PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Kingus, Super misio, jeszcze z ogonkiem:)
Ninia, niesamowite co. Jakby już miały z 10 cm a to po prostu takie przybliżenie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 11:37
PaulinKA, Kingus 1, Ninia lubią tę wiadomość
-
kleopatr4 wrote:Kingus, Super misio, jeszcze z ogonkiem:)
Ninia, niesamowite co. Jakby już miały z 10 cm a to po prostu takie przybliżenie.
Ma 3,8 cm dopiero tzn tydzień temu miał ten misio. Dziś może ponad 4 cm. Tak właśnie też widziałam ten ogonek. 🤗❤️
snieżka lubi tę wiadomość
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
Prenatalne 21.03.26 - ryzyka niskie prawdopodobnie 💙

-
Przepiękne takie fotki 3D 😍
Pytanie do was - czy decydowałyście się na leki na mdłości i jeśli tak to w którym tygodniu? Nie wymiotuję, ale od wczoraj jestem non stop głodna i non stop mi niedobrze, oczywiście na myśl o jedzeniu jest 10 razy gorzej 😅👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 💉 Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
7+0 0.93cm 🍤 8+0 1.65cm 🫘 10+0 2.7cm 🧸

-
White ja od 8 +2 biorę Bonjeste, też nie wymiotowałam ale miałam mdłości, które utrudniały mi funkcjonowanie. Nadawałam się tylko by leżeć i jęczeć, że mi niedobrze. Mi zostało z 10 tabletek z drugiego opakowania i potem odstawię i zobaczę jak będzie.
-
White1 wrote:Przepiękne takie fotki 3D 😍
Pytanie do was - czy decydowałyście się na leki na mdłości i jeśli tak to w którym tygodniu? Nie wymiotuję, ale od wczoraj jestem non stop głodna i non stop mi niedobrze, oczywiście na myśl o jedzeniu jest 10 razy gorzej 😅
Ja biorę Bonjeste od 6+4 tc. Nie wymiotowałam, ale mdłości bardzo utrudniały mi funkcjonowanie. Ginekolog powiedział, że nie ma sensu się męczyć, to jest też lek na mdłości a nie tylko na wymioty.
Jak się źle czujesz to naprawdę polecam. Chociaż niestety jest to dosyć drogi lek, bo kosztuje 160 zł za 20 tabletek. -
White1 wrote:Przepiękne takie fotki 3D 😍
Pytanie do was - czy decydowałyście się na leki na mdłości i jeśli tak to w którym tygodniu? Nie wymiotuję, ale od wczoraj jestem non stop głodna i non stop mi niedobrze, oczywiście na myśl o jedzeniu jest 10 razy gorzej 😅
Ja mam receptę na lek Bonjesta ale nie wykupiłam jeszcze bo nie było póki co potrzeby. Czasami mi niedobrze ale jakoś daje rade. 😊Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅

-
Ja co prawda z drugiego końca Polski ale mam znajomą w Bolesławcu i nie miała dobrego zdania o porodówce tamMimblanee wrote:
Dziewczyny a jest tu ktoś z dolnegośląska kto ma do wyboru Lubań, Zgorzelec, Jelenią Górę i okolice?
Ja w tamtym roku rodziłam w Lubaniu w tym nowym centrum narodzin, ale tak średnio, skończyło się cięciem i cały poród byłam sama z mężem (1 maja i jedna położna na zmianie). Mój gin mnie tam wtedy skierował, bo się kumplował z lekarzami, ale z tego co widziałam teraz rządzi tam słynna doktor Gizela i tak się zastanawiam czy znowu tam mnie gin wyśle, zwłaszcza że trzeba załatwić CC. W Zgorzelcu miałam kiedyś praktyki na położnictwie, to też tak średnio oceniam chociaż było to 100 lat temu. A może któraś rodziła w Jeleniej Górze albo Bolesławcu?
w razie co mogę podpytać o szczegóły.
-
Cześć!
Ja ma dziś jakieś apogeum zmęczenia, snuję się z kąta w kąt, już drzemałam godzinę ponad i tylko nabawiłam się bólu głowy. Teraz wzięłam się za szarlotkę i zanim mi się studzi ciasto wezmę psa do lasu na spacer. Dobrze mieć psa, przynajmniej ona mnie motywuje do ruszenia tyłka. Dziś sobie tak myślałam, że cudownie jakby za rok też była taka cudowna wiosna jak nasze kluski będą mieć po 5 miesięcy i będziemy mogły biegać z wózkami na spacer 🥹 -
Ja od 2 dni biorę Xonvea, zdecydowały o tym wymioty i to, że chudnę 🙈White1 wrote:Przepiękne takie fotki 3D 😍
Pytanie do was - czy decydowałyście się na leki na mdłości i jeśli tak to w którym tygodniu? Nie wymiotuję, ale od wczoraj jestem non stop głodna i non stop mi niedobrze, oczywiście na myśl o jedzeniu jest 10 razy gorzej 😅02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
Ja mam wykupione dwa opakowania Xonvea. Skorzystałam dwa razy, przed dniem w biurze - pomogło zdecydowanie. Poza tym nie biorę, chociaż nadal mdli mnie cały czas. Z plusów nie mam już tego okropnego uczucia ssania, po prostu czuję głód. Oby już było coraz lepiej, jutro wchodzę w 10 tydzień 🙈, we wtorek wizyta 🤞.O tym samym dzisiaj myślałam 🥹❤️.babajagapatrzy wrote:Dziś sobie tak myślałam, że cudownie jakby za rok też była taka cudowna wiosna jak nasze kluski będą mieć po 5 miesięcy i będziemy mogły biegać z wózkami na spacer 🥹
A jak u Was z jedzeniem? U mnie kiepsko, mój faworyt to wciąż biała buła pszenna, minęła mi faza na biały serek z pomidorem i najlepiej wchodzi zwykła buła z masłem…Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 14:30
-
@aszin, przyjaciółka w pon oddała krew na Felie i wczoraj juz miala wyniki! A Ty jak tam??
@kingus, cudny bobasek❤️ ja dzis z crl 11+1 a z transferu niby 11+3 😅 kiedy masz prenatalne??
@kleopatra noo jakis taki opor co do smalcu😅 juz prędzej chyba olejem kokosowym bym sie smarowała...
Na razie dodałam do koszyka.olej z migdałów i masło shea, moze sobie zrobię z tego balsam 😅
A dziewczyny ktore się męczą, probowalyscie opasek akupresurowych na mdlosci? Moja przyjaciółka kiedys bardzo sobie chwaliła ...
Co do apetytu- Ja na początku tez mialam chęć tylko na białą bułkę z czyms typu nabial i warzywko a teraz... wciągam jak odkurzacz xD musze sie stopować bo wszystko mi smakuje😅
Jesteśmy na wyjeździe i po prostu co knajpka to ja bym mogla jeść! na szczęście mam sile na spacerowanie i mam nadzieje ze to troche zbilansuje moje ciazowe grzeszki🍕🍝 a jak nie, to coz, bede spalać po ciąży 😅 wiem ze maz mnie "pogoni" na siłkę o co sama juz go prosiłam wiec mysle ze damy radę 😃
Macie juz brzuszki? Szczególnie dziewczyny z 1 ciazą? Bo wiem ze w kolejnych widac szybciej...
ja z rana wyglądam calkiem smuklo ale np teraz - po śniadaniu lodach i pizzy mam mega powiększony brzuszek, i tak codziennie - rano płaski, wieczorem jak po kebsie😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 15:06
-
Paulinko, ja dopiero w piątek oddaje krew 😁 i brzuch też wydaje mi się, że wieczorami jest taki „wypchnięty”. Ale nikt by nie poznał, że jestem w ciąży 😁
Jak sobie przypomnę smak sosu pomidorowego na pizzy we Włoszech… i te pyszne lody! Nie żałuj sobie! 🤭😋
PaulinKA lubi tę wiadomość
Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashi, OAT
03.2024 💔💔 8tc
IVF 01.2026:
1) ET 5.1.1 ➝ 💔 12tc (8+4) T21
❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2 -
PaulinKA wrote:@aszin, przyjaciółka w pon oddała krew na Felie i wczoraj juz miala wyniki! A Ty jak tam??
@kingus, cudny bobasek❤️ ja dzis z crl 11+1 a z transferu niby 11+3 😅 kiedy masz prenatalne??
@kleopatra noo jakis taki opor co do smalcu😅 juz prędzej chyba olejem kokosowym bym sie smarowała...
Na razie dodałam do koszyka.olej z migdałów i masło shea, moze sobie zrobię z tego balsam 😅
A dziewczyny ktore się męczą, probowalyscie opasek akupresurowych na mdlosci? Moja przyjaciółka kiedys bardzo sobie chwaliła ...
Co do apetytu- Ja na początku tez mialam chęć tylko na białą bułkę z czyms typu nabial i warzywko a teraz... wciągam jak odkurzacz xD musze sie stopować bo wszystko mi smakuje😅
Jesteśmy na wyjeździe i po prostu co knajpka to ja bym mogla jeść! na szczęście mam sile na spacerowanie i mam nadzieje ze to troche zbilansuje moje ciazowe grzeszki🍕🍝 a jak nie, to coz, bede spalać po ciąży 😅 wiem ze maz mnie "pogoni" na siłkę o co sama juz go prosiłam wiec mysle ze damy radę 😃
Macie juz brzuszki? Szczególnie dziewczyny z 1 ciazą? Bo wiem ze w kolejnych widac szybciej...
ja z rana wyglądam calkiem smuklo ale np teraz - po śniadaniu lodach i pizzy mam mega powiększony brzuszek, i tak codziennie - rano płaski, wieczorem jak po kebsie😅
PaulinKA masz zdjęcie bobasa to wyślij chętnie zobaczymy 🥰🤗 A Ty PaulinKA kiedy oddajesz krew na badania pappa?
Ja jadę 19 marca na badanie krwi na pappa a potem 21 marca jak się termin znajdzie a jeśli nie to 25 marca.
Zecydowalam że póki co nie będę robić do datkowych badań typu Nifty, Sanco czy Panorama.
Ja też cały czas bym coś jadła. Muszę się trochę ograniczac bo tak to non stop. 😀
aszin lubi tę wiadomość
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅

-
U mnie im dalej w dzien tym bardziej cos tam widać, ale wydaje mi sie, ze nikt by sie nie domyślił ☺️. Ja też raczej chodzę bardziej w ciuchach oversize. Oczywiscie codziennie kilka razy sprawdzam jak tam status brzusia i czy może już coś bardziej widać, wydaje mi się, że od dołu widać najbardziej taki inny kształt niż zwykle.
Co do badań to my też na razie prenatalne 9.04 i później zobaczmy, czytałam o Panoramie zachęcona przez Was i wydaje mi się, że jeśli już to na to się zdecydujemy. Na razie czekamy ☺️. -
A macie jakieś oczekiwania co do płci? Ja wiem, że najważniejsze, żeby było zdrowe, ale myślę, że większość z nas ma swoje małe marzenia 🤭
PaulinKA lubi tę wiadomość
Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashi, OAT
03.2024 💔💔 8tc
IVF 01.2026:
1) ET 5.1.1 ➝ 💔 12tc (8+4) T21
❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2 -
PaulinKA wrote:@aszin, przyjaciółka w pon oddała krew na Felie i wczoraj juz miala wyniki! A Ty jak tam??
Nie próbowałam opasek akupresurowych, ale chodziłam na akupunkturę i miałam wkuwane igły w te punkty przy nadgarstkach, ale nie pomagało
-
aszin wrote:A macie jakieś oczekiwania co do płci? Ja wiem, że najważniejsze, żeby było zdrowe, ale myślę, że większość z nas ma swoje małe marzenia 🤭
Bardzo chciałabym dziewczynkę, ale z chłopca też będę się cieszyć ☺️
A Ty? -
Ja też team dziewczynka, chociaż imię mam od wielu lat wybrane dla chłopca. Jestem bardzo ciekawa kto tam siedzi. Czytałam, że już w 9 tygodniu wykształcają się organy płciowe.

małe łyczki, ale dosyć często i zgagę miałam pod kontrolą