Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Maszonek wrote:Ja mam po prostu brzuch tłuszczowy, jak przed ciążą i w ogóle nie wiem gdzie dzieć mieszka. Najadłam się pysznych rzeczy - jajek faszerowanych, sałatki jarzynowej, mięska pieczonego. 🤤
i brzuch tłuszczowy, i się najadłam ))
a teraz leżę )))Maa_dzik, Nejt, Hera098, Maszonek lubią tę wiadomość
👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka
-
Wszystkim życzę Spokojnych i Radosnych Świąt bez żadnych smutków. 🐣🐤
@Hera bardzo mi smutno jak czytam to co Ty piszesz o swoim partnerze. Jak dziewczyny piszą powinnien być dla Ciebie oparciem w tych trudnych chwilach, tym bardziej że ciążę miałaś na początku zagrożoną. Powinnien nadal troszczyć się o Ciebie i odciążać Cię z każdej cięższej rzeczy. Nie rozumiem też jego bo wie, że masz za sobą pewne przejścia życiowe i masz prawo mieć obawy. Cieszę się że zdajesz sobie sprawę z terapii, ja bym na nią poszła chodzi oto żebyś mogła powiedzieć mu to co Cię boli. Nie możesz tego trzymać w sobie to w pewnym momencie wybuchnie. Dziecko na świecie i obowiązki wokół niego mogą spotęgować aktualne sytuację, życzę Ci obyś w
te święta miała spokojne bez żadnej wylanej łezki. 😊 Pamiętaj że Twoje Maleństwo też to czuję 🐤
Ja na swojego męża narzekać nie mogę, bo wspiera mnie w każdym momencie i się martwi jak tylko widzi że mam gorszy czas. A te dni są trudnawe bo mój Aniołek miał się pojawić w tym czasie. Ja już odliczam godziny do 2 kwietnia bo mam prenatalne i to data mojego porodu. Tak się poskładało.
Teściów złych nie mam, ale mieszkamy osobno więc na odległość jest wszystko ok. Pewnie gdybyśmy mieszkali razem to mogło by być różnie 😉Hera098, Nera lubią tę wiadomość
-
Mój mąż jest strasznym nerwusem i dre mordę jak opętany.
Jak zaszłam w ciążę to powiedziałam, że dzidziuś wszystko słyszy i jak się urodzi to nie pozna go po głosie i będzie myślał że to sąsiad jak nie krzyczy 🙈
To go opamiętalo. w ogóle bardzo się sprawdził jako mąż od kiedy jestem w ciąży. tzn zawsze był ok, ale teraz na serio ja nie robię nic tylko śpię i gotuje (bo on do pracy chodzi)świtezianka lubi tę wiadomość
AMH -1,01 ->1,59
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
-
Maa_dzik wrote:Haha z tego co wszędzie wyczytuję, że rozpoczyna się w 14 i kończy w 27 😁
Maa_dzik lubi tę wiadomość
🧑 1985 🧒 1980
Czerwiec 2022 Kacperek 🙆
Marzec 2023 🫄
Kwiecień 2023 💔
15.02 2024 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
21.02 8.2mm bije ❤️
05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
13.06 waga 540g 🙂
01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234
27 września jesteś już z nami 😄 waga 3210 💞 poród SN.
-
nutella_ wrote:Witaj 2 trymestrze! Witaj 4 miesiącu!
Po prostu bądźcie... Łaskawszy 🫣😂🩷
Jak rano wstaje, po prawej stronie brzucha odczuwam twardą wypukłość (dziecko tam ma "domek")😉. Po lewej mam miękki flak. Jest to takie dziwne uczucie 🤭 W ciągu dnia wszystko wraca na miejsce i nie odczuwam różnicy.nutella_ lubi tę wiadomość
🧑 1985 🧒 1980
Czerwiec 2022 Kacperek 🙆
Marzec 2023 🫄
Kwiecień 2023 💔
15.02 2024 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
21.02 8.2mm bije ❤️
05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
13.06 waga 540g 🙂
01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234
27 września jesteś już z nami 😄 waga 3210 💞 poród SN.
