X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2024
Odpowiedz

Październik 2024

Oceń ten wątek:
  • Maja2023 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzannka wrote:
    No to ja Cię pociesze :D Mam dziś 8+6, a już mniej więcej od tygodnia powoli wraca mi energia :) Mdłości z dnia na dzień mniejsze, dziś w zasadzie wcale nie miałam 🤔 Daj sobie czas i się nie zmuszaj, jak starsze pooglada trochę bajek, czy coś przez dwa tygodnie to się świat nie zawali, a Ty teraz potrzebujesz odpocząć, jakby nie patrzeć produkujemy ważne organy, to zżera mnóstwo energii ☺️
    Wiecie co jest w tym wszystkim dobre? Mój starszak nauczył się odkurzać swój pokój, robić sobie sam jakieś drobne jedzenie itd. Wcześniej jakoś tak z automatu mu to ogarniałam, a teraz nawet ubrania sobie sam rano przed szkołą szykuje😍 (bo ja zwyczajnie śpię do ostatniej chwili) 😅 I w ogóle pomaga mi we wszystkim i gada do Kropsonka 🥹🥰
    I jeszcze co do energii to mam tak, że wstaje rano i miliard planów, a jak zjem i się wykąpie to mi siada wszystko i wtedy się kładę i jak tak sobie poleżę, albo się zdrzemnę, to potem faktycznie część z tych zaplanowanych rzeczy udaje mi się zrobić 😎

Ooo dziękuję za to natchnienie i nadzieję na lepsze samopoczucie 😁
    U mnie na pokładzie bardzo żywiołowa 4 latka i już zrobiłam zapasy naklejek,kolorowanek,ciastoliny to sie chwile zajmie haha😅
    Bajki czasem ratują Oj tak, oglądam razem z młoda 😅

Czekam na ten przypływ energii i życzę Ci zeby Twój już trwał do samego końca 💪😁

Zuzannka, Hera098 lubią tę wiadomość

Starania o drugiego bobasa od 06.2023

06.2019 - I ciąża , brak serduszka 8tc , poronienie wywoływane w szpitalu

06.2020 - II ciąża , 3254 g cudu <3 córeczka jest z nami

09.2023 - III ciąża , ciąża biochemiczna

12.2023 - IV ciąża , 6tc serduszko bije -> 8tc poronienie samoistne , poronienie chybione

06.02.2024 cień cienia
    07.02 beta 17.90
    9.02 beta 61.70
    20.02 beta 10 688
    26.02 usg 5+4tc , FHR + 💓🤞🤰
    01.04 10+4 tc , maluszek rośnie- 41 mm
    11.04 - I prenatalne

Mutacja genu MTHFR, PAI1
    Niski progesteron
    PCOS

PrenaCare complete, jod, duphaston , heparyna
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie pomyślałam, że ja chyba na następnej wizycie (11.03) jak będzie wszystko dobrze to zrobię sobie nagranie - fragment jak widać dzidzie i serduszko jej bije. I wezmę to na Snap Frame (snap frame digital frame ultrasound), czyli na taką ramę w której wyświetlać będzie się to krótkie nagranie i bedzie można włączyć sobie w każdej chwili dźwięk, aby posłuchać tego serduszka😀
    Fajny pomysł co?
    Nawet jakbym dzidzię straciła, to i tak nadal jest pamiątka po niej❤️

P.S. To chyba tez fajny prezent aby dać rodzicom😁 Albo powiedzieć o tym w taki sposób rodzinie😝
    Ja akurat nie będę miała okazji ich zaskoczyć, ale może komus się przyda pomysł😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2024, 15:11

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    MTHFR A1298C - A/C hetero
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍
    07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
    24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
    11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍

Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
    02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️

event.png
  • Vam Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera, całkiem niezły pomysł. Niektórzy gin dają płytkę z nagraniem, moja tego nie praktykuje ☺️

age.png

age.png

age.png
  • Cezarowa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba każda z nas czeka do prenatalnych :D. Ja nie mogę już się doczekać. Jeśli będzie wszystko ok to powiemy rodzicom w święta 🥰. Jedni dowiedzą się 1.04 czyli w Prima Aprilis 😂

Życzę wszystkim siły, bo widzę, że niektórym jej brakuje (ale to normalne!). Jak to mówi moja znajoma odpoczywaj teraz ile wlezie, bo później już odpoczynku nie będzie 😉

Dzisiaj mam lepszy dzień, mdłości mniejsze i nawet udało mi się zrobić tosty 😂

Wiecie co bałam się, że nie uda mi się w ciąży rzucić palenia. Niestety paliłam dobre kilkanaście lat, nie dużo na dzień ale jednak. Od momentu pozytywnego testu nie tknęłam papierosów i jestem w szoku, że o tym nawet nie myślę. Jestem z siebie dumna 😁 - musiałam się pochwalić.

