Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
świtezianka wrote:Kochana, to raczej chodzi o łożysko, jego położenia określa się właśnie względem ściany macicy i nisko/wysoko
To dobrze, że jest wysoko, bo gdyby było nisko, to byłoby ryzyko, że tam już zostanie i wtedy byłoby tzw. łożysko przodujące, które jest niebezpieczne.
Dziękuję za informację 🙂 tak chodzi o łożysko. Jestem spokojniejsza.
Czy Ty rozmawiałaś z lekarzem w sprawie tego wolnego bhcg podwyższonego?
Ja mam za tydzień wizytę i swojego zapytam. Bo nigdzie nie mogę znaleźć nic co to może znaczyć. -
Espoir i Hera będzie dobrze, najgorsze za nami te 12tc. Karolinka, super wyniki gratuluję niskiego ryzyka, rzeczywiście jak na ten wiek wyszły bardzo niskie. Ja mam 39 lat i ciągle czekam na wyniki. Jutro mija dwa tygodnie od pobrania krwi.🧑 1985 🧒 1980
Czerwiec 2022 Kacperek 🙆
Marzec 2023 🫄
Kwiecień 2023 💔
15.02 2024 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
21.02 8.2mm bije ❤️
05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
13.06 waga 540g 🙂
01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234
27 września jesteś już z nami 😄waga 3210 💞 poród SN.
Starania o trzecie dzieciątko maj 2025
-
Vam wrote:Hera to dobrze, że krwawienie ustało 🙂
Maja może faktycznie powinnaś udać się do lekarza wiem po sobie, że choroba męczy, do tego jeszcze chore dziecko.
Ja dziś już jestem w pracy. Tak szczerze mówiąc to jeszcze nie doszłam do siebie, ale mamy sporo pracy przed wyjazdem w delegację. Powiem Wam, że przez to przeziębienie, nawał pracy i ciążę coraz częściej patrzę w kalendarz i odliczam dni do zwolnienia. Wiem, że mogłabym iść teoretycznie w każdej chwili, ale nie chcę się tak łatwo poddać poza tym l4 nie rozwiąże wszystkich problemów. Po prostu myślę o tym częściej 🤭
Dzisiaj pracuje zdalnie i siedzę właśnie z inhalatorem, jak mi nie puści to zadzwonię fo lekarza. Wolałabym uniknąć antybiotyku, nie brałam kilka lat 🫣
Ja tez coraz częściej myślę o L4, do 60 r.z jeszcze dużo czasu i jeszcze się napracujemy. W czwartek mam prenatalne a w poniedziałek Gin i chyba go poproszę juz o L4. W robocie u mnie jeszcze nikt nie wie o ciąży 🙈 odliczam do czwartku 🙈Vam lubi tę wiadomość
Starania o drugiego bobasa od 06.2023
06.2019 - I ciąża , brak serduszka 8tc , poronienie wywoływane w szpitalu
06.2020 - II ciąża , 3254 g cuducóreczka jest z nami
09.2023 - III ciąża , ciąża biochemiczna
12.2023 - IV ciąża , 6tc serduszko bije -> 8tc poronienie samoistne , poronienie chybione
06.02.2024 cień cienia
07.02 beta 17.90
9.02 beta 61.70
20.02 beta 10 688
26.02 usg 5+4tc , FHR + 💓🤞🤰
01.04 10+4 tc , maluszek rośnie- 41 mm
11.04 - I prenatalne
Mutacja genu MTHFR, PAI1
Niski progesteron
PCOS
PrenaCare complete, jod, duphaston , heparyna -
Karolinka_ wrote:Cześć Dziewczyny
Trzymam za Was kciuki.
Mi właśnie przyszły całościowe wyniki prenatalnych, całkiem nieźle jak na 38 latke, najwyższe ryzyko 1:2500
Reszta ponad 1:5000
Więc ten etap mam za sobą.
Dzisiaj mam wizytę u ginekologa pod wieczór.
Mdłości nie odpuszczają
Zaczynam odliczać przejście na L4, jeszcze 3 tygodnie.
Oby szybko zleciało
No ja jestem ciekawa jak u mnie będzie też w tym roku 38 więc zobaczymy na ile będzie ok. Pamiętam że miałam w poprzedniej wysokie to ryzyko preklampsji.
