Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Anna_bella serdecznie gratuluję 🩷 pięknie wyglądaliście, dużo miłości i zrozumienia w tej wspólnej Podróży 🙏💓💓
Teraz odebrać pamiątkowe zdjęcie i ruszasz z kopyta 🎠🐣
Zdecydowalam nie kupować żadnej komody. Młody dostaje część mojej szafy w sypialni, na dodatkowa komodę tu miejsca nie mamy, ale kupiłam w Ikei 3 poziomowy wózek, na którym będzie podręczny mobilny magazyn do przewijania i podstawowej opieki oraz kupiłam też miękki nieprzemakalny przewijak 50x70. Sądzę, że ten materac plus podkład będą noszone po domu, tak jak jak pisze @espoir 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca, 11:47
Vam lubi tę wiadomość
-
Ja też nie używałam żadnego przewijaka jak espoir. Po pierwsze nie miałam w poprzednim mieszkaniu miejsca na komodę i przewijak, po drugie dostałam taki fajny przewijak na łóżeczko, ale kompletnie mnie denerwowało podchodzenie do niego i z początku leżały na nim pieluchy, chusteczki itp, a z czasem zupełnie go wyrzuciłam. Miałam super nieprzemakalny podkład i rozkladalam go gdzie była potrzeba na kanapie, łóżku itp. zawsze był w koszyku przygotowany z całym sprzętem.
Aaa i ten kombinezon z HM jest boski 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca, 12:14
espoir, Yggy lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Dopiero we wtorek mogę iść do tego szpitala na badania bo nie ma miejsc ,a i tak lekarz z prenatalnych dzwonił bezpośrednio do głównej lekarki i powiedziała ,że najwcześniej wtorek. To jest szpital w którym pomogli mi ostatnio więc wiem ,że w razie wu nie zostawia mnie z tym samej bo oni pomagają i nie boją się tego robic. Mam na 11.20 ale odezwę się pewnie popołudniu bo mam tam 150km.
Nie liczę na cud, tu wzięłam opis dopiero dziś z badania bo wczoraj nie miałam siły i tam jeszcze w głowie coś jest nieprawidłowe poszerzone .. jestem zawiedziona i smutna,że lekarz co dwa tygodnie na wizycie mówił mi ,że wszystko jest prawidłowe... Gdyby wcześniej to wszystko wyszło to może nie poczułabym ruchów i mniej by to bolało... A teraz jak tam pojadę będzie 22 tydzień. Każde kopnięcie teraz jest dla mnie przykre.
Zdecydowalismy z mężem ,że więcej dzieci nie będziemy mieć , ja bym już się za bardzo bala, cieszę się że mam zdrowa córkę ,tyle ,że mam takie dziwne uczucie i dlaczego ja.. bo znowu mnie spotyka coś nie tak ,a dziecko mam z tym samym partnerem...
Dziękuję wam jeszcze raz, nie znamy się,a dajecie naprawdę dużo wsparcia ♥️
02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie. -
No ja jeszcze nie wiem jakim będę typem człowieka, bo są tacy, co dwuletnie dzieci nadal przebierają na przewijaku, a są też tacy, co wolą na łóżku/na kanapie
-
Karos a Ty nie miałaś żadnej amniopunkcji ani Nifty? nic kompletnie nie wyszło na tym nieprawidłowego?
macie już uzgodnione z Mężem co zrobicie jeśli to się okaże prawdą? będziecie próbować operacji jeśli będzie taka opcja?
jest mi naprawdę tak bardzo przykro... 😔💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Z Nifty by to nie wyszło już dziś czytałam właśnie na ten temat, a genetyczne wyszły prawidłowe ,niskie ryzyka więc nie było potrzeby robić amnio,USG pierwsze też prawidłowe. Dlatego tak mi ciężko ,że jak już dziecko było wieksze to lekarz nic nie widziała, i mówił mi najpierw ,że łożysko na przedniej ścianie,potem ,że na tylnej ,a wczoraj wyszło że na dnie macicy ..... Mam tak w opisie.
Czekam jeszcze na ten wtorek co mi powiedzą ,jakie rokowania ale raczej zakończę ta ciążę. Dziecko będzie niepełnosprawne i prawdopodobnie z wodogłowiem przez te zmiany w głowie. Pamiętacie jak pytałam was o pomiary ,czy mogą się tak bardzo różnić od siebie tygodniowo ,wtedy ta głowa była dużo większa od reszty ciała o tydzień chyba ale lekarz po wizycie powiedzial mi że pomiary dobre.02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie. -
Karos31 bardzo Ci współczuję tego przez co teraz przechodzisz. Wiem, że nie chcesz się nastawiać na pozytywne zakończenie ale myślę, że my wszystkie tutaj będziemy bardzo mocno trzymać kciuki żeby jednak to była tylko straszna pomyłka. Pamiętaj, że jeśli tylko będziesz potrzebowała się wygadać to my tu jesteśmy. Tulę mocno 🫂
-
Tak mi przykro 😢 ale ja jeszcze cały czas wierzę że będzie dobrze. Mam nadzieję że okaże się że to nie jest prawda, albo nie ten stan o którym piszesz. Myślę o Tobie cały czas bo miałabyś podobną sytuację i miałam nadzieję że razem dotrwamy do października wspierając się.
