X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2024
Odpowiedz

Październik 2024

Oceń ten wątek:
  • Alga_I Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apka wrote:
    Boze, czy nadejdzie taki dzien, zeby mozna bylo ja odlozyc na chwile jak nie spi, zeby nie zrobila awantury? Co rano jest to samo, ze sie drze bo albo nie tak ja karmie jak by chciala, albo klade spac nie tu gdzie by chciala. Ja sie odpalam, mam zepsuty humor na resztę dnia po to, zeby na wieczor po kolejnej awanturze po prostu paść i zalamac sie ze to sie nie skończy...

Marne to pocieszenie dla ciebie ale mam tak samo. Młoda mam wrażenie że drze się w trybie ciągłym -
    No chyba że jest na mnie albo na cycku.
    Wczoraj też miałam takie "kiedy to się skończy"

age.png
  • Kasia111 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir bo potrzebuję dwóch rąk 😅 nie wiem jak Ty to wszystko jedną ręką ogarniasz, ale głodna nie chodzę, bo mój mąż miał do tej pory urlop, a generalnie pracuje zdalnie

Kupiłam thermomixa z tej okazji, więc mam nadzieję, że będzie pomocny 😅

Ine ja nie zawsze jestem w stanie włożyć małą w chustę elastyczną, bo mi się strasznie prostuje, szuka cyca itd. :( mężowi generalnie dużo łatwiej ją włożyć w chustę
    Mamy elastyczną, tkaną i kółkową, bo ja jestem trochę świrnięta na tym punkcie, jeszcze w ciąży nie byłam, a już obserwowałam tutoriale wiązania 😂

Ale tak, chusta to jest plan

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • Mila25 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2024, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apka jestem z Tobą 🫂 Kiedyś to minie. Że starszym miałam to samo ale chyba teraz jakoś bardziej się z tym pogodziłam.
    Ja wczoraj o 1 w nocy siedziałam z suszarką w łazience żeby starszaka nie obudzić bo z bezsilności człowiek już próbuje wszystkiego.
    Do tego starszak też daje nieźle popalić 🤦 mąż pracuje po 12 h. A ja cieszę się jak głupia, że moja babcia przyjdzie chociaż na godzinę...

06.2021r. Syn 💙
    11.02.2024r. II Kreski
    24.02.2024r. Potwierdzenie ciąży przez lekarza
    10.04.2024r. Prenatalne ❤️
    13.05.2024r. Będzie synek 💙
  • świtezianka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia111, „dusić” w gwarze wielkopolskiej znaczy „naciskać, przyciskać”, oni tam nawet naduszają przycisk, żeby otworzyć drzwi do tramwaju 😂 Ja się zaśmiałam w duchu, jak Hera napisała, że jej dusili Laurę, ale wiedziałam, o co kaman 😂

Powiem Wam, że ja już jestem w tym stanie, że jak widzę gdzieś w internecie czy tutaj wpisy o tym, jak dzieci dobrze śpią i potrafią przespać ciągiem 5 czy 6 godzin, to je omijam, bo tylko karmią mój zły stan psychiczny :D U nas są to maksymalnie 2,5 godziny no i niestety zaakceptowałam ten fakt, nic nie zrobię, a mój synek potrzebuje jedzenia tak często i tyle.

No i jestem już pewna, że Julek ma refluks. Ale wydaje mi się, że (odpukać) w łagodnej formie. Zdarza się z tego powodu drama, zazwyczaj wieczorem, kiedy ewidentnie ma cofki i z tego powodu płacze, podczas snu trze się po twarzy, ale czytam, że jedyne, co można z tym zrobić, to podawać leki, które działają lub nie i mają mnóstwo skutków ubocznych. Wolę na razie go niczym nie męczyć i obserwować, może rzeczywiście minie samo tak jak już w większości minęły nam problemy brzuszkowe…

Kasia111, Yggy, mewa, Hera098, Zaczarowan lubią tę wiadomość

29.01.2024: ⏸️
    Wynik NIFTY: zdrowy chłopczyk 💙

7.10.2024: Witaj na świecie, Julianku, mój ukochany synku ❤️

age.png
  • Vam Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj piszecie o jedzeniu. Ja właśnie próbuje uśpić mała żeby iść obiad zacząć robić. Dziś Emilia nie poszła do szkoły bo kaszle więc też ją ogarniam a Zuzia oczywiście marudna 😉 ogólnie gotuję sama, zwykle na dwa dni bo nigdy nie wiem kiedy się gotowe jedzenie przyda 😂 ale są też dni że nie mam jak, bo młoda nieodkładalna i rzeczywiście nawet śniadanie zjeść ciężko a jestem z nią w domu sama.

