PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, szałwią można spokojnie płukać. Jeśli jednak to by nie pomogło, to ja bym radziła pójść do stomatologa po antybiotyk. Antybiotyk będzie dla dziecka bezpieczniejszy niż stan zapalny. Ale oby szałwia pomogła
Evelina93 lubi tę wiadomość
-
Praskovia szok! I co nie znalazłaś go w ogóle? Znalazłaś jakiś inny gabinet? Strasznie współczuje
Ania współczuje odwołanej wizyty i stresów związanych z ilością dzieci. Mnie tez by dwójka przeraziła.
Udało mi się Was nadrobićna weekend mam gości wiec trochę dzisiaj miałam ogarniania w domu.
Ja jestem z kujawsko-pomorskiego
Nadzieja witaj
Freya - No właśnie sprawdź czy Twój preparat ma żelazo i kup taki który nie ma, bonorwnie stad podwyższony poziom.
Evelina szałwia jak najbardziej możesz, ale tak jak pisze Sara jak nie przejdzie to do stomatologaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 20:05
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Evelina idz do stomatologa, bo może to też być spowodowane po prostu kamieniem nazębnym który umiejscowił się poddziąsłowo, i płukanie szałwia nie pomoże ( w sensie przyczyny nie zniweluje). A jeśli to kamień, to higienistka rach ciach i po sprawie. Czy właśnie antybiotyk jeśli to 'grubsza' sprawa. Ale ogólnie w ciąży bardzo czesto zdarzają się takie sytuacje z dziąsłami. Trochę powiedzmy pracuję w tej branży (nie jestem stomatologiem) ale wiem, że lepiej od razu udać się do stomatologa. A i higiniestka jest bezpieczna w każdym trymestrze ciąży. Więc spokojnie można iść.
-
Praskovia na prawdę, aż taki problem ? Szok, aż niedowierzam, bo ja też mam pod nosem lekarzy i dostępnych 'w każdej' chwili i nie schowani 'po krzakach'. No ale ja się wychowałam blisko dużych miast i 100 km do stolicy więc zawszę jak nie na miejscu, to Warszawa była.
Witaj Nadzieja! Trzymamy kciuki.
Ania, to swoje przeszłaś... To teraz nie dziwne, że przeraża wszystko. -
Ja zaczęłam świrować przed prenatalnymi 🥴obawiam się też, że pojadę i wrócę do domu, bo dziecko będzie jeszcze za małe... No ale to już jest problem ośrodka aby wyznaczyć nowy termin w takiej sytuacji.
Narazie oddaje się wycieczkom po OtoMoto bo zmieniamy auto na większe zanim bobo się urodzi -
Freya21 wrote:Dziewczyny, mam pytanko. Wyszedł mi bardzo wysoki poziom żelaza. Norma do 145, a ja mam 196. Oczywiście najpierw przejrzałam internet. Później zadzwoniłam do ginekologa, mówiła, żeby się nie martwić, ale zapisała mnie na wizytę za 10 dni. Czy któraś z Was miała lub ma również podwyższone żelazo? Pierwszą ciążę miałam książkową, zero objawów i problemów, ta druga od początku jest inna...
Ja się od dawna zmagam że zbyt dobrym przyswajaniem żelazajak konsultowałam to z lekarzem, to kazał odstawić mięso i produkty bogate w żelazo na miesiąc (co wazne ferrytyne i wyniki watrobowe mialam ok, bo zelazo moze niszczyc watrobe) i powtórzyć badanie. Ładnie spadło, więc po prostu muszę ograniczać. U mnie chyba główna rolę grało niekoniecznie mięso, a pozostałe produkty z żelazem, bo z reguły jem tylko drób. Niestety aktualnie chodzi za mną taki porządny burger 🫣🤣
-
Clausix wrote:Nie mam już żadnych objawów i chyba oszaleję do wtorku czekając na USG...
jak sobie radzicie?
Dodatkowo miałam 2 tyg wyjęte z życia (dlatego tez się nie odzywałam na forum) mój mąż przyniósł jakies paskudztwo z pracy i leżeliśmy plackiem ,ja dalej kaszle ale juz mi lepiej ,martwię się ze to mogło no wiecie ..
