X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2024
Odpowiedz

Październik 2024

Oceń ten wątek:
  • Maja2023 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzannka wrote:
    No to ja Cię pociesze :D Mam dziś 8+6, a już mniej więcej od tygodnia powoli wraca mi energia :) Mdłości z dnia na dzień mniejsze, dziś w zasadzie wcale nie miałam 🤔 Daj sobie czas i się nie zmuszaj, jak starsze pooglada trochę bajek, czy coś przez dwa tygodnie to się świat nie zawali, a Ty teraz potrzebujesz odpocząć, jakby nie patrzeć produkujemy ważne organy, to zżera mnóstwo energii ☺️
    Wiecie co jest w tym wszystkim dobre? Mój starszak nauczył się odkurzać swój pokój, robić sobie sam jakieś drobne jedzenie itd. Wcześniej jakoś tak z automatu mu to ogarniałam, a teraz nawet ubrania sobie sam rano przed szkołą szykuje😍 (bo ja zwyczajnie śpię do ostatniej chwili) 😅 I w ogóle pomaga mi we wszystkim i gada do Kropsonka 🥹🥰
    I jeszcze co do energii to mam tak, że wstaje rano i miliard planów, a jak zjem i się wykąpie to mi siada wszystko i wtedy się kładę i jak tak sobie poleżę, albo się zdrzemnę, to potem faktycznie część z tych zaplanowanych rzeczy udaje mi się zrobić 😎

Ooo dziękuję za to natchnienie i nadzieję na lepsze samopoczucie 😁
    U mnie na pokładzie bardzo żywiołowa 4 latka i już zrobiłam zapasy naklejek,kolorowanek,ciastoliny to sie chwile zajmie haha😅
    Bajki czasem ratują Oj tak, oglądam razem z młoda 😅

Czekam na ten przypływ energii i życzę Ci zeby Twój już trwał do samego końca 💪😁

Zuzannka, Hera098 lubią tę wiadomość

Starania o drugiego bobasa od 06.2023

06.2019 - I ciąża , brak serduszka 8tc , poronienie wywoływane w szpitalu

06.2020 - II ciąża , 3254 g cudu <3 córeczka jest z nami

09.2023 - III ciąża , ciąża biochemiczna

12.2023 - IV ciąża , 6tc serduszko bije -> 8tc poronienie samoistne , poronienie chybione

06.02.2024 cień cienia
    07.02 beta 17.90
    9.02 beta 61.70
    20.02 beta 10 688
    26.02 usg 5+4tc , FHR + 💓🤞🤰
    01.04 10+4 tc , maluszek rośnie- 41 mm
    11.04 - I prenatalne

Mutacja genu MTHFR, PAI1
    Niski progesteron
    PCOS

PrenaCare complete, jod, duphaston , heparyna
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie pomyślałam, że ja chyba na następnej wizycie (11.03) jak będzie wszystko dobrze to zrobię sobie nagranie - fragment jak widać dzidzie i serduszko jej bije. I wezmę to na Snap Frame (snap frame digital frame ultrasound), czyli na taką ramę w której wyświetlać będzie się to krótkie nagranie i bedzie można włączyć sobie w każdej chwili dźwięk, aby posłuchać tego serduszka😀
    Fajny pomysł co?
    Nawet jakbym dzidzię straciła, to i tak nadal jest pamiątka po niej❤️

P.S. To chyba tez fajny prezent aby dać rodzicom😁 Albo powiedzieć o tym w taki sposób rodzinie😝
    Ja akurat nie będę miała okazji ich zaskoczyć, ale może komus się przyda pomysł😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2024, 15:11

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    MTHFR A1298C - A/C hetero
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍
    07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
    24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
    11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍

Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
    02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️

event.png
  • Vam Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera, całkiem niezły pomysł. Niektórzy gin dają płytkę z nagraniem, moja tego nie praktykuje ☺️

age.png

age.png

age.png
  • Cezarowa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba każda z nas czeka do prenatalnych :D. Ja nie mogę już się doczekać. Jeśli będzie wszystko ok to powiemy rodzicom w święta 🥰. Jedni dowiedzą się 1.04 czyli w Prima Aprilis 😂

Życzę wszystkim siły, bo widzę, że niektórym jej brakuje (ale to normalne!). Jak to mówi moja znajoma odpoczywaj teraz ile wlezie, bo później już odpoczynku nie będzie 😉

Dzisiaj mam lepszy dzień, mdłości mniejsze i nawet udało mi się zrobić tosty 😂

Wiecie co bałam się, że nie uda mi się w ciąży rzucić palenia. Niestety paliłam dobre kilkanaście lat, nie dużo na dzień ale jednak. Od momentu pozytywnego testu nie tknęłam papierosów i jestem w szoku, że o tym nawet nie myślę. Jestem z siebie dumna 😁 - musiałam się pochwalić.