-
Marta.R. wrote:Dokładnie tak, 14+0, 🙂
Te aplikacje jakoś śmiesznie pokazują, bo mam 3 i wszystkie 3 mi piszą witaj w 2 trymestrze 😁 bezsensu powinni to pozmieniać👧32 👦33
Starania od 2021
Naturalny cud ❤️
⏸️26.01.2024
27.03.24 - usg prenatalne 🥰 CRL 5,88cm
22.05.24 - połówkowe wielowadzie rozwojowe
08.06.24 - 22+6 Aniołek 👼 😞
-
Półtora kilograma psa zmęczonego 6km spacerkiem😍 Hycała jak zajączek taka szczęśliwa. Zabraliśmy wszystkie trzy do lasu, ale latały😊
Lecę, bo goście się zjeżdżają😜Maszonek, świtezianka, Miphuhiz, nutella_, Maa_dzik, strzyga, Neta, Karolinka_, Karos31 lubią tę wiadomość
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
-
Dziewczyny, któraś z Was miała rumień prawda? Jak potoczyły się sprawy?
Dziś jeden z Wujków przyjechał obsypany na twarzy rumieniem (od swoich wnuczków złapał). Zanim zauwazyłam, już mnie wyściskał i wycałował w policzki.Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
-
nick nieaktualnyHera098 wrote:Dziewczyny, któraś z Was miała rumień prawda? Jak potoczyły się sprawy?
Dziś jeden z Wujków przyjechał obsypany na twarzy rumieniem (od swoich wnuczków złapał). Zanim zauwazyłam, już mnie wyściskał i wycałował w policzki.
Ojej, aby Cię to cholerstwo ominęło.. czytałam, że to nie jest fajna sprawa -
Hera098 wrote:Dziewczyny, któraś z Was miała rumień prawda? Jak potoczyły się sprawy?
Dziś jeden z Wujków przyjechał obsypany na twarzy rumieniem (od swoich wnuczków złapał). Zanim zauwazyłam, już mnie wyściskał i wycałował w policzki.
Spokojnie, rumieniem zaraża się przed pojawieniem się wysypki, więc nic Ci nie grozi 🙂Hera098 lubi tę wiadomość
-
Przykro czytać, że zmagacie się z takimi niemiłym chwilami, szczególnie teraz, w ciąży, mmam nadzieję, że sprawy ułożą się pomyślnie 🙏
@Miphuhiz jak Twoje prenatalne? Wszystko ok po pappa+ U mnie T21 1:140, pewnie zrobimy w przyszłym tyg sanco. Uspokoiłam się już, ale piątek po info od lekarza był słaby. 🥺
Dobrych Świąt dla tych, co obchodzą,my leżymy jedzac paszteciki i brzuchy dziwnie "spuchnięte" 🤣Hera098, Maszonek, Miphuhiz, Nicole123 lubią tę wiadomość
-
Yggy wrote:Przykro czytać, że zmagacie się z takimi niemiłym chwilami, szczególnie teraz, w ciąży, mmam nadzieję, że sprawy ułożą się pomyślnie 🙏
@Miphuhiz jak Twoje prenatalne? Wszystko ok po pappa+ U mnie T21 1:140, pewnie zrobimy w przyszłym tyg sanco. Uspokoiłam się już, ale piątek po info od lekarza był słaby. 🥺
Dobrych Świąt dla tych, co obchodzą,my leżymy jedzac paszteciki i brzuchy dziwnie "spuchnięte" 🤣
za 2 tygodnie więc jestem trochę obsrana. Do tego w ogóle mam ciągle jakieś lęki czy wszystko jest ok.
najchętniej bym chodziła na USG codziennie masakra
Nam wyjdzie większe ryzyko, bo PESEL zawyża. Wierzę, że będzie u Ciebie wszystko dobrze ♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2024, 19:31
Yggy, Hera098 lubią tę wiadomość
AMH -1,01 ->1,59
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
❄️❄️❄️ na zimowisku
8tc - 1,72 cm 🐣
-
Ojej, Yggy, przykro mi, że taki stres Cię czeka Mam nadzieję, że błyskawicznie dostaniesz wyniki Sanco. A nie proponowali Ci amniopunkcji? No i jak dzidziuś wyglądał na USG?
-
Na Usg wszystko dobrze. Jest prawidłowo.
Z moim pesel nie jestem zaskoczona, ale stres oczywiście skoczył.
Lekarz rekomenduje dwa rozwiązania, amnio badz testy nieinwazyjne z DNA. Zdecydowaliśmy o sanco, amnio to ostateczne potwierdzenie.