Hera098, Paula00, Zuzannka, nutella_, Karos31, Vam, Maja2023, Marta1993 lubią tę wiadomość

👩'88 🧔‍♂️'86

2023 💔 puste jajo płodowe
    2024 🤰 ⏸️ 17.10.2024 🎀 🩷

Wysłany: 2 marca 2024, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cezarowa wrote:
    Dziewczyny chyba każda z nas czeka do prenatalnych :D. Ja nie mogę już się doczekać. Jeśli będzie wszystko ok to powiemy rodzicom w święta 🥰. Jedni dowiedzą się 1.04 czyli w Prima Aprilis 😂

Życzę wszystkim siły, bo widzę, że niektórym jej brakuje (ale to normalne!). Jak to mówi moja znajoma odpoczywaj teraz ile wlezie, bo później już odpoczynku nie będzie 😉

Dzisiaj mam lepszy dzień, mdłości mniejsze i nawet udało mi się zrobić tosty 😂

Wiecie co bałam się, że nie uda mi się w ciąży rzucić palenia. Niestety paliłam dobre kilkanaście lat, nie dużo na dzień ale jednak. Od momentu pozytywnego testu nie tknęłam papierosów i jestem w szoku, że o tym nawet nie myślę. Jestem z siebie dumna 😁 - musiałam się pochwalić.

Gratuluję rzucenia ! 😍😍😍
    Ja popalałam icosa i szczerze mówiąc tak wieczorkiem to mi czasami brakuje 😂

Cezarowa lubi tę wiadomość

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cezarowa wrote:
    Gratulacje 😊 właściwa motywacja potrafi zdziałać cuda.
    Przed pierwszą ciążą mąż zadał mi pytanie, które pamiętam do dziś: "Chcesz mieć dziecko, a będziesz palić?". Następnego dnia nie paliłam. Jakoś tak się zdarzyło w życiu, że po kilku latach wróciłam. 11 miesięcy temu w dzień, gdy postanowiliśmy rozpocząć starania zapaliłam ostatniego papierosa i mąż ze mną 😁

Cezarowa, Vam lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Vam Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny pomysł z tym Prima Aprilis, ale ja nie wytrzymam tyle 🤣

age.png

age.png

age.png
  • Maa_dzik Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzannka wrote:
    Gratuluję rzucenia ! 😍😍😍
    Ja popalałam icosa i szczerze mówiąc tak wieczorkiem to mi czasami brakuje 😂

Ja też paliłam iqosa i szczerze mówiąc też mi go czasami brakuje 😂 ale na zdrowie nam wyjdzie 😁

Zuzannka lubi tę wiadomość

👧32 👦33
    Starania od 2021
    Naturalny cud ❤️
    ⏸️26.01.2024
    27.03.24 - usg prenatalne 🥰 CRL 5,88cm
    22.05.24 - połówkowe wielowadzie rozwojowe
    08.06.24 - 22+6 Aniołek 👼 😞
  • świtezianka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka poinformowała mnie o swojej ciąży w prima aprilis rok temu, najpierw powiedziała „jestem w ciąży”, potem „Prima aprilis”, potem „nie no serio jestem” i tak kilka razy, aż w końcu zgłupiałam 😂 I ja zamierzam w tym roku zrobić jej dokładnie tak samo!

Vam, Karos31, Hera098, Cezarowa, Karolinka_, nutella_ lubią tę wiadomość

29.01.2024: ⏸️
    Wynik NIFTY: zdrowy chłopczyk 💙

7.10.2024: Witaj na świecie, Julianku, mój ukochany synku ❤️

age.png
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świtezianka wrote:
    Moja przyjaciółka poinformowała mnie o swojej ciąży w prima aprilis rok temu, najpierw powiedziała „jestem w ciąży”, potem „Prima aprilis”, potem „nie no serio jestem” i tak kilka razy, aż w końcu zgłupiałam 😂 I ja zamierzam w tym roku zrobić jej dokładnie tak samo!

