskalopka, Agnuka, GrubAsia lubią tę wiadomość

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
  • elforia Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praskovia wrote:
    Uwaga, uwaga! Spakowałam torbę do szpitala! 🥳

Freya, super! Miło czytać, że było całkiem ok, pomimo, że taka w sumie nagła akcja! 😊

Fiolka, powodzenia jutro! Doczekałaś się i mąż zdążył! 🥰

Ha ha 🤣 wyprzedziłaś mnie… ja ciagle pakuje 🤦🏼‍♀️

Praskovia lubi tę wiadomość

age.png
    2011 👦🏼❤️
    2013 👧🏼❤️
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie już myślałam, że się rozkręci, już się wstępnie szykowaliśmy i wszystko ucichło po kilku h regularnych skurczów 🤦🏻‍♀️ bo mnie rodzinka wkurzyła 🤦🏻‍♀️

Chantel ja popołudniami będę miała lajt bo będę odbierać starszych ze szkoły i przedszkola tylko z Lidką ale rano 😵‍💫😵‍💫😵‍💫
    Pierworodna jest już w szkole więc od samochodu do szkoły może iść sama, ale syn jest w zerówce i jego trzeba odprowadzić do szatni a potem do sali. Najlepszy będzie ubaw jesienią i zimą bo moja T. nie chodzi gdy jest deszcz / śnieg/ błoto 🙈 piszczy i boi się stanąć na ziemi więc ją noszę 🤣
    Będę w jednej ręce niosła fotelik z Lidką, w drugiej 5 latkę i odprowadzać syna🤣
    Jeszcze brakowac mi bedzie miski z owocami na głowie i kozy przywiązanej u pasa 🤣🤣🤣🤣

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Fiolka85 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantel1 wrote:
    Fiolka trzymamy kciuki i daj znać jak się jutro ogarnięcie. Nie wiem czy 12h przed cc coś ci na spanie dadzą, także pewnie trzeba założyć ze nicka w plecy. Ale się nie dziwie, bo mimo ze trzecia cc to nerwy są. Ale pomyśl że jutro będzie po wszystkim, a cała reszta z nas dalej czeka 😅 ja powoli zaczynam myśleć jak to wszystko organizacyjnie poukładam, dwójka starszych szkolna, zajęcia popołudniowe, a ja ich będę rozwozić z miesięcznym dzieciakiem poNeij w aucie….😳🙈Sara a ty ze swoją 3 to ju w ogóle dla mnie hardcore,
    Chantel mnie też to czeka 🤦

Dziękuję wszytskim 😘

[url=https://www.tickerfactory.comage.png[/url]
    2010 🩷 Alicja
    2012 🩷 Julia
    2023 🩵 Aleksander
  • MalgosiaKmK Ekspertka

Wysłany: 24 września 2023, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile macie toreb do szpitala? Mnie tak wzięło na pakowanie w ubiegłym tygodniu i okazuje się ze będą 2 torby: osobno dla mnie i dla małej. Ale z synkiem też coś mi się przypomina, że tak miałam....
    A pakowałam się wg listy że szpitala.

04.11.2015 cp (8tc) Aniołek
    14.02.2017 synek 💙
    age.png

age.png

29.10.2023 Julcia🩷
  • Praskovia Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elforia wrote:

A bo dziś sobie przypomniałam, że istnieje coś takiego jak termin z usg! I że mi wypada za trzy dni, więc spięłam się wreszcie i voilà! 🤗

Menina lubi tę wiadomość

🧒🏼 26.10.2021

👦🏼 02.10.2023

👶🏻 14.07.2025
  • Menina Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolka, powodzenia!!!

Małgosia, ja mam niedużą torbę na porodówkę (taką na ramię) i walizkę na salę poporodową.

Mi właśnie mąż oznajmił, że nasz samochód dziś wieczorem odmówił współpracy i nie odpalił, więc zdecydowanie nie mogę jeszcze rodzić... Ale Anielka chyba niegotowa, bo czytałam, że kaszel może wywołać skurcze, a u mnie co chwilę ataki kaszlu, brzuch obolały, a skurczy żadnych...

