PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze to przerażające ile ciąż kończy się zdecydowanie za szybko
Martwię się cały czas, bo nadal nie mam objawów... albo z tą ciążą jest coś nie tak, albo ja jestem kompletnie niewrażliwa na hormony 😅 biorę luteinę, z samego tego powinny mnie chociaż piersi boleć - nic. Mój mózg niedługo eksploduje od natłoku myśli...
Gabryśka jak u Ciebie? udało Ci się zapisać do lekarza?33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Oh nie.. Bardzo mi przykro, Roszpunka, i Butterfly trzymajcie się.. mam nadzieję, że szybko wrocicie z dobrymi wiadomościami. I nasz pazdziernik będzie dla Was otwarty. A teraz przezywajcie jak tylko chcecie. Bo macie do tego prawo. Trzymajcie się ciepło ❤️
-
Clausix, ja też prawie nie mam objawów, niby każda ciąża może być inna, ale mnie to stresuje. Ja w poprzednich wymiotowałam. Teraz lekko mnie muli, brzuch bardzo boli, nie jestem senna, piersi nie czuje. Mam rwę kulszowa, co biorę za jedyny objaw, bo mam ja tylko w ciazy;D ale poza tym nic. W poniedziałek mam wizytę i się boję,że coś jest nie tak. Że te choroby, które mnie mecza od początku ciąży wpłynęły na fasolkę. Staram się myśleć pozytywnie, ale ten brak objawów nie pomaga.
-
Mala_syrenka wrote:Clausix, ja też prawie nie mam objawów, niby każda ciąża może być inna, ale mnie to stresuje. Ja w poprzednich wymiotowałam. Teraz lekko mnie muli, brzuch bardzo boli, nie jestem senna, piersi nie czuje. Mam rwę kulszowa, co biorę za jedyny objaw, bo mam ja tylko w ciazy;D ale poza tym nic. W poniedziałek mam wizytę i się boję,że coś jest nie tak. Że te choroby, które mnie mecza od początku ciąży wpłynęły na fasolkę. Staram się myśleć pozytywnie, ale ten brak objawów nie pomaga.33 lata, starania od 10.2019
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Mala_syrenka wrote:Te początki tak się ciągną. Później jak się zaczną ruchy, to jest łatwiej, a jesteśmy już coraz bliżej. Byle przetrwać w spokoju;D33 lata, starania od 10.2019
Clausix wrote:Kurcze to przerażające ile ciąż kończy się zdecydowanie za szybko
Martwię się cały czas, bo nadal nie mam objawów... albo z tą ciążą jest coś nie tak, albo ja jestem kompletnie niewrażliwa na hormony 😅 biorę luteinę, z samego tego powinny mnie chociaż piersi boleć - nic. Mój mózg niedługo eksploduje od natłoku myśli...
Gabryśka jak u Ciebie? udało Ci się zapisać do lekarza?
Tak. 13.30 wizyta.
Brzuch mnie boli.
Plamienia brązowe.
❤ 2008r. - 👧
❤2016r.- 👧
❤2023r. -👧 -
gabryśka wrote:Tak. 13.30 wizyta.
Brzuch mnie boli.
Plamienia brązowe.czekam na wieści po wizycie
33 lata, starania od 10.2019
Gabryśka powodzenia
Ja na 4 ciąże jedną miałam bezobjawową i z ogromną chęcią chciałabym to powtórzyćClausix lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny u mnie też teraz mało objawów. Czasami chyba tak jest
Apetyt wraca( bo mimo tego, ze nie wymiotowałam wcale to różnie z nim było) piersi czasami troszke bolą.
Coraz mniejsze zmęczenie odczuwam. Bo czasami po pracy to spałam pół dnia 😄
Dzisiaj byłam na pobraniu krwi na testy i z dzidziusiem wszystko ok
Będzie dobrze, myślmy wszystkie pozytywnie😊 -
Ja dzisiaj melduje, że umieram 😅
Cały tydzień chorowała mi całą 3ka - jedna sztuka z zapaleniem ucha + 2 sztuki z zapaleniem gardła. Wczoraj jeszcze się trzymałam, nawet dałam radę przekopać cały ogródek, poprzesadzac krzewy i kwiaty itd. Ale dzisiaj mnie dopadło 😑
Nie pamiętam, żeby kiedykolwiek tak strasznie bolało mnie gardło. Nie mogę jeść, pić, nawet oddychanie boli 😭 -
Sara... To współczuje.
