X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2024
Odpowiedz

Październik 2024

Oceń ten wątek:
  • Alga_I Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka123 wrote:
    A odnośnie okresu - ja jestem ponad 5 tygodni po CC i nadal cały czas plamię jeszcze.
    Któraś z Was też tak długo się czyściła?
    Wizytę i kontrolną u gin mam w czwartek więc na pewno zapytam. Ale tak się zastanawiam po prostu...

Ja jestem ponad 4 tyg po cc I też plamie nadal - nie mocno ale tak na kawowo (sorki za szczegółowość)

age.png
  • Alga_I Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vam wrote:
    1965cb7897a3e.jpghttps://zapodaj.net/plik-HD99C1upAt[/url

czesc ciocie, chrzciny kuzyna uważam za udane. Obym na swoich była równie spokojna 😉

Jezu zazdroszczę jak widzę dziecko ze smoczkiem , dziecko które sobie leży po prostu.
    Mojej nie mogę tego piep..go smoczka wepchnąć na dłużej. Leżenie też ją przerasta - no chyba że na mnie/na cycku.

Vam, Hera098 lubią tę wiadomość

age.png
  • Anna_bella Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alga czasem inny smoczek pomaga. Próbowałaś kilku?
    A czasem niestety dziecko nie lubi :( u Nas też smoczek daje radę ,przydaje się nie powiem…

Hera u nas też ciężko z usypianiem było wieczorem. Byliśmy u dziadków, potem u znajomych i chyba za dużo bodźców. Wszędzie tv, światło, ludzie. Szwagierka mnie wkurzyła bo Emi ładnie spała a ona przyszła zaczęła ją dotykać, mówić , że pierdzi to trzeba ją budzić i schylała się do niej i dotykała no i mi ją wybudziła z drzemki która trwała tylko 50 minut…. To było o 15. Potem w foteliku w aucie podrzemala z 20 minut tylko. W domu nie chciała jak wróciliśmy po 18, tylko kupa chyba z 4 razy, cyc i płacz i zasnęła dopiero chwilę przed 24 na mnie to godzinę jeszcze ją trzymałam na rękach i skończyło się, że spała w kokonie na łóżku. Teraz pobudka kupa i jedzenie, zasnęła znowu na mnie i myślę czy kokon czy dostawka… ale chyba kokon bo w nim śpi bez spowijania i raczej się nie wybudzi, będzie szybciej a nie ukrywam, że jestem zmęczona i chce spać 😴

Mam nadzieję, że Laura będzie jednak bardziej łaskawa i chociaż pośpi dłużej 😗

Alga_I, Hera098 lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️91 💁🏻‍♂️88
    💪🏻 starania od 2022r.
    🦋 Hashimoto
    🧬 KIR AA, zaburzone cytokiny

14.02.2024 ⏸️ 🥰

euthyrox, encorton, acard, accofil, utrogestan

age.png
  • mewa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też było usypianie do 12 i podobnie jak u Ciebie Hera co chwilę trzeba było latać do łóżeczka tylko że mojej smoczek nie podchodzi. Zamówiłam 3 rodzaj i czekam aż przyjdzie. Ale jak padła o 12 to pospała do 4 więc uważam to za sukces. I śpi do teraz więc znów ponad 3h. Właśnie piję kawę w łóżku.
    Apropos leżenia spokojnie w wózku, moja pierwsza też taka była że nie poleżała i cały czas płakała. Ale jak skończyła 3 mies. I już lepiej ogarniała świat to można było ją czymś zająć więc jeszcze troszeczkę i będzie lepiej :)

Hera098 lubi tę wiadomość

• mewa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy tutaj jakąś chistoświrke na grupie? Albo kogoś kto już zgłębił temat noszenia i praktykował w spacery już? Ja ostatnio byłam na spacerze ale stwierdzam że potrzebuje kurtkę dla dwojga. Mam plaszczo bluzę z greyse i na to zakładałam rozpiętą moją kurtkę zimową ale to nie zdaje egzaminu. Macie jakąś kurtkę do polecenia?

• Malutka 35 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka123 wrote:
    A odnośnie okresu - ja jestem ponad 5 tygodni po CC i nadal cały czas plamię jeszcze.
    Któraś z Was też tak długo się czyściła?
    Wizytę i kontrolną u gin mam w czwartek więc na pewno zapytam. Ale tak się zastanawiam po prostu...

