PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Kropka, ja też tylko usg prenatalne. Dziękuję Wam dziewczyny za wszystkie odpowiedzi odnośnie pappy, zdecydowałam, że sobie odpuszczę. Nie czuję jakoś tego badania…
U mnie też słoneczko i idealna pogoda, żeby coś podziałać. My mamy prawie trzy hektary lasu dookoła chaty, który został potwornie zaniedbany przez poprzedniego właściciela. Po trzech latach życia tu, kiedy skończyliśmy większość prac w domu, przyszła pora na posprzątanie tego lasu. Zaczęłam już w październiku i strasznie chciałabym kontynuować, bo uwielbiam taką robotę, ale… no nie dam rady! 😭 Dalej czuję się koszmarnie! Nienawidzę tego pierwszego trymestru! Patrząc po poprzedniej ciąży czeka mnie jeszcze ze dwa tygodnie takiej mordęgi, a potem już będę hasać jak sarenka do porodu.🤞🏻Na razie podczas spacerów z małym patrzę na ten las z tęsknotą i planuję: „o tu drzewo suche, tu powalone, tu gałęzie od dołu poprzycinać…”. 🤪Umka lubi tę wiadomość
-
Praskovia wrote:Kropka, ja też tylko usg prenatalne. Dziękuję Wam dziewczyny za wszystkie odpowiedzi odnośnie pappy, zdecydowałam, że sobie odpuszczę. Nie czuję jakoś tego badania…
U mnie też słoneczko i idealna pogoda, żeby coś podziałać. My mamy prawie trzy hektary lasu dookoła chaty, który został potwornie zaniedbany przez poprzedniego właściciela. Po trzech latach życia tu, kiedy skończyliśmy większość prac w domu, przyszła pora na posprzątanie tego lasu. Zaczęłam już w październiku i strasznie chciałabym kontynuować, bo uwielbiam taką robotę, ale… no nie dam rady! 😭 Dalej czuję się koszmarnie! Nienawidzę tego pierwszego trymestru! Patrząc po poprzedniej ciąży czeka mnie jeszcze ze dwa tygodnie takiej mordęgi, a potem już będę hasać jak sarenka do porodu.🤞🏻Na razie podczas spacerów z małym patrzę na ten las z tęsknotą i planuję: „o tu drzewo suche, tu powalone, tu gałęzie od dołu poprzycinać…”. 🤪
Właśnie... U mnie szklarnia czeka.. Porządki na podwórku.. Ale jakos nie mam mocy.. Mam nadzieję że jeszcze trochę i przyjdzie energia do działania ☺
pogoda też coraz lepsza.. Więc patrzę na z nadzieją na kolejne tygodnie 😊
A ktoś robi Nifty?
❤ 2008r. - 👧
❤2016r.- 👧
❤2023r. -👧 -
Hej, jestem z wrześniowych mam 2023 😅 i zwracam się z ogromną prośbą, czy mogłybyście poświęcić chwilę na wypełnienie ankiety potrzebnej mi do obrony magisterki? Brakuje mi kilku odpowiedzi ☺️
Z góry bardzo dziękuję! 💛 https://forms.gle/zH4snD7ciWzM9uPw7 -
gabryśka wrote:Właśnie... U mnie szklarnia czeka.. Porządki na podwórku.. Ale jakos nie mam mocy.. Mam nadzieję że jeszcze trochę i przyjdzie energia do działania ☺
pogoda też coraz lepsza.. Więc patrzę na z nadzieją na kolejne tygodnie 😊
A ktoś robi Nifty?
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
niezapominajk_aa wrote:Hej, jestem z wrześniowych mam 2023 😅 i zwracam się z ogromną prośbą, czy mogłybyście poświęcić chwilę na wypełnienie ankiety potrzebnej mi do obrony magisterki? Brakuje mi kilku odpowiedzi ☺️
Z góry bardzo dziękuję! 💛 https://forms.gle/zH4snD7ciWzM9uPw7niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
Ile paracetamolu w ciąży można wziąść ?
-
elforia wrote:Tyle co masz na ulotce. Dla dorosłych 60mg/kg masy ciała na dobę.
W ciąży stosujesz normalne dawki. -
Nadzieja97 wrote:I to też normalnie można w 1 trymestrze ? Mam takie dreszcze co chwilę ale tylko stan podgorączkowy i nic więcej ..
Tak. Paracetamol jest bezpieczny w ciąży i zalecany jako jedyny. Ja jak byłam chora na przełomie 8 i 9tc właśnie nim się ratowałam ☺️DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
Mala_syrenka wrote:Ja po wizycie. Mój zarodek znowu zgubił kilka dni. Było opóźnienie 3 dni, co się pokrywało z owulacja, a teraz jest 9, więc się boję,że rozwój się zatrzymał.
Ten pierwszy trymestr to jakiś koszmar.
Kurcze trochę sporo, a który to tydzień? Co mówił lekarz?Eskalopka lubi tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Mala_syrenka wrote:Ja po wizycie. Mój zarodek znowu zgubił kilka dni. Było opóźnienie 3 dni, co się pokrywało z owulacja, a teraz jest 9, więc się boję,że rozwój się zatrzymał.
Ten pierwszy trymestr to jakiś koszmar.
co na to lekarz? Kiedy masz następną wizytę?
Absolutnie się zgadzam, że pierwszy trymestr to jakaś masakra. Też się męczę z wątpliwościami, krwawieniem i faktem, że następną wizytę teoretycznie mam 04.04 Zastanawiam się czy się wbić wcześniej do swojego lekarza prowadzącego poza zapisem czy iść prywatnie. Martwię się, że chyba mi biust lekko opadł i nie mam już za bardzo mdłości. Albo coś się stało albo sobie wmawiam.
-
Mała syrenka ale serduszko bije ? Co mówił na to lekarz ?
Z tym pierwszym trymestrze macie racje👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
U tego lekarza byłam 2 tygodnie temu prywatnie. Wyszło mu, jak na poprzedniej wizycie,że młode 3 dni mniejsze. Teraz byłam na NFZ i ludze się,że to inny sprzęt. Ale aż o ponad 0.5cm by się pomylił? Ehh. Wg OM jestem 10+1, usg 8+6. Lekarz mówił,że jak poprzednio też było do tyłu, to po prostu młodszy wiek. Ale ja nie miałam przy sobie usg I w domu sprawdziłam,że do tyłu owszem, ale nie tak dużo. No nic, za 2 tygodnie mam wizytę u innego lekarza, bo planuje prowadzić na pakiet i na NFZ i wtedy już powinno być jasne. A do tego czasu trzeba być dobrej myśli.
-
Mala_syrenka wrote:U tego lekarza byłam 2 tygodnie temu prywatnie. Wyszło mu, jak na poprzedniej wizycie,że młode 3 dni mniejsze. Teraz byłam na NFZ i ludze się,że to inny sprzęt. Ale aż o ponad 0.5cm by się pomylił? Ehh. Wg OM jestem 10+1, usg 8+6. Lekarz mówił,że jak poprzednio też było do tyłu, to po prostu młodszy wiek. Ale ja nie miałam przy sobie usg I w domu sprawdziłam,że do tyłu owszem, ale nie tak dużo. No nic, za 2 tygodnie mam wizytę u innego lekarza, bo planuje prowadzić na pakiet i na NFZ i wtedy już powinno być jasne. A do tego czasu trzeba być dobrej myśli.
Mysle ze wszystko jest ok inny lekarz inne USG i dlatego tak wyszło.