Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj wpadła do mnie siostra na pół dnia z 3 tygodniową Mają. Uświadomiła mnie, że zresztą moją chrześnicą. 🫣 Niby wiedziałam, że jestem jedyną siostrą i prawdopodobnie to ja będę to tak dzisiaj zdałam sobie sprawę, że w październiku czeka mnie jeszcze chrzest 🤭
Zaliczyłam pierwsze od kilku lat karmienie, przebieranie i rzyganko maluszka 😂 brakowało jeszcze tylko dwójeczki 🤭Vam, Maja2023, Kruszyna35, Hera098, Nicole123 lubią tę wiadomość
-
Maja, cieszę się, że wszystko jest okej 🥰 Piękny bobas! Jak wrzucasz zdjęcie przez te stronę, to nie możesz wybierać wersji do HTML, bo na tym forum nie będzie działać Wybieraj „BBCode full linked”
-
Hej ☺️
Ja już w końcu w domu. Święta generalnie uważam za udane. Teściowa przyjęła wieści bardzo spokojnie, ale mając szóstkę w wnuków i czekając na dwóch kolejnych nie ma co się dziwić, ma wprawę 😎 na swoją teściowa nie mam co narzekać. Mieszka w odpowiedniej odległości (prawie takiej samej jak moja mama) nie wtrąca się, nie olewa. Ogólnie zachowuje ok, jak każdy czasem coś palnie, ale widzimy się na tyle rzadko, że absolutnie mi to nie przeszkadza.
Hera też uważam, że zachowanie Twojego partnera jest ciut niedojrzałe. Nie jestem ani specjalistką ani nie mam idealnego męża, ale zawsze mogę na niego liczyć, zawsze stoi po mojej stronie, już 17 lat i uważam, że to najważniejsze w związku. Trzymam kciuki żebyście sobie wszystko wyjaśnili 😉
Yggy na pewno wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki!
Maja dobrze, że wszystko w porządku 🙂 dzidzia śliczna.Maja2023, Yggy, Hera098 lubią tę wiadomość
-
Anna_bella wrote:Maja piękny bobasek 😍 dobrze, że wszystko jest ok ! Wiadomo skąd te plamienia?
Dziękuję 🥰 No właśnie nie wiadomo, bardzo skąpe i już teraz widzę tylko małe kropeczki 🤷♀️
Mamy w ogóle podobny czas widzę Anna_bella bo u mnie wg OM dzis jest 10+4:)
Musialam córkę zostawić u mojej mamy zeby na tą IP podjechać bo mój partner dzisiaj w pracy wiec siła rzeczy moja mama się dowiedziała dzisiaj przypadkowo. Pokazałam jej zdjęcie to widziałam wzruszenie w jej oczach 🥰
nutella_, Anna_bella, Hera098, Nicole123 lubią tę wiadomość
Starania o drugiego bobasa od 06.2023
06.2019 - I ciąża , brak serduszka 8tc , poronienie wywoływane w szpitalu
06.2020 - II ciąża , 3254 g cudu córeczka jest z nami
09.2023 - III ciąża , ciąża biochemiczna
12.2023 - IV ciąża , 6tc serduszko bije -> 8tc poronienie samoistne , poronienie chybione
06.02.2024 cień cienia
07.02 beta 17.90
9.02 beta 61.70
20.02 beta 10 688
26.02 usg 5+4tc , FHR + 💓🤞🤰
01.04 10+4 tc , maluszek rośnie- 41 mm
11.04 - I prenatalne
Mutacja genu MTHFR, PAI1
Niski progesteron
PCOS
PrenaCare complete, jod, duphaston , heparyna -
świtezianka wrote:Maja, cieszę się, że wszystko jest okej 🥰 Piękny bobas! Jak wrzucasz zdjęcie przez te stronę, to nie możesz wybierać wersji do HTML, bo na tym forum nie będzie działać Wybieraj „BBCode full linked”
Oo dzięki, nie orientuję się jeszcze totalnie. A widzę że niektóre potraficie wrzucić zdjęcie że wyświetla się of razu w poście to w ogóle Wow 😁Hera098 lubi tę wiadomość
12.2023 - IV ciąża , 6tc serduszko bije -> 8tc poronienie samoistne , poronienie chybione
06.02.2024 cień cienia
07.02 beta 17.90
9.02 beta 61.70
20.02 beta 10 688
11.04 - I prenatalne
Mutacja genu MTHFR, PAI1
Niski progesteron
PCOS
Vam wrote:Hej ☺️
Ja już w końcu w domu. Święta generalnie uważam za udane. Teściowa przyjęła wieści bardzo spokojnie, ale mając szóstkę w wnuków i czekając na dwóch kolejnych nie ma co się dziwić, ma wprawę 😎 na swoją teściowa nie mam co narzekać. Mieszka w odpowiedniej odległości (prawie takiej samej jak moja mama) nie wtrąca się, nie olewa. Ogólnie zachowuje ok, jak każdy czasem coś palnie, ale widzimy się na tyle rzadko, że absolutnie mi to nie przeszkadza.