Hera098, Paula00, Zuzannka, nutella_, Karos31, Vam, Maja2023, Marta1993 lubią tę wiadomość

👩'88 🧔‍♂️'86

2023 💔 puste jajo płodowe
    2024 🤰 ⏸️ 17.10.2024 🎀 🩷

Wysłany: 2 marca 2024, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cezarowa wrote:
    Dziewczyny chyba każda z nas czeka do prenatalnych :D. Ja nie mogę już się doczekać. Jeśli będzie wszystko ok to powiemy rodzicom w święta 🥰. Jedni dowiedzą się 1.04 czyli w Prima Aprilis 😂

Życzę wszystkim siły, bo widzę, że niektórym jej brakuje (ale to normalne!). Jak to mówi moja znajoma odpoczywaj teraz ile wlezie, bo później już odpoczynku nie będzie 😉

Dzisiaj mam lepszy dzień, mdłości mniejsze i nawet udało mi się zrobić tosty 😂

Wiecie co bałam się, że nie uda mi się w ciąży rzucić palenia. Niestety paliłam dobre kilkanaście lat, nie dużo na dzień ale jednak. Od momentu pozytywnego testu nie tknęłam papierosów i jestem w szoku, że o tym nawet nie myślę. Jestem z siebie dumna 😁 - musiałam się pochwalić.

Gratuluję rzucenia ! 😍😍😍
    Ja popalałam icosa i szczerze mówiąc tak wieczorkiem to mi czasami brakuje 😂

Cezarowa lubi tę wiadomość

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cezarowa wrote:
    Gratulacje 😊 właściwa motywacja potrafi zdziałać cuda.
    Przed pierwszą ciążą mąż zadał mi pytanie, które pamiętam do dziś: "Chcesz mieć dziecko, a będziesz palić?". Następnego dnia nie paliłam. Jakoś tak się zdarzyło w życiu, że po kilku latach wróciłam. 11 miesięcy temu w dzień, gdy postanowiliśmy rozpocząć starania zapaliłam ostatniego papierosa i mąż ze mną 😁

Cezarowa, Vam lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Vam Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny pomysł z tym Prima Aprilis, ale ja nie wytrzymam tyle 🤣

age.png

age.png

age.png
  • Maa_dzik Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzannka wrote:
    Gratuluję rzucenia ! 😍😍😍
    Ja popalałam icosa i szczerze mówiąc tak wieczorkiem to mi czasami brakuje 😂

Ja też paliłam iqosa i szczerze mówiąc też mi go czasami brakuje 😂 ale na zdrowie nam wyjdzie 😁

Zuzannka lubi tę wiadomość

👧32 👦33
    Starania od 2021
    Naturalny cud ❤️
    ⏸️26.01.2024
    27.03.24 - usg prenatalne 🥰 CRL 5,88cm
    22.05.24 - połówkowe wielowadzie rozwojowe
    08.06.24 - 22+6 Aniołek 👼 😞
  • świtezianka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka poinformowała mnie o swojej ciąży w prima aprilis rok temu, najpierw powiedziała „jestem w ciąży”, potem „Prima aprilis”, potem „nie no serio jestem” i tak kilka razy, aż w końcu zgłupiałam 😂 I ja zamierzam w tym roku zrobić jej dokładnie tak samo!

Vam, Karos31, Hera098, Cezarowa, Karolinka_, nutella_ lubią tę wiadomość

29.01.2024: ⏸️
    Wynik NIFTY: zdrowy chłopczyk 💙

7.10.2024: Witaj na świecie, Julianku, mój ukochany synku ❤️

age.png
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świtezianka wrote:
    Moja przyjaciółka poinformowała mnie o swojej ciąży w prima aprilis rok temu, najpierw powiedziała „jestem w ciąży”, potem „Prima aprilis”, potem „nie no serio jestem” i tak kilka razy, aż w końcu zgłupiałam 😂 I ja zamierzam w tym roku zrobić jej dokładnie tak samo!