Kupiłam to nosidło Kavka Handy, ale zabijcie mnie nie mam pojęcia jak to się nosi 😱 dziś przy wrzasku młodej nie byłam w stanie tego ogarnąć, nie wiem jak je wyregulować. Polecacie jakiś filmik z instrukcją albo ktoś mi wyjaśni co i jak? 🙏

age.png

age.png

age.png
  • Vam Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli o pieluchy w nocy chodzi to ja z reguły nie przewijam. Wieczorem nakładam Pampersa Premium Care i Zuzia dość późno zasypia więc na noc wystarczy, chyba że raz na jakiś czas zrobi kupę większa to trzeba zmienić.

age.png

age.png

age.png
  • Alga_I Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vam wrote:
    Oj piszecie o jedzeniu. Ja właśnie próbuje uśpić mała żeby iść obiad zacząć robić. Dziś Emilia nie poszła do szkoły bo kaszle więc też ją ogarniam a Zuzia oczywiście marudna 😉 ogólnie gotuję sama, zwykle na dwa dni bo nigdy nie wiem kiedy się gotowe jedzenie przyda 😂 ale są też dni że nie mam jak, bo młoda nieodkładalna i rzeczywiście nawet śniadanie zjeść ciężko a jestem z nią w domu sama.

Kupiłam to nosidło Kavka Handy, ale zabijcie mnie nie mam pojęcia jak to się nosi 😱 dziś przy wrzasku młodej nie byłam w stanie tego ogarnąć, nie wiem jak je wyregulować. Polecacie jakiś filmik z instrukcją albo ktoś mi wyjaśni co i jak? 🙏

Też mam to nosidło - na ich stronie są filmiki + powinna być instrukcja dołączona (kupowałaś nowe?)
    Jak kupiłaś używane to daj znać to wrzucę zdjęcia tej instrukcji która dołączyli - bo to pare obrazków (może pomoże)
    Tam na pasie masz rozmiary dziecka i trzeba ten rzep przesunąć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2024, 11:37

age.png
  • Apka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vam wrote:

Na insta wrzucilam Ci screen gdzie znajdziesz info na ich profilu

Vam, Alga_I lubią tę wiadomość

12.2021 ICSI -> 1 zarodeczek 5.1.1
    17.02.2022 FET; cykl naturalny
    23.02 6dpt: beta 23.07; prog 14.60
    24.02 7dpt: beta 51.19; prog 32.35
    26.02 9 dpt: beta 115.9; prog 40.72
    02.03 beta 824.3; prog 33.54
    Pierwsze USG 14.03 6w1d CRL 0.57 cm i <3 bije
    27.10.2022 urodził sie zdrowy Synek 💙
    8dpt beta 122
    10 dpt beta 345.18
    13 dpt beta 1385.65
    17 dpt beta 7032.83

12t1dc usg 1trym, ryzyka niskie, dziewczynka?
    19t6dc USG 2trym, 334g córeczki
    29t4dc USG 3 trym, 1510g naszej dziewczynki

26.09.2024 urodziła się zdrowa Córeczka <3
    age.png

age.png
  • Mkm89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir niezmiennie podziwiam za Twoją multizadaniowosc 😃

U nas z kolei odwrotnie, jak Jasiu miał 2-3 tyg to na luzie dalo sie go do chusty włożyć, a teraz jak jest większy to już nie lubi i drze się i wyje hahahahah

20.01 punkcja , 6 komórek, 5 zapłodnionych, 3 zarodki
    25.01 transfer 5dniowej blastki
    5dpt cień na teście
    6dpt beta 45,9
    8 dpt -129,2
    11 dpt- 482,2
    18 dpt - 10355,3

