Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
no właśnie to jest podobno kwestia wstawienia tylko prania. nie gotujesz tego dodatkowo, bo dajesz środek odkazajacy. nie prasujesz bo wtedy mniej chłoną. a, że oprócz tetry na pupie jest też otulacz to nie przecieka na ubranie. ale ja tak pisze, a samej mi się nie chce 🤪🤪🤪💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Jeśli chodzi o podgrzewacz i sterylizator w jednym to zakup suuuper przydatny u mnie😚 Mamy kuchnię u teściów na piętrze i nie widzi mi się latać co chwila po schodach, żeby mleko podgrzać w garnku albo wysterylizować smoczki / buteleczki. Stąd chcę to mieć ustawione na komodzie u siebie w sypialni😊 i w tym podgrzewaczu super funkcja jest podgrzania mleka do 37° czego nie umiałabym na bank sama podgrzać w garnku i martwić sie czy ma odpowiednią temp.
Mkm89 - Dzięki za info o brzuszku - ale jak to wygląda, że tak całą ciążę będzie otejpowany? Ja bym chciała mieć to zdjęte do kąpania🙈 Kąpiesz sie w tym? Co ile czasu wymieniają Ci tejpy?
Nutella - zdziwiona jestem ilością tej wody... jak to odmierzasz? Z butelki?
Ja piję 1,5 - 1,8l dziennie wody + dużo herbatek rooibos, więc wychodzi mi max 2,5l napojów. Jeśli masz PZU to możesz z internistą obgadać temat na telewizycie - jak nie masz, to chętnie zadzwonie i obgadam za Ciebie z czystej ciekawości😁 Bo w ciąży to może normalne😜Yggy lubi tę wiadomość
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
-
Hera - aktualnie mam taką butlę, ale co mi wpadnie inna w oko to wymieniam 🤭 do godziny 13:00 jest 1 l i do 19 drugi litr. Ja te dwa litry dzisiaj wypiłam do 10/11, a później zapamietałam że jadąc po dzieci skończyła mi się trzecia, odrabiając lekcje 4, przed zajęciami dodatkowymi 5 i na zajęcia nalałam 6...
Zazwyczaj wypijam 3 takie + herbata/kakao
https://zapodaj.net/plik-6IEanq0H7W
A poza tym ostatnio mieliśmy problem z wodą. Więc dopóki nie mamy badań wody (mamy własną wodę) to lejemy z butelek. Nie ma problemu z odmierzaniem 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2024, 20:26
Hera098 lubi tę wiadomość
-
Hera ja to czaje, bo sama mam gdzieś na dnie szafki kupiony podgrzewacz w pierwszej ciąży, który tam ciągle leży 🤪 ale tak jak pisze w pierwszej ciąży człowiek jest na tyle też zagubiony, że właśnie kupuje tych rzeczy masę, bo na każdym kroku w sklepach są chwytliwe reklamy, że coś jest "must have"...💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nutella_ wrote:Hera - aktualnie mam taką butlę, ale co mi wpadnie inna w oko to wymieniam 🤭 do godziny 13:00 jest 1 l i do 19 drugi litr. Ja te dwa litry dzisiaj wypiłam do 10/11, a później zapamietałam że jadąc po dzieci skończyła mi się trzecia, odrabiając lekcje 4, przed zajęciami dodatkowymi 5 i na zajęcia nalałam 6...
Zazwyczaj wypijam 3 takie + herbata/kakao
https://zapodaj.net/plik-6IEanq0H7W
A poza tym ostatnio mieliśmy problem z wodą. Więc dopóki nie mamy badań wody (mamy własną wodę) to lejemy z butelek. Nie ma problemu z odmierzaniem 😊Karos31 lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nutella_ wrote:Dziewczyny, a jak to jest z piciem wody w ciąży?
Lekarz mówił mi, że mam pić 3 litry. A ja sobie zdałam sprawę, że dziś już przechyliłam ponad 6, a to jeszcze nie koniec dnia. I w ostatnich dniach tak wchodzi 4-5 litrów. Czy to... Nie za dużo? Ostatnio były cieplejsze dni, ale dziś raptem 19. Nie miałam się gdzie zmęczyć i tak się zastanawiam. Macie informacje ze sprawdzonych źródeł?
A glukozę masz w normie? Bo jak dziecko dużo pije, to mówią żeby cukier sprawdzić, nie wiem czy dorosłych też dotyczy ta zasada 🤷 -
sernik_z_rodzynkami wrote:A glukozę masz w normie? Bo jak dziecko dużo pije, to mówią żeby cukier sprawdzić, nie wiem czy dorosłych też dotyczy ta zasada 🤷
Hera - o dziwo chodzę z raz na godzinę ( w nocy max 1 raz), ale jak sikam to już tak fest 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2024, 20:44
-
Ojej ile do nadrobienia 😅
Ja też jestem fanką zwykłego katarku do odkurzacza i tyle. Poza tym jestem raczej jak espoir na bakier z gadżetami. Wiem, że wiele jest takich ułatwiających życie i się absolutnie przed nimi nie bronie, ale większość to tylko bajery za miliony monet.
