Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziękuje dziewczyny za dobre słowa..
jesteście nieocenione!! Czytam was na bieżąco, ale gorzej z odp.
Wybaczcie mi. Mam nadzieję, że do poniedziałku wszystko się poprawi!
Dziewczyny, które mają problemy z mdłościami, wymiotami - nie zwlekajcie, zapytajcie się lekarza o tabletki, bo załatwicie się jak jajestem wrakiem człowieka, jak wstaję do wc , to mam karuzelę w głowie..
Lekarz mnie w ogóle opieprzył, że tyle czekałam z tym wszystkim i ma racje.. teraz już wiem, że nawet z bzdurą nie ma co zwlekać.. Buziaki dziewczyny!Mila25, Vam, Hera098 lubią tę wiadomość
-
Strzyga, to nie zgłaszałaś wcześniej swoich objawów? Wielka szkoda, bo niepotrzebnie wymęczyłaś sobie organizm
Ja też już mam problem z noszeniem spodni, bo zwyczajnie zaczęły mnie uwierać, nawet nie dlatego, że już mi tak urósł brzuch, tylko to permanentne wzdęcie. I nawet jeśli mnie nic nie boli, to nie czuję się komfortowo z tym, jak potem zdejmuję spodnie i widzę odcisk na brzuchu, nie chcę, żeby mi coś uciskało dziecko.
Na szczęście ja i tak wychodzę z domu tylko jak mam wizytę u lekarza, więc nie muszę za często tych spodni nosić. Chciałabym już powoli coś zacząć ćwiczyć w ramach przygotowania do ciąży, ale energia dalej na zerowym poziomie -
strzyga wrote:Dziękuje dziewczyny za dobre słowa..
jesteście nieocenione!! Czytam was na bieżąco, ale gorzej z odp.
Wybaczcie mi. Mam nadzieję, że do poniedziałku wszystko się poprawi!
Dziewczyny, które mają problemy z mdłościami, wymiotami - nie zwlekajcie, zapytajcie się lekarza o tabletki, bo załatwicie się jak jajestem wrakiem człowieka, jak wstaję do wc , to mam karuzelę w głowie..
Lekarz mnie w ogóle opieprzył, że tyle czekałam z tym wszystkim i ma racje.. teraz już wiem, że nawet z bzdurą nie ma co zwlekać.. Buziaki dziewczyny!
Dbaj o siebie 🍀 rouzmiem, ze leki na wymioty dostałas, tak? -
_ine wrote:Biedna jesteś i bardzo Ci współczuję
Mój mąż ostatnio też trochę wzdychał jak musiał wychodzić z psem cztery razy dziennie bo nie miałam siły na żaden spacer, ale trzy razy krzyknęłam i postawił się do pionu
Nie daj się kochana tak traktować! Nie wiem jak Wy rozwiązujecie konfliktowe sytuacje, rozmową (pewnie najzdrowiej), krzykiem, płaczem, tłumaczeniem - ale spróbuj to jakoś ugryźć. Po Waszemu. Teraz mówisz “zapamiętam jak byłam traktowana w ciąży”, a co jeśli po ciąży nic się nie zmieni?
Oj tak, dla niektórych kobiet ciąża to pikus w porównaniu do samopoczucia po cc/SN i w połogu a wtedy już jest dzidzius i bez wsparcia partnera to hardcore.
