PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
A mnie dziś alab zdenerwował, po 1 robiłam 16.02 wymaz na hpv (11 dni roboczych czekanie) i do tej pory go nie ma.
Po 2 pojechałam dziś 30 km w jedną stronę żeby zrobić ze skierowania badania do endokrynologa na wtorek. Przychodzę do domu wpisuje kod a tu okazuje się że kodu nie ma w bazie i tak jest do tej pory. Mój tesc który był za mną 2 osoby dalej normalnie wszystko ma a ja nie. Infolinia w soboty nieczynna. Muszę dzwonić w poniedziałek czy mają wyniki czy nie bo to są jaja, jeszcze żebym miała to na miejscu to ok a tutaj muszę dojechac i jeszcze opiekę nad córką załatwiać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2023, 17:27
-
Eskalopka wrote:Robiłam badania wczoraj rano i wyniki były wieczorem. Na NFZ, ale teraz większość placówek nawet państwowych wysyłana próbki do laboratoriów zewnętrznych, a wyniki możesz sprawdzić online.
Swoją drogą TSH mam kosmiczne5.3
Bierzesz leki?
Dzień dobry!
Moje zatoki nadal doskwierają i brak apetytu… ogólnie dziś towarzyszy mi brak sił 🤷🏼♀️
Ale mdłości już nie ma - za to wstręt do lodówki trwa 🤪 -
Sara30 wrote:Weź sobie zobacz, bo jest takie coś w Luxie jak "pakiet I trymestru". Tam jest m.in morfologia, HIV, różyczka, toxo, cytomegalia, mocz i kilka innych badań. Ja wykupiłam ten pakiet + dodatkowo TSH i coś jeszcze, bo lekarz chciał, i dzięki pakietowi wyszło mi ok 100 zł taniej niż kupując każde badanie pojedynczo
Tylko musisz to od razu zgłosić, że chcesz pakiet. Bo jak dasz samą listę, (to zależy co prawda od Pani za biurkiem) ale prawdopodobnie nie policzy ci za pakiet tylko za badania osobno. Mi wyszło 370 zł za wszystkie badania.
Ja mam abonament w luxmedzie i badania mam bezpłatne.Karolinaklaudia lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 03/25
💊 encorton, acard, utrogestan, clexane, avamina
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
Butterfly23 wrote:Ja mam abonament w luxmedzie i badania mam bezpłatne.
A no to całkiem fajnie
Mi się póki co uda zrobić tylko prenatalne i połówkowe na NFZ a za wszystko inne trzeba bulić 🤐 -
Sara30 wrote:A no to całkiem fajnie
Mi się póki co uda zrobić tylko prenatalne i połówkowe na NFZ a za wszystko inne trzeba bulić 🤐
Tak, to jest super opcja. Ciążę będę prowadzić prywatnie, a po badania do luxmedu będę chodzić. Na szczęście ginekolog wyrozumiały ten w luxmedzie i nie robi z tym problemu ☺️03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 03/25
💊 encorton, acard, utrogestan, clexane, avamina
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
Butterfly23 wrote:Czy Wam też jest zimno? Przychodzi wieczór, a ja się trzęsę z zimna i się ogrzać nie mogę…
-
Butterfly23 wrote:Czy Wam też jest zimno? Przychodzi wieczór, a ja się trzęsę z zimna i się ogrzać nie mogę…
Ja wieczorem do łóżka kładę się spać w skarpetkach i szlafroku, dopiero później sie rozbieram.. chociaż dzisiejszej nocy było mi gorąco, aż w nocy się budziłam i stwierdziłam czy wszystko na pewno wporządku, bo gorąco 🙈 -
Cześć
Widzę, że nie jestem sama z tym marznięciem wieczorem 🙂
Przyjemnej niedzieli Wam życzę 🤗Butterfly23 lubi tę wiadomość
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
KIR - AA, brak implantacyjnych
02.2025 kwalifikacja do ivf
AMH 1,05
Nasienie ✖️
Kariotypy ❓️
03.2025 rozpisanie stymulacji -
Dzień dobry,
Mi jest ostatnio znów wiecznie zimno 🤷🏼♀️ już się nie mogę doczekać wiosny i wczesnego lata. Prac w ogrodzie i sadzenia kwiatów i warzyw 😍
Jak się dziś czujecie? Przeziębienie już odchodzi na dobre, wiec jest mi lepiej. Ale to był ciężki tydzień 🫣
Był temat L4 - w tej ciąży będę pracować do końca i wracam po 4 miesiącach do pracy, a tacierzyński i rodzicielski bierze mój mąż. Przy poprzednich ciążach byłam na zwolnieniu od 9-10 tygodnia, a teraz jakoś nie chce siedzieć już w domu… No i prowadzę własną działalność, wiec z tego L4 ciężko się utrzymać 🤷🏼♀️ składek nie podnoszę, bo ZUS zakwestionował mojej koleżance podniesione składki na 5 miesięcy przed zajściem w ciąże… i odmówił wypłaty 🫣 wiec jakbym teraz je podniosła to bym pewnie też później miała z tego tytuły problemy… już chyba można się tylko śmiać… i tak człowiek leczy się prywatnie i mało co robi na NFZ…
Miłego dnia 😊 -
Elforia przybijam 5ke jeśli chodzi o oczekiwanie na wiosnę 😬
Też nie mogę się doczekać już prac w ogrodzie 😍
Gdy byłam młodsza szczerze nienawidziłam gmerania w ziemi i gdyby ktoś mi wtedy powiedział, że będę odpoczywać plewiąc chwasty - zabiłabym śmiechem 😂
Teraz mam ok 150mkv warzywniaka, sad i potężny ogród kwiatowy 😍 tulipany już wychodzą i nie mogę się doczekać poprawy pogody aby poogarniac to po zimie.
