PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Butterfly23 wrote:Roszpunka powtórz betę. Ona się nie podwoi, ale też da Ci obraz. Najważniejsze, żeby nie spadała
Domyśliłam że chodzi o ewentualny spadek. A że byłam w takim szoku u lekarza, że nie dyskutowałam z nim.
Mnie też dziwi, że wciąż mam wszelkie objawy, które są nadal wyraźne. A jak wiadomo, to i może ich w ogóle już nie być na tym etapie nawet przy zdrowej ciąży.
17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
KIR - AA, brak implantacyjnych
02.2025 kwalifikacja do ivf
AMH 1,05
Nasienie ✖️
Kariotypy ❓️
03.2025 rozpisanie stymulacji -
S.Roszpunka wrote:Domyśliłam że chodzi o ewentualny spadek. A że byłam w takim szoku u lekarza, że nie dyskutowałam z nim.
Mnie też dziwi, że wciąż mam wszelkie objawy, które są nadal wyraźne. A jak wiadomo, to i może ich w ogóle już nie być na tym etapie nawet przy zdrowej ciąży.33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
S.Roszpunka wrote:Domyśliłam że chodzi o ewentualny spadek. A że byłam w takim szoku u lekarza, że nie dyskutowałam z nim.
Mnie też dziwi, że wciąż mam wszelkie objawy, które są nadal wyraźne. A jak wiadomo, to i może ich w ogóle już nie być na tym etapie nawet przy zdrowej ciąży.
Tak, tak. Chodziło mi, że nie będzie przyrostu podwójnego, tylko już dużo mniejszy. A jak zrobiłaś dziś i zrobisz w środę to będziesz wiedzieć, czy beta rośnie, czy jest spadek.03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 03/25
💊 encorton, acard, utrogestan, clexane, avamina
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
Dziewczyny, musi być dobrze! Trzeba caly czas to sobie powtarzać.
Roszpunka może to ten słaby sprzęt tylko zawinił. Ściskam Cię mocno i trzymam kciuki.
S.Roszpunka lubi tę wiadomość
-
A mnie od kilku dni męczyły objawy ZUM. Zrobiłam w sobotę posiew i analizę moczu i wyniki nie są tragiczne ale wątpliwe
gin nie odpisuje a ja oczywiście się martwię, że bakteria zaszkodzi dziecku. Już kiedyś przez ZUM doszło u mojego dziecka do zakażenia wewnątrzmacicznego:(
-
Dziewczyny jakby któraś była zainteresowała jak ściągnięcie aplikacje preglife to jest promocja na -10% na testy Sanco, tam się wybiera placówkę w danym województwie która to realizuje i o dziwo nawet w naszym małym
-
Mala_syrenka wrote:A czy to faktycznie wychodzi taniej? Czy tylko promocja, a ogólnie beż można ogarnac w podobnej cenie?
Ja nawet nie wiem gdzie to można wykonać, a jesteśmy już prawie zdecydowani.
Pisze że kosztuje 1990zl ale nie wiem czy z tym kodem już czy bez i można realizować w laboratoriach Diagnostyka. Ja nie wiem ile bez tego kosztuje to badanie bo się nie interesowałam -
Sprawdziłam, wystarczy wpisać kod w koszyku w diagnostyce PREGLIFESANCO i wychodzi 10% z 1990zl na 1791zl
Mala_syrenka lubi tę wiadomość
-
Serduszko mojego ukochanego, wyśnionego, tak długo wyczekiwanego dziecka przestało bić 💔 a moje razem z nim…
To sobotnie krwawienie nie miało nic z tym wspólnego, faktycznie było z nadżerki. Jutro jadę do szpitala. I nawet nie wiem na co. Czy dostanę coś w kroplówce, czy będzie łyżeczkowanie?
Dziewczyny, które już niestety przez to przechodziły, możecie mi powiedzieć co i jak? Siedziałam u tego lekarza jak słup i o nic nie zapytałam. Mam wziąć ze sobą dodatkową bieliznę, podpaski? Będę krwawić po łyżeczkowaniu? Dzięki z góry za odpowiedzi03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
Butterfly, tak mi strasznie przykro... Serce pęka
Jeśli chodzi o szpital, to procedura zależy trochę od konkretnego szpitala i od sytuacji... Czasem dają tabletki na wywołanie poronienia i czekają, żeby się to zadziało bez interwencji, a czasem konieczne jest łyżeczkowanie. Ja z kolei trafiłam na szpital, który przepisuje tabletki i odsyła z nimi do domu, ale to chyba rzadkość. Na pewno musisz się przygotować na duże krwawienie i mieć ze sobą takie duże podpaski... Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Gdybyś miała jakieś bardziej szczegółowe pytania, to pytaj...
Na forum ovufriend jest też wątek Poronienie. Można się tam dużo dowiedzieć i dostać wsparcie od dziewczyn, które przeszły /przechodzą to samo.
Naprawdę bardzo bardzo Ci współczuję.
