PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
PaulinKA wrote:@aszin, przyjaciółka w pon oddała krew na Felie i wczoraj juz miala wyniki! A Ty jak tam??
@kingus, cudny bobasek❤️ ja dzis z crl 11+1 a z transferu niby 11+3 😅 kiedy masz prenatalne??
@kleopatra noo jakis taki opor co do smalcu😅 juz prędzej chyba olejem kokosowym bym sie smarowała...
Na razie dodałam do koszyka.olej z migdałów i masło shea, moze sobie zrobię z tego balsam 😅
A dziewczyny ktore się męczą, probowalyscie opasek akupresurowych na mdlosci? Moja przyjaciółka kiedys bardzo sobie chwaliła ...
Co do apetytu- Ja na początku tez mialam chęć tylko na białą bułkę z czyms typu nabial i warzywko a teraz... wciągam jak odkurzacz xD musze sie stopować bo wszystko mi smakuje😅
Jesteśmy na wyjeździe i po prostu co knajpka to ja bym mogla jeść! na szczęście mam sile na spacerowanie i mam nadzieje ze to troche zbilansuje moje ciazowe grzeszki🍕🍝 a jak nie, to coz, bede spalać po ciąży 😅 wiem ze maz mnie "pogoni" na siłkę o co sama juz go prosiłam wiec mysle ze damy radę 😃
Macie juz brzuszki? Szczególnie dziewczyny z 1 ciazą? Bo wiem ze w kolejnych widac szybciej...
ja z rana wyglądam calkiem smuklo ale np teraz - po śniadaniu lodach i pizzy mam mega powiększony brzuszek, i tak codziennie - rano płaski, wieczorem jak po kebsie😅
Nie próbowałam opasek akupresurowych, ale chodziłam na akupunkturę i miałam wkuwane igły w te punkty przy nadgarstkach, ale nie pomagało
-
aszin wrote:A macie jakieś oczekiwania co do płci? Ja wiem, że najważniejsze, żeby było zdrowe, ale myślę, że większość z nas ma swoje małe marzenia 🤭
Bardzo chciałabym dziewczynkę, ale z chłopca też będę się cieszyć ☺️
A Ty? -
Ja też team dziewczynka, chociaż imię mam od wielu lat wybrane dla chłopca. Jestem bardzo ciekawa kto tam siedzi. Czytałam, że już w 9 tygodniu wykształcają się organy płciowe.
-
Ja liczę na dziewczynkę, bo nie planujemy trzeciego dziecka a chciałabym doświadczyć bycia mamą dziewczynki 🥰 ale teraz jak już mam dziecko to mniejsze dla mnie to ma znaczenie i jak będzie chłopiec to jestem z tym ok. W pierwszej ciąży przeczuwałam dziewczynkę i jak się dowiedziałam, że to chłopiec to było to dla mnie trudne
-
U nas maz "celuje" w chlopaczka, ja w córeczkę , ale tak jak mówisz aszin- oby zdrowe...
Imię mamy dla dziewczynki, dla chłopca to bedzie masakra, zero zgody w tym temacie 😅
Aczkolwiek ja wcześniej mialam bardziej "przeczucie " ze noszę synka.... a teraz juz sama nie wiem- po prostu odświeżam stronę alabu 🤣
@aszin, a Ty? Jakie przeczucia i marzenia?
@kingus, zdjecie bobaska bede miala 19.03, a krew na papa oddaje w dniu usg prenatalnych czyli 23.03
wiec prawie w podobnym czasie mamy 
@sniezko, oj no to lipa ze akupunktura nie pomogla
@mimblane, noo nasze przeczucia lubią nam plątać figle... dlatego najwazniejsze, choc frazes- oby zdrowe!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 17:02
-
Ja myślę, że u mnie rozwija się chłopak, już pisałam kiedyś, że dla mnie to obojętne, ale od kiedy się dowiedziałam o ciąży, czuję że będę mamą chłopca. Mamy już pierwsze typy imion dla chłopca, na Vinted w ulubionych mam same chłopięce ciuchy 😁
Mieliśmy dziś ognisko, zżarłam 6 oscypków, czas na kolejny spacer! Okrutnie mnie ciągnie na rower, muszę zapytać lekarki co o tym myśli.
Kasia0504, Klarnecistka, PaulinKa, podejrzałam pierwszą stronę i widzę, że w czwórkę rozpoczynamy serię prenatalnych
nie mogę się doczekać!