Postaw mu się trochę, chce niech się obraża a Ty kompletnie nie zwracaj na to uwagi, znudzi mu sir wtedy bo na takie osoby obojetnosc działa jak plachta na byka gdy tracą atencję 😁Hera098 lubi tę wiadomość
Starania o drugiego bobasa od 06.2023
06.2019 - I ciąża , brak serduszka 8tc , poronienie wywoływane w szpitalu
06.2020 - II ciąża , 3254 g cuducóreczka jest z nami
09.2023 - III ciąża , ciąża biochemiczna
12.2023 - IV ciąża , 6tc serduszko bije -> 8tc poronienie samoistne , poronienie chybione
06.02.2024 cień cienia
07.02 beta 17.90
9.02 beta 61.70
20.02 beta 10 688
26.02 usg 5+4tc , FHR + 💓🤞🤰
01.04 10+4 tc , maluszek rośnie- 41 mm
11.04 - I prenatalne
Mutacja genu MTHFR, PAI1
Niski progesteron
PCOS
PrenaCare complete, jod, duphaston , heparyna -
sernik_z_rodzynkami wrote:To świetna opcja, wsparcie partnera zaraz po porodzie jest nieocenione. Ja synka rodziłam jak była pandemia, więc nie mógł nas nawet odwiedzić. Teraz mam nadzieję, że będzie inaczej ☺️
miałam cc i bobasa 24h na sali. Dałam pielęgniarkom dopiero jak szlam się ogarnąć do wyjścia juz 😅
Mój partner mógł wejść do szpitala na hol na parterze i tam pielęgniarka przynosiła bobo już opatulone w foteliku gotowe do transportu do domku. Nie zapomnę jego miny jak zobaczył tego małego kurczaczka w tym foteliku 🥰świtezianka, Vam, Karos31, Kruszyna35, Hera098 lubią tę wiadomość
12.2023 - IV ciąża , 6tc serduszko bije -> 8tc poronienie samoistne , poronienie chybione
06.02.2024 cień cienia
07.02 beta 17.90
9.02 beta 61.70
20.02 beta 10 688
11.04 - I prenatalne
Mutacja genu MTHFR, PAI1
Niski progesteron
PCOS
Karos31 wrote:Ja to już bym chciała październik.. 🥰 wziąć w ramiona bobasa ,uwielbiam zapach bobasów i małe stópki 😍
Taaak, ten zapach główki jest do nieporownania z niczym 😭😍Yggy, Karos31, Hera098 lubią tę wiadomość
06.02.2024 cień cienia
07.02 beta 17.90
9.02 beta 61.70
20.02 beta 10 688
11.04 - I prenatalne
Mutacja genu MTHFR, PAI1
Niski progesteron
PCOS
Mila25 wrote:Ja też muszę zabrać się za wyciągnięcie rzeczy z poprzedniej ciąży 😀 Od wczoraj z synem walczymy z uporczywym katarem 😞 Wiecie może czy te krople Prenalen udrożnia trochę nos czy nie zdziałają więcej niż sól fizjologiczna ?
Tez walczę z zatkanym nosem, trochę mi leci katary niestety zolty i gesty
Polecam sól fizjologiczna, dzisiaj 2 ampułki wlałam sobie do nosa dosłownie i puściło trochę 😅Mila25 lubi tę wiadomość
06.02.2024 cień cienia
07.02 beta 17.90
9.02 beta 61.70
20.02 beta 10 688
11.04 - I prenatalne
Mutacja genu MTHFR, PAI1
Niski progesteron
PCOS
Z ubrań ciążowych nie kupowałam nic narazie, zwykle legginsy jeszcze dają radę. Dzinsy sprzed ciąży juz ledwo się dopinają i nie chce brzucha zgniatać tak mocno 😅
Za to zamówiłam sobie strój jednoczęściowy dla brzuchatek na shein. Ciekawa jestem tylko czy biust mi wejdzie bo staniki juz mam male, piersi mam jakby po operacji plastycznej haha. Duuuuze takie pelne i jędrne. No zajebiste 😅 szkoda że to potem minie hahaYggy, Hera098 lubią tę wiadomość
06.02.2024 cień cienia
07.02 beta 17.90
9.02 beta 61.70
20.02 beta 10 688
11.04 - I prenatalne
Mutacja genu MTHFR, PAI1
Niski progesteron
PCOS
Maja2023 wrote:Tez walczę z zatkanym nosem, trochę mi leci katary niestety zolty i gesty
Polecam sól fizjologiczna, dzisiaj 2 ampułki wlałam sobie do nosa dosłownie i puściło trochę 😅
W dzień jeszcze nie jest źle najgorzej w nocy 😞 Czyli zostało nam czekać aż minie 😚06.2021r. Syn 💙
11.02.2024r. II Kreski
24.02.2024r. Potwierdzenie ciąży przez lekarza
10.04.2024r. Prenatalne ❤️
13.05.2024r. Będzie synek 💙 -
Ja dziś powinnam się wziąć do jakiejś roboty teoretycznie przeziębienie przechodzi a sił brak, nic się nie chce. W poniedziałek idę do pracy a w sobotę z samego rana jadę na tydzień w delegację.tak mi się nie chce zacząć pakować, że szok.
