Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Anna_bella wrote:To ja będę miała 6+6 w dniu wizyty także oby było podobnie 😊
Dziewczyny a jak u Was ze sportem? Ja chodziłam wcześniej na siłownię i jeździłam czasem na rowerku stacjonarnym. Dużo jest zajęć typu zdrowy kręgosłup, joga, pilates u mnie ale nie ma typowych dla kobiet w ciąży. Czytałam , że takie też są podobno ok. Chodzicie, ćwiczycie coś? Myślałam jeszcze o basenie, ale boję się trochę infekcji.
Ja niestety z aktywności nic, ze względu na historie w poprzednich ciążach oszczędzam się ile mogę -
Anna_bella wrote:To ja będę miała 6+6 w dniu wizyty także oby było podobnie 😊
Dziewczyny a jak u Was ze sportem? Ja chodziłam wcześniej na siłownię i jeździłam czasem na rowerku stacjonarnym. Dużo jest zajęć typu zdrowy kręgosłup, joga, pilates u mnie ale nie ma typowych dla kobiet w ciąży. Czytałam , że takie też są podobno ok. Chodzicie, ćwiczycie coś? Myślałam jeszcze o basenie, ale boję się trochę infekcji.
Jak nie kazano mi leżeć, to byłam na basanie, ale tylko te ozonowane wybieram😁 Najzdrowsze dla ciężarnych.
A jeżeli chodzi o sport - miałam karnet na dwie siłownie i na jednej z nich są zajecia dla kobiet w ciąży i mialam nadzieje na nie pochodzić, ale mam leżeć🙄
Może za 2 tyg to sie zmieni, po kolejnej wizycie.
A tak to karnety zamrożone, ale w nieskończoność mrozić sie nie da😂
Mimo wysokiej aktywności fizycznej ok 4 razy w tygodniu + długie spacery i bardzo aktywne wyjazdy z partnerem, to nie należę do szczupłych. Mam nawet nadwage, ale to przez PCOS, bo nie znałam zasad jedzenia pod PCOS. Myslalam, ze zwykłe zdrowe jedzenie wystarczy, a tu sie okazuje, ze nie wszystko zdrowe ma niski indeks glikemniczny itp.
W tym roku mialam schudnąć do wakacji, bo juz mialam plan na siebie, ale udalo sje w koncu zajść w ciążę, więc plany się pozmienialy, bo przeciez w ciazh nie bede sie odchudzac😅Vam, Anna_bella lubią tę wiadomość
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
-
_ine wrote:Cześć wam! Ja dziś na pierwszym USG zobaczyłam już pulsujące serduszko ❤️ A u mnie dziś 5+5. Zarodek 2.4 mm. Trudno opisać słowami jaka to ulga i radość. Przed wizytą starałam się sprowadzać na ziemię i nie robić zbyt dużych nadziei co do serduszka - ale jednak jest!
Wszystkim, przed którymi jeszcze pierwsze USG, życzę tego widoku
Ale fantastycznie🥰🥰 Gratki❤️_ine lubi tę wiadomość
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
-
Dziewczyny, potrzebuje waszej pomocy, plisss 😉
Zestresowalam się tą moją piątkową wizytytą- że ciąża młodsza i że mam się nie nastawiać na nic... Nie wytrzymalam i zrobilam dzisiaj bete (pierwszy raz w życiu 🙈). Wg om 7+5, wg usg powinno być 6+4- wynik 70235,25. Z waszych doświadczeń to ok, czy jednak mogloby być więcej? Oczywiście w czwartek powtórka, żeby zobaczyć przyrost...👩🏻35 🧔🏻40
👧🏻 2014
👧🏻 2018
💔 2021 6+3
⏸ 02.02.2024 -
Anitulka wrote:Dziewczyny, potrzebuje waszej pomocy, plisss 😉
Zestresowalam się tą moją piątkową wizytytą- że ciąża młodsza i że mam się nie nastawiać na nic... Nie wytrzymalam i zrobilam dzisiaj bete (pierwszy raz w życiu 🙈). Wg om 7+5, wg usg powinno być 6+4- wynik 70235,25. Z waszych doświadczeń to ok, czy jednak mogloby być więcej? Oczywiście w czwartek powtórka, żeby zobaczyć przyrost...