Wiem co przeżywasz bo ja miałam podobnie Nifty też ok, wszystko cały czas mówione że dobrze wizyty co 2 tygodnie a potem serce nie bije i płacz. Pytanie co się stało i dlaczego.... A to Amiopunkcja nie da odpowiedzi czy będą robić Ci jakieś inne badania żeby potwierdzić... Ściskam Cię mocno i nie załamuj się jeszcze wszystko może się zmienić. -
Karos tak mi przykro nie mam słów jak Cię pocieszyć, nie wiem czemu los jest taki okrutny. Ale rozumiem Cię, że nie chcecie się już starać, to musi być bardzo ciężkie. Życie jest niesprawiedliwe , matki które nie dbają o siebie i używają rodzą zdrowe dzieci, nie umiem tego zrozumieć 😏
A ja po wizycie, wszystko w porządku.
Dziewczyny mam do Was pytanie bo chcemy lecieć w podróż poślubną do Grecji. Lekarz prowadzący wcześniej mówił, że nie ma przeciwwskazań do latania, ale może coś doradzicie . W 2 trymestrze jak wszystko w porządku to chyba mogę lecieć? Ta lekarka dzisiejsza od usg powiedziała, że się nie wypowie bo nie jest od tego. -
Anna_bella wrote:Karos tak mi przykro nie mam słów jak Cię pocieszyć, nie wiem czemu los jest taki okrutny. Ale rozumiem Cię, że nie chcecie się już starać, to musi być bardzo ciężkie. Życie jest niesprawiedliwe , matki które nie dbają o siebie i używają rodzą zdrowe dzieci, nie umiem tego zrozumieć 😏
A ja po wizycie, wszystko w porządku.
Dziewczyny mam do Was pytanie bo chcemy lecieć w podróż poślubną do Grecji. Lekarz prowadzący wcześniej mówił, że nie ma przeciwwskazań do latania, ale może coś doradzicie . W 2 trymestrze jak wszystko w porządku to chyba mogę lecieć? Ta lekarka dzisiejsza od usg powiedziała, że się nie wypowie bo nie jest od tego.
My mamy zaplanowany urlop na lipiec i mój lekarz mówi, że skoro z ciąża jest wszystko dobrze, to mogę latać, dopóki mnie na pokład wpuszczą 🙂 -
Karos o matko przykro mi 😔 nie wyobrażam sobie co przeżywacie. Najważniejsze, że oboje z mężem się zgadzacie, że macie opiekę szpitala i że będziecie zaopiekowani jeśli coś się zadzieje. Trzymam za Was mocno kciuki!
Anna_bella moja gin mówi że jeśli czujemy się dobrze, to pierwszy i drugi trymestr jest bardzo dobry na podróże również lotnicze. Mówi, że jak nie teraz to kiedy? Jeśli chodzi o trzeci to słyszałam, że niektóre linie nie chcą takich pasażerek ze względu na ryzyko porodu, ale nie wiem czy to prawda 🤷Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca, 14:33
-
Cieszę się że jest wszystko dobrze. Co do wyjazdu hm... Chyba to będzie taka Twoja decyzja, jeśli dobrze się czujesz i nie ma żadnych przeciwwskazań. Ja bym sprawdziła tylko czy nie daleko masz jakiś szpital wrazie w... Gdyby się nie daj Bóg coś zaczęło dziać. Bo to inny klimat różnie bywa a organizm może różnie zareagować. I czy nie ma przeciwwskazań w samolotach bo to też ponoć różnie bywa.
-
Karos31 wrote:Dzięki dziewczyny za wsparcie. Dopiero we wtorek mogę iść do tego szpitala na badania bo nie ma miejsc ,a i tak lekarz z prenatalnych dzwonił bezpośrednio do głównej lekarki i powiedziała ,że najwcześniej wtorek. To jest szpital w którym pomogli mi ostatnio więc wiem ,że w razie wu nie zostawia mnie z tym samej bo oni pomagają i nie boją się tego robic. Mam na 11.20 ale odezwę się pewnie popołudniu bo mam tam 150km.
Nie liczę na cud, tu wzięłam opis dopiero dziś z badania bo wczoraj nie miałam siły i tam jeszcze w głowie coś jest nieprawidłowe poszerzone .. jestem zawiedziona i smutna,że lekarz co dwa tygodnie na wizycie mówił mi ,że wszystko jest prawidłowe... Gdyby wcześniej to wszystko wyszło to może nie poczułabym ruchów i mniej by to bolało... A teraz jak tam pojadę będzie 22 tydzień. Każde kopnięcie teraz jest dla mnie przykre.