Hera też uważam, że zachowanie Twojego partnera jest ciut niedojrzałe. Nie jestem ani specjalistką ani nie mam idealnego męża, ale zawsze mogę na niego liczyć, zawsze stoi po mojej stronie, już 17 lat i uważam, że to najważniejsze w związku. Trzymam kciuki żebyście sobie wszystko wyjaśnili 😉
Yggy na pewno wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki!
Maja dobrze, że wszystko w porządku 🙂 dzidzia śliczna.
Tesciowa w odpowiedniej odległości to idealna opcja 😁 moja tez się nie wtrąca , zaprosi czasem na obiad. Wziela nam małą na noc kilka razy żebyśmy gdzieś wyszli, widzę że im córka jest starsza tym bardziej lubi spędzać z nią czas. Jak byla bobasem to w sumie się malo co interesowała, trochę mnie to wkurzało ale może po prostu woli starsze dzieci nie wiem.Vam lubi tę wiadomość
06.02.2024 cień cienia
07.02 beta 17.90
9.02 beta 61.70
20.02 beta 10 688
11.04 - I prenatalne
Mutacja genu MTHFR, PAI1
Niski progesteron
PCOS
Maja to moja teściowa też nie należy do tych, co się bawią z dziećmi i szczególnie zawracają na nie uwagę
Chwali się swoimi wnukami, jest z nich dumna i jak je widzi daje tonę słodyczy czy jakieś drobne, ale wychowanie itp zostawia rodzicom. Raczej nie pilnuje nam dzieci, to zdarza się czasem mojej mamie.Maja2023 lubi tę wiadomość
-
Jak widzę, jak moja teściowa traktuje dzieci w rodzinie, to aż się boję… Wchodzi im w tyłek dosłownie, zamęcza pytaniami, zaczepia, cały czas im chce dawać coś do jedzenia, no upierdliwa jest na maksa. W dodatku to jest taka bibelociara i jestem pewna, że nakupi dziecku mnóstwo niepotrzebnych zabawek, a do tego jeszcze stos Jezusków, Maryjek i innych dewocjonaliów. Na szczęście mieszka bardzo daleko od nas i nie będziemy się na pewno jakoś mega często widywać, ale no sam fakt. Nawet nade mną w ciąży teraz skacze. I ja wiem, że to wynika z troski i dobroci serca, ale za przeproszeniem wkurwia niemiłosiernie 🙄
-
Hej dziewczyny 😊
Czy Wy też tak się przejadlyscie w święta? Masakra, taki apetyt miałam...a gdzie tu trzymanie diety cukrzycowej, jak wpierdzielalam ciasto ile się dało 🙈 ale od kilku dni mam sensor, i nie wykazał żeby jakoś glukoza podskoczyła czy gwałtownie opadła, więc uznałam, że mogę zaszaleć xD
A brzuch to tak mi wysadziło, że nie wiem czy to ciążowy czy spożywczy 😂😂
Ogólnie piękna pogoda w te Święta! I jak się wybraliśmy na spacery to kurde tak z 5-7 km codziennie zrobiłam. Aż sama się dziwię, a teraz narzekam, że plecy bolą 😅😂
Co do teściowej, hm...moja jest niby pomocna, cieszy się bardzo z wnuka/wnuczki itd. ale czasem za bardzo się wtrąca i średnio jej ufam. Miała nikomu nie mówić o ciąży, a dziś byliśmy u kuzynostwa co mają niespełna rocznego synka to krzyczala: "Marta patrz, dziadek już się przygotowuje do roli! " Nie no...nikt się nie zorientował, w ogóle... To już potem otwarcie mąż powiedział co i jak.