Paskudny jest ból gardła. I ta niemoc przy tym 🤦♀️.
Melduje się po wizycie. Lekarz nie widzi nic niepokojącego...
Dzidzia ok.. Serduszko bije 😊...
Odetchnęłam...
Oby tylko się to nie powtórzyło... Bo zejde na zawał.
A od czego to plamienie to też nie wie. Może coś pękło... Mówił że tsh mam za wysokie 5.9 .. Co mój lekarz prowadzący zbagatelizował.
Cieszę się z maleństwem wsz dobrze 😄
Teraz tylko będzie strach przed pójściem do toalety 😉Eskalopka, Ania_1003, Praskovia, DorotaAnna lubią tę wiadomość
❤ 2008r. - 👧
❤2016r.- 👧
❤2023r. -👧 -
gabryśka wrote:Sara... To współczuje.
Odetchnęłam...
A od czego to plamienie to też nie wie. Może coś pękło... Mówił że tsh mam za wysokie 5.9 .. Co mój lekarz prowadzący zbagatelizował.
Teraz tylko będzie strach przed pójściem do toalety 😉
Ufff... całe szczęście, że jest ok. Dostałaś jakieś wytyczne na temat "prowadzenia się"? Jakieś specjalne restrykcje?
Co do TSH to miałaś wcześniej jakieś problemy z tarczycą czy nic? U mnie teraz wyszło w pierwszej morfologii i od razu dostałam Euthyrox. Po 2 tygodniach brania TSH spadło z 5,3 do 4,3. Ogarnęłam też endokrynologa co i Tobie radzę zrobić od razu. Pamiętaj, że ze skierowaniem masz prawo do przyjęcia do specjalisty w ciągu 7 dni, a jak nie będą chcieli przydzielić szybkiego terminu to każ im to dać na piśmie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2023, 15:32
-
Gabryśka najważniejsze, że z maleństwem wszystko ok!
wiem, że to liche pocieszenie ale ja plamilam i krwawiłam we wszystkich moich poprzednich i donoszonych ciążach :o nikt nigdy nie znalazł przyczyny na USG a bywało, że pojawiała się żywa krew. Jedyna prawidłowość była taka, że plamilam ok 4-5, potem 8-9 TC czyli tak jak powinna wypadac miesiączka.
A teraz zobaczyłam w Twojej stopce, że mamy córki rówieśniczkimoja luty 2016
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2023, 16:23
-
gabryśka wrote:Sara... To współczuje.
Odetchnęłam...
Teraz tylko będzie strach przed pójściem do toalety 😉Tsh faktycznie za wysokie, norma dla 1 trymestru jest obecnie 3,18 ale lepiej żeby było poniżej 2,5. Umów się koniecznie do endokrynologa, albo poproś gina o receptę
33 lata, starania od 10.2019
Eskalopka...
Mam brać luteinę 2 razy dziennie.
Oprócz tego nospe i aspargin po 3 razy dziennie.
Przed ciążą nie miałam problemów z tarczycą.. W zeszłym roku badałam to było ok. Ale przypomniałam sobie ze z pierwszą córką całą ciążę brałam euthyrox.
W pon idę gadać do swojego lekarza...nie wiem czemu tak zlekceważył te moje 5,9.
Plamienie mi minęło.. Jak narazie.
Ale cały czas odczuwam ten ból brzucha.. Pleców.. Tak wiecie.. Jak na okres.
Już chwilami myślę że mam schizę.
Sara..
O widzisz.. Nasze kochane 7 latki.
Moja łobuziak😄.. Chłopak miał być 🤣 i w zachowaniu... Wypisz wymaluj.. 😄
Chociaż....
Już ostatnio sobie myslałam że tak fajnie przychodzi do mnie.. Przytula się 🥰 Jak wyrośnie nibawem... Kto mi będzie tyle dziennie całusów sprzedawał...
A tu... Niespodzianka.. Rośnie kolejne szczęście do przytulania😍
Clausix...
Zapiszę się do endokrynologa lepiej.. Bo coś ten mój lekarz zbytnio się nie przejmuje moim tsh.
Spokojnego weekendu dziewczyny ☺
❤ 2008r. - 👧
❤2016r.- 👧
❤2023r. -👧