PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie wczoraj kłuło jakby w okolicy jajników, raz z jednej, raz z drugiej strony. Ale dzisiaj na razie cisza... byle do czwartku do USG
moja apka mówi, że bejbis przestał być zarodkiem, a został płodem
Evelina93, Umka lubią tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Dzięki dziewczyny ☺
Na przymusowy odpoczynek nie będę narzekać 😉
Ciągle człowiek w biegu... Praca dom dzieci... Widocznie tak musi być i trzeba trochę odsapnąć.
Oby tylko ten paskudny krwiak się szybko wchłonął.
Tez mam ciągnięcia... Pobolewanie brzucha na dole...
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Czekamy na dobre wieści.
Ja mam prenatalne 30 marca... u jednego lekarza... Potem 03. Kwietnia u drugiego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2023, 09:45
❤ 2008r. - 👧
❤2016r.- 👧
❤2023r. -👧 -
W poprzedniej ciąży przez cały czas miałam takie ciagniecia i kłucia. Czasem nawet bolesne. I lekarz mówił, że taka uroda, bo się rozciąga przemieszcza wszystko itp.
O 16 mam wizytę dopiero 🙈 ale wezmę sie za gotowanie i odespanie nocy (córka miała słabą noc), to szybciej mi czas minie 😉
A krwiaki tak, lepiej nie czytać różnych for,bo można wyczytać rzeczy nie z tej ziemi 🙈 -
Cześć wszystkim.
Byłam dziś na wizycie na NFZ wszystko jest dobrze dzidziuś rośnie. Dostałam skierowanie do endokrynologa umówiłam się na czwartek.
Mam teraz mętlik w głowie i się zastanawiam co robić bo chodzę też do lekarza prywatnie. Jeden i drugi lekarz pracuje w szpitalu u mnie w mieście.
Nie chce chodzić do dwóch lekarzy i teraz mam problem którego wybrać czy tego prywatnie co prowadził mi wcześniejsze ciążę czy tego na NFZ ( też jest ok).wiadomo nie chce się kierować tylko kwestiami finansowymi ale prowadzenie ciąży prywatnie jest teraz naprawdę drogie. Ten na NFZ też ma prywatna praktykę i raz na jakiś czas można iść prywatnie żeby zrobił badanie na lepszym sprzęcie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2023, 13:46
Clausix lubi tę wiadomość
-
gabryśka wrote:Dziewczyny..
Ja po badaniu.
Mam jakiegoś krwiaka przy kosmówce. Niby ni duż.Nakaz oszczędnego trybu życia.
Zwolnienie od jutra.
Wystraszyłam się.
Ma ktoś jeszcze taka przypadłość?
Jeszcze grzybica się przypałętała... Nystatyne mam brać...
Ja miałam w poprzedniej ciąży krwiaki, wszystko dobrze się skończyło. Musisz być jeszcze bardziej delikatna dla siebie ❤️👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Evelina93 wrote:I do tego boli mnie kość ogonowa od siedzenia a mam pracę siedzącą
O matko mnie tez boli ale i tak w poprzedniej ciąży chociaż nie miałam typowo siedzącej pracy bolała mnie dużo bardziej👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
3 ciążą wrote:Cześć wszystkim.
Byłam dziś na wizycie na NFZ wszystko jest dobrze dzidziuś rośnie. Dostałam skierowanie do endokrynologa umówiłam się na czwartek.
Mam teraz mętlik w głowie i się zastanawiam co robić bo chodzę też do lekarza prywatnie. Jeden i drugi lekarz pracuje w szpitalu u mnie w mieście.
Nie chce chodzić do dwóch lekarzy i teraz mam problem którego wybrać czy tego prywatnie co prowadził mi wcześniejsze ciążę czy tego na NFZ ( też jest ok).wiadomo nie chce się kierować tylko kwestiami finansowymi ale prowadzenie ciąży prywatnie jest teraz naprawdę drogie. Ten na NFZ też ma prywatna praktykę i raz na jakiś czas można iść prywatnie żeby zrobił badanie na lepszym sprzęcie.
Ja Cię rozumiem- i jeśli ufalabym temu lekarzowi na NFZ to wybranym pewnie tego na NFZ zwłaszcza ze mówisz ze możesz się w razie czego umówić prywatnie👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
3 ciążą wrote:Cześć wszystkim.
Nie chce chodzić do dwóch lekarzy i teraz mam problem którego wybrać czy tego prywatnie co prowadził mi wcześniejsze ciążę czy tego na NFZ ( też jest ok).wiadomo nie chce się kierować tylko kwestiami finansowymi ale prowadzenie ciąży prywatnie jest teraz naprawdę drogie. Ten na NFZ też ma prywatna praktykę i raz na jakiś czas można iść prywatnie żeby zrobił badanie na lepszym sprzęcie.
Jeśli lekarz na NFZ jest dobrym lekarzem. I zawsze gdy coś jest nie tak możesz sprawdzić u niego na dobrym sprzecie prywatnie, to myślę że można zaryzykować. A i jeśli też oczywiście nie ma porblemu z zapisem na NFZ. W dodatku jeśli ciąża bez problemowa jest. Ale to już Twój wybór. To są nasze sugestię.