PAPPA i prenatalne mam mieć w środę, ale nic gin nie mówił ile będę czekać na wyniki badań krwi, ani kiedy następna wizyta...stwierdził tylko, że najlepiej wykonać tego samego dnia jedno i drugie. Wiec dowiem się za dwa dni co i jak. Ale siedzę jak na szpilkach i nie mogę się doczekać tych badańHera098 lubi tę wiadomość
-
Maja śliczne masz to zdjęcie USG😍 Nie dziwię się, że mama się wzruszyła❤️
Próbuję sobie wyobrazić jak to musiało wyglądać. Przyszłaś z córką, aby ją popilnowała i powiedziałaś, że jesteś w ciąży i musisz jechac do szpitala? Przepraszam, że tak pytam, ale po prostu wyobrażam sobie jej reakcję - u mnie byłoby zaskoczenie, chwilowa radość i zaraz silny strach i stres, że jedziesz do szpitala... Ale jej musiało ulżyć, że wszystko jest w porządku❤️ Dobrze, że nie uznała tego za Prima Aprilis😜
Foteczki polecam wrzucać na zapodaj.net, i po kliknięciu "zapodaj" wybrać "więcej opcji" i BBCode i wtedy powinno wskoczyć tutaj pełne zdjęcie 😇
@Marta1993 Cieszę się, że wspominasz o przejadaniu się😂 U mnie również brzuchol spożywczy wysadziło na maksa😂 Sałatka jarzynowa, białe kiełbaski, no i oczywiście mnóstwoo ciast... Aż z tego wszystkiego za każdym razem jak mi było głupio, że niezdrowo jem to szłam zjeść coś zdrowego, więc mimo wszystko wpadł dzisiaj też cały pomidor, marchewka, banan, pomarańcza, mandarynka, jabłko, jogurt naturalny i jajka🙈
W tym roku ciasta są tak dobre, że nie umiem sobie odmówić❤️ Glukozę mierzę i tak z 1-2h po obżarciu miałam 90, i sama nie mogłam uwierzyć że tak mało😝 Nie zamierzam jednak przez to sobie pozwalać - jutro wracam do "nie-obżerania się" 😂
@świtezianka - Czy to Ty miałaś w Prima Aprilis koleżance zrobić psikusa? Jak wyszło?😁😁Marta1993 lubi tę wiadomość
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
-
U mnie alergia przeszła. I oby nie wracała - dusiłam się piaskiem znad Sahary co nad Polskę zawitał. Teraz popadało, osiadło i oby cholerstwo już mnie nie męczyło😝 Już raz w Egipcie miałam przez to zastrzyki w dupsko. Nie wiem dlaczego, skąd to u mnie się wzięło, ale wiem, dziwne😂
Zazwyczaj normalna alergia np na trawy i zboża przebiega u mnie znośnie, ale na ten pyłek - piasek w powietrzu to nie umiem aż oddychać i saturacja mi wariuje.Maja2023 lubi tę wiadomość
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
-
Hej dziewczyny ❤️udanego tygodnia 😘
U mnie święta minęły bardzo miło,ale wczoraj padłam o 18 taka już byłam zmęczona 😂a co do przejadania ,to ja nawet schudłam po świętach . Nadal mnie bardzo odrzuca od mięsa ,za to na stole były przepyszne ogórki małosolne i praktycznie tylko to jadłam tak mi smakowały 😂
Wczoraj siostra podrzuciła mi detektor ,ale chyba średnio umiem go używać ,bo nie do końca mogłam znaleźć serduszko. Niby się pokazywały takie wartości charakterystyczne dla serca dzidzi ,ale nie były stałe i szybko uciekały. Macie jakieś rady jak dobrze używać tego urządzenia?🙋♀️28
PCOS
Długie cykle, owulacyjne
Hormony w normie
Jajowody drożne
🙋🏼♂️29
Badanie nasienia
06.2022 morfologia 0%
08.2022 morfologia 6%
02.2022 5tyg 💔
11.2022 5tyg 💔
11.2023 start invitro ❤️
Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
4dpt ⏸️ 6dpt beta 33/8dpt beta 113 /10dpt beta 268 /12dpt 699/14dpt 1562 /18 dpt 5052/20dpt CRL 2mm+❤️/26dpt CRL 6,8mm 🤞
8+1 1,64cm bobola ❤️
11+3 5,18 cm zdrowego maluszka ❤️
Nasz wyczekany maluch 💙
-
Nicole123 wrote:Hej dziewczyny ❤️udanego tygodnia 😘
U mnie święta minęły bardzo miło,ale wczoraj padłam o 18 taka już byłam zmęczona 😂a co do przejadania ,to ja nawet schudłam po świętach . Nadal mnie bardzo odrzuca od mięsa ,za to na stole były przepyszne ogórki małosolne i praktycznie tylko to jadłam tak mi smakowały 😂
Wczoraj siostra podrzuciła mi detektor ,ale chyba średnio umiem go używać ,bo nie do końca mogłam znaleźć serduszko. Niby się pokazywały takie wartości charakterystyczne dla serca dzidzi ,ale nie były stałe i szybko uciekały. Macie jakieś rady jak dobrze używać tego urządzenia?
Hej
Czasem ciężko jest namierzyć serduszko i nie zawsze się to udaje. Dźwięk galopującego konika, na wartości nie patrzę za bardzo bo czasem łączy z moim tętnem czasem je słuchać a tętno pokazuje bardzo niskie.