10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
Butterfly23 wrote:Serduszko mojego ukochanego, wyśnionego, tak długo wyczekiwanego dziecka przestało bić 💔 a moje razem z nim…
To sobotnie krwawienie nie miało nic z tym wspólnego, faktycznie było z nadżerki. Jutro jadę do szpitala. I nawet nie wiem na co. Czy dostanę coś w kroplówce, czy będzie łyżeczkowanie?
Dziewczyny, które już niestety przez to przechodziły, możecie mi powiedzieć co i jak? Siedziałam u tego lekarza jak słup i o nic nie zapytałam. Mam wziąć ze sobą dodatkową bieliznę, podpaski? Będę krwawić po łyżeczkowaniu? Dzięki z góry za odpowiedzi
Tak bardzo Ci współczuję 😪 tyle lat walki i jedna sekunda na odebranie szczęścia 😭
Myślę, że na początku zazwyczaj proponują tabletki dopochwowe na wywołanie poronienia , bo mimo wszystko jest to dla organizmu lepsze. Ja stałam dwie takie dawki w odstępie chyba 12h nastawiałam się na ogromny bol , ale tak naprawdę by porównywalny z silniejszymi okresami (większość miałam długich i bolesnych ) , mimo wszystko jajo płodowe utknel w szyjce i musieli jeszcze wykonać zabieg, wyszłam do domu tego samego dnia co miałam łyżeczkowanie. Jakbyś ch iala coś dopytać to pisz na priv, mi też bardzo pomógł wątek poronienia na ovuWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2023, 19:42
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Butterfly23 wrote:Serduszko mojego ukochanego, wyśnionego, tak długo wyczekiwanego dziecka przestało bić 💔 a moje razem z nim…
Dziewczyny, które już niestety przez to przechodziły, możecie mi powiedzieć co i jak? Siedziałam u tego lekarza jak słup i o nic nie zapytałam. Mam wziąć ze sobą dodatkową bieliznę, podpaski? Będę krwawić po łyżeczkowaniu? Dzięki z góry za odpowiedzi
Tak strasznie mi przykro, ogromnie wspolczuje 💔
Przechodzilam przez to, w szpitalu dostalam tabletki na poronienie Cytotec, w sumie dawano mi je przez 4 dni, bo nie chcieli lyzeczkowania - oszczedzali moja macice... udalo sie bez lyzeczkowania...
Wez 2 pakowania najwiekszych podpasek, najlepiej nawet te do nietrzymania moczu, bo leci troche... wez jakies wygodne ubranie liczac na tydzien, na wszelki.
Trzymaj sie mocno ✊✊✊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2023, 20:21
👩'76+👨'73
👩IO,niedoczynnosc tarczycy
👨02'20 Cukrzyca I,Asthenoteratozoospermia,Morfo0%
*Invimed Wroclaw
III IVF 14.05.21szpital-Cytotec
*Gyncentrum Katowice
IV-VIII IVF 10.21-11.22, ❄6x5.1.1
11.01.23 FET 1x5.1.1;2dpt 6.96;7dpt 64.87;9dpt 126.3;12dpt 428.9;16dpt 2172;23dpt 11801;27dpt 27835 i ❤️;34dpt 1,09cm;47dpt 9+3 2.64,❤️174;10+6 4.47;
15.03 I prenatalne👍,5,6cm❤️164,corka?;20.03 NiftyPro-zdrowa corka;;20+5 polowkowe 390g❤️152,👍;;30+4 USG3 trym 1560g❤️150;35+3 2663g👍🙏;
39+3 10:34 3510, 55cm 10pkt ❤️❤️❤️❤️❤️ -
Bardzo bardzo mi przykro 😭17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔
11.2023 AMH 2,27
KIR - AA, brak implantacyjnych
02.2025 kwalifikacja do ivf
AMH 1,05
Nasienie ✖️
Kariotypy ❓️
03.2025 rozpisanie stymulacji -
Dziękuje dziewczyny za wszystkie słowa. Pisałam do gina- odpisał, że zostanę w szpitalu dobę lub dwie. Także na pewno dostanę tabletki. „Zamykam” ciążę tu na belly, chyba mnie stąd z automatu wyrzuci. Cieszę się, że mogłam być częścią październikowych mam choć przez chwilę. Jesteście super! Życzę Wam wszystkiego najlepszego, niech Wasze maluszki rosną zdrowo ❤️❤️❤️03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
Butterfly23 wrote:Dziękuje dziewczyny za wszystkie słowa. Pisałam do gina- odpisał, że zostanę w szpitalu dobę lub dwie. Także na pewno dostanę tabletki. „Zamykam” ciążę tu na belly, chyba mnie stąd z automatu wyrzuci. Cieszę się, że mogłam być częścią październikowych mam choć przez chwilę. Jesteście super! Życzę Wam wszystkiego najlepszego, niech Wasze maluszki rosną zdrowo ❤️❤️❤️