NIFTY - zdrowy chłopak

age.png
  • Vam Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alga_I wrote:
    Też mam to nosidło - na ich stronie są filmiki + powinna być instrukcja dołączona (kupowałaś nowe?)
    Jak kupiłaś używane to daj znać to wrzucę zdjęcia tej instrukcji która dołączyli - bo to pare obrazków (może pomoże)
    Tam na pasie masz rozmiary dziecka i trzeba ten rzep przesunąć
    Kupiłam nowe, ale ja to typowa baba nie wiem o co kaman z instrukcją 🤭

age.png

age.png

age.png
  • Yggy Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świtezianka dziękuję za wyjaśnienie, smiechlam z tym przyciskiem 🤣
    ja całe życie chodzę "na pole", osoby z krakowskiego wiedzą o co kaman, ale reszta Polandii ma ubaw.

Espoir podziwiam, ja byłam silna przed ciąża, tak mi się wydawało, ale teraz sądzę, ze zamiast jogi powinnam byla na siłkę chodzić 🤣💪💪

U nas dziś turbo drzemki i mamoza 😵‍💫 ale noc była rekordowa, 5h snu od północy do 5.30 więc jestem wdzięczna 🙏

Gotowanie to u mnie podzielone na kilka 20min etapów, jak zaśnie bądź jak karuzela go zajmie. Wczoraj grochówke upuczylam na 2 dni, czasem uda się makaron z sosem, no generalnie gotowanie teraz to jest wyzwanie jak jestem z B sama.

Apka, Hera098 lubią tę wiadomość

• mewa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie umowilam na jutro z okulistą dla malej. Ja nie wiem czy mam jakąś paranoje czy cos jest na rzeczy ale mam dosyc zastanawiania sie i martwienia. Nie pamietam jak to bylo z pierwszą córką ale Emi mam wrazenie ze ona ona problem z patrzeniem przed siebie. Jak lezy to patrzy na wprost ale jak ją biore na kolana to wszedzie dookoła a na mnie lub na zabawke na wprost to bardzo rzadko. Niby juz fiksuje wzrok, wodzi wzrokiem za zabawka lub za moja twarzą na przewijaku ale jak ją biore na kolana i wolam gadam do niej to ona by tylko na lampe na suficie patrzyla ktora jest czarna albo na okno. 🤷‍♀️ czy wy bez problemu lapalyscie/ lapiecie kontakt wzrokowy z waszymi maluchami jak maja/ mialy 8 tyg?

• Yggy Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mewa, w 8 tyg z B było tak samo, ja go wołałam i zachęcałam do interakcji, ale okna, drzwi, lampy a nawet ściany były bardziej interesujące. Teraz okolo 3 msc jest juz kontakt wzrokowy, a nawet domaga się i nawiązuje kontakt sam. Warto sprawdzic, ale u nas było podobnie, az przyszedł etap interakcji.

Vam Ty tez to ogarniasz kobieto, podziwiam, jeszcze z chorym na pokładzie... Ja dzis od tego łee łee mam kręćka. Spanie tylko na rękach, odłożę to jest ryk. 12 tydzień ....

mewa, Hera098, Vam lubią tę wiadomość

• Alga_I Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mewa wrote:
    A ja sie umowilam na jutro z okulistą dla malej. Ja nie wiem czy mam jakąś paranoje czy cos jest na rzeczy ale mam dosyc zastanawiania sie i martwienia. Nie pamietam jak to bylo z pierwszą córką ale Emi mam wrazenie ze ona ona problem z patrzeniem przed siebie. Jak lezy to patrzy na wprost ale jak ją biore na kolana to wszedzie dookoła a na mnie lub na zabawke na wprost to bardzo rzadko. Niby juz fiksuje wzrok, wodzi wzrokiem za zabawka lub za moja twarzą na przewijaku ale jak ją biore na kolana i wolam gadam do niej to ona by tylko na lampe na suficie patrzyla ktora jest czarna albo na okno. 🤷‍♀️ czy wy bez problemu lapalyscie/ lapiecie kontakt wzrokowy z waszymi maluchami jak maja/ mialy 8 tyg?