Ojaa, ale dobry pomysł😁 Czyli nawet przyjaciółka jeszcze o ciąży nie wie?😘 Moja dowiedziała się prawie jakby pierwsza, tuz po partnerze😂
    Wiedziała, że od dawna sie staramy, ale narzeczony kazał mi nikomu nie mówić, a lekarka kazała leżeć. A że razem jeździłyśmy na siłownię kilka razy w tygodniu to jej napisałam "narazie musze karnet zamrozić, pewnie się domyślisz sama dlaczego, ale nie podpytuj" haha...
    Ogólnie, to ja zupełnie inaczej wyobrażałam sobie przekazanie tych wieści wszystkim - nawet partnerowi.
    Wiecie, myślałam że kupie mu mini bucika / ubranko (body dziecięce) lub smoczek i przyniose do domu i tak sie dowie😂
    A tu tak: w poniedziałek sprawdzam sama bete - nic. We wtorek sprawdzam sama bete - nic.
    Więc w piątek myślę sobie "a tam, pewnie tez nic" i do narzeczonego "sprawdzamy razem?".
    Więc usiedliśmy, odpalamy kompa i wyskakuje 9,9 😂
    Narzeczony patrzy i nie rozumie, a ja sie łapie za glowe i mówie "oja, w ciąży jestem"😂
    A jak Wasi sie dowiedzieli?
    Opowiadajcie - mega ciekawa jestem😍

A rodzinka narzeczonego nawet zaskoczona nie była. Lezalam w łóżku, bo ginekolog mi kazała, narzeczony po nich poszedł i chcielismy po prostu tylko powiedzieć, i zeby sie nie cieszyli, bo była ta ciąża zagrożona...
    A oni schodzi do nas po schodach i teściowa już ze schodów sie darła "Jaa wiem co chcą powiedziec! Babcia od 3 dni wszędzie bociany widzi za oknem! Ja wiem, co powiedzą!" 😂
    Ale faktycznie - nikt bocianów nie widział, a babcia co chwila "patrzcie tam, bocian!".
    Ale babcia jeszcze nie wie o ciąży, bo biedna załamałaby się gdyby sie coś stało złego. Dowie sie jako jedna z ostatnich.

Marta1993, świtezianka, Vam lubią tę wiadomość

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    MTHFR A1298C - A/C hetero
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍
    07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
    24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
    11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍

Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
    02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️

event.png
  • świtezianka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2024, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat ta przyjaciółka mieszka dość daleko ode mnie i jestem w stanie to przed nią ukryć jeszcze przed miesiąc, chociaż czuję się jak idiotka jak z nią rozmawiam przez telefon i udaję, że chodzę do pracy 😂 Chciałabym jej powiedzieć od razu, ale uznaliśmy z mężem, że ten pomysł z prima aprilis jest za dobry, żeby go zmarnować hahaha. Dlatego czekamy! Dwie pozostałe przyjaciółki już wiedzą, i jeden przyjaciel. Oprócz tego rodzice i nikt więcej. Swobodnie chyba zaczniemy o tym mówić po prenatalnych :)

Dla męża to nie była w ogóle niespodzianka, choćbym bardzo chciała, bo miałam stymulację owulacji i monitoringi, więc nie było opcji, żebym cokolwiek „ukryła”, nawet nie zamierzałam. Miałam zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka, który zawiera w sobie hormon ciążowy, więc test wychodzą po nim oszukane. I kiedy 11 dni po zastrzyku dalej miałam dwie kreski, to już dostawałam do głowy od ciągłego zastanawiania się, czy to jeszcze zastrzyk czy może się udało. I zrobiłam betę z krwi - wyszła 11. No ale dalej nie wiedziałam, czy to przypadkiem nie z zastrzyku 😂 I dopiero za dwa dni, kiedy ją powtórzyłam i wynik wynosił 38, miałam jasną sprawę. To było tak, że odświeżałam ciągle stronę Diagnostyki. W końcu wyszłam spod prysznica i mąż był w łazience, wzięłam telefon, odświeżyłam i w końcu był wynik. Powiedziałam mu tylko „38…” i tak zamilkliśmy i patrzyliśmy na siebie w ciszy, a potem zaczęliśmy się przytulać i skakać po łazience 😂 Zero elementu zaskoczenia, dowiedział się sekundę po mnie, ale byliśmy przeszczęśliwi!