Zdecydowalismy z mężem ,że więcej dzieci nie będziemy mieć , ja bym już się za bardzo bala, cieszę się że mam zdrowa córkę ,tyle ,że mam takie dziwne uczucie i dlaczego ja.. bo znowu mnie spotyka coś nie tak ,a dziecko mam z tym samym partnerem...
Dziękuję wam jeszcze raz, nie znamy się,a dajecie naprawdę dużo wsparcia ♥️
Karos31 nie mogę uwierzyć, że życie jest takie niesprawiedliwe i właśnie Ciebie to spotyka, strasznie mi smutno... dobrze, że masz zdrową córeczkę i wspierającego męża. Czekamy na wiadomości od Ciebie... a tego lekarza, który Cię uspokojał i nie widział nic niepokojącego powinno się ukarać to przechodzi ludzkie pojęcie ściskam Cię z całych sił -
Zaczarowan wrote:Dziewczyny, podeśle wam foteczki za kilka godzin, jak będę w domku 😘
Wanienka jest w kartonie, ale zdecydowaliśmy się na taką składaną. Nie jestem tylko przekonana do tej gąbeczki ala leżanki.. pewnie dużo bakterii itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca, 14:49
Malutka 35, Vam, Hera098, nutella_ lubią tę wiadomość
-
ja nigdy w ciąży nie latałam... ale nie dlatego, że lot mi zaszkodzi, a po prostu bałam się, że jeśli coś mi się tam stanie to utkne w szpitalu z daleka od domu...
fajna ta wanienka (ale bez gąbki) - do ilu kilo jest? 🙂
chociaż moi to i tak mają szkołę życia od początku, wrzucam ich razem, tona zabawek wokół 🫣🫣🫣
Karos w jaki sposób oni to dokładnie przebadają? amniopunkcja?💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Cześć dziewczyny,
My dziś po prenatalnych.
Wyszła torbiel w komorze mózgu. Mam nie panikować i powtórzyć badanie za 3 tygodnie, by sprawdzić, czy torbiel się wchłonęła.
Podobno w większości przypadków się wchłania, a jest niepokojąca przy współwystępowaniu innych nieprawidłowości (wtedy może świadczyć o trisomii 18).
Zmartwiło mnie to, ale jednocześnie cieszę się, że zrobiłam NIFTY, a uzyskane tam niskie prawdopodobieństwo trisomii 18 mam nadzieję pozwoli mi spokojnie poczekać do kolejnego USG celem sprawdzenia. -
Jestem po wizycie kontrolnej, wszystko w normie, mały waży 644 g. Dostałam skierowanie na krzywą, mam tez powtórzyć badanie na toksoplazmozę. Szyjka długa, nie budzi żadnych zastrzeżeń. Kolejna wizyta za miesiąc
Lekarz zachęcał też do szczepienia na krztusiec i na rsv i na ten moment raczej zdecydujemy się i na jedno i na drugie.Zaczarowan, Vam, Paula00, sernik_z_rodzynkami, Kasiap899, Nicole123, Hera098, paulina9408, nutella_ lubią tę wiadomość
👩 31🧔♂️33
👰🤵 2021
01.2024 🤰
5.02.2024 💓 (5+5) crl 3 mm
26.03.2024 prenatalne, wszystkie ryzyka b. niskie
10.05.2024 (19+2) badania połówkowe - 324 g, anatomicznie wszystko ok, 💙chłopiec 💙
5.07.2024 - wizyta, 1179g chłopca 💙
2.08.2024 (31+2) - prenatalne III trymestru, wszystko ok, waga 2088 g 😱
17.09.2024 (37+6) - skierowanie do szpitala, planowana indukcja porodu
18.09.2024 (38+0) synek Adaś na świecie, waga 3980 g, 10 punktów 💙
-
espoir wrote:fajna ta wanienka (ale bez gąbki) - do ilu kilo jest? 🙂
chociaż moi to i tak mają szkołę życia od początku, wrzucam ich razem, tona zabawek wokół 🫣🫣🫣
Do 30kg, to jest firma moovkee
Chociaż jest zabawnie 😂 😎espoir lubi tę wiadomość
-
_ine wrote:Cześć dziewczyny,
My dziś po prenatalnych.
Wyszła torbiel w komorze mózgu. Mam nie panikować i powtórzyć badanie za 3 tygodnie, by sprawdzić, czy torbiel się wchłonęła.
Podobno w większości przypadków się wchłania, a jest niepokojąca przy współwystępowaniu innych nieprawidłowości (wtedy może świadczyć o trisomii 18).
Zmartwiło mnie to, ale jednocześnie cieszę się, że zrobiłam NIFTY, a uzyskane tam niskie prawdopodobieństwo trisomii 18 mam nadzieję pozwoli mi spokojnie poczekać do kolejnego USG celem sprawdzenia.
Dobrze, że zrobiłaś NIFTY.. 🫂🫂 Trzymam kciuki _ine, wierzę że będzie dobrze ❤️ Przytulam!