PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Chantel1 wrote:Eh ja dopiero przyszły tydzień
To JUŻ przyszły tydzień
A jak wszystko będzie ok to pod koniec przyszłego tyg. zrobię NIFTY. Może wyniki będą przed Wielkanocą? Bardzo by się przydało bo moglibyśmy powiedzieć szerszemu gronugabryśka lubi tę wiadomość
-
Eskalopka wrote:To JUŻ przyszły tydzień
A jak wszystko będzie ok to pod koniec przyszłego tyg. zrobię NIFTY. Może wyniki będą przed Wielkanocą? Bardzo by się przydało bo moglibyśmy powiedzieć szerszemu gronu33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Ktoś dzisiaj wizytuje?
ja jutro! 🤞🍀
Ja bylam wczoraj na wizycie u ginekolozki, ktora prowadzila moja pierwsza ciaze. Zrobila USG (ktorego wg rodzaju umawianej wizyty nie powinno byc bo doslownie bylo napisane "bez opcji USG", ale rozmawialam z nia dwa tyg wczesniej przez telefon i mowila ze jak bedzie potrzeba to zrobi) - sprzet w tym gabinecie jest niestety slaby, wiec jedyne co udalo sie potwierdzic to to, ze ciaza jest, serce bije (na tym mi najbardziej zalezalo) i w sumie nic wiecej nie wiem. Nastepna wizyta za miesiac, ale to juz bedzie po prenatalnych, na ktore jeszcze sie nie umowilam ale mam nadzieje je zrobic jakos tak kolo 18 kwitnia.
No i wlasnie ma zagwozdke z tym czy nie szukac innego lekarza do prowadzenia ciazy wlasnie ze wzgledu na to ze w tym gabinecie jest tak slaby sprzet ze szkoda gadac...
-
Chyba kilka z nas ma w przyszłym tyg prenatlne.
Ja... Chyba nie decyduje się na Nifty...
Nie wiem... Jeden dzień myślę tak.. Drugi inaczej.
Boję się tej wiedzy że mogłoby coś być nie tak.. Potem cała ciąże się martwić i stresowac...
Z drugiej strony dobre wiadomosci dałyby większy spokój...
Ech.
Może zobaczę co najpierw na prenatalnych.
❤ 2008r. - 👧
❤2016r.- 👧
❤2023r. -👧 -
MinniMie myślę, że warto poszukać innego lekarza z lepszym sprzętem, szczegolnie na usg prenatalne. Ja wczoraj jakies 40 minut spędziłam na leżance. (Zaznaczam bardzo dobry sprzęt żyleta mają), bo łożysko mam na przedniej ścianie oraz maluszek ułożył się bokiem. I lekarz nie był wstanie sprawdzić np przezierności karkowej (co jest Bardzo ważnym badaniem). Nie był wstanie zobaczyć kosteczek w kręgosłupie czy kości nosowej. Bo jama brzucha zaburzała pogląd plus ułożenie maluszka. Musiałam się przejść. Poruszać, plus zrobiliśmy też przezpochwowo, żeby móc sprawdzić te wszystkie parametry. Ostatecznie maluszek się obrócił i wszystko było widać też przez powłoki brzuszne. Ale to pokazuje, że jak bedzie fatalny sprzęt, to nic nie zobaczycie. A tylko strata czasu i nerwów.
DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
To wczorajsze zdjecia 😉
https://ibb.co/YcfL0WQ
https://ibb.co/J5MBKTVWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2023, 13:56
Laura321, MinnieMe, DorotaAnna, Clausix, Ania_1003, Praskovia, elforia lubią tę wiadomość
-
Kropka6 wrote:MinniMie myślę, że warto poszukać innego lekarza z lepszym sprzętem, szczegolnie na usg prenatalne. Ja wczoraj jakies 40 minut spędziłam na leżance. (Zaznaczam bardzo dobry sprzęt żyleta mają), bo łożysko mam na przedniej ścianie oraz maluszek ułożył się bokiem. I lekarz nie był wstanie sprawdzić np przezierności karkowej (co jest Bardzo ważnym badaniem). Nie był wstanie zobaczyć kosteczek w kręgosłupie czy kości nosowej. Bo jama brzucha zaburzała pogląd plus ułożenie maluszka. Musiałam się przejść. Poruszać, plus zrobiliśmy też przezpochwowo, żeby móc sprawdzić te wszystkie parametry. Ostatecznie maluszek się obrócił i wszystko było widać też przez powłoki brzuszne. Ale to pokazuje, że jak bedzie fatalny sprzęt, to nic nie zobaczycie. A tylko strata czasu i nerwów.
No wlasnie w poprzedniej ciazy wszystkie USG prenatalne robilam w innym gabinecie, u innej ginekolozki, ktora jest specjalista od wad plodu.
Ogolnie ciaze prowadze w LuxMedzie bo tam mam pakiet medyczny i latwiej, bo nie musze za nic placic dodatkowo, wizyty sa dostepne etc. Ogolnie ciaza jest wowczas niemal bezkosztowa w tym wzgledzie - poza tymi USG I, II i III trymestru chociaz tam tez chyba robia ale podobno i na to sprzet kiedys byl taki sobie - chpociaz to bylo 5 lat temu wiec moglo sie cos zmienic.