Ja jeszcze plamie, a też już 6 tydz. Byłam u ginekologa w środę mówił że mogę jeszcze plamić. Jeśli chodzi o okres to powiedział że mogę dostać do 6 miesięcy. A o dni plodne że karmienie piersią to nie antykoncepcja bo takie jest przeświadczenie. I że przed okresem będą dni plodne a następnie miesiączka.

age.png
  • Vam Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alga_I wrote:
    Jezu zazdroszczę jak widzę dziecko ze smoczkiem , dziecko które sobie leży po prostu.
    Mojej nie mogę tego piep..go smoczka wepchnąć na dłużej. Leżenie też ją przerasta - no chyba że na mnie/na cycku.
    Ze smoczkiem jest różnie, czasem parzy a czasem trzeba wpychać go kilkanaście razy kiedy wiem, że na pewno nie chce cycka tylko marudzi.
    U nas była dobra noc impreza ja zmęczyła i zasypiała szybko tylko pobudki standardowo co 2h.

age.png

age.png

age.png
  • sernik_z_rodzynkami Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mewa wrote:
    Mamy tutaj jakąś chistoświrke na grupie? Albo kogoś kto już zgłębił temat noszenia i praktykował w spacery już? Ja ostatnio byłam na spacerze ale stwierdzam że potrzebuje kurtkę dla dwojga. Mam plaszczo bluzę z greyse i na to zakładałam rozpiętą moją kurtkę zimową ale to nie zdaje egzaminu. Macie jakąś kurtkę do polecenia?

Poszukaj na Vinted z Bonprixa kurtek dla dwojga. Kilka osób mi polecało, podobno dobry stosunek jakości do ceny 🙂

mewa lubi tę wiadomość

👩‍💼 31
    👨 31
    👦 12.05.2021 💙

2cs o drugiego maluszka
    13.02.2024 cień na teście
    14.02.2024 beta HCG 49,67 mlU/ml
    17.02.2024 beta HCG 344,60 mlU/ml 🤞

age.png

age.png
  • Alga_I Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_bella wrote:
    Alga czasem inny smoczek pomaga. Próbowałaś kilku?
    A czasem niestety dziecko nie lubi :( u Nas też smoczek daje radę ,przydaje się nie powiem…

Mam Lovi i wcześniej probowalam tego sauvin.. coś tam...
    Zamówiłam jeszcze jakis kolejny- no zobaczymy

age.png
  • Alga_I Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mewa wrote:

Mam stąd bluzę: https://fun2bemum.com/en/category-product/aurora-en/
    Mega ciepła, mają też kurtki

age.png
  • sundari86 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2024, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Czytam na ogół tylko z rana ostatnimi czasu,tyle wątków, historii,ale ogólnie dajecie radę i maluszki rosną jak szalone 😍 Podziwiam każdą z Was. Piszę na raty jak mi się temat przypomni.

Po sn szybko przestałam krwawić właściwie po 4tc to miałam wrażenie, że dawno po połogu.

Sen: malutka zaczęła 7 tż i zasypia przy piersi, czasami ją oszukam i wcisne smoczek, mamy LUU, polecany przez logopedów i piękny. Daria wiadomo krzywi się,bo woli brodawki,ale czasami muszę jej wcisnąć żeby oddać tacie.

Patent na wyjście do gina czy do sklepu mamy taki, że usypiam małą na piersi i śpiąca kładę na klacie męża a ten jej wciska smoczka i ona albo śpi dalej albo sobie chilluje, patrzy i ssie. Czasami jednak to nie działa i muszę szybko wracać, jestem w ciągłym stresie jak wychodzę.

Szczepienia: przeraża mnie ilość wirusów na raz typu 6w1 pneumo i rota, przecież to takie maleństwo, może niech wymyśla 10w1, no bez przesady. Dzisiaj mamy WZW po prostu, kupiłam engerix. Na 5w1 chcę poczekać dopóki neurolog nie zbada tego napięcia w kwestii rozdziawionej buźki. Rota i pneumo: starsze rodzeństwo nie miało tych szczepień, ogólnie wszyscy długo kp i nie było dram z tym rota, każde przechorowalo swoje a na pneumo to powinno się szczepić bardzo słabe dzieci, więc nie rozumiem czemu to jest w obowiązkowych szczepieniach już teraz a dzieci z refluksem w ogóle mają pogorszenie często po tym na rota. Moja ma moim zdaniem utajony refluks bo te mięśnie jednak słabe i jej pokarm podchodzi bo czasami właśnie ją tak przydusza jak się najje i zaśnie.