Anitulka Ty miałaś monitoring cyklu? Jak nie miałaś, to niewiadomo kiedy była owulka i w ogóle nie ma się co stresować
U mnie jest dwa tygodnie różnicy, z okresu termin byłby na 25.09, a z USG mam 6.10, mój gin mówi, że przy nieregularnych w ogóle nie patrzy się na okres i liczy mi z USG i że mam się nie przejmować i przestać liczyć 😁😅 -
Zestresowalam się tą moją piątkową wizytytą- że ciąża młodsza i że mam się nie nastawiać na nic... Nie wytrzymalam i zrobilam dzisiaj bete (pierwszy raz w życiu 🙈). Wg om 7+5, wg usg powinno być 6+4- wynik 70235,25. Z waszych doświadczeń to ok, czy jednak mogloby być więcej? Oczywiście w czwartek powtórka, żeby zobaczyć przyrost...
A ja mialam monitoring owulacji i wiedzialam kiedy dokladnie wystapila, a i tak mam ciążę młodszą o tydzien😁 I ginekolog powiedziala, że to nie ma znaczenia, bo na przestrzeni tygodni to sie moze zmieniac co chwila. Dzidzie nie rosną zawsze książkowo. Raz urosnke milimetr na dzien, raz dwa milimetry. Nie ma co się przejmować tym. Jeśli lekarz stresuje Cie takimi stwierdzeniami, to zmień lekarza.
Moja dzidzi w 2,5tyg powiekszyla sie tylko o tydzien, i mojej ginekolog to nie martwi.
Zadalam jej tyle pytan, ze az sie uśmiechnęła i odparla "prosze nie doszukiwac sie jakichs patologii, bo wszystko jest w porządku" 😂Zuzannka lubi tę wiadomość
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
-
Ooo no właśnie mnie to zastanawiało, że ja też miałam monitoring owulacji, wiem dokładnie, kiedy była, a ciąża o 3-4 dni młodsza. Chociaż niemożliwe, że owulacja była te 3-4 dni później 😁 Więc zależy też chyba też, kiedy była implantacja i jak szybko poszła.
Marta1993, Hera098 lubią tę wiadomość
-
Karolinka_ wrote:Kiedy kończą się mdłości?
Mam potworną migrenę i takie mdłości, że normalnie wymiękam
Kojarzycie jakiś sposób żeby złagodzić ból głowy ?
Ja w poprzedniej miałam potężne migreny, leków nie brałam bo się bałam ale smarowałam skronie amolem i mi pomagalo. Oczywiście bardziej tak żeby usmierzyc bol i moc zasnąć..nie wiem na ile to jest ok bo jednak to jest na spirytusie i jaki może mieć potencjalny wpływ ale u mnie pomagalo i małej też nie zaszkodziło 😁Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Anna_Bella chyba jesteśmy dokładnie w tym samym dniu ciąży 😊 aplikacje mi różnie pokazują 5+3 albo 5+4
Byłam dzisiaj na USG, był zarodek 0,27cm, jeszcze nie było widać serduszka, ale nie spodziewałam się, że już będzie kolejna wizyta w czwartek za tydzień
Uff ale się stresowałam 😅 myślałam, że będę mega podekscytowana i szczęśliwa, a szłam na tą wizytę jak na ogłoszenie wyrokuHera098, Anna_bella, Nejt, Vam, nutella_, Marta.R., Anitulka lubią tę wiadomość
-
_ine wrote:Cześć wam! Ja dziś na pierwszym USG zobaczyłam już pulsujące serduszko ❤️ A u mnie dziś 5+5. Zarodek 2.4 mm. Trudno opisać słowami jaka to ulga i radość. Przed wizytą starałam się sprowadzać na ziemię i nie robić zbyt dużych nadziei co do serduszka - ale jednak jest!