Weronka89, Kasia0504, PaulinKA lubią tę wiadomość
-
Ja bym chciała chłopca, ale przeczuwam dziewczynkę 😁
-
Ja tak serio serio nie mam. Mam syna i kocham być mamą chłopca, ciężko go utrzymać przy życiu, ale kocham tą energię. Z drugiej strony super byłoby mieć małą księżniczkę do strojenia w kokardkiaszin wrote:A macie jakieś oczekiwania co do płci? Ja wiem, że najważniejsze, żeby było zdrowe, ale myślę, że większość z nas ma swoje małe marzenia 🤭
więc no z obu płci będę zadowolona 
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
Też po cichu myślę o chłopcu, ale kilka razy złapałam się na myśli, że pewnie dziewczynka. Imion jeszcze kompletnie nie mamy i chyba trudno będzie wybrać.
Prenatalne mamy 3.04 i nie pobierają wcześniej krwi, więc jeszcze na ten wynik będziemy musieli zaczekać. Rozważamy NIFTY na wszelki wypadek, ale tyle tu czytałam o Panoramie, że może jednak musimy poczytać dalej. -
U mnie mąż marzy o dziewczynce. Myślę, że jak będzie chłopiec będzie musiał to przetrawić. Powód, dla którego chce córkę jest bardzo prosty, sam jako chłopiec przyczynił się wielokrotnie do bólu głowy u swojej mamy🤣 dodatkowo ja mam młodszego brata, którego psoty z czasów dziecięcych są już legendarne i on jest po prostu przerażony, że byśmy mieli taki mix chłopięcych genów w domu. Teraz jeszcze robimy remont całego piętra w domu i przyszedl moj tata i z uśmiechem na ustach wspomniał, że jak trafi się maluch jak mój brat to wszystkie nowe ściany będą w dziełach Picassa. Mąż aż się blady zrobił.
Mnie ciągnie bardzie do córki bo chciałabym aby spełniło się marzenie męża ale myślę, że jak będzie chłopiec to finalnie szczęście będzie takie samo. -
Ale cudne te Wasze bobasy ❤️
Ja na rozstępy używam zamiennie balsamu Babydream z rossmanna i musteli. Pierwszy pachnie bobasem, więc na pewno ma zapach, a drugi byłam święcie przekonana, że nie ma żadnego, bo nic nie czuję 😅 niemniej zauważyłam, że w ciąży na niektóre zapachy zrobiłam się wrażliwsza, a niektóre stały się niewyczuwalne 😅
Jeśli chodzi o brzuch czuję się trochę opuchnięta, ale rano jest dość płaski, z kolei na noc mega wzdęty. Jednak to chyba nie jest jeszcze typowy ciążowy brzuszek choć objaw na pewno ciążowy, bo wcześniej aż tak nie miałam 😁
Co do płci to zawsze marzyłam o dziewczynce, ale co ma być to będzie
W poniedziałek pobieram krew na panoramę i zacznie się cykl odświeżania 😂
Ninia lubi tę wiadomość
-
To u nas dokładnie na odwrót - chcielibyśmy dziewczynkę, ale przeczuwam chłopca 😅aszin wrote:Ja bym chciała chłopca, ale przeczuwam dziewczynkę 😁
Popołudniowa drzemka ścięła mnie na 2h, spałabym dłużej, ale się zorientowałam, że powinnam zrobić zastrzyk pół godziny wcześniej 😆
Wykupiłam 1 opakowanie Xonvei, jeśli jutro będę się źle czuć 3 dzień z rzędu, to wezmę, żeby się nie męczyć w pracy, dzięki za wszystkie odpowiedzi 🩷
U mnie cały czas płaski brzuch, ale jestem trochę "za wami", bez problemu chodzę w obcisłych spodniach z wysokim stanem👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 💉 Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny
EmbryoGlue / prog 30 ng/ml
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
11.03 0.93cm 🍤

-
babajagapatrzy wrote:
Kasia0504, Klarnecistka, PaulinKa, podejrzałam pierwszą stronę i widzę, że w czwórkę rozpoczynamy serię prenatalnych
nie mogę się doczekać!
