X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2024
Odpowiedz

Październik 2024

Oceń ten wątek:
  • Anna_bella Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _ine wrote:
    Wszystko dobrze 😍 jestem taka szczęśliwa. najprawdopodobniej dziewczynka! no wiadomo, ja już od jakiegoś czasu mówię, że tam siedzi mała Jaśmina, a mąż się denerwował, żebym tak nie mówiła bo może jednak chłopak. aha jednak Jaśmina 💚
    Oczywiście na wyliczone ryzyka jeszcze czekam, około tygodnia, ale z USG nic niepokojącego. I dziecko starsze o 6 dni w porównaniu do OM.

Ine to dobre wieści 😊 jednak mama czasem wie lepiej co siedzi w brzuszku 🤗 Cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku bo wczorajszy dzień był taki smutny, że jakoś podłapałam doła na wieczór.

Karolinka przynajmniej powiedziałaś i masz to już za sobą ! Teraz byle wytrwać do końca miesiąca, ale pamiętaj, że jak się będziesz źle czuła to nie patrz na pracę tylko idź wcześniej na l4. Dziecko najważniejsze a w pracy sobie poradzą.

Ja się tak stresuję bo prawdopodobnie w przyszłym tygodniu też powiem w pracy, nie wiem jak to przyjmą moje koleżanki . Na pewno będą gratulować i pokażą, że się cieszą, ale wiem że będzie im ciężko jak pójdę. Zwłaszcza, że jedna odejdzie z końcem roku na emeryturę, a ostatnio się okazało, że nie ma zgody na żadne rekrutacje. Więc też nie chce ich zostawiać na lodzie bo mam tematy których one na codzień nie robią , ale jak trzeba będzie to pójdę, mam nadzieję, że zrozumieją ..

A dzisiaj siedzę w biurze i jestem taka wkurzona, chodzą ci ludzie po korytarzach, jeden smarka, drugi kaszle jakby płuca miał wypluć . Zamiast wziąć sobie tą zdalną i siedzieć w domu, a nie rozsiewają zarazki 😷 Dlatego chyba jak powiem o ciąży to skorzystam z możliwości zwiększenia zdalnej .

🙋🏼‍♀️91 💁🏻‍♂️88
    💪🏻 starania od 2022r.
    🦋 Hashimoto
    🧬 KIR AA, zaburzone cytokiny

14.02.2024 ⏸️ 🥰

euthyrox, encorton, acard, accofil, utrogestan

age.png
  • Nicole123 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,

Melduję po wczorajszej wizycie ,że z maluchem wszystko ok. Pięknie machał rączką do mamusi 🤞☺️dostałam też wieczorem już po wizycie niestety wyniki ryzyk z pappy . Na szczęście wszystkie ryzyka niskie ❤️ zastanawia mnie tylko ryzyko porodu przedwczesnego przed 34 tygodniem 1:127. Myślicie że powinnam się tym martwić ?

Hera098, Anna_bella, Marta1993, nutella_, Cezarowa, Karos31, Maszonek, Nera, Maja2023, Vam, Marta.R., sernik_z_rodzynkami lubią tę wiadomość

🙋‍♀️28
    PCOS
    Długie cykle, owulacyjne
    Hormony w normie
    Jajowody drożne
    🙋🏼‍♂️29
    Badanie nasienia
    06.2022 morfologia 0%
    08.2022 morfologia 6%

02.2022 5tyg 💔
    11.2022 5tyg 💔
    11.2023 start invitro ❤️
    Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
    25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
    4dpt ⏸️ 6dpt beta 33/8dpt beta 113 /10dpt beta 268 /12dpt 699/14dpt 1562 /18 dpt 5052/20dpt CRL 2mm+❤️/26dpt CRL 6,8mm 🤞
    8+1 1,64cm bobola ❤️
    11+3 5,18 cm zdrowego maluszka ❤️
    Nasz wyczekany maluch 💙
    age.png
  • Nicole123 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Anna_bella ja właśnie między innymi ze względu na zarazki i choroby dookoła zdecydowałam się na szybkie L4,a pracuje w centrum medycznym więc sporo chorych ludzi. A niestety leczenie chorób samym paracetamolem nie jest łatwe 😣

