X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus, Super misio, jeszcze z ogonkiem:)
    Ninia, niesamowite co. Jakby już miały z 10 cm a to po prostu takie przybliżenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 11:37

PaulinKA, Kingus 1, Ninia lubią tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Kingus, Super misio, jeszcze z ogonkiem:)
    Ninia, niesamowite co. Jakby już miały z 10 cm a to po prostu takie przybliżenie.

Ma 3,8 cm dopiero tzn tydzień temu miał ten misio. Dziś może ponad 4 cm. Tak właśnie też widziałam ten ogonek. 🤗❤️

snieżka lubi tę wiadomość

Starania od 01/23

AP-K- 03/2024
    09/23 -IUI -❌
    01/24 - FET (AZ)-❌
    09/24 - FET (AZ)- ❌
    10/24 - FET (AZ) - ❌
    03/25 - FET (AZ) - ❌

01/26 - ET - (KD) ❤️🍀

6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗

Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
    cross match - 22,4%
    allo mlr - 26,7%
    Mikrobiom macicy - ✅
    On: nasienie ✅ kariotyp ✅

Prenatalne 21.03.26 - ryzyka niskie prawdopodobnie 💙

preg.png
  • White1 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepiękne takie fotki 3D 😍
    Pytanie do was - czy decydowałyście się na leki na mdłości i jeśli tak to w którym tygodniu? Nie wymiotuję, ale od wczoraj jestem non stop głodna i non stop mi niedobrze, oczywiście na myśl o jedzeniu jest 10 razy gorzej 😅

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF 💉 Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕

7+0 0.93cm 🍤 8+0 1.65cm 🫘 10+0 2.7cm 🧸

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 14 marca, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White ja od 8 +2 biorę Bonjeste, też nie wymiotowałam ale miałam mdłości, które utrudniały mi funkcjonowanie. Nadawałam się tylko by leżeć i jęczeć, że mi niedobrze. Mi zostało z 10 tabletek z drugiego opakowania i potem odstawię i zobaczę jak będzie.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 14 marca, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Pytanie do was - czy decydowałyście się na leki na mdłości i jeśli tak to w którym tygodniu? Nie wymiotuję, ale od wczoraj jestem non stop głodna i non stop mi niedobrze, oczywiście na myśl o jedzeniu jest 10 razy gorzej 😅

Ja biorę Bonjeste od 6+4 tc. Nie wymiotowałam, ale mdłości bardzo utrudniały mi funkcjonowanie. Ginekolog powiedział, że nie ma sensu się męczyć, to jest też lek na mdłości a nie tylko na wymioty.
    Jak się źle czujesz to naprawdę polecam. Chociaż niestety jest to dosyć drogi lek, bo kosztuje 160 zł za 20 tabletek.

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    06.03 - 0,59 cm 🫐 z bijącym serduszkiem 💓

preg.png
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:

Ja mam receptę na lek Bonjesta ale nie wykupiłam jeszcze bo nie było póki co potrzeby. Czasami mi niedobrze ale jakoś daje rade. 😊

Starania od 01/23

AP-K- 03/2024
    09/23 -IUI -❌
    01/24 - FET (AZ)-❌
    09/24 - FET (AZ)- ❌
    10/24 - FET (AZ) - ❌
    03/25 - FET (AZ) - ❌

01/26 - ET - (KD) ❤️🍀

cross match - 22,4%
    allo mlr - 26,7%
    Mikrobiom macicy - ✅

preg.png
  • Weronka89 Ekspertka

Wysłany: 14 marca, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee wrote:

Dziewczyny a jest tu ktoś z dolnegośląska kto ma do wyboru Lubań, Zgorzelec, Jelenią Górę i okolice? ;)
    Ja w tamtym roku rodziłam w Lubaniu w tym nowym centrum narodzin, ale tak średnio, skończyło się cięciem i cały poród byłam sama z mężem (1 maja i jedna położna na zmianie). Mój gin mnie tam wtedy skierował, bo się kumplował z lekarzami, ale z tego co widziałam teraz rządzi tam słynna doktor Gizela i tak się zastanawiam czy znowu tam mnie gin wyśle, zwłaszcza że trzeba załatwić CC. W Zgorzelcu miałam kiedyś praktyki na położnictwie, to też tak średnio oceniam chociaż było to 100 lat temu. A może któraś rodziła w Jeleniej Górze albo Bolesławcu?
    Ja co prawda z drugiego końca Polski ale mam znajomą w Bolesławcu i nie miała dobrego zdania o porodówce tam :( w razie co mogę podpytać o szczegóły.

• Weronka89 Ekspertka

Wysłany: 14 marca, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny, ja dzisiaj robię na obiad mizerię, której zazwyczaj nie znoszę 😅

• babajagapatrzy Ekspertka

Wysłany: 14 marca, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Ja ma dziś jakieś apogeum zmęczenia, snuję się z kąta w kąt, już drzemałam godzinę ponad i tylko nabawiłam się bólu głowy. Teraz wzięłam się za szarlotkę i zanim mi się studzi ciasto wezmę psa do lasu na spacer. Dobrze mieć psa, przynajmniej ona mnie motywuje do ruszenia tyłka. Dziś sobie tak myślałam, że cudownie jakby za rok też była taka cudowna wiosna jak nasze kluski będą mieć po 5 miesięcy i będziemy mogły biegać z wózkami na spacer 🥹