Nie jest to na pewno miła dla ucha wiadomość, natomiast pamietam i jak jak mantre powtarzam , czym jest test podwójny.
Proszę trzymać kciuki za bobasa, płci jeszcze nie znamy, sanco nam zdradzi zagadkę 🙏🤗
Miphuhiz, Nejt, Hera098, Nera, Nicole123, Vam lubią tę wiadomość
-
Yggy wrote:Na Usg wszystko dobrze. Jest prawidłowo.
Z moim pesel nie jestem zaskoczona, ale stres oczywiście skoczył.
Lekarz rekomenduje dwa rozwiązania, amnio badz testy nieinwazyjne z DNA. Zdecydowaliśmy o sanco, amnio to ostateczne potwierdzenie.
Nie jest to na pewno miła dla ucha wiadomość, natomiast pamietam i jak jak mantre powtarzam , czym jest test podwójny.
Proszę trzymać kciuki za bobasa, płci jeszcze nie znamy, sanco nam zdradzi zagadkę 🙏🤗
Trzymam kciuki żeby było dobrze ! Z tego co wiem amniopunkcja wiąże się z jakimś ryzykiem więc faktycznie można z tym poczekać na wyniki. Oby sanco wyszło dobrze !!😘
Ja się objadłam sałatki jarzynowej, od kilku lat średnio miałam na nią smaka, a dzisiaj wcinałam głównie ją 😄 no i barszczyk na śniadanie obowiązko , a obiad typowo śląski z tym, że ja jadłam same kluski z kapustą bo na mięso dalej nie mam ochoty . I obowiązkowo rosół 😁 mam w ogóle takiego smaka na rosół, ostatnio gdzie nie pojedziemy zamawiam rosół 😃
A teraz już leżę w domku z moją kotką na brzuszku i oczy mi się zamykająHera098, Yggy lubią tę wiadomość
-
Maa_dzik wrote:Te aplikacje jakoś śmiesznie pokazują, bo mam 3 i wszystkie 3 mi piszą witaj w 2 trymestrze 😁 bezsensu powinni to pozmieniać
Dziewczyny, a to nie jest tak, że jak jest skończony 13 to właśnie zaczyna się 14 tydzień?? Ja to tak rozumiem . I teraz do 13+6 powinnyście mieć 14 tydzień . Więc chyba pokazuje ok 😊Nejt lubi tę wiadomość
-
@Maa_dzik mi też wydaje się tak jak mówi @Anna_bella od 13+1 jest 14 tydzień a 13 jest skończonych i sprawdzałam inne apki i też mi to tak pokazywało. Jak będę u mojej Pani doktor to ją zapytam jak to liczyć albo może któraś z Was ma wkrótce wizytę i mogłaby zapytać o tą naszą łamigłówkę 😜
Ojejku @Yggy wcale się nie dziwię, że się zestresowałaś, mnie też lekarka nastraszyła tymi ryzykami, ale jak poszłam do innego lekarza na prenatalne to podał mi te ryzyka skorygowane i wyszło ok. Moim zdaniem skoro USG wyszło dobrze, to tym trzeba się kierować, ale oczywiście sanco na pewno rozwieje wątpliwości :*
Ach @Hera098 jak ja czytam o tym Twoim absztyfikancie, to mam flashbacki z poprzedniego związku... udało mi się zwiać przed pierścionkiem, mam nadzieję że uda Wam się dojść razem do ładu i będziesz miała w nim wreszcie oparcie 😗Hera098, Yggy lubią tę wiadomość
-
Lekarze liczą skończone tygodnie. Czyli dla niego dopóki jest 13 z przodu, to jest 13 tydzień
Yggy, trzymam kciuki z całych sił! 🥰Yggy lubi tę wiadomość
-
Dokładnie tak, dla lekarzy ważne są skończone a nie rozpoczęte tygodnie. Mam do Was pytanie. Jak robiliście prenatalne i krew była pobierana w ten sam dzień to czy byłyście na czczo do badania? Bo ja mam w południe i nie wiem czy będę mogła coś zjeść rano czy będę musiała się powstrzymać.
W poprzedniej ciąży to robiłam z samego rana i sama jechałam z wynikami do lekarza więc nie jestem pewna.