Hera098, Vam, nutella_, Karolinka_ lubią tę wiadomość

29.01.2024: ⏸️
    Wynik NIFTY: zdrowy chłopczyk 💙

7.10.2024: Witaj na świecie, Julianku, mój ukochany synku ❤️

age.png
  • Vam Autorytet

Wysłany: 3 marca 2024, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ☺️
    Fajne takie nie mówienie wszystkim od razu 😉 my tak naprawdę nikomu jeszcze nie powiedzieliśmy haha dopiero jutro mam wizytę i nie mogę się doczekać co zobaczę, czy cokolwiek zobaczę, a jeśli nawet wolę mówić z mężem a Jego nie ma jeszcze cały ten tydzień 😮‍💨
    Jeśli chodzi jak On się dowiedział, to w pierwszej ciąży powiedziałam Mu od razu po teście jak tylko wrócił z pracy, staraliśmy się, ale byłam w szoku że tak szybko się udało więc zero kombinowania 😂 za drugim razem czekaliśmy na dwie kreski dłużej, już myślałam że cykl stracony, bo wyjechał z pracy znów na 2 tygodnie dwa dni przed owu, ale niespodzianka, udało się a dowiedział się jak wrócił. Dałam mu test w dniu Jego urodzin ☺️
    Tym razem podejrzewałam wcześniej, zrobiłam test, wyszły dwie kreski a Jemu powiedziałam, że podejrzewam ciążę i oficjalnie zrobiłam drugi test dzień później 😂 mega się ucieszył.

Marta.R., Hera098 lubią tę wiadomość

age.png

age.png

age.png
  • Anna_bella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2024, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vam ale super wyszło z tym prezentem na urodziny ☺️

U nas było tak, że jak mi się miesiączka spóźniała to mówiła, że muszę kupić test i potem mój podpytywał co wyszło . W tym szczęśliwym cyklu było inaczej bo się nastawiłam, że nie zajdę w ciążę bez leków, ale miałam test i mnie coś podkusiło. Dopatrzyłam się jakiegoś cienia i poleciałam na betę, wyszło 5,7. Lekarz kazał ponowić bo powiedział, że to wynik graniczny i nic nie znaczy. Więc następnego dnia ponowiłam i beta urosła. A że akurat to były walentynki to poleciałam po pracy do galerii i kupiłam skarpetki niemowlęce z serduszkiem I Love dad . W domu miałam pudełeczko i tak to zapakowałam. Wręczam mojemu z bananem na twarzy lindorki i te pudełeczko a on wziął najpierw czekoladkę i się nad nią rozpływa 😅 myślałam że mnie rozniesie i poganiałam żeby otworzył . W końcu otworzył wyciągnął i tak patrzy na mnie niepewny „jesteś w ciąży?”, potwierdziłam, oczy zaszklone 🥺 taka walentynka 💝

Edit: a ten pomysł z prima aprilis chyba podkradnę też dla przyjaciółki 😅 a rodzicom powiemy w świąteczną sobotę , dostaną zdrapki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2024, 10:50

Vam, Hera098 lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️91 💁🏻‍♂️88
    💪🏻 starania od 2022r.
    🦋 Hashimoto
    🧬 KIR AA, zaburzone cytokiny

14.02.2024 ⏸️ 🥰

euthyrox, encorton, acard, accofil, utrogestan

age.png
  • Vam Autorytet

Wysłany: 3 marca 2024, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekstra! Naprawdę super niespodzianka na walentynki! Ja też robiłam test w walentynki, ale nie było prezentu
    Tylko dla mnie 😂
    W ogóle mam dzieci prezentowe hehe z synem miałam termin na dzień taty, fakt że urodził się kilka dni wcześniej niemniej to prezent. Córka mnie zaskoczyła i zrobiła mi prezent na dzień mamy ♥️

Anna_bella, Hera098 lubią tę wiadomość

age.png

age.png

age.png
  • Maja2023 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2024, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nikomu nie powiedziałam 🫣😋 No oprócz partnera 😁

Chciałabym w tej tajemnicy wytrwać jak najdłużej, chociaż koleżanki juz się dziwinie patrzą jak na wszystkie wyjścia na piwo ja przyjeżdżam autem 🤣

Vam, Hera098 lubią tę wiadomość

12.2023 - IV ciąża , 6tc serduszko bije -> 8tc poronienie samoistne , poronienie chybione

06.02.2024 cień cienia
    07.02 beta 17.90
    9.02 beta 61.70
    20.02 beta 10 688
    11.04 - I prenatalne

Mutacja genu MTHFR, PAI1
    Niski progesteron
    PCOS

• Maja2023 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2024, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miala juz któraś infekcje intymną ?