Zatem teraz jakbym zmieniala ginekologa prowadzacego to tez na jakiegos w LuxMedzie i troche sie zastanawiam czy jest sens bo w razie czego i tak na USG moge poprosic o skierowanie (to pierwsze teraz - 2 tyg temu, tez mialam w LuxMedzie ale w innym gabinecie i sprzet byl super).
Druga sprawa - USG prenatalne teraz chyba bede chciala zrobic na NFZ skoro z racji wieku moge. Wiec juz wogole w jakims zupelnie innym gabinecie.
Tak wiem, sama sobie chyba to komplikuje, ale mam taki balagan w glowie w tej ciazy... -
Kropka6 wrote:To wczorajsze zdjecia 😉
https://ibb.co/YcfL0WQ
https://ibb.co/J5MBKTV
O matko są nawet uszka wszystko ❤️❤️❤️👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
MinnieMe wrote:No wlasnie w poprzedniej ciazy wszystkie USG prenatalne robilam w innym gabinecie, u innej ginekolozki, ktora jest specjalista od wad plodu.
Ogolnie ciaze prowadze w LuxMedzie bo tam mam pakiet medyczny i latwiej, bo nie musze za nic placic dodatkowo, wizyty sa dostepne etc. Ogolnie ciaza jest wowczas niemal bezkosztowa w tym wzgledzie - poza tymi USG I, II i III trymestru chociaz tam tez chyba robia ale podobno i na to sprzet kiedys byl taki sobie - chpociaz to bylo 5 lat temu wiec moglo sie cos zmienic.
Zatem teraz jakbym zmieniala ginekologa prowadzacego to tez na jakiegos w LuxMedzie i troche sie zastanawiam czy jest sens bo w razie czego i tak na USG moge poprosic o skierowanie (to pierwsze teraz - 2 tyg temu, tez mialam w LuxMedzie ale w innym gabinecie i sprzet byl super).
Druga sprawa - USG prenatalne teraz chyba bede chciala zrobic na NFZ skoro z racji wieku moge. Wiec juz wogole w jakims zupelnie innym gabinecie.
Tak wiem, sama sobie chyba to komplikuje, ale mam taki balagan w glowie w tej ciazy...
Podpytaj bo ja robie Usg prenetalne i pappe na nfz w luxmedzieterminy bez problemu były i do super lekarzy
-
Laura321 wrote:Podpytaj bo ja robie Usg prenetalne i pappe na nfz w luxmedzie
terminy bez problemu były i do super lekarzy
A to ciekawe, moge wiedziec w jakim miescie? Mi wczoraj ginekolozka z LuxMedu wystawila skierowanie i od razu dala ulotke z zupelnie innego miejsca.
-
A to moja gin za to inny gabinet a wyszukalam, ze luxmed robi😀 Lublin
Tylko zapisywalam sie przez telefon:) bo na stronie się nie daWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2023, 15:07
MinnieMe lubi tę wiadomość
-
No i po co narzekałam, że się świetnie czuję? Od wczoraj wieczorem jest mi taaaak niedobrze, że masakra
Może to stresik przed jutrem...
33 lata, starania od 10.2019
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Kropka a było widać co tam rośnie? Lekarz coś mówił czy wyrostek w górę czy w dół? Ja to uwielbiam odczytywać z USG 🤣
Poprzednio na 6 różnych lekarzy, żaden się nie pomylił.
Jestem ciekawa jak będzie teraz.
Może 1go już coś się rozjaśni a potem 4go mam prenatalne. -
Ania_1003 wrote:Kropka a było widać co tam rośnie? Lekarz coś mówił czy wyrostek w górę czy w dół? Ja to uwielbiam odczytywać z USG 🤣
Poprzednio na 6 różnych lekarzy, żaden się nie pomylił.
Jestem ciekawa jak będzie teraz.
Może 1go już coś się rozjaśni a potem 4go mam prenatalne.
No właśnie nie.. ani nie widział czy dziewczynka ani czy chłopiec, bo przez ułożenie nie można było dokładnie zajrzec. Po za tym właśnie w 12 tygodniu zaczynają się pojawiać zewnętrzne narządy i nie zawsze widać. Wiec czekam mam nadzieję, że za miesiąc się pokaże 😉
Ale wszyscy co wiedzą, to mówią, że chłopiec 😉 -
Clausix wrote:No i po co narzekałam, że się świetnie czuję? Od wczoraj wieczorem jest mi taaaak niedobrze, że masakra
Może to stresik przed jutrem...
A o której wizyta? Chyba w 9 tygodniu beta osiąga najwyższe stężenie w organizmie. I później stabilizuje się od 12. Wiec nie chce straszyć, ale może dopiero sie zaczyna u Ciebie 🫣 -
DorotaAnna wrote:O matko są nawet uszka wszystko ❤️❤️❤️
Tak na tym 3d jak i na tym zwykłym, to i paluszki widać. I żebra, no cudo. Aż zadziwiające jest, że ma tylko 6 cm a już wygląda jak mały człowiek 😀 -
Kropka6 wrote:A o której wizyta? Chyba w 9 tygodniu beta osiąga najwyższe stężenie w organizmie. I później stabilizuje się od 12. Wiec nie chce straszyć, ale może dopiero sie zaczyna u Ciebie 🫣33 lata, starania od 10.2019
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."