🙋‍♀️28
    PCOS
    Długie cykle, owulacyjne
    Hormony w normie
    Jajowody drożne
    🙋🏼‍♂️29
    Badanie nasienia
    06.2022 morfologia 0%
    08.2022 morfologia 6%

02.2022 5tyg 💔
    11.2022 5tyg 💔
    11.2023 start invitro ❤️
    Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
    25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
    4dpt ⏸️ 6dpt beta 33/8dpt beta 113 /10dpt beta 268 /12dpt 699/14dpt 1562 /18 dpt 5052/20dpt CRL 2mm+❤️/26dpt CRL 6,8mm 🤞
    8+1 1,64cm bobola ❤️
    11+3 5,18 cm zdrowego maluszka ❤️
    Nasz wyczekany maluch 💙
    age.png
  • mewa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka_ wrote:
    Powiem Wam, jestem dzisiaj mocno przeciążona czymś negatywnym.
    Musiałam powiedzieć w pracy a, że zajmuje się zarządzaniem kilkoma dużymi budynkami to oprócz szefa musiałam powiedzieć osobom, które mnie otaczają bo nie chciałam żeby dowiedzieli się od jakichś randomowych ludzi- ale to było za dużo emocji jak dla mnie.
    We wcześniejszej ciąży zniknęłam nagle i jakoś chyba lepiej to wspominam..

dużo dzieje się teraz w mojej pracy w której obiecałam, że będę do końca miesiąca. Niby zleci szybko ale wyciskają mnie na sam koniec jak cytrynę (a mam cały czas mdłości, ostatnio zwymiotowałam do kosza na śmieci w biurze ..porażka).

Potem kolejna porażka to moja teściowa myśląca, że mdłości to znaczy, że coś się złego dzieje z dzieckiem. Zadzwoniła do mnie jak oszalała po ostatniej wizycie u ginekologa i była wręcz w szoku, że z dzieckiem wszystko dobrze. Po czy stwierdziła, że pewnie młodszy organizm lepiej by sobie poradził z dolegliwościami.
    Baba ze wsi niekumata ale u mnie to krótko.
    Powiedziałam jej, że w jej czasach robiły sobie dziecię wieku 19 lat ze starymi chłopami a moje pokolenie już jest bardziej wstrzemięźliwe i nie rozkłada nóg na pierwszej randce:)

Ale jakoś mnie to wszystko przeciążyło.
    Chciałabym żeby wszystko było dobrze, pieknie a ciąża lekka. Żeby nie było żadnych powikłań.

Pomarudziłam
    Ale mi lżej
    Fajnie, że jesteście

Karolinka, nie daj się w pracy. Jeśli chce dociągnąć do końca miesiąca to rób tyle ile dasz radę. Jesteś na okresie chronionym, i każdy też powinien zrozumieć że jest to szczególny czas. Robisz im przysługę pracując mimo złego samopoczucia więc powinni Ci być wdzięczny.
    Co do złego samopoczucia to nie ma to nic do czynienia z wiekiem. Ostatnio gin mi powiedział: i bardzo dobrze że się pani źle czuję znaczy że progesteron daje w kość czyli ciąża się rozwija.
    Ja mam na szczęście super teściową, jak czasami czytam niektore teksty to chyba nie zniosłabym tego tak dobrze jak niektóre z Was.
    Trzymam kciuki za lepsze samopoczucie u mnie podobnie więc nie jesteś sama ;)

• mewa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Dziekuje Wam bardzo za wszystkie słowa wsparcia ❤️
    Jestem na oddziale od wczoraj, ale lekarz nie zdecydował się na podanie tabletek,żebym przespała noc, także czekam.
    Dziękuję za rady ❤️ sami nie wiemy jeszcze co robić, jakoś tak bardzo szybko to wszystko się zadziało :(
    Badania zrobimy. Ale co i jak dalej…nie wiem.