I brałam na to leki.Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
👶 10.2024- synek
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Malutka - Ja nie miałam podwyższonej bety, tylko samo białko Pappa, ale wiem, że jeśli przy podwyższonej becie mimo wszystko wyszły Ci niskie ryzyka wszystkich trzech trisomii, to raczej nie masz się czym martwić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2024, 11:00
-
Miphuhiz wrote:Ja też chodzę do Sydora
Jutro biorę ostatni zastrzyk i trudno.
Hera, może się podraznilas i stąd ta krew.
No to robimy dzisiaj i z głowy, musi być dobrze 😊
@Hera to ja myślę , że lekarz Ci po prostu tym paluchem podrażnił. Jak przestało lecieć i nic nie boli to bardzo dobrze uff
@ Espoir przykro mi, że jesteś chora, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze z synkiem!! Jesteś twarda babka i maluszek też . Nie dopuszczam myśli, że coś może być nie tak . Jak tylko wyzdrowiejesz to leć do lekarza
A do mnie dzwonili z tych badań nifty, że pielęgniarce nie pasuje środa na badanie i czy mogłaby dzisiaj przyjechać. W sumie mi to na rękę bo nawet o tym myślałam , że mogłoby być wcześniej . Trochę się cieszę, ale i stresuje 🙈 powiedzcie mi proszę jak płaciłyście za to badanie? Dostalyscie też na maila linka przez którego się płaci ? Bo ja w ogóle zapomniałam o tym no i dzisiaj wypada zapłacić. -
Anna_bella wrote:
A do mnie dzwonili z tych badań nifty, że pielęgniarce nie pasuje środa na badanie i czy mogłaby dzisiaj przyjechać. W sumie mi to na rękę bo nawet o tym myślałam , że mogłoby być wcześniej . Trochę się cieszę, ale i stresuje 🙈 powiedzcie mi proszę jak płaciłyście za to badanie? Dostalyscie też na maila linka przez którego się płaci ? Bo ja w ogóle zapomniałam o tym no i dzisiaj wypada zapłacić.
Super, że uda się szybciej! To będziesz miała pewnie wyniki w tym tygodniuJa musiałam zapłacić przez link, który dostałam na maila i musiałam to zrobić jeszcze przed pobraniem krwi
-
Oj dziewczyny nie uda mi się teraz nadrobić waszych wiadomości.
Chce się szybko i krótko podzielić informacją, że dzwonili z kliniki i moje wyniki pappa są w porządku UFFFF! Odbiorę je w tym tygodniu 😁
Karos31, eeemakarena, świtezianka, Mila25, Maja2023, nutella_, Anna_bella, Neta, Nicole123, Malutka 35, Yggy, sernik_z_rodzynkami, Hera098, Vam, Nejt, _ine, Laura , Tajlandia22, Nera lubią tę wiadomość
👩'88 🧔♂️'86
2023 💔 puste jajo płodowe
2024 🤰 ⏸️ 17.10.2024 🎀 🩷
______________________ -
Anna_bella wrote:No to robimy dzisiaj i z głowy, musi być dobrze 😊
@Hera to ja myślę , że lekarz Ci po prostu tym paluchem podrażnił. Jak przestało lecieć i nic nie boli to bardzo dobrze uff
@ Espoir przykro mi, że jesteś chora, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze z synkiem!! Jesteś twarda babka i maluszek też . Nie dopuszczam myśli, że coś może być nie tak . Jak tylko wyzdrowiejesz to leć do lekarza
A do mnie dzwonili z tych badań nifty, że pielęgniarce nie pasuje środa na badanie i czy mogłaby dzisiaj przyjechać. W sumie mi to na rękę bo nawet o tym myślałam , że mogłoby być wcześniej . Trochę się cieszę, ale i stresuje 🙈 powiedzcie mi proszę jak płaciłyście za to badanie? Dostalyscie też na maila linka przez którego się płaci ? Bo ja w ogóle zapomniałam o tym no i dzisiaj wypada zapłacić.