Malutka ma dużą ekspozycję na patogeny w swoim środowisku i to ją uodparnia plus dużo kp jak kaslalam i miałam gluta i jak nie zapomnę to wrzucam sporo witaminy c do swoich napojów żeby w mleku było jej wystarczająco. Syn przynosi ciągle cos z przedszkola,bo wraca mu katar i kicha mi wszędzie. Raz miał gorączkę całą noc a siostry od września też już zdążyly ponarzekać na różne przejściowe bóle. Póki co nie zaobserwowalam nawet zatkanego noska u Darii,jak zamykam jej buźkę to nadal ładnie oddycha.

Kolek u nas nie ma i nie kojarzę w ogóle,ale wiszenie na cyckach chyba robi swoje po prostu. Espoir chyba nasze przylepy tak mają, że jak już leci kupa to konkret i pod ciśnieniem 😅

Poduszka do karmienia, dostałam używkę od kuzynki jakis no name i dzięki niej mogę zjeść w spokoju śniadanie,bo mała ssie leżąc na niej a ja przy stole jem i uczę się na egzamin który mam na początku lutego. Nie wiem czym taki rogal różni się od Poofi.

Na basen jak już kiedyś pisałam idziemy jak skończy 3 mż, wtedy wjeżdża fitness dla mam z dziećmi i klub mam, codziennie będziemy wychodzić. To w kontekście montonii, nie cierpię tego, bo chyba mam ADHD i ciągle coś musi się dziać 😆 W ten sposób unikam baby blues,bo myślę o tych planach i zadaniach do wykonania i codziennie coś ze starszakami i tak mijają dni.

Też przewijamy ja dopiero nad ranem, bo mam wrażenie że tylko w nocy śpi dłużej jak kwadrans. Jak w końcu padnie i zostawi pierś o 23, o śpi ciągiem po 3,4 lub ,5 godzin i wstaje ostatecznie tak jak brat, około 7-8. Nie otulam,ale wprowadzę śpiworek jak rytm dnia się wyrobi,bo będę chciała do dostawki ja odkładać na czas drzemek, póki co to cycuś i cycuś.

U nas fizjo to kosmiczne stawki,ale tak jak pisałam jesteśmy w programie opieki okołoporodowej na Mazowszu i będą 3 darmowe wizyty plus moja u uro fizjo i nie mogę się doczekać,bo chcę wrócić do kickboxingu, brakuje mi wycisku, tylko muszę mieć pewność że moje mdm i brzuch wróciły do siebie.

Próbowałam chusty ale mała chce w niej ssać pierś i się wkurza, bo ciężko karmić w tej tkanej chuście... Może w końcu się uda bo jak by pospala w niej z godzinę to byłabym w stanie ogarnąć dom i siebie z rana nie na raty tylko raz dwa.

Wczoraj najstarsza miała bierzmowanie i robiliśmy obiad dla najbliższych i to był hit bo rano smazylam schabowe karmiąc piersią i jedząc swoje śniadanie a potem suszylam włosy i robiłam makijaż karmiąc młodą,bo mąż sprzątał i szykował auto, nosił wózek itd. to się nazywa multitasking do wpisania do cv 😂. Byłam z nas taka dumna, że wyrobiliśmy się ze wszystkimi daliśmy radę przetrwać w kościele i ten obiad , ale moja mama nawet potrzymała wnuczkę więc mogłam podać ten obiad. To nieoczywiste bo moje dzieci chciały zawsze być tylko u mnie na rękach z wiadomych przyczyn ssakowych. U nas taki obiad dla domowników,moich rodziców,babci i chrzestnej z mężem córki z dziećmi (siostra męża) to 13 osób i na tyle zrobiłam ten obiad. Nie mamy taryfy ulgowej, że u nas niemowlak, ale wiedziałam że córka i tak dostanie prezenty w postaci pieniężnej (nasza rodzina po prostu tak ma,gest przy każdej możliwej okazji), więc ja zawsze chcę być wdzięczna i chociaż ugościć posiłkiem rodzinę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2024, 09:14