Taka rada po moich doświadczeniach. Jak dostaniesz tabl poronne to zapytaj się jaki przeciwbólowy ci dają. Mi podali w kroplówce i jak zaczęły się skurcze to się okazało że dostałam tylko paracetamol a na mnie to wgl nie działa. I zaraz poprosiłam o mocniejsze. Nie ma powodu żeby się męczyć a oni zaczynają od najłagodniejszych przeciwbólowych.

eeemakarena lubi tę wiadomość

• Malutka 35 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas przechodzi to całkiem inaczej. Jedna po paru godzinach od podania tabletki roni, inna po kilku kolejnych podaniach np. tak jak ja dopiero na czwarty dzień. Dokładnie tak, jak już zaczną się skurcze to nie wąchaj się prosić o lek przeciwbólowy szkoda się męczyć dziecku i tak nie pomożemy.

mewa lubi tę wiadomość

age.png
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie miałam pisać @Anna_bella, że wczoraj był taki smutny dzień...
    Jeszcze dzień wcześniej myślałam sobie, że jak fajnie, że ostatnie kilka tygodni tylko same dobre wiadomości na forum, prenatalne, pappy, itp...
    Przykro mi, że największa nasza obawa spotakała właśnie jedną z nas. Że w ogóle kogokolwiek to musi spotykać. Niesprawiedliwe bardzo, bo my tak bardzo pragniemy dzieci, a inne kobiety zachodzą w niechciane ciąże i przechodzą je bezproblemowo...

Edit: Dodam jeszcze, że z tym kichaniem i kaszleniem innych to może wchodzić na nerwy i rozumiem. Też tak mam. Jestem w hotelu, gdzie jest dużo dzieci i w porze jedzenia siadamy z narzeczonym najdalej jak się da od ludzi, bo jeżdżą sobie na wakacje pochorowani... Byłam świadkiem kaszlenia dzieci prosto w jedzenie, grzebania w nosie i dotykania potraw ręką. A rodzice nie zwrócą uwagi. Jedna dziewczynka przy mnie włożyła nos w talerz z majonezem postawionym koło jajek... Mi aż brak słów, sama chciałabym zwrócić nawet uwagę, a najlepiej też rodzicom że co to za wychowanie - czy nie widzą, że na sali są też inni ludzie? Są ty oprócz mnie minimum dwie inne ciężarne, po których już ciążę widać, i dużo starszych osób. Nikt nie chce zarazić się czymś mocnym od tych dzieci. No ale co poradzimy, po prostu już siadam tyłem do bufetu aby nie patrzeć co tam sie wyprawia😂 i przychodzę na kolacje jako pierwsza aby jeszcze w miarę dostać nie osmarkane, okichane i okaszlane jedzenie😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 08:18

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    MTHFR A1298C - A/C hetero
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍
    07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
    24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
    11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍

Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
    02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️

event.png
  • Anna_bella Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicole123 wrote:
    Hej ,

Melduję po wczorajszej wizycie ,że z maluchem wszystko ok. Pięknie machał rączką do mamusi 🤞☺️dostałam też wieczorem już po wizycie niestety wyniki ryzyk z pappy . Na szczęście wszystkie ryzyka niskie ❤️ zastanawia mnie tylko ryzyko porodu przedwczesnego przed 34 tygodniem 1:127. Myślicie że powinnam się tym martwić ?

Mam nadzieję, że same takie dobre wiadomości już tylko tutaj będą ❤️ a co do tego ryzyka porodu przedwczesnego to pojęcia nie mam, pewnie to wyjaśnisz z lekarzem na najbliższej wizycie 😉

Nicole to Tobie się w ogóle nie dziwię. Ja pracuje w korpo więc dużo mamy biur i ludzi i niestety nie każdy pomyśli, że może zostać w domu jak jest chory…

Nicole123 lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️91 💁🏻‍♂️88
    💪🏻 starania od 2022r.
    🦋 Hashimoto
    🧬 KIR AA, zaburzone cytokiny

14.02.2024 ⏸️ 🥰

euthyrox, encorton, acard, accofil, utrogestan

age.png
  • Kasia111 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _ine wrote:
    Wszystko dobrze 😍 jestem taka szczęśliwa. najprawdopodobniej dziewczynka! no wiadomo, ja już od jakiegoś czasu mówię, że tam siedzi mała Jaśmina, a mąż się denerwował, żebym tak nie mówiła bo może jednak chłopak. aha jednak Jaśmina 💚
    Oczywiście na wyliczone ryzyka jeszcze czekam, około tygodnia, ale z USG nic niepokojącego. I dziecko starsze o 6 dni w porównaniu do OM.
    Super ❤️ Jaśmina to piękne imię 🥰