Dzieciaki właśnie poleciały na podwórko, jest ciepło choć wieje i pochmurno jest a ja nie mam siły się zebrac z kanapy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2024, 12:59
-
Maja2023 wrote:Z ubrań ciążowych nie kupowałam nic narazie, zwykle legginsy jeszcze dają radę. Dzinsy sprzed ciąży juz ledwo się dopinają i nie chce brzucha zgniatać tak mocno 😅
Za to zamówiłam sobie strój jednoczęściowy dla brzuchatek na shein. Ciekawa jestem tylko czy biust mi wejdzie bo staniki juz mam male, piersi mam jakby po operacji plastycznej haha. Duuuuze takie pelne i jędrne. No zajebiste 😅 szkoda że to potem minie haha
Też nad tym ubolewam06.2021r. Syn 💙
11.02.2024r. II Kreski
nick nieaktualnyświtezianka wrote:Strzyga, to nie zgłaszałaś wcześniej swoich objawów? Wielka szkoda, bo niepotrzebnie wymęczyłaś sobie organizm
Ja też już mam problem z noszeniem spodni, bo zwyczajnie zaczęły mnie uwierać, nawet nie dlatego, że już mi tak urósł brzuch, tylko to permanentne wzdęcie. I nawet jeśli mnie nic nie boli, to nie czuję się komfortowo z tym, jak potem zdejmuję spodnie i widzę odcisk na brzuchu, nie chcę, żeby mi coś uciskało dziecko.
Na szczęście ja i tak wychodzę z domu tylko jak mam wizytę u lekarza, więc nie muszę za często tych spodni nosić. Chciałabym już powoli coś zacząć ćwiczyć w ramach przygotowania do ciąży, ale energia dalej na zerowym poziomie
Nie zgłaszałambo myślałam że to normalne i przejdzie.. a teraz mam nauczkę.
Dziewczyny, a znacie strony gdzie dostanę leginsy ciążowe z tym wysokim stanem, ale żeby był rozmiar XXl bo ja mam tego uda trochę.. 🫣 -
strzyga wrote:Nie zgłaszałam
bo myślałam że to normalne i przejdzie.. a teraz mam nauczkę.
Dziewczyny, a znacie strony gdzie dostanę leginsy ciążowe z tym wysokim stanem, ale żeby był rozmiar XXl bo ja mam tego uda trochę.. 🫣
Ja kupiłam w Sinsay i jestem zadowolona. Bardzo się ciągną 😉
06.2021r. Syn 💙
11.02.2024r. II Kreski
Dziewczyny, dla których to będzie pierwszy dzidziuś: rozpoczęłyście już wicie gniazda czy jeszcze nic?
Ja mam od paru dni jakiś szał i ciągle oglądam wózki, łóżeczka, ubranka…
Ale obiecałam sobie, że zacznę kupować takie akcesoria dopiero jak zrobimy pokoik, a do tego jeszcze trochę czasu, bo musimy przerobić na niego biuro
No i chciałam zamówić chociaż symbolicznie jakieś ubranka, żeby zaspokoić instynkt, ale nawet nie wiem, jaki duży Juluś sie urodzi i czy kupować rozmiar 56, czy od razu 62. Trudne to wszystko 😂Nejt, Hera098 lubią tę wiadomość
-
Mila25 wrote:Ja też muszę zabrać się za wyciągnięcie rzeczy z poprzedniej ciąży 😀 Od wczoraj z synem walczymy z uporczywym katarem 😞 Wiecie może czy te krople Prenalen udrożnia trochę nos czy nie zdziałają więcej niż sól fizjologiczna ?
Udrażniają. Ja miesiąc byłam chora i to mnie ratowaloMila25 lubi tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciąży dopiero od 7 msc zaczęłam kupować rzeczy,a wózek miesiąc przed porodem 😁
Ogólnie to dużo rzeczy na 56 nie ma co kupować,ale kilka się przyda, ja dostałam kombinezon taki futrzany cudny na 52 i ani razu nie założyłam córce bo urodziła się 56cm 😅świtezianka lubi tę wiadomość
02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie. -
@świtezianka pękłam tydzień temu i kupiłam pierwszy komplecik, bo już nie mogłam wytrzymać 😆 wózki, łóżeczka,foteliki też oglądam od paru tygodni, ale stwierdziłam, że to wszystko ogarnę w III trymestrze, wszystkie te rzeczy szybko przychodzą, a nie mam gdzie tego trzymać
świtezianka lubi tę wiadomość
-
strzyga wrote:Nie zgłaszałam
bo myślałam że to normalne i przejdzie.. a teraz mam nauczkę.
Dziewczyny, a znacie strony gdzie dostanę leginsy ciążowe z tym wysokim stanem, ale żeby był rozmiar XXl bo ja mam tego uda trochę.. 🫣