Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas wysypka na twarzy cały czas widoczna. Biorąc pod uwagę inne objawy wygląda to na alergię na bmk 😔 Starszak też jest uczulony na białko mleka, więc tym bardziej obstawiam to
-
mewa wrote:Jak Ty je znalazłaś? Ja widzę na allegro bpc ale po sto parę zł cenowo dalej spoko ale nie 25 zł 🤪
Verbena a jaki to płaszcz? Spoko pomysł.
Ja się zastanawiam czy nie kupić softshella od greyse i pod spód ciepła bluza ale nie wiem czy to wystarczy.
Anna bella jak wcześniej nie nosiłaś to serio polecam doradczynię. Ja zawsze powtarzam i mi też tak mówili źle zawiązana chusta to gorzej niż wisiadlo
https://allegro.pl/oferta/40-plaszcz-damski-ciazowy-tfn-16822642160ver6ena, mewa lubią tę wiadomość
19.06.2024 połówkowe, dziewczynka 420 g 💗
26.08.2024 badanie III trym. na NFZ 1500 g dziewczynki -
Tu kolejny
https://allegro.pl/oferta/50-kurtka-z-wkladka-niemowleca-upw-16891531100
Ja moich kurtek używałam w ciąży jak tylko zrobiło się chłodno, akurat tych modeli nie znalazłam na allegro. Teraz też w nich chodzę bo są cieplutkie. W ogóle za śmieszne pieniądze można kupić odzież bpWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2024, 14:07
ver6ena lubi tę wiadomość
19.06.2024 połówkowe, dziewczynka 420 g 💗
26.08.2024 badanie III trym. na NFZ 1500 g dziewczynki -
Tak, my wkładamy Julka, jak już nie działa żaden inny sposób na uśpienie go, a widać, że bardzo chce spać. Na razie nie wychodzimy z nim z domu w takie miejsca, gdzie sprawdziłoby się noszenie w chuście/nosidle, więc tylko po domu
Alga_I lubi tę wiadomość
-
Maszonek wrote:@serniczku - a czymś smarujecie? U nas też buziak wysypany i wydaje mi się, że go swędzi bo macheruje łapkami przy buzi. Na razie smariwalam olejkiem ze słodkich migdałów, żeby nie było takie suche.
Mam balsam La Roche Posay Lipikar Baume. U starszaka bardzo pomagał steryd Locoid, ale na razie się wstrzymuje. Do tego zmieniamy mleko na Bebilon Pepti SyneoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2024, 15:15
Hera098 lubi tę wiadomość
-
Ja też polecam doradczynię chustonoszenia na początek, żeby nie zrobić więcej krzywdy niż pożytku.
My dzisiaj po bioderkach, wszystko ok. Ale Jasiu też ma na brzuszku jakąś wysypkę, nie wiem , czy to może być alergia, czy to może potówki? Muszę poobserwować , jak nie zniknie to do pediatry go zapiszę.
Jutro przychodzi do Jasia Fizjo , nie mogę się doczekać, bo z moich obserwacji to on się za bardzo pręży i ma na bank wzmożone napięcie plus jak leży na brzuchu to jakiś krzywy jest. Mam nadzieję, że ćwiczeniami to wyrówna’my.
Sundari wow, dla mnie wyprawa do rodziców autem to stresik i dużo zachodu, a zorganizowanie takiej imprezy i gotowanie to w ogóle mi do głowy nie przychodzi. Ja od porodu nic nie gotuje xd. Ciągle mi brakuje czasu. Od tego tyg chce 3 x w tyg jeździć na treningi, ciekawe jak mi to wyjdzie
Dzisiaj piękna pogoda, więc mieliśmy dluuugi słoneczny spacer
Hera super, że mimo trudności nocnych udało Ci się zabrać Laurkę na bioderka. U nas rozmiar 56 jeszczeHera098, sundari86 lubią tę wiadomość
-
My jedziemy jutro do lekarza bo mała jakoś tak kaszle harczy co jakiś czas 😢 do tego ma lekki katarek wieczorem , ale to myślałam że suche powietrze. Nie wiem czy czegoś nie złapała ode mnie bo ja odkąd wyszłyśmy ze szpitala miałam kaszel, już mi prawie przeszedł. Położna mówiła, że jej nie zarażę bo ma przeciwciała ode mnie w mleku a teraz jestem zła bo mogłam maseczkę zakładać 😓 aż się popłakałam, że przeze mnie jest chora, tak mi źle i tak się martwię żeby jej nic nie było poważnego 😥
-
mewa wrote:Jak Ty je znalazłaś? Ja widzę na allegro bpc ale po sto parę zł cenowo dalej spoko ale nie 25 zł 🤪
Verbena a jaki to płaszcz? Spoko pomysł.