Wokół tarasu mam skrzynie rabatową i chce w tym roku nasadzić lawendę
Czatuje tylko na ocieplenieelforia lubi tę wiadomość
-
Ja szklarni nie mam wcale i mocno ubolewam ale co roku są "ważniejsze wydatki" i co roku mówię sobie, że za rok ją postawimy
W tym roku chcieliśmy wykopać staw ale wybilam ten pomysł z głowy męża. Bo to kolejne obowiązki i dopóki on pracuje na wyjazdach, to nie ma takiej opcji, żebym ogarnęła sama tak potężną działkę i jeszcze staw 🤯 samego koszenia trawy mam na 6 h. Jak zjedzie na stałe to proszę bardzo, niech sobie staw ogarniami wystarczą moje roślinki
A masz może pergole? Mi się marzy na rogu tarasu ale obawiam się, że nie opeędzimy się od robactwa 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2023, 13:53
Karolinaklaudia lubi tę wiadomość
-
Mój mąż ostatnio zapalił w kominku było w salonie 28 stopni a ja leżałam pod dwoma kocami.
W ciągu dnia jak coś robię to się ubieram i rozbieram co 15 minut.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2023, 14:26
-
Sara my mamy mały stawek lub ogromne oczko wodne przy samym tarasie. Mamy z tarasu pomost nad ten nasz stawek. Jest dużo komarów, ale to wszystko jest tego warte. Mamy pergole jednak będziemy zmieniać na zimowy ogród, który na lato będzie otwarty 😊
Żal mi jedynie wisterii, bo mi teraz robi za zadaszenie na pergoli i pieknie kwitnie 😊 ale jakoś to rozwiążemy
3 ciaza - ja dziś tak mam 🫣 w domu w zimowym dresie, bo w legginsach mi za zimno xD i znów mnie muli…
-
elforia wrote:Sara my mamy mały stawek lub ogromne oczko wodne przy samym tarasie. Mamy z tarasu pomost nad ten nasz stawek. Jest dużo komarów, ale to wszystko jest tego warte. Mamy pergole jednak będziemy zmieniać na zimowy ogród, który na lato będzie otwarty 😊
Żal mi jedynie wisterii, bo mi teraz robi za zadaszenie na pergoli i pieknie kwitnie 😊 ale jakoś to rozwiążemy
3 ciaza - ja dziś tak mam 🫣 w domu w zimowym dresie, bo w legginsach mi za zimno xD i znów mnie muli…
To my chcemy kopać taki duży staw, ok 20x25 m, żeby wędkować
Ale przekonałam męża aby się wstrzymał
Zimowy ogród cudo 😍 -
Dziękuję dziewczyny za wszystkie rady odnośnie żelaza. Nie przyjmuję żadnych witamin z żelazem. Ale rzeczywiście odrzuciło mnie od mięsa, więc może faktycznie niejedzenie go przez dłuższy czas pomoże, o czym wspominała jedna z Was. 💓 Czytałam też, że nabiał ogranicza wchłanianie żelaza, a ja ostatnie pół roku, albo i więcej, mocno go ograniczałam, więc może i to jest przyczyna.
-
Dziewczyny gdzie Wy macie siły na takie ogrody? 🙂
Chociaż przyznam się, że my pierwszy rok mieszkamy w domu i po woli też się oswajam i wkręcam w to, a jeszcze rok wcześniej przed przeprowadzka, jakby mi ktos powiedział, bedziesz z przyjemnością grabić liście czy podcinać drzewka, to bym śmiechem zabiła 😉
-
Kropka6 wrote:Dziewczyny gdzie Wy macie siły na takie ogrody? 🙂
Chociaż przyznam się, że my pierwszy rok mieszkamy w domu i po woli też się oswajam i wkręcam w to, a jeszcze rok wcześniej przed przeprowadzka, jakby mi ktos powiedział, bedziesz z przyjemnością grabić liście czy podcinać drzewka, to bym śmiechem zabiła 😉
Wiesz co, ja myślę, że podejście się zmienia w momencie, kiedy wiesz, że to jest Twoje, robisz dla siebie itd
A dodatkowo jaka satysfakcja z własnych warzyw i owoców. Plus wiesz, co dzieciom dajeszUmka lubi tę wiadomość