Praskovia, gratulacje 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2023, 20:44

10.2020 6tc 💔
    F. ur. wrzesień 2021 ❤️
    11.2022 10 tc 💔
    A. ur. październik 2023 ❤️
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalgosiaKmK wrote:
    Dziewczyny, ile macie toreb do szpitala? Mnie tak wzięło na pakowanie w ubiegłym tygodniu i okazuje się ze będą 2 torby: osobno dla mnie i dla małej. Ale z synkiem też coś mi się przypomina, że tak miałam....
    A pakowałam się wg listy że szpitala.

Ja mam 1 małą walizkę kabinową na porodówkę + dużą walizkę na rzeczy moje i małej razem :)
    Zawsze mi się ten system sprawdzał :)

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Agnuka Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elforia wrote:

Mnie też wyprzedziła 😀 ale termin wcześniej, więc ja mam jeszcze kilka dni zapasu 🙈 moja walizka narazie "dojrzewa", ale jest progres, bo w końcu JEST 😅
    Wprawdzie jeszcze trochę zafoliowana, ale w korytarzu robi już za potykacz, którymś razem ją wezmę i zapakuję 🤭
    Ja mam takie walizki:
    be61fa4a22cb1.jpghttps://zapodaj.net/plik-RFsfmx0Mbe

Z tym, że na porodówkę będę miała tę z góry "kosmetyczkę", a na oddział wspólnie dla mnie i Młodej "kabinowke" 😉
    oszczędnie się pakuję, tzn będę 🤪🤪🤪

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka ja cały czas mam wrażenie, że spakowałam się zbyt oszczędnie 😅 bo mam dosłownie walizkę zajętą w połowie 😅
    I nie wiem czy to walizka taka wielka czy ja przesadziłam z tym minimalizmem 🙈 ale wydaje mi się, że mam wszystko co niezbędne 🙈

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Agnuka Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Agnuka ja cały czas mam wrażenie, że spakowałam się zbyt oszczędnie 😅 bo mam dosłownie walizkę zajętą w połowie 😅
    I nie wiem czy to walizka taka wielka czy ja przesadziłam z tym minimalizmem 🙈 ale wydaje mi się, że mam wszystko co niezbędne 🙈
    Ja właśnie w domu miałam taką średnią walizkę, ale stwierdziłam, że jest jakaś ogromna i nie biorę jej. Kojarzy mi się ze wczasami, a ja do szpitala planuję na krótko, jadę rodzę i wychodzę 🤪
    kupiłam zestaw kuferek i kabinowka 😀 przy Michalinie ogólnie spakowałam się w jedną walizkę, kabinowke 🤭 to dopiero był kompakt 🙃 ale laktator miałam np osobno w samochodzie, woreczki na pokarm, do sterylizacji w mikrofali i okłady żelowe na piersi dokupowalam w aptece na miejscu.
    Teraz jestem mądrzejsza i od razu biorę to ze sobą, zwłaszcza, że tym razem nie będę miała męża non stop na miejscu, bo musi ogarnąć Misię, a do szpitala daleko. Stąd dwie walizki, dodałam jeszcze ten kuferek i myślę, że będzie idealnie.

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktatora w ogóle nie biorę bo u mnie w szpitalu jest "pokój laktacyjny" i w razie potrzeby będę korzystać. Ogólnie biorę tylko niezbędne rzeczy. Mąż będzie przyjeżdżał pewnie codziennie ale tylko rano, kiedy dzieciaki będą w placówkach, więc mi podrzuci co będzie trzeba 🤷🏻‍♀️
    Nie nastawiam się na pobyt dłuższy niż 2-3 dni więc nie chce ciągnąć ze sobą całego Majdanu gratów 😅

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Mju Autorytet

Wysłany: 24 września 2023, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kabinówkę + torbę sportową niedużą, ale to dlatego, że pampersy czy podkłady na łóżko jakoś za dużo miejsca mi zajmowały w walizce.
    W ogóle potrzebne są zwykłe gacie? Wzięłam 2 pary bawełniaków zwykłych + te siatkowe horizona i teny wysokie chłonne. Jakoś liczę, że łopatologicznie wytłumaczę lubemu co ma dowieźć w razie czego, bo w domu do ogarnięcia „tylko” psy.

Fiolka, powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2023, 22:55

age.png
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