Ja już też nie mogę się doczekać prenatalnych
liczę, że będę pierwsze typy dotyczące płci 
Ja w pierwszej ciąży trochę bałam się mieć chłopca, ale raczej się na niego od początku nastawiłam, więc nie było dramy. Teraz mam dylemat. Z jednej strony częściej myślę o dziecku jako o dziewczynce, ale z drugiej strony mam już synka i nie miałabym nic przeciwko by mieć drugiego
Więcej dzieci nie planuje, więc jakaś część mnie chce mieć dziewczynkę, żeby potem na starość nie być tylko teściową😂🤣 -
@white, ja tez w 7,8 tygodniu jeszcze nosiłam swoje dopasowane w pasie dżinsy, mam wrazenie ze na dniach mi wywaliło bebzon🤣 i tez pozdrawiam z pobudki po drzemce

@niecierpliwa, u mnie tez nie pobierają wcześniej. Ale usg juz dawno Ci pewną dozę spokoju❤️✊️
@weronka89, rozbawiło mnie to "chłopca ciezko utrzymać przy zyciu"🤣
@babajagapatrzy, noo a potem to juz jedna po drugiej dziewczyny dołączają! bedzie sie działo! Moze beda pierwsze siusiaki na usg widoczne??✊️
@aszin, to mamy totalnie odwrotnie, ciekawe jak wyjdzie ! Juz sie nie mogę doczekać...😃
Mialam odstawić proga juz całkowicie WCZORAJ ale jestem na wyjeździe i wiecie, troszke sie boje. Zatem przeciągam jeszcze cyclo do wizyty u lekarza, mysle ze to nie zaszkodzi a da mi troszke spokojności....🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 17:48
Niecierpliwa2, White1 lubią tę wiadomość
-
Przyszłam tu zajrzeć, bo jestem w szoku, że już terminy na październik. Aszin, white, śnieżka jak cudownie was widzieć na fioletowej stronie. Powodzenia 🤞🐣♥️
White1, snieżka, aszin lubią tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰
💔💔💔💔01, 02, 07, 09.2025 biochem
Niedomoga lut (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅, trombofilia ✅, homocysteina ✅
10.2025 badania immunologiczne, NK 14,5% ⬆️,Th ⬇️, białko S ⬆️, cross match 62%‼️⚠️
07.11.2025 dr Jarosz ➡️ KIR, HLA-C, biopsja endometrium ⌛️
18.11.2025 kwalifikacja invitro
12.2025 wizyta 9-12dc ocena endometrium - odwołana ✋
30.11 ⏸️
01.12 beta 169 E2 169 prog 15,3
03.12 beta 464 E2 202 prog 13,4
12.12 USG ginekolog ♥️ CRL 2,5mm 5+5
07.01 🩸NIPT + 🩸PAPPA niskie ryzyka 🩵
12.01 CRL 3,80 cm 10+4 ♥️
19.01. prenatalne
13.02 9,86cm /13.03 284g

-
A no tak się często mówi, że z dziewczynkami jest trudniej pod kątem emocji, ale są spokojniejsze ruchowo, za to chłopców ciężej przy życiu utrzymać ale są mniej wybuchowi. I szczerze patrząc po dzieciach jakie znam dość mocno się to zgadza, chociaż znam i chłopców co dają konkret popalić awanturami i dziewczynki co we wspinaczkach i wyścigach nie ustępują chłopcomPaulinKA wrote:
@weronka89, rozbawiło mnie to "chłopca ciezko utrzymać przy zyciu"🤣
natomiast zawsze wspominam jak koło 2 roku życia nie mogłam pojąć, że moja koleżanka mogła córkę zostawić na dłuższy czas samą w pokoju, żeby się bawiła - mój syn po 2 minutach siedział na parapecie albo wspinał się na komodę 
Ale chyba Ninia pisała, że u nich w genach chłopcy tacy psotnicy, u mnie jest podobnie, kiedyś przez kilka godzin słuchałam opowieści teściowej i babci męża o tym co oni robili jak byli dzieciakami - powinnam być przerażona 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 19:04
-
Locus, miło, że to zajrzałaś

Widzę , że jesteś już w połowie drogi :o Jak się czujesz?
Ja najwięcej mam doświadczenia z dziećmi z zaburzeniami rozwojowymi i innymi trudnościami, więc w tych grupach zarówno chłopcy jak i dziewczynki miały mnóstwo niebezpiecznych zachowań i pomysłów. Ale przez ponad rok pracowałam w przedszkolu w grupie mieszanej, gdzie były też dzieci bez orzeczeń i tam też widziałam, że więcej zależy od temperamentu niż od płci
Ale ogólnie myślę, że z takimi przypadkami już pracowałam, że już żadne dziecko mnie nie zaskoczy 😅
-
Hej dziewczyny, ja dziś miałam przed obiadem drzemkę, potem zjadłam 2 schabowe 😂🙈🙈 i miseczkę lodów!
A co do bobaska, to mi wszystko jedno, oby tylko było zdrowe 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Jakie macie pomysły na imiona dla dziewczynki i chłopca? Zdradźcie proszę… jestem baaaardzo ciekawa kogo tam noszę… bijące serduszko uświadomiło mi, ze to się dzieje naprawdę 🥹🥹🥹
babajagapatrzy, Ninia lubią tę wiadomość
-
Śnieżka, widzę, że mamy podobne doświadczenia: ja też na co dzień mam kontakt głównie z dziećmi z trudnościami rozwojowymi: tu i dziewczynki i chłopcy dają popalić. Ta praca generuje mnóstwo obaw 🙉
Co do imion: u nas będzie raczej tradycyjnie: podobają nam się Tadki, Juliany, Jędrki i inne tego typu imiona
snieżka lubi tę wiadomość