Na prenatalnych lekarz też nie mógł u mnie złapać tętna bo dziecko cały czas brykało
-
Hej,ja dziś w pracy. Od wczoraj mam mega ból gardła ledwo mówię do tego zatkany nos i czuję się okropnie, ale średnio mam możliwość żeby wziąć wolne, bo reszta dziewczyn na urlopie. Biorę co się da i może się przemęczę do piątku.
Hera dobrze, że czujesz się lepiej. Jak pogoda gorsza to i samopoczucie lepsze. U nas koleżanka z pracy się tak męczy więc orientuję się jak to wygląda i szczerze współczuję.Hera098 lubi tę wiadomość
-
Jeśli można trochę pomarudzić na teściową to dołączę do tego tematu . Moja jest dobrą kobietą, ale za dużo wtrąca się w moje życie z mężem. W święta dowiedziała się, że jestem w ciąży. Radość co nie miara, bo to pierwszy wnuk/wnuczka. I chwilę po ochłonięciu już snuje teściowa plany... Bo w tym roku na wigilię na pewno jedziemy do moich rodziców a ona, że "o nie" ona też chce, bo dziecko i jego pierwsze święta. I wpadła na pomysł, że ona zaprosi do siebie albo wprosi się do moich rodziców... Nie pozwolę na to, bo moja mama w wigilię zazwyczaj pracuje i wiem ile stresu jej to doda, że jeszcze będzie musiała przygotować wszystko pod przyjazd teściów.
Dłużej niż 2 dni z teściową nie wytrzymałabym. Osacza mnie i ciągle i ciągle i ciągle gada. Serio dziewczyny głowa od tego boli
Uff dzięki, ułożylo mi trochę jak to napisałam .
A z takich śmiesznych rzeczy jak teściu się dowiedział o ciąży to chyba z 3 minuty później popędził do kuchni i wycisnął mi sok z pomarańczy, bo witaminy hehe. I oczywiście w żadnym z domów miałam zakaz noszenia czegokolwiek... Nawet talerza z daniami . Oby im przeszło to obchodzenie się ze mną jak z jajkiem .
Jedzenie w święta: nie objadalam się zbytnio. Jedyne co to jadłam ciasta, czego na codzień nie robię . Miałam na pewno bardziej wzdęty brzuch. Dzisiaj rano waga pokazała +1kg więcej niż przed wyjazdem na święta 🙈Hera098, Nejt, Vam lubią tę wiadomość
👩'88 🧔♂️'86
2023 💔 puste jajo płodowe
2024 🤰 ⏸️ 17.10.2024 🎀 🩷
______________________ -
Cześć, Dziewczyny 🙂 u nas święta minęły spokojnie, spędziliśmy je z moimi rodzicami, są zakochani we wnuku, więc już się boję jak będzie przy drugim 🙈 ja na szczęście nie mam problemu z teściami, bo mój mąż nie utrzymuje kontaktu z rodzicami (w dużym skrócie wypieli się na niego, jak wybrał inne studia niż oni chcieli).
Jestem na zwolnieniu do końca tygodnia, już drugi tydzień próbuję doleczyć katar, który mi dzieciaki w pracy sprzedały 😔
Jeśli chodzi o badania prenatalne, to ja też będę miała pobieraną krew u lekarza w dniu USG, a że badanie dopiero 18.04, to jeszcze trochę poczekam... -
Cześć Dziewczyny 😊
Życzę miłego dnia 😊
Ja jadę na prenatalne i zaczynam się stresować chyba emocje biora górę 🥺
Krew mam mieć dziś pobieraną i będę czekała na wyniki mówili tydzień, zobaczymy.
Karos31, Cezarowa, Nera, Hera098, sernik_z_rodzynkami, Nicole123, Vam lubią tę wiadomość
-
Witam po świętach bynajmniej u mnie w ten deszczowy ,ponury dzień . Dziś jadę na prenatalne i ewentualnie pappa w zależności od skierowania bo jak robią i to i to to niech zrobią choć do szczęścia mi to nie jest potrzebne.
Nie mogłam się doczekać, kiedy będzie po świętach. Mam malutką nadzieję, że poznam płeć (będzie miała Pani synusia of kors 🤪 )
(Wszystko inaczej niż z poprzednimi 3 ciążami,nawet kształt brzuszka )
Oczywiście pragnienie pragnieniem ale byle by bylo zdrowe ❤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2024, 10:14
Karos31, Cezarowa, Nejt, Maja2023, sernik_z_rodzynkami, Nicole123, Vam lubią tę wiadomość
86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
05.2023r -puste jajo płodowe
"Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
6.02- data cudownej nowiny
8.02- 35dc beta hcg 3283,00
28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
3360g , 50cm ❤