Vam, ver6ena, Hera098 lubią tę wiadomość

• Hera098 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vam, jak ślicznie ją ubrałaś 😍 I ta opaska na główce❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2024, 10:16

Vam lubi tę wiadomość

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    MTHFR A1298C - A/C hetero
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍
    07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
    24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
    11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍

Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
    02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️

event.png
  • Anna_bella Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alga_I wrote:
    Mam Lovi i wcześniej probowalam tego sauvin.. coś tam...
    Zamówiłam jeszcze jakis kolejny- no zobaczymy

Kurczę ja mam lovi, luu, jeszcze jakiś i dwa aventy i mówię już po raz kolejny dla nas avent to jest mistrzostwo . Inne mogą nie istnieć 🤓 jak chcesz próbować w smoczki to polecam, na allegro mnie wyszło koło 30 zł za 2 w pakiecie .

Ja chce potrenować z chustą, ale trochę się boję że coś zrobię źle i małej będzie niewygodnie lub jej zaszkodzę . Może skorzystam z pomocy doradczyni, jedna położna ze szkoły rodzenia jest właśnie i mówiła, że chodzi prywatnie też .

My finalnie wstałyśmy 9.30 z łóżka , słoneczko świeci także myślę że się zbierzemy na jakiś spacerek niebawem . 🌞

Alga_I lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️91 💁🏻‍♂️88
    💪🏻 starania od 2022r.
    🦋 Hashimoto
    🧬 KIR AA, zaburzone cytokiny

14.02.2024 ⏸️ 🥰

euthyrox, encorton, acard, accofil, utrogestan

age.png
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura kocha tylko Lovi i choć jestem zaskoczona tym, to nic na to nie poradze😂 Na super polecany suavinex i MAM ma odruch wymiotny.
    Plany planami, a jednak dziecko sobie samo wybiera jak widać.

My już po bioderkach. Ledwo wstałam, dwa razy przesuwałam budzik, ostatecznie się spóźniłyśmy, ale okazało się, że i tak była obsuwa 30min, więc nic sie nie stało😂
    Narazie chodzę do tyłu.

My od 3 dni Chodzimy już w rozmiarze 68. Nie tylko pajacyki, ale też już bodziaki i cała reszta - czy tylko u nas ten rozmiar?🤪🤪
    Mam wrażenie, że nie zdążyłam nacieszyć się rozmiarem 62. Ledwo co kupiłam na Vinted kilkanaście sztuk tego rozmiaru, i może dwa tygodnie był aktualny🤯 Szok😝

Teraz muszę pokupować coś na 68 (oprócz pakacy, bo ich mam dużo, same swiateczne😄), bo z bodziaków to mam ok 6 sztuk na 68, a to za mało dla nas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2024, 11:01

ver6ena, nutella_ lubią tę wiadomość

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    MTHFR A1298C - A/C hetero
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍
    07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
    24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
    11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍

Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
    02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️

event.png
  • Maszonek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chodzimy w rozmiarze 62, ale patrząc na tempo rośnięcia królewicza to niedługo przeskoczymy w 68. Pieluszki zmieniamy na 2 bo wydaje mi się, że 1 już cisną w brzuś i udka.

Ostatnio musieliśmy zaliczyć jakiś skok rozwojowy, bo zacząłem się świadomie uśmiechać (wg źródeł na które trafiałam to wcześnie, ale mam 100 % pewności - jak biorę Krzysia na ręce i gadam do niego lub śpiewam coś to bezzębna gebula się cieszy :) ).

Niestety wysypa nie ustępuje i najbardziej mi to wygląda na skazę białkowa (ja miałam jako dziecko, a to podobno zwiększa prawdopodobieństwo).