Wizyta w czwartek 9.03 ja juz po ścianach chodzę .. -
Witajcie dziewczyny! Ja po wizycie, nie odzywałam się bo mi się dziecko pochorowały i wiadomo człowiek odsuwa wszystko na drugi plan. Na wizycie wszystko ok, serduszko bije. Mam do was pytanie bo pierwszy raz się z tym spotkalam- czy podczas USG czulyscie ciepło w pochwie? Bo ja tak miałam i trochę się przestraszyłam czy wszystko ok z tym aparatem i powiedziałam o tym lekarzowi ale on się nie przejął
Karolinaklaudia lubi tę wiadomość
-
Lajla wrote:Witajcie dziewczyny! Ja po wizycie, nie odzywałam się bo mi się dziecko pochorowały i wiadomo człowiek odsuwa wszystko na drugi plan. Na wizycie wszystko ok, serduszko bije. Mam do was pytanie bo pierwszy raz się z tym spotkalam- czy podczas USG czulyscie ciepło w pochwie? Bo ja tak miałam i trochę się przestraszyłam czy wszystko ok z tym aparatem i powiedziałam o tym lekarzowi ale on się nie przejął
Kurczę, dziwne. Nie czuję ciepła, żel jest zimny i tak szczerze to nigdy staram się nie myśleć, że coś tam mam.
Karolinaklaudia zdrówka dużo dla Was. Wszystko będzie dobrze ☺️Karolinaklaudia lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 03/25
💊 encorton, acard, utrogestan, clexane, avamina
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
Lajla a może to nie ciepło aparatu a miałaś takie wrażenie przez żel? Mój nowy gin ma jakiś dziwny żel i po USG właśnie mam takie uczucie jakby mnie coś grzało 🙈
Karolinaklaudia głowa do górymyślę, że większość ciężarnych przerobiła bądź przerobi różne infekcje. owszem, mogą one być niebezpieczne dla ciąży ale jednak w większości przypadków nie są.
Pamiętajcie, że nasze organizmy chronią dziecko tak naprawdę kosztem nas samych. Tak jak w przypadku niedoborów w diecie - dziecko sobie pozyska wszystko czego potrzebuje kosztem matki.Karolinaklaudia lubi tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Dziewczyny te, które robiły już pierwsze badania. Ile czekałyście na wyniki?
Ja robiłam w Luxmedzie i wyniki miałam tego samego dnia. Jedynie grupa krwi do odbioru osobiścieButterfly23 lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Ja robiłam w Luxmedzie i wyniki miałam tego samego dnia. Jedynie grupa krwi do odbioru osobiście03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 03/25
💊 encorton, acard, utrogestan, clexane, avamina
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
Butterfly23 wrote:O dzięki, bo ja właśnie też będę robić w luxmedzie.
Weź sobie zobacz, bo jest takie coś w Luxie jak "pakiet I trymestru". Tam jest m.in morfologia, HIV, różyczka, toxo, cytomegalia, mocz i kilka innych badań. Ja wykupiłam ten pakiet + dodatkowo TSH i coś jeszcze, bo lekarz chciał, i dzięki pakietowi wyszło mi ok 100 zł taniej niż kupując każde badanie pojedynczo
Tylko musisz to od razu zgłosić, że chcesz pakiet. Bo jak dasz samą listę, (to zależy co prawda od Pani za biurkiem) ale prawdopodobnie nie policzy ci za pakiet tylko za badania osobno. Mi wyszło 370 zł za wszystkie badania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2023, 14:14
-
Butterfly23 wrote:Dziewczyny te, które robiły już pierwsze badania. Ile czekałyście na wyniki?
Robiłam badania wczoraj rano i wyniki były wieczorem. Na NFZ, ale teraz większość placówek nawet państwowych wysyłana próbki do laboratoriów zewnętrznych, a wyniki możesz sprawdzić online.
Swoją drogą TSH mam kosmiczne5.3
Butterfly23 lubi tę wiadomość
-
Kurcze a ja przez to moje omdlenie całkowicie zapomniałam o tym że robiłam badania i nawet nie wiem czy jest możliwość online 🙈 musze w poniedziałek iść do przychodni i zapytać co z nimi 🤦🏻♀️ dobrze, że mi przypomnialyscie!
Co do objawów to ja też dzis jakos bez mdłości. Ale za to senność level hard..
Karolinaklaudia pamietaj organizm taki jest że chroni bobasa.Butterfly23, Karolinaklaudia lubią tę wiadomość
-
Eskalopka wrote:Robiłam badania wczoraj rano i wyniki były wieczorem. Na NFZ, ale teraz większość placówek nawet państwowych wysyłana próbki do laboratoriów zewnętrznych, a wyniki możesz sprawdzić online.
Swoją drogą TSH mam kosmiczne5.3