Ojaa, ale dobry pomysł😁 Czyli nawet przyjaciółka jeszcze o ciąży nie wie?😘 Moja dowiedziała się prawie jakby pierwsza, tuz po partnerze😂
    Wiedziała, że od dawna sie staramy, ale narzeczony kazał mi nikomu nie mówić, a lekarka kazała leżeć. A że razem jeździłyśmy na siłownię kilka razy w tygodniu to jej napisałam "narazie musze karnet zamrozić, pewnie się domyślisz sama dlaczego, ale nie podpytuj" haha...
    Ogólnie, to ja zupełnie inaczej wyobrażałam sobie przekazanie tych wieści wszystkim - nawet partnerowi.
    Wiecie, myślałam że kupie mu mini bucika / ubranko (body dziecięce) lub smoczek i przyniose do domu i tak sie dowie😂
    A tu tak: w poniedziałek sprawdzam sama bete - nic. We wtorek sprawdzam sama bete - nic.
    Więc w piątek myślę sobie "a tam, pewnie tez nic" i do narzeczonego "sprawdzamy razem?".
    Więc usiedliśmy, odpalamy kompa i wyskakuje 9,9 😂
    Narzeczony patrzy i nie rozumie, a ja sie łapie za glowe i mówie "oja, w ciąży jestem"😂
    A jak Wasi sie dowiedzieli?
    Opowiadajcie - mega ciekawa jestem😍

A rodzinka narzeczonego nawet zaskoczona nie była. Lezalam w łóżku, bo ginekolog mi kazała, narzeczony po nich poszedł i chcielismy po prostu tylko powiedzieć, i zeby sie nie cieszyli, bo była ta ciąża zagrożona...
    A oni schodzi do nas po schodach i teściowa już ze schodów sie darła "Jaa wiem co chcą powiedziec! Babcia od 3 dni wszędzie bociany widzi za oknem! Ja wiem, co powiedzą!" 😂
    Ale faktycznie - nikt bocianów nie widział, a babcia co chwila "patrzcie tam, bocian!".
    Ale babcia jeszcze nie wie o ciąży, bo biedna załamałaby się gdyby sie coś stało złego. Dowie sie jako jedna z ostatnich.

Marta1993, świtezianka, Vam lubią tę wiadomość

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    MTHFR A1298C - A/C hetero
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍
    07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
    24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
    11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍

Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
    02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️

event.png
  • świtezianka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2024, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat ta przyjaciółka mieszka dość daleko ode mnie i jestem w stanie to przed nią ukryć jeszcze przed miesiąc, chociaż czuję się jak idiotka jak z nią rozmawiam przez telefon i udaję, że chodzę do pracy 😂 Chciałabym jej powiedzieć od razu, ale uznaliśmy z mężem, że ten pomysł z prima aprilis jest za dobry, żeby go zmarnować hahaha. Dlatego czekamy! Dwie pozostałe przyjaciółki już wiedzą, i jeden przyjaciel. Oprócz tego rodzice i nikt więcej. Swobodnie chyba zaczniemy o tym mówić po prenatalnych :)

Dla męża to nie była w ogóle niespodzianka, choćbym bardzo chciała, bo miałam stymulację owulacji i monitoringi, więc nie było opcji, żebym cokolwiek „ukryła”, nawet nie zamierzałam. Miałam zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka, który zawiera w sobie hormon ciążowy, więc test wychodzą po nim oszukane. I kiedy 11 dni po zastrzyku dalej miałam dwie kreski, to już dostawałam do głowy od ciągłego zastanawiania się, czy to jeszcze zastrzyk czy może się udało. I zrobiłam betę z krwi - wyszła 11. No ale dalej nie wiedziałam, czy to przypadkiem nie z zastrzyku 😂 I dopiero za dwa dni, kiedy ją powtórzyłam i wynik wynosił 38, miałam jasną sprawę. To było tak, że odświeżałam ciągle stronę Diagnostyki. W końcu wyszłam spod prysznica i mąż był w łazience, wzięłam telefon, odświeżyłam i w końcu był wynik. Powiedziałam mu tylko „38…” i tak zamilkliśmy i patrzyliśmy na siebie w ciszy, a potem zaczęliśmy się przytulać i skakać po łazience 😂 Zero elementu zaskoczenia, dowiedział się sekundę po mnie, ale byliśmy przeszczęśliwi!