Ja kupiłam przypadkowo taki zwyczajny czarny w Jula tym sklepie a la narzędziowym. Była promocja do 14 listopada za 170 zł to wydało mi się ok. Fajny jest bo za kolano, ma wysoki kołnierz i ma gumki wszyte w rękawach więc nie podwiewa jak prowadze wózek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2024, 16:47
-
Mkm89 wrote:Ja też polecam doradczynię chustonoszenia na początek, żeby nie zrobić więcej krzywdy niż pożytku.
My dzisiaj po bioderkach, wszystko ok. Ale Jasiu też ma na brzuszku jakąś wysypkę, nie wiem , czy to może być alergia, czy to może potówki? Muszę poobserwować , jak nie zniknie to do pediatry go zapiszę.
Jutro przychodzi do Jasia Fizjo , nie mogę się doczekać, bo z moich obserwacji to on się za bardzo pręży i ma na bank wzmożone napięcie plus jak leży na brzuchu to jakiś krzywy jest. Mam nadzieję, że ćwiczeniami to wyrówna’my.
Sundari wow, dla mnie wyprawa do rodziców autem to stresik i dużo zachodu, a zorganizowanie takiej imprezy i gotowanie to w ogóle mi do głowy nie przychodzi. Ja od porodu nic nie gotuje xd. Ciągle mi brakuje czasu. Od tego tyg chce 3 x w tyg jeździć na treningi, ciekawe jak mi to wyjdzie
Dzisiaj piękna pogoda, więc mieliśmy dluuugi słoneczny spacer
Hera super, że mimo trudności nocnych udało Ci się zabrać Laurkę na bioderka. U nas rozmiar 56 jeszcze
Haha, czy my ostatnio też nie miałyśmy równocześnie tego samego dnia szczepień?🤪 A dzisiaj też razem bioderka?😝Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
-
merry_merry wrote:Macie na to jakas rade? Probowalam i na gola klate i na gruby sweter (myslalam, ze moze mniej mleko bedzie ode mnie czuc), ale jest to samo.
merry_merry lubi tę wiadomość
-
sernik_z_rodzynkami wrote:Mam balsam La Roche Posay Lipikar Baume. U starszaka bardzo pomagał steryd Locoid, ale na razie się wstrzymuje. Do tego zmieniamy mleko na Bebilon Pepti Syneo
A dobrze znosicie zmiany mleka?
U nas zawsze ogromne problemy brzuszkowe i płacz przy jakiejkolwiek nowości.Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
-
sernik_z_rodzynkami wrote:U nas wysypka na twarzy cały czas widoczna. Biorąc pod uwagę inne objawy wygląda to na alergię na bmk 😔 Starszak też jest uczulony na białko mleka, więc tym bardziej obstawiam to
U nas były krostki na dole polikow i bródce i się okazało że to… odparzenia od cycka i mleka. Odkąd wróciłam ze szpitala to miałam nawał za nawałem i mała spała tylko na piersi i była cała umorusana. Może u was podobnie? Nam mówili że to na pewno bmk, ale ja nie jem nabiału. Mogła być laktoza ale nie wierzyłam w to. Przeszło jak zaczęłam wyciągać pierś jak przysypiała i wycierałam do sucha jej buzię. -
My dzisiaj oprócz bioderek to byliśmy też u pani osteopaty. Calusieńkie 30min to były same masaże przepony, brzucha, karku. Bez zbędnego gadania, długiego wywiadu i wklepywania w komputer. Tylko zapytała o co chodzi, jedna minuta i już masowała dziecko i w międzyczasie ewentualnie dopytywała😜 Jeszcze przejdę się do Pauliny Kubowicz polecanej tu przez jedną z Was -> zobaczymy czy tutaj te 40-50min to będą masaże, czy jednak pierwsze 10-15min obszerny wywiad a potem ćwiczenia i ostatecznie wyjdzie na to samo, że 30min przepracowane 😝 a reszta zwyczajnie przegadane😉
ver6ena lubi tę wiadomość
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
-
ver6ena wrote:Gdzie dokładnie macie tą wysypkę? Tylko na buźce?
U nas były krostki na dole polikow i bródce i się okazało że to… odparzenia od cycka i mleka. Odkąd wróciłam ze szpitala to miałam nawał za nawałem i mała spała tylko na piersi i była cała umorusana. Może u was podobnie? Nam mówili że to na pewno bmk, ale ja nie jem nabiału. Mogła być laktoza ale nie wierzyłam w to. Przeszło jak zaczęłam wyciągać pierś jak przysypiała i wycierałam do sucha jej buzię. -
Hera098 wrote:Haha, czy my ostatnio też nie miałyśmy równocześnie tego samego dnia szczepień?🤪 A dzisiaj też razem bioderka?😝
Hahah masz rację!!!! 🤣🤣🤣Może Laura i Jaś są sobie pisani 🤣🤣🤣Hera098, ver6ena lubią tę wiadomość