Ja płaciłam przez link który mi wysłali po potwierdzeniu terminu -
Dzięki dziewczyny za odpowiedź! To płacę żeby szybko mieli przelew i mi te próbki badali jak przylecą do nich:p . Właśnie liczę na to, że wyniki będą jak nie w tym tyg to chociaż przed prenatalnymi , które mam 16 kwietnia 😊 będę szła spokojniejsza
-
Chciałabym żebyśmy już wszystkie miały wyniki prenatalnych za sobą.
I weszły w drugi trymestr bez zmartwień.
Oczywiście u mnie też jest kilka zmartwień.
Opis prenatalnych właśnie łożysko nisko osadzone.
We wcześniejszej ciąży skracała mi się szyjka i miałam założony tak zwany pessar.
Marzę żeby w tej ciąży nie było żadnych powikłań.
Zobaczymy co powie dzisiaj lekarz -
Karolinka_ wrote:Chciałabym żebyśmy już wszystkie miały wyniki prenatalnych za sobą.
I weszły w drugi trymestr bez zmartwień.
Oczywiście u mnie też jest kilka zmartwień.
Opis prenatalnych właśnie łożysko nisko osadzone.
We wcześniejszej ciąży skracała mi się szyjka i miałam założony tak zwany pessar.
Marzę żeby w tej ciąży nie było żadnych powikłań.
Zobaczymy co powie dzisiaj lekarz
Ja w poprzednich dwóch ciążach również miałam problem z szyjką, w pierwszej bez pessaru w drugiej założony pessar ale jak dla mniej więcej stresu on mi przyniósł nie pożytku, oby w tej ciąży udało się spokojnie doczekać do końca -
Dziewczyny, a są jakieś objawy problemów z szyjka? Czy to da się stwierdzić inaczej niż poprzez badanie USG? I w którym tygodniu ciąży zaczynały się Wam problemy?
-
Ja w pierwszej ciąży miałam problem z wodami, później z łożyskiem i przez to miałam szybciej wywoływany poród czego tez za dobrze nie wspominam. Teraz krwawienie więc ciągle stres. Już nie mogę się doczekać środy i badania prenatalnego.06.2021r. Syn 💙
11.02.2024r. II Kreski
24.02.2024r. Potwierdzenie ciąży przez lekarza
10.04.2024r. Prenatalne ❤️
13.05.2024r. Będzie synek 💙 -
świtezianka wrote:Dziewczyny, a są jakieś objawy problemów z szyjka? Czy to da się stwierdzić inaczej niż poprzez badanie USG? I w którym tygodniu ciąży zaczynały się Wam problemy?
Ponoć nie ma objawów
Ale ja miałam. W 6 miesiącu na wizycie u ginekologa powiedziałam, że czuję jakbym miała „tam” dziurę.
I faktycznie szyjka zaczęła się skracać.
Przy czym ciążę donosiłam normalnie.
-
Dziewczyny używacie detektora? Jesli tak, to kiedy zaczelyscie i czy uslyszalyscie cos od razu?12.2021 ICSI -> 1 zarodeczek 5.1.1
17.02.2022 FET; cykl naturalny
23.02 6dpt: beta 23.07; prog 14.60
24.02 7dpt: beta 51.19; prog 32.35
26.02 9 dpt: beta 115.9; prog 40.72
02.03 beta 824.3; prog 33.54
Pierwsze USG 14.03 6w1d CRL 0.57 cm ibije
27.10.2022 urodził sie zdrowy Synek 💙
8dpt beta 122
10 dpt beta 345.18
13 dpt beta 1385.65
17 dpt beta 7032.83
12t1dc usg 1trym, ryzyka niskie, dziewczynka?
19t6dc USG 2trym, 334g córeczki
29t4dc USG 3 trym, 1510g naszej dziewczynki
26.09.2024 urodziła się zdrowa Córeczka
-
Apka wrote:Dziewczyny używacie detektora? Jesli tak, to kiedy zaczelyscie i czy uslyszalyscie cos od razu?
Ja mam i użyłam 2 razy po czym przestałam, bardzo długo nie mogłam znaleźć tętna i się denerwowałam po czym poszłam na wizytę do ginekologa, z dzieckiem wszystko w porządku, odradzono mi go używać na takim etapie bo w sumie powoduje więcej stresu niż potrzebne to