_ine lubi tę wiadomość

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • Marta1993 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Dziewczyny... ja z kolei nie mam dobrych wieści :(
    dzisiaj rano obudziłam się znowu z takim stresem, że coś jest nie tak.
    mąż wrócił z ryb, mówi, że jak chce możemy iść na wizytę, akurat była wolna jedna godzina u mojego ginekologa. poszliśmy.

i usłyszałam najgorsze...serduszko nie bije, poronienie chybione.
    teoretycznie ciąża zatrzymała się na 9t5d, teraz byłby 10t5d.
    jutro idę do szpitala na wywołanie...

tak mi serce pęka od środka.

wiecie co jest najdziwniejsze ? że w tamtym tygodniu w czwartek miałam taki straszny i dziwny sen, że dziecko już ze mną jest, leży koło mnie - ja taka przerażona spojrzałam na nie - czy jest zdrowe ? z taką paniką... jest zdrowe, uf. przytuliłam je do piersi i strasznie zaczęłam płakać.

obudziłam się i znowu zaczęły się nerwy, czy wszystko jest ok... pare dni minęło jakoś przeżyłam, i dzisiaj znowu taka panika z rana...

raczej nie łudzę się, że jutro się okaże, że serduszko jednak bije :(

trzymam za Was wszystkie kciuki najmocniej ! mam nadzieję, że niedługo, za kilka miesięcy będę mogła się do Was odezwać z dobrymi wieściami....
    Trzymaj się kochana, bądź dzielna ! To są straszne chwile...ale daj sobie później czas by odpocząć, przeżyć żałobę. Mam nadzieję, że partner Cię wspiera. Tak jak dziewczyny pisały, jak będziesz miała określoną płeć to masz prawo do skróconego macierzyńskiego, zasiłku pogrzebowego. Wiem, że trudno o tym myśleć teraz, ale może partner pomoże. Pamiętaj, że masz teraz aniołka, który nad Wami czuwa 😇🌈

👩🏽‍💼31 👨🏼‍💼33
    Starania od 2019
    Leczenie u naprotechnologa od 2022
    02.10.23 💔 7/8 tydz.
    Luty 2024 kolejna nadzieja ⏸️🤗
    Termin wg OM 18.10

Leki: Acard, heparyna, progesteron, siofor xr, insulina, lewotyroksyna, jod, Wit. D3, Wit. B12, actifolin

preg.png
  • Kasia111 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicole gratulacje, na temat tego ryzyka porozmawiaj z lekarzem, nie martw się na zapas :)

Molisia chyba Ty miałaś wczoraj też wizytę? Wszystko ok?

Nicole123 lubi tę wiadomość

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1993 wrote:
    Trzymaj się kochana, bądź dzielna ! To są straszne chwile...ale daj sobie później czas by odpocząć, przeżyć żałobę. Mam nadzieję, że partner Cię wspiera. Tak jak dziewczyny pisały, jak będziesz miała określoną płeć to masz prawo do skróconego macierzyńskiego, zasiłku pogrzebowego. Wiem, że trudno o tym myśleć teraz, ale może partner pomoże. Pamiętaj, że masz teraz aniołka, który nad Wami czuwa 😇🌈

A z ciekawości - ojciec też ma wtedy jakieś prawa czy tylko matka dziecka?

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

event.png
  • mewa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie o aplikację rossman/ rossnę. Gdzie się będą pojawiać powiadomienia o tych gratisach typu oliwka, pampersy itd? Nie pamiętam jak to było w poprzedniej ciąży. Przychodzi na maila czy gdzieś w powiadomieniach w aplikacji ?

• Alexs Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apka wrote:
    A ja Was zapytam, czy znacie program Rossnę z Rossmana? :)
    Jesli macie aplikacje warto tam dołączyć do tego programu właśnie, wprowadzacie date przewidywanego porodu i bedziecie raz na czas dostawac info o gratisach do odebrania przy okazji zakupow :)
    W poprzedniej ciąży dostalam oliwke, pieluszki chyba 2x, zabawki do kąpieli za grosz.
    Teraz wpisalam drugie dziecko i juz mam do odebrania oliwke dla mam (z serii babydream) majaca zapobiegac rozstepom ;)

Ps. Od kiedy wg waszej wiedzy zaczyna sie 2gi trymestr? 13+0 czy moze 14+0?