Hera098, Vam, nutella_, Karolinka_ lubią tę wiadomość

29.01.2024: ⏸️
    Wynik NIFTY: zdrowy chłopczyk 💙

7.10.2024: Witaj na świecie, Julianku, mój ukochany synku ❤️

age.png
  • Vam Autorytet

Wysłany: 3 marca 2024, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ☺️
    Fajne takie nie mówienie wszystkim od razu 😉 my tak naprawdę nikomu jeszcze nie powiedzieliśmy haha dopiero jutro mam wizytę i nie mogę się doczekać co zobaczę, czy cokolwiek zobaczę, a jeśli nawet wolę mówić z mężem a Jego nie ma jeszcze cały ten tydzień 😮‍💨
    Jeśli chodzi jak On się dowiedział, to w pierwszej ciąży powiedziałam Mu od razu po teście jak tylko wrócił z pracy, staraliśmy się, ale byłam w szoku że tak szybko się udało więc zero kombinowania 😂 za drugim razem czekaliśmy na dwie kreski dłużej, już myślałam że cykl stracony, bo wyjechał z pracy znów na 2 tygodnie dwa dni przed owu, ale niespodzianka, udało się a dowiedział się jak wrócił. Dałam mu test w dniu Jego urodzin ☺️
    Tym razem podejrzewałam wcześniej, zrobiłam test, wyszły dwie kreski a Jemu powiedziałam, że podejrzewam ciążę i oficjalnie zrobiłam drugi test dzień później 😂 mega się ucieszył.

Marta.R., Hera098 lubią tę wiadomość

age.png

age.png

age.png
  • Anna_bella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2024, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vam ale super wyszło z tym prezentem na urodziny ☺️

U nas było tak, że jak mi się miesiączka spóźniała to mówiła, że muszę kupić test i potem mój podpytywał co wyszło . W tym szczęśliwym cyklu było inaczej bo się nastawiłam, że nie zajdę w ciążę bez leków, ale miałam test i mnie coś podkusiło. Dopatrzyłam się jakiegoś cienia i poleciałam na betę, wyszło 5,7. Lekarz kazał ponowić bo powiedział, że to wynik graniczny i nic nie znaczy. Więc następnego dnia ponowiłam i beta urosła. A że akurat to były walentynki to poleciałam po pracy do galerii i kupiłam skarpetki niemowlęce z serduszkiem I Love dad . W domu miałam pudełeczko i tak to zapakowałam. Wręczam mojemu z bananem na twarzy lindorki i te pudełeczko a on wziął najpierw czekoladkę i się nad nią rozpływa 😅 myślałam że mnie rozniesie i poganiałam żeby otworzył . W końcu otworzył wyciągnął i tak patrzy na mnie niepewny „jesteś w ciąży?”, potwierdziłam, oczy zaszklone 🥺 taka walentynka 💝

Edit: a ten pomysł z prima aprilis chyba podkradnę też dla przyjaciółki 😅 a rodzicom powiemy w świąteczną sobotę , dostaną zdrapki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2024, 10:50

Vam, Hera098 lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️91 💁🏻‍♂️88
    💪🏻 starania od 2022r.
    🦋 Hashimoto
    🧬 KIR AA, zaburzone cytokiny

14.02.2024 ⏸️ 🥰

euthyrox, encorton, acard, accofil, utrogestan

age.png
  • Vam Autorytet

Wysłany: 3 marca 2024, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekstra! Naprawdę super niespodzianka na walentynki! Ja też robiłam test w walentynki, ale nie było prezentu
    Tylko dla mnie 😂
    W ogóle mam dzieci prezentowe hehe z synem miałam termin na dzień taty, fakt że urodził się kilka dni wcześniej niemniej to prezent. Córka mnie zaskoczyła i zrobiła mi prezent na dzień mamy ♥️

Anna_bella, Hera098 lubią tę wiadomość

age.png

age.png

age.png
  • Maja2023 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2024, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nikomu nie powiedziałam 🫣😋 No oprócz partnera 😁

Chciałabym w tej tajemnicy wytrwać jak najdłużej, chociaż koleżanki juz się dziwinie patrzą jak na wszystkie wyjścia na piwo ja przyjeżdżam autem 🤣

Vam, Hera098 lubią tę wiadomość

12.2023 - IV ciąża , 6tc serduszko bije -> 8tc poronienie samoistne , poronienie chybione

06.02.2024 cień cienia
    07.02 beta 17.90
    9.02 beta 61.70
    20.02 beta 10 688
    11.04 - I prenatalne

Mutacja genu MTHFR, PAI1
    Niski progesteron
    PCOS

• Maja2023 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2024, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miala juz któraś infekcje intymną ?