Ja chodze prywatnie, bo mam zaufanie u tego lekarza (i do tej przychodni) też są inni dostępni lekarze których znam. A na NFZ, to tylko w 12 tygodniu, połówkowe i na koniec ciąży wykonują usg i sprzęt tak fatalny, że szkoda gadać. A i oczywiście problemy z zapisem na dany tydzień,bo terminów nie ma 🤷🏻♀️ ale jeśli bym miała wybór, to pewnie bym skorzystala na NFZ. Bo u mnie wizyta okolo 320 zl i badania krwi. Jesli rozszerzone te pierwsze to 200zl. Także suma nie mała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2023, 14:43
-
Dziękuję dziwczyny za odpowiedź.
Porozmawiam jeszcze z mężem co on o tym myśli. Ja jestem raczej z tych trudnych pacjentek. Przeszłam już trochę. -
Evelina93 wrote:Hej.. u mnie też objawy te które były wcześniej jakby trochę ustąpiły... w dodatku kilka dni temu miałam jednodniowa biegunkę z bólem brzucha... na szczęście nie było krwawienia ani nic takiego. Czy któraś z Was tak miała?
Tez już chodzę po ścianach a do prenatalnych tydzień czasu .. -
Mala_syrenka wrote:U tego lekarza byłam 2 tygodnie temu prywatnie. Wyszło mu, jak na poprzedniej wizycie,że młode 3 dni mniejsze. Teraz byłam na NFZ i ludze się,że to inny sprzęt. Ale aż o ponad 0.5cm by się pomylił? Ehh. Wg OM jestem 10+1, usg 8+6. Lekarz mówił,że jak poprzednio też było do tyłu, to po prostu młodszy wiek. Ale ja nie miałam przy sobie usg I w domu sprawdziłam,że do tyłu owszem, ale nie tak dużo. No nic, za 2 tygodnie mam wizytę u innego lekarza, bo planuje prowadzić na pakiet i na NFZ i wtedy już powinno być jasne. A do tego czasu trzeba być dobrej myśli.
Ja Wam powiem szczerze ze częściej niż raz na 4 dni tu nawet nie zaglądam (nadrabiam później z czytaniem ale nie działa to dobrze na moja głowę ) cały czas sobie powtarzam ze po prenatalnych się uspokoję a jak poczuje ruchy to zacznę cieszyć ciąża ..
czuje w głębi ze teraz się uda i będzie dobrze i naprawdę w to wierze ale wiecie jak to jest .. ciągła analiza każdego objawu ..każdego ciągnięciaUmka lubi tę wiadomość
-
elforia wrote:Ja biorę witaminę C1000 3x dziennie z uroseptem i maglek 1 tabletkę dziennie.
Mąż pojechał do apteki i mówi ze nie powinnam brać witaminy c 1.000 w ciąży... 🙈
W sensie Pani z apteki tak powiedziała☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2023, 17:50
❤ 2008r. - 👧
❤2016r.- 👧
❤2023r. -👧 -
No i melduję, że jest 6 cm małego człowieczka ❤️ wszystko w normie. Według usg pomiarów wyszło 12 i 4 co by sie zgadzało z owu a nie z miesiączką. Ale i tak przyjmujemy z miesiączki. Trochę sie wykręcał i mieliśmy preblemy, żeby wszystko pomierzyć. Chyba z godzine tam leżałam 😀
Tylko nie wiem jak ja oglądałam wyniki badań, że nie zauważyłam że mam podwyższony cukier i musze krzywa cukrową zrobić na następną wizyte 🤦🏻♀️Praskovia, Clausix, gabryśka, elforia, Ania_1003, Evelina93, MinnieMe, DorotaAnna, Umka lubią tę wiadomość
-
Kropka super , gratulacje ! Ja dziś oddałam krew na nifty , i chyba czekanie na wynik będzie jeszcze większym wyzwaniem niż czekanie na kolejne usg 🫣
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Kropka gratulacje!
Gabryśka aż przeczytałam pół internetu i sprawdziłam raz jeszcze zalecenia lekarza. Nadmiar wit C wydalany jest z moczem co powoduje jego zakwaszenie i taki cel terapeutyczny obrał mój lekarz przez bakterie w moczu, które chce zakwasić. Nadmiar niby nie szkodzi i jest wydalany 🤷🏼♀️ -
Cukier 97 więc powiedział że już kwalifikuję się do sprawdzenia, ale że na spokojnie na następną wizytę, którą mam 25 kwietnia. W sumie nie znam się czy to ma jakiś wpływ ale w tej ciąży jemy słodycze i mam ciągoty na nie 🤔 ale nigdy nie miałaam żadnego problemu ze cukrem i nawet sie tym nie interesowałam, że nie znam się na tym 🙈
A no i komputer mi wyliczył, że termin porodu 29.09 i nawet ostatnio sie do męża śmiałam, że wtedy urodzę 🤣
Też mi sie wydaje, że witamina C jest wydalana z moczem tak jak Ritinoscorbin 😉 -
Ktoś dzisiaj wizytuje?
ja jutro! 🤞🍀DorotaAnna, gabryśka lubią tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."