Mi brzuch ostatnio daje czadu, ale to ze względu na jelita. Mam jakieś rewolucje, przegania mnie i strasznie wzdyma.Hera098, espoir lubią tę wiadomość
-
espoir wrote:Hera ja to czaje, bo sama mam gdzieś na dnie szafki kupiony podgrzewacz w pierwszej ciąży, który tam ciągle leży 🤪 ale tak jak pisze w pierwszej ciąży człowiek jest na tyle też zagubiony, że właśnie kupuje tych rzeczy masę, bo na każdym kroku w sklepach są chwytliwe reklamy, że coś jest "must have"...
Dlatego nie chcę się dać tym reklamom i praktycznie kazdą jedną rzecz tutaj obgadywałam z Wami😁😁 ale o aspiratorze to mi nawet na myśl nie przyszło😂 to dopiero hit 🙈
Mam juz wybraną i zamówioną komodę😊
Biała komoda MARSYLIA połysk ze strony Agata.
Jedyna która miała wszystkie pomiary mnie satysfakconujące:
Wysokość 85, głębokość 47, szerokość 90 oraz 4 szuflady na całej długości❤️
Jakby któraś była ciekawa innej komody która mnie zainteresowała i wymiary wydawały się w porządku to KOMODA DENTRO DT-04, ale ja mam białe panele w pokoju i fioletowe ściany i nie pasowałaby mi kolorystycznie🙈
Teraz tylko czekać na komodę jak przyjedzie i w urlopie narzeczonego złożymy😍Yggy, espoir, Vam lubią tę wiadomość
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
-
U mnie narazie TZ kombinuje nad podgrzewaczem + sterylizacja.
Jak już wcześniej pisałam, byłam zdecydowana na 5in1 albo 6in1, ale ostatecznie tym walnęłam, bo skończyła mi sie cierpliwość 🤣🤪 poza tym moj facet jest elektronicznie ogarnięty, to jego działka, ja wolę te bardziej kobieca stronę wyprawki 🤪 -
Hera098 wrote:Jeśli chodzi o podgrzewacz i sterylizator w jednym to zakup suuuper przydatny u mnie😚 Mamy kuchnię u teściów na piętrze i nie widzi mi się latać co chwila po schodach, żeby mleko podgrzać w garnku albo wysterylizować smoczki / buteleczki. Stąd chcę to mieć ustawione na komodzie u siebie w sypialni😊 i w tym podgrzewaczu super funkcja jest podgrzania mleka do 37° czego nie umiałabym na bank sama podgrzać w garnku i martwić sie czy ma odpowiednią temp.
Mkm89 - Dzięki za info o brzuszku - ale jak to wygląda, że tak całą ciążę będzie otejpowany? Ja bym chciała mieć to zdjęte do kąpania🙈 Kąpiesz sie w tym? Co ile czasu wymieniają Ci tejpy?
Nutella - zdziwiona jestem ilością tej wody... jak to odmierzasz? Z butelki?
Ja piję 1,5 - 1,8l dziennie wody + dużo herbatek rooibos, więc wychodzi mi max 2,5l napojów. Jeśli masz PZU to możesz z internistą obgadać temat na telewizycie - jak nie masz, to chętnie zadzwonie i obgadam za Ciebie z czystej ciekawości😁 Bo w ciąży to może normalne😜
Ja się normalnie w tejpach kąpię , ćwiczę i one się nie odklejają. Trzymają tak ok 10-14 dni i później się je wymienia. Moja Fizjo akurat trenuje ze mną, więc też może mnie po treningach obkleić jak nie dotrwam do kolejnej wizyty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2024, 22:09
Hera098, Yggy lubią tę wiadomość
-
Nie narobiłam wszystkich stron ale widzę że tematy gadżetów wjechały. Ja też polecam katarek do odkurzacza. Sterylizator dostałam w spadku po kimś i często go używałam. Próbuję sobie przypomnieć jak to było z tym podgrzewaczem bo nie mam i nie miałam. Ale za cholerę nie pamiętam jak podgrzewałam mleko moje? Bo mm to normalnie woda z termosu później ale przy kp? A to nie wystarczy żeby doszło do temp pokojowej?
Hera098 lubi tę wiadomość
-
Z tym piciem wody to faktycznie sprawdź sobie cukier bo u mojego taty picie ogromnych ilości wody było jednym z pierwszych objawów cukrzycy.
Co do gadżetów to ja do niedawna nie wiedziałam w ogóle o istnieniu jakichkolwiek aspiratorów do nosa, zatrzymałam się na zwykłej gruszce do nosa 😅Yggy lubi tę wiadomość
-
Hej
ja Wam tylko zycze miłego dnia. Tyle napisaliście, że jeszcze nie nadrobilam
i pewnie dzisiaj nie nadrobię, ale mam na to cały weekendmewa, Vam, Yggy, Hera098 lubią tę wiadomość
👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka
-
espoir wrote:podejrzewam, że połowa ludzi by już w domu nie miała zwykłego odkurzacza gdyby nie gile dziecka 🤡🤪
Mamy jeszcze ten roborock co sam jeździ, w zasadzie dzięki niemu nasze mieszkanie na co dzień jakoś wygląda :pHera098 lubi tę wiadomość
-
różnymi irobotami, hizero itp. te nowe sprzęty już takich rur nie mają żeby wetknać katarek 🤪
dzień dobry 🌸Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2024, 08:14
Yggy lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