U mnie już wjechał infectvagin, niby mnie nie piekło ani nie swedzialo nic ale miałam na zmianę zolty i zielony sluz i Gin kazał zastosować . Juz po pierwszej globulce ten sluz zniknął ale zuzyje wszystkie , chodzę basen raz w tygodniu wiec musze uważać:(

06.02.2024 cień cienia
    07.02 beta 17.90
    9.02 beta 61.70
    20.02 beta 10 688
    11.04 - I prenatalne

Mutacja genu MTHFR, PAI1
    Niski progesteron
    PCOS

• Anna_bella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vam wrote:
    Ekstra! Naprawdę super niespodzianka na walentynki! Ja też robiłam test w walentynki, ale nie było prezentu
    Tylko dla mnie 😂
    W ogóle mam dzieci prezentowe hehe z synem miałam termin na dzień taty, fakt że urodził się kilka dni wcześniej niemniej to prezent. Córka mnie zaskoczyła i zrobiła mi prezent na dzień mamy ♥️

Ja to jak nadchodziło zawsze jakieś wydarzenie to się łudziłam że się uda a jak się nie spodziewałam to się udało 😅

To mieliście super prezenty na dzień taty i mamy 😍 jak sobie pomyślę, że będę obchodziła sama dzień mamy to aż mam ciarki, nie mogę w to uwierzyć jeszcze

Maja ja nie miałam infekcji ale słyszałam właśnie że jak ktoś ma tendencję to żeby używać po basenie probiotyk . Sama bym chciała zacząć chodzić na basen ale boję się trochę tych infekcji, może poczekam do 2 trymestru. Zapytam lekarza

Vam lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️91 💁🏻‍♂️88
    💪🏻 starania od 2022r.
    🦋 Hashimoto
    🧬 KIR AA, zaburzone cytokiny

14.02.2024 ⏸️ 🥰

euthyrox, encorton, acard, accofil, utrogestan

age.png
  • Cezarowa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja2023 wrote:

U mnie już wjechał infectvagin, niby mnie nie piekło ani nie swedzialo nic ale miałam na zmianę zolty i zielony sluz i Gin kazał zastosować .

Ja dopiero czekam na wynik czystości pochwy. Zastanawiam się czy u mnie to normalne czy jednak mam infekcje. Któraś tak jeszcze ma?
    Nie piecze itp ale czuję jakby mi było ciągle wilgotno i przy podcieraniu mam śluz jasno żółty, ciągnący. I tak utrzymuje się od początku ciąży.

👩'88 🧔‍♂️'86

2023 💔 puste jajo płodowe
    2024 🤰 ⏸️ 17.10.2024 🎀 🩷

Wysłany: 3 marca 2024, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja2023 wrote:

U mnie już wjechał infectvagin, niby mnie nie piekło ani nie swedzialo nic ale miałam na zmianę zolty i zielony sluz i Gin kazał zastosować . Juz po pierwszej globulce ten sluz zniknął ale zuzyje wszystkie , chodzę basen raz w tygodniu wiec musze uważać:(
    Ja czuję, że coś mam. Niestety mnie dość często spotyka problem infekcji intymnej. Jestem pod kontrolą mojej gin, kiedyś nawet miałam pobierany wycinek z szyjki, bo było podejrzenie nowotworu na szczęście fałszywy alarm, ale takie zwykłe infekcje grzybicze niestety mnie czasem dopadają 😔 jutro będę na wizycie i mam nadzieję, że dostanę leki. Generalnie moja gin każe całą ciążę stosować profilaktycznie raz w tygodniu globulkę, żeby mieć pewność że nic się nie złapie.

age.png

age.png

age.png
  • Paula00 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2024, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja2023 wrote:

Ja miałam, dostałam nystatyne na 7 dni i jak narazie jest okej.

age.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