U nas jeśli chodzi o smoczek tylko Avent, właśnie dokupuje takie świecące w nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2024, 11:28

21.10.2024 Krzyś jest z nami 👶

event.png
  • Vam Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sundari brawo za Was! Masz rację z tą multizadaniowością kto jak nie rodzice 👍

Zuzia nosi głównie 62, ale w zależności od firmy ma kilka ciuszkow 56 jeszcze i kilka nawet 68.

sundari86, Hera098 lubią tę wiadomość

age.png

age.png

age.png
  • ver6ena Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nie dobiliśmy do rozmiaru 62😔 już mnie to wkurza, bo te małe ciuszki były kupowane na oślep w sh bo prognozowali ogromne dziecko, a Róża jest wąska a długa więc te małe ciuchy są ok… ale to pewnie kwestia 2 tygodni bo zaczęła się robić pulchna.
    mewa wrote:
    Ja kupiłam płaszcz zapinany od góry i dołu więc robię dziurę na głowę a mi po szyi nie leci zimno
    Jednak chętnie przyjmę polecanki profesjonalnych ciuchów dla chustowych np z panelem wypinanym

• Lila92 Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2024, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mewa wrote:
    Na Allegro kupiłam dwie kurtki zimowe z Bonprix, jedna do kolan, druga a'la kożuszek. Nowe ale ze zwrotów, za śmieszne pieniądze ok. 25zł. Z metkami, super jakość i właśnie można ich używać jako zwykłe kurtki a mają też dopinane "kurteczki dla dziecka". Nie wypróbowałam jeszcze ale wygląda to porządnie a cenowo to już w ogóle super.

ver6ena lubi tę wiadomość

19.06.2024 połówkowe, dziewczynka 420 g 💗
    26.08.2024 badanie III trym. na NFZ 1500 g dziewczynki
  • mewa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila92 wrote:
    Na Allegro kupiłam dwie kurtki zimowe z Bonprix, jedna do kolan, druga a'la kożuszek. Nowe ale ze zwrotów, za śmieszne pieniądze ok. 25zł. Z metkami, super jakość i właśnie można ich używać jako zwykłe kurtki a mają też dopinane "kurteczki dla dziecka". Nie wypróbowałam jeszcze ale wygląda to porządnie a cenowo to już w ogóle super.
    Jak Ty je znalazłaś? Ja widzę na allegro bpc ale po sto parę zł cenowo dalej spoko ale nie 25 zł 🤪
    Verbena a jaki to płaszcz? Spoko pomysł.
    Ja się zastanawiam czy nie kupić softshella od greyse i pod spód ciepła bluza ale nie wiem czy to wystarczy.
    Anna bella jak wcześniej nie nosiłaś to serio polecam doradczynię. Ja zawsze powtarzam i mi też tak mówili źle zawiązana chusta to gorzej niż wisiadlo

• merry_merry Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jak ja probowalam wsadzic Julka do chusty lub nosidla to on zamiast wyluzowac i polozyc glowke na bok i przytulic sie albo zasnac to on wali nosem jak dziobak w srodek pewnie szukajac cyca. Caly czas ta glowa majta i sie tylko denerwuje.
    Z reszta ja tez nie moge polozyc go sobie na klacie i sie potulic jak juz nie mam sily go nosic, bo robi to samo. Nigdy na mnie tak nie zasnal ani nawet nie polezal w spokoju 5min ☹️
    Macie na to jakas rade? Probowalam i na gola klate i na gruby sweter (myslalam, ze moze mniej mleko bedzie ode mnie czuc), ale jest to samo.

[age.png

’95 🙎🏼‍♀️

30.01 ⏸️
    31.01 173 beta HCG
    7.02 2582 beta HCG
    15.02 6+2 CRL 4 mm fasolki z bijącym serduszkiem 💓
    12.03 10+0 CRL 3.14 cm maluszka
    29.03 12+3 I badanie prenatalne 🩺 CRL 6.20 cm wstępnie chłopczyk 👶🏼
    15.04 15+0 CRL 10.90 cm 119g 💙 Julian
    31.05 21+4 II badanie prenatalne 🩺 530g 🧸
    26.07 29+4 III badanie prenatalne 🩺 1702g dużego synka 🩵
    11.08 31+6 kontrola na IP 2300g 🫶🏽
    12.09 36+3 ostatnia wizyta 2950g 🩺

27.09.2024 g.22.36 🤍
    3070g 55cm ✨
‹‹ 1036 1037 1038 1039 1040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