Moja ma 7 tyg ale też zachowuje się tak jak opisujesz

mewa lubi tę wiadomość

age.png
  • mewa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odp. Troche mnie uspokoilyscie. Jestem ciekawa co lekarz jutro powie. Moj maz oczywiscie uwaza ze to strata kasy ale ostatnio stwierdzilam ze mala ma przepukline na brzuszku i ani polozna ani pediatra tego nie widzieli a potem fizjo mi przyznala racje i teraz jej brzuszek tejpujemy i jest lepiej wiec nawet jesli to strata kasy to chociaz ja paychicznie sie lepiej poczuje 🤪

Yggy, Kasia111, Zaczarowan lubią tę wiadomość

• Kasia111 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mewa u nas jest tak samo ;) światełka zawsze najbardziej interesujące, ale są momenty, że jest ten kontakt wzrokowy i za zabawką też wodzi wzrokiem

Maszonek, Zaczarowan lubią tę wiadomość

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja najwięcej na cienie patrzy na ścianie. skądś się wzięło powiedzenie, że dzieci widzą aniołki dlatego tak się wpatrują w sufity ściany itp 😉

BTW a propos widzenia
    https://www.instagram.com/p/DDUYFuExHeV/?img_index=1&igsh=MXJwMzdvZnBtc2ltYw==

Hera098, Vam lubią tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • Malutka 35 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też patrzy na ściany, lampę w suficie czasem zastanawiam się co on tam widzi 🤔 bo aż czasem jest bez ruchu tak wpatrzony 🤦 próbuje łapać kontakt ale jednak jest za mały. Od trzech dni ma scbzika na pkt jedzenia co godzinę lub półtora jedzenie nie wiem gdzie on to mieści 🤦 jak nie on normalnie. Na szczęście w nocy tak nie ma i dziś pozwolił mi przesłać 4 godz. Szok poprostu bo zawsze co 2.5 godz. Pobudka już się przyzwyczaiłam i jedzonko. Co do przebierania to zawsze w nocy nakarmię i zmiana pieluchy. Pozwala mi i w nocy jak narazie zawsze idzie spać nieraz od razu zasypia a czasem chwilę potrzebuje ale muszę wtedy ukołysać.

Z jedzeniem u mnie jest podobnie byle co i różnie czasowo jak jest czas i syn pozwoli.

age.png
  • Apka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas z ciekawostek- jak u merry merry mlody nie akceptuje butelki tak u mnie Lila gardzi...cycem :| i nie wiem co jej sie porobilo bo w dzien 95% byla karmiona cycem i przewaznie w nocy i ew nad ranem butla, a teraz cyc jest blee. Tylko mi nie mowcie ze kolejny skok bo sobie palne w leb 🤪

Hera098 lubi tę wiadomość

12.2021 ICSI -> 1 zarodeczek 5.1.1
    17.02.2022 FET; cykl naturalny
    23.02 6dpt: beta 23.07; prog 14.60
    24.02 7dpt: beta 51.19; prog 32.35
    26.02 9 dpt: beta 115.9; prog 40.72
    02.03 beta 824.3; prog 33.54
    Pierwsze USG 14.03 6w1d CRL 0.57 cm i <3 bije
    27.10.2022 urodził sie zdrowy Synek 💙
    8dpt beta 122
    10 dpt beta 345.18
    13 dpt beta 1385.65
    17 dpt beta 7032.83

12t1dc usg 1trym, ryzyka niskie, dziewczynka?
    19t6dc USG 2trym, 334g córeczki
    29t4dc USG 3 trym, 1510g naszej dziewczynki

26.09.2024 urodziła się zdrowa Córeczka <3
    age.png

age.png
  • Kasia111 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy też tak macie, że jak tata trzyma dziecko i zgaduje dlaczego marudzi/ płacze, to aż Was skręca, bo macie przeczucie, że chodzi o co innego? Np. ten zaczyna masować brzuszek, a myślicie, że powinien bujać do spania? 😬 Czy tylko ja jestem taka pieprznięta, że jak on trzyma dziecko to nie mogę się zająć sobą?

Kasiap899 lubi tę wiadomość

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
‹‹ 1086 1087 1088 1089 1090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