U mnie już wjechał infectvagin, niby mnie nie piekło ani nie swedzialo nic ale miałam na zmianę zolty i zielony sluz i Gin kazał zastosować . Juz po pierwszej globulce ten sluz zniknął ale zuzyje wszystkie , chodzę basen raz w tygodniu wiec musze uważać:(

06.02.2024 cień cienia
    07.02 beta 17.90
    9.02 beta 61.70
    20.02 beta 10 688
    11.04 - I prenatalne

Mutacja genu MTHFR, PAI1
    Niski progesteron
    PCOS

• Anna_bella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vam wrote:
    Ekstra! Naprawdę super niespodzianka na walentynki! Ja też robiłam test w walentynki, ale nie było prezentu
    Tylko dla mnie 😂
    W ogóle mam dzieci prezentowe hehe z synem miałam termin na dzień taty, fakt że urodził się kilka dni wcześniej niemniej to prezent. Córka mnie zaskoczyła i zrobiła mi prezent na dzień mamy ♥️

Ja to jak nadchodziło zawsze jakieś wydarzenie to się łudziłam że się uda a jak się nie spodziewałam to się udało 😅

To mieliście super prezenty na dzień taty i mamy 😍 jak sobie pomyślę, że będę obchodziła sama dzień mamy to aż mam ciarki, nie mogę w to uwierzyć jeszcze

Maja ja nie miałam infekcji ale słyszałam właśnie że jak ktoś ma tendencję to żeby używać po basenie probiotyk . Sama bym chciała zacząć chodzić na basen ale boję się trochę tych infekcji, może poczekam do 2 trymestru. Zapytam lekarza

Vam lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️91 💁🏻‍♂️88
    💪🏻 starania od 2022r.
    🦋 Hashimoto
    🧬 KIR AA, zaburzone cytokiny

14.02.2024 ⏸️ 🥰

euthyrox, encorton, acard, accofil, utrogestan

age.png
  • Cezarowa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja2023 wrote:

U mnie już wjechał infectvagin, niby mnie nie piekło ani nie swedzialo nic ale miałam na zmianę zolty i zielony sluz i Gin kazał zastosować .

Ja dopiero czekam na wynik czystości pochwy. Zastanawiam się czy u mnie to normalne czy jednak mam infekcje. Któraś tak jeszcze ma?
    Nie piecze itp ale czuję jakby mi było ciągle wilgotno i przy podcieraniu mam śluz jasno żółty, ciągnący. I tak utrzymuje się od początku ciąży.

👩'88 🧔‍♂️'86

2023 💔 puste jajo płodowe
    2024 🤰 ⏸️ 17.10.2024 🎀 🩷

Wysłany: 3 marca 2024, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja2023 wrote:

U mnie już wjechał infectvagin, niby mnie nie piekło ani nie swedzialo nic ale miałam na zmianę zolty i zielony sluz i Gin kazał zastosować . Juz po pierwszej globulce ten sluz zniknął ale zuzyje wszystkie , chodzę basen raz w tygodniu wiec musze uważać:(
    Ja czuję, że coś mam. Niestety mnie dość często spotyka problem infekcji intymnej. Jestem pod kontrolą mojej gin, kiedyś nawet miałam pobierany wycinek z szyjki, bo było podejrzenie nowotworu na szczęście fałszywy alarm, ale takie zwykłe infekcje grzybicze niestety mnie czasem dopadają 😔 jutro będę na wizycie i mam nadzieję, że dostanę leki. Generalnie moja gin każe całą ciążę stosować profilaktycznie raz w tygodniu globulkę, żeby mieć pewność że nic się nie złapie.

age.png

age.png

age.png
  • Paula00 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2024, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja2023 wrote:

Ja miałam, dostałam nystatyne na 7 dni i jak narazie jest okej.

age.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