Wszystkim, przed którymi jeszcze pierwsze USG, życzę tego widoku
Gratulacje! ❤️❤️_ine lubi tę wiadomość
👧32 👦33
Starania od 2021
Naturalny cud ❤️
⏸️26.01.2024
27.03.24 - usg prenatalne 🥰 CRL 5,88cm
22.05.24 - połówkowe wielowadzie rozwojowe
08.06.24 - 22+6 Aniołek 👼 😞
-
Ja też mam ciążę młodsza o 1,5tygodnia. Dziś byłam na wizycie według OM 9+4 z usg 8+1 i wszystko jest wporzadku 😉 pani doktor kazała się tu niczym nie sugerować bo tak bywa bardzo bardzo często. Na tym etapie już się nie bada bety bo te wyniki po pierwsze już inaczej przyrastają, a po drugie każda kobieta będzie miałam inaczej 😁 ja badałam betę do poziomu 2900 i to był bodajże 6 tydz według OM, na tym etapie już USG jest wyznacznikiem 😉Nejt, Hera098 lubią tę wiadomość
👧32 👦33
Starania od 2021
Naturalny cud ❤️
⏸️26.01.2024
-
Kasia111 wrote:Anna_Bella chyba jesteśmy dokładnie w tym samym dniu ciąży 😊 aplikacje mi różnie pokazują 5+3 albo 5+4
Byłam dzisiaj na USG, był zarodek 0,27cm, jeszcze nie było widać serduszka, ale nie spodziewałam się, że już będzie kolejna wizyta w czwartek za tydzień
Uff ale się stresowałam 😅 myślałam, że będę mega podekscytowana i szczęśliwa, a szłam na tą wizytę jak na ogłoszenie wyroku
No to będziemy u lekarza tego samego dnia, też mam wizytę w przyszły czwartek
Ciekawa jestem właśnie jak mi lekarz wyliczy ten wiek ciąży. Czy się pokryje z moimi wyliczeniami . Z tego co piszecie nie ważne czy się ma pewnosc kiedy była owulacja bo zarodek żyje własnym życiem 😃Hera098, Kasia111 lubią tę wiadomość
-
Ogólnie to mi też dziś powiedziała, że na razie podajemy według miesiączki mimo, że z usg wypada młodsza to normalnie na razie wszędzie wpisuje 9+4, prenatalne badania to zweryfikują bo one są dokładniejsze, jedynie jak się umawiałam to miałam powiedzieć, że miesiączka ostatnia tego i tego dnia ale według usg półtora tygodnia młodsza żeby właśnie mnie gdzieś umówiła według miesiączki w 13 tyg, a nie np. w 11 no to mogłoby być za wcześnie i nie wszystko mogłoby być widoczne 😁👧32 👦33
Starania od 2021
Naturalny cud ❤️
⏸️26.01.2024
-
Ja miałam nadzieję, że już za 2 tyg będę mogła zrobić Nifty lub Sanco, dowiedzieć sie juz wszystkiego, włącznie z płcią....
A tu mam ciążę o tydzień do tyłu i musze czekać 3 tygodnie jednak😂
Bo te badania robi się od 10ego tygodnia, ale zapewne tego liczonego z USG.. czy od OM może być? Jak myślicie?
Bo nigdzie tego nie moge wyczytać😝Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2024, 23:37
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
-
Hera098 wrote:Ja miałam nadzieję, że już za 2 tyg będę mogła zrobić Nifty lub Sanco, dowiedzieć sie juz wszystkiego, włącznie z płcią....
Bo te badania robi się od 10ego tygodnia, ale zapewne tego liczonego z USG.. czy od OM może być? Jak myślicie?
Bo nigdzie tego nie moge wyczytać😝
Wydaje mi się, że od usg bo od OM może być za wcześnie jeszcze, to się robi przy okazji badań prenatalnych 😉Hera098 lubi tę wiadomość
👧32 👦33
Starania od 2021
Naturalny cud ❤️
⏸️26.01.2024
-
Dziewczyny jeśli któraś z Was szuka pomysłu jak przekazać wieści rodzicom to w Internecie ( a zwłaszcza na allegro) są zdrapki z napisem po zdrapaniu np „zostaniesz babcią”😍 Ale ekstra sprawa, wyglądają jak normalne zdrapki, jest tego mnóstwo 😊
Nejt, Vam, Hera098 lubią tę wiadomość
-
Maa_dzik wrote:Wydaje mi się, że od usg bo od OM może być za wcześnie jeszcze, to się robi przy okazji badań prenatalnych 😉
Też mi się tak wydaje. Lepiej poczekać -
Anna_bella wrote:Dziewczyny jeśli któraś z Was szuka pomysłu jak przekazać wieści rodzicom to w Internecie ( a zwłaszcza na allegro) są zdrapki z napisem po zdrapaniu np „zostaniesz babcią”😍 Ale ekstra sprawa, wyglądają jak normalne zdrapki, jest tego mnóstwo 😊
Właśnie podobną sprawiłam moim rodzicom dokładnie taką: https://allegro.pl/oferta/kupon-zdrapka-zostaniesz-babcia-dziadkiem-13963587242
Mina ich jak przeczytali co jest pod złotą farbką - bezcenna
Jak ktoś jest domyślny, to może się zorientować, że coś jest nie tak, bo ta farbka jest trochę inna niż na standardowych zdrapkach, ale mimo wszystko polecamHera098 lubi tę wiadomość
-
Hera098 wrote:Ja miałam nadzieję, że już za 2 tyg będę mogła zrobić Nifty lub Sanco, dowiedzieć sie juz wszystkiego, włącznie z płcią....
Bo nigdzie tego nie moge wyczytać😝
Ja tez myślałam zrobić po 10 tc odrazu ale rozmawiałam z moim lekarzem i będę robić Nifty podczas prenatalnych, w poprzedniej ciąży tak samo w 12 tcHera098 lubi tę wiadomość