PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje udanych wizyt i serduszek 💗
Bardzo mi się ciągnie ten miesiąc od pozytywnego testu , jakby minęło pół roku 🙄 jeszcze 1,5 tyg do wizytystrasznie się wlecze , zwłaszcza, że teraz jest czas w którym ostatnio poroniłam 😔
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Wszystko dobrze
Maluszek ma 2,9 cm i widzieliśmy jak się rusza
Serduszko pięknie bije ❤️
Zagnieździł się wysoko w macicy i niech tam już sobie siedzi.
Ciąża nadal 4 dni młodsza co idealnie pokrywa się z owulacją
Kolejna wizyta za miesiąc a 15.03 prenatalneEvelina93, Butterfly23, Kropka6, DorotaAnna, Chantel1, Praskovia, S.Roszpunka, Umka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny te co po wizytach, super wieści, niech rosną te nasze kropeczki ❤️ nie minie zbyt dużo czasu a będziemy sie chwalić kto w nas mieszka 😉
GrubaAsia znam,to w poprzedniej ciąży wariowałam w tygodniu w którym straciłam pierwsza ciążę.. -
Sara30 wrote:Wszystko dobrze
Maluszek ma 2,9 cm i widzieliśmy jak się rusza
Serduszko pięknie bije ❤️
Zagnieździł się wysoko w macicy i niech tam już sobie siedzi.
Ciąża nadal 4 dni młodsza co idealnie pokrywa się z owulacją
Kolejna wizyta za miesiąc a 15.03 prenatalne
Piękne wieści! Z dużym wyprzedzeniem trzeba się umawiać na prenatalne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 12:36
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 03/25
💊 encorton, acard, utrogestan, clexane, avamina
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
Przykro mi kropka , w tej ciazy jest trochę łatwiej?
Gratulacje Sara ale dużego masz już człowieka!
Buterfly pewnie zależy gdzie jakie kolejki , ale ja już się zapisałam na 5.04 😀
Butterfly23 lubi tę wiadomość
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Butterfly23 wrote:Piękne wieści! Z dużym wyprzedzeniem trzeba się umawiać na prenatalne?
Prawdę mówiąc nie wiem. Ja dostałam od lekarza prowadzącego skierowanie na prenatalne i namiar, gdzie i u kogo zrobić. Zadzwoniłam 2 tygodnie temu, a więc w 8+2 i oni sami zaproponowali mi termin aby było ok. I podobno połówkowe też mi sami zaplanują i też będę miała na tym samym skierowaniu.Butterfly23 lubi tę wiadomość
-
GrubaAsia,tak jestem o wiele spokojniesza. Po pierwsze wiem, że co ma być to będzie na tym etapie i tak człowiek nie wiele zdziała. Po drugie moja dwulatka niedaje mi czasu na złe myśli.
A po za tym szykujemy sie na wakacje teraz wiec jak wrocimy, będzie już wizyta i 12 tydzień.
A ja z mazowieckiego, i wszystko robię w jednej przychodni prywatnej.mam tam lekarza od 2019 i jestem zadowolona. Znam też innych lekarzy z tej przychodni, wiec jak coś nie ma nigdy problemu z terminami. Po za tym oni wszyscy pracuja w naszym miejskim szpitalu. -
Mi właśnie odwołali wizytę dzisiaj... Każą czekać jeszcze tydzień 😭
A mieliśmy sprawdzić czy nie ma trzeciej niespodzianki... Zwariuję teraz mimo wczorajszego dobrego nastawienia.
Niestety wyjdzie że pojadę sama, bo M nie będzie za tydzień. Dzisiaj mieliśmy nadzieję że pierwszy raz zobaczy na żywo bliźniaki na USG 😭 -
Ginka w szpitalu ma jakąś operację i dzisiaj nie dotrze do gabinetu.
Ja miałam bardzo ciężką pierwszą ciążę. Zabieranie karetkami z domu, brak szyjki spowodowany permanentny mi infekcjami (znowu chyba wrócił temat), brak tętna w szpitalu, przerzucanie mnie między szpitalami, hipotrofia, zatrzymywanie porodu w 30tc, w ostateczności urodziłam w 37.
Mam tragicznie zrytą psychikę przez te wydarzenia. Dlatego jak usłyszałam że jest dwójka to już było dla mnie za dużo. O trójce nawet nie chcę myśleć 🙈
Nie podołam fizycznie. Już jest kiepsko a to tylko 7 tydzień... -
Hej, chciałam się przywitać. Niektóre z Was kojarzą mnie z miesięcznych wątków
Mam córkę z lipca 2020 teraz w 4cs test pozytywnyrobiłam dwa razy betę na początku, a teraz czekam grzecznie na wizyte 10.03. wiem że może być za wcześnie na ❤️, chociaż jakaś tam nadzieję mam.
Życzę Was wszystkim spokojnych i zdrowych ciąż.
Według OM termin na 31.10, ale owulacja była dopiero w 20/21 DCButterfly23, Praskovia, Sara30, S.Roszpunka, elforia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam pytanko. Wyszedł mi bardzo wysoki poziom żelaza. Norma do 145, a ja mam 196. Oczywiście najpierw przejrzałam internet. Później zadzwoniłam do ginekologa, mówiła, żeby się nie martwić, ale zapisała mnie na wizytę za 10 dni. Czy któraś z Was miała lub ma również podwyższone żelazo? Pierwszą ciążę miałam książkową, zero objawów i problemów, ta druga od początku jest inna...
-
Freya21 wrote:Dziewczyny, mam pytanko. Wyszedł mi bardzo wysoki poziom żelaza. Norma do 145, a ja mam 196. Oczywiście najpierw przejrzałam internet. Później zadzwoniłam do ginekologa, mówiła, żeby się nie martwić, ale zapisała mnie na wizytę za 10 dni. Czy któraś z Was miała lub ma również podwyższone żelazo? Pierwszą ciążę miałam książkową, zero objawów i problemów, ta druga od początku jest inna...
A w witaminach jakie przyjmujesz jest żelazo? Jeżeli tak, to kup takie bez.Karolinaklaudia lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 03/25
💊 encorton, acard, utrogestan, clexane, avamina
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
Butterfly, uff… tochę się stresu najadłaś, dobrze, że już wszystko wiadomo! 🥰 Gratuluję Wam dziewczyny dobrych wiadomości! ☺️ Ania, z Tobą się łączę w bólu, z mojej wizyty też nic nie wyszło!
Wyobraźcie sobie, że przyjechałam na miejsce, a tam nie było w ogóle żadnej przychodni! Z prywatnego domu wyszedł jakiś starszy pan i popukał się w głowę jak zapytałam o ginekologa! 🫣 Telefonu od godziny 13 nikt nie odbiera… Ja już nie mam siły do tego miejsca- jestem z podlaskiego i tak naprawdę bliżej mam do Grodna niż jakiegokolwiek większego polskiego miasta. Najgorzej, że ja nie jestem przyzwyczajona do takich akcji, bo urodziłam się i wychowałam w dużym mieście, gdzie specjalistów jest do wyboru do koloru, każdy ma opinie w internecie i wszystko jest zdigitalizowane. A tu? No dajcie spokój! 🤬Butterfly23 lubi tę wiadomość
-
Ania przykro mi, że odwołali Ci wizytę
A może pójdz gdzieś indziej na USG jeśli masz się psychicznie katować przez tydzień?
Nadzieja hej
Freya może po prostu tymczasowo odstaw suplementy z żelazem i zbadaj za jakiś czas
Praskovia a może poszukaj opinii na jakichś lokalnych grupach na FB?