Dziękuję za info kochana. Nie wiedziałam o tym ❤️❤️❤️

Apka lubi tę wiadomość

• Karos31 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mewa wrote:
    Taka rada po moich doświadczeniach. Jak dostaniesz tabl poronne to zapytaj się jaki przeciwbólowy ci dają. Mi podali w kroplówce i jak zaczęły się skurcze to się okazało że dostałam tylko paracetamol a na mnie to wgl nie działa. I zaraz poprosiłam o mocniejsze. Nie ma powodu żeby się męczyć a oni zaczynają od najłagodniejszych przeciwbólowych.

Ja w ogóle nie wzięłam przeciwbólowych,dopiero po wszystkim... Czułam się jak na mocniejszy okres po drugiej dawce tabletek i jakoś chyba chciałam to przeżyć na swój sposób ,nie wiem nie myślałam wtedy za bardzo ,bardziej chyba chciałam cierpieć przez to co robię :( a wszystko poszło szybko..

Ciężkie to nasze życie kobiet ,mierzyć się z takimi trudnymi sytuacjami...

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.
  • Alexs Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Dziewczyny... ja z kolei nie mam dobrych wieści :(
    dzisiaj rano obudziłam się znowu z takim stresem, że coś jest nie tak.
    mąż wrócił z ryb, mówi, że jak chce możemy iść na wizytę, akurat była wolna jedna godzina u mojego ginekologa. poszliśmy.

i usłyszałam najgorsze...serduszko nie bije, poronienie chybione.
    teoretycznie ciąża zatrzymała się na 9t5d, teraz byłby 10t5d.
    jutro idę do szpitala na wywołanie...

tak mi serce pęka od środka.

wiecie co jest najdziwniejsze ? że w tamtym tygodniu w czwartek miałam taki straszny i dziwny sen, że dziecko już ze mną jest, leży koło mnie - ja taka przerażona spojrzałam na nie - czy jest zdrowe ? z taką paniką... jest zdrowe, uf. przytuliłam je do piersi i strasznie zaczęłam płakać.

obudziłam się i znowu zaczęły się nerwy, czy wszystko jest ok... pare dni minęło jakoś przeżyłam, i dzisiaj znowu taka panika z rana...

raczej nie łudzę się, że jutro się okaże, że serduszko jednak bije :(

trzymam za Was wszystkie kciuki najmocniej ! mam nadzieję, że niedługo, za kilka miesięcy będę mogła się do Was odezwać z dobrymi wieściami....

Tak bardzo mi przykro kochana 😢😢😢😢
    Okropne wiadomosci 😔😔😔😔😔

• Alexs Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie jeden dzień i człowiek później ma co nadrabiać w czytaniu 🤣

Trzymajcie proszę kciuki bo idę dziś na prenatalne ❤️

Hera098, Karos31, Neta, Nera, _ine, Nicole123, Yggy, Marta1993, Vam, Marta.R. lubią tę wiadomość

• Hera098 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chciałaby któraś powiedzieć jak to wygląda, to chciałam jeszcze zapytać, czy po wszystkim widzicie to maleństwo? W ręce je można wziąć? Czy lepiej zamknąć oczy i nie patrzeć, aby ktoś zabrał... Nie mam pojęcia jak to wygląda, przepraszam za takie pytanie...

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

event.png
  • Karos31 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera098 wrote:
    Jeśli chciałaby któraś powiedzieć jak to wygląda, to chciałam jeszcze zapytać, czy po wszystkim widzicie to maleństwo? W ręce je można wziąć? Czy lepiej zamknąć oczy i nie patrzeć, aby ktoś zabrał... Nie mam pojęcia jak to wygląda, przepraszam za takie pytanie...

Ja bardzo nie chciałam zobaczyć, a że podczas wymiotów poczułam ,że coś mi 'wypadło' to sprawdziłam co i traumę mam :(

Później jak już mi odcięli pępowine to pytały czy chce zobaczyć ale nie chciałam bo i tak widziałam troche,a było to za ciężkie dla mnie :( później po czasie miałam takie myśli,że mogłam przyjrzeć się ale może lepiej ,że jednak nie zrobiłam tego.

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.
  • Paula00 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera098 wrote:

Ja byłam w innej sytuacji, drugi syn w ciąży bliźniaczej obumarł w 19/20 tc, przy porodzie mojego syna nie chciałam zobaczyć drugiego i lekarze tez poparli tą decyzje

age.png
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