• aganieszkam Autorytet

Wysłany: 14 marca, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Ja od 2 dni biorę Xonvea, zdecydowały o tym wymioty i to, że chudnę 🙈

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
  • Blossomka Ekspertka

Wysłany: 14 marca, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wykupione dwa opakowania Xonvea. Skorzystałam dwa razy, przed dniem w biurze - pomogło zdecydowanie. Poza tym nie biorę, chociaż nadal mdli mnie cały czas. Z plusów nie mam już tego okropnego uczucia ssania, po prostu czuję głód. Oby już było coraz lepiej, jutro wchodzę w 10 tydzień 🙈, we wtorek wizyta 🤞.
    babajagapatrzy wrote:
    Dziś sobie tak myślałam, że cudownie jakby za rok też była taka cudowna wiosna jak nasze kluski będą mieć po 5 miesięcy i będziemy mogły biegać z wózkami na spacer 🥹
    O tym samym dzisiaj myślałam 🥹❤️.

A jak u Was z jedzeniem? U mnie kiepsko, mój faworyt to wciąż biała buła pszenna, minęła mi faza na biały serek z pomidorem i najlepiej wchodzi zwykła buła z masłem…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 14:30

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸

8.02 🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹

preg.png
  • Kasia0504 Ekspertka

Wysłany: 14 marca, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    A próbowałaś kiedyś Gaviscon? To lek bez recepty bezpieczny dla kobiet w ciąży. Mi trochę pomaga

Ja też polecam. W ciąży to normalnie z gwinta piłam :D małe łyczki, ale dosyć często i zgagę miałam pod kontrolą

snieżka lubi tę wiadomość

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 14 marca, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @aszin, przyjaciółka w pon oddała krew na Felie i wczoraj juz miala wyniki! A Ty jak tam??

@kingus, cudny bobasek❤️ ja dzis z crl 11+1 a z transferu niby 11+3 😅 kiedy masz prenatalne??

@kleopatra noo jakis taki opor co do smalcu😅 juz prędzej chyba olejem kokosowym bym sie smarowała...
    Na razie dodałam do koszyka.olej z migdałów i masło shea, moze sobie zrobię z tego balsam 😅

A dziewczyny ktore się męczą, probowalyscie opasek akupresurowych na mdlosci? Moja przyjaciółka kiedys bardzo sobie chwaliła ...

Co do apetytu- Ja na początku tez mialam chęć tylko na białą bułkę z czyms typu nabial i warzywko a teraz... wciągam jak odkurzacz xD musze sie stopować bo wszystko mi smakuje😅
    Jesteśmy na wyjeździe i po prostu co knajpka to ja bym mogla jeść! na szczęście mam sile na spacerowanie i mam nadzieje ze to troche zbilansuje moje ciazowe grzeszki🍕🍝 a jak nie, to coz, bede spalać po ciąży 😅 wiem ze maz mnie "pogoni" na siłkę o co sama juz go prosiłam wiec mysle ze damy radę 😃

Macie juz brzuszki? Szczególnie dziewczyny z 1 ciazą? Bo wiem ze w kolejnych widac szybciej...
    ja z rana wyglądam calkiem smuklo ale np teraz - po śniadaniu lodach i pizzy mam mega powiększony brzuszek, i tak codziennie - rano płaski, wieczorem jak po kebsie😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca, 15:06

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • aszin Autorytet

Wysłany: 14 marca, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko, ja dopiero w piątek oddaje krew 😁 i brzuch też wydaje mi się, że wieczorami jest taki „wypchnięty”. Ale nikt by nie poznał, że jestem w ciąży 😁

Jak sobie przypomnę smak sosu pomidorowego na pizzy we Włoszech… i te pyszne lody! Nie żałuj sobie! 🤭😋

PaulinKA lubi tę wiadomość

Starania od 08.2023
    Trombofilia, Hashi, OAT

03.2024 💔💔 8tc

IVF 01.2026:
    1) ET 5.1.1 ➝ 💔 12tc (8+4) T21

❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 14 marca, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @aszin, przyjaciółka w pon oddała krew na Felie i wczoraj juz miala wyniki! A Ty jak tam??

@kingus, cudny bobasek❤️ ja dzis z crl 11+1 a z transferu niby 11+3 😅 kiedy masz prenatalne??

@kleopatra noo jakis taki opor co do smalcu😅 juz prędzej chyba olejem kokosowym bym sie smarowała...
    Na razie dodałam do koszyka.olej z migdałów i masło shea, moze sobie zrobię z tego balsam 😅

A dziewczyny ktore się męczą, probowalyscie opasek akupresurowych na mdlosci? Moja przyjaciółka kiedys bardzo sobie chwaliła ...

Co do apetytu- Ja na początku tez mialam chęć tylko na białą bułkę z czyms typu nabial i warzywko a teraz... wciągam jak odkurzacz xD musze sie stopować bo wszystko mi smakuje😅
    Jesteśmy na wyjeździe i po prostu co knajpka to ja bym mogla jeść! na szczęście mam sile na spacerowanie i mam nadzieje ze to troche zbilansuje moje ciazowe grzeszki🍕🍝 a jak nie, to coz, bede spalać po ciąży 😅 wiem ze maz mnie "pogoni" na siłkę o co sama juz go prosiłam wiec mysle ze damy radę 😃

Macie juz brzuszki? Szczególnie dziewczyny z 1 ciazą? Bo wiem ze w kolejnych widac szybciej...
    ja z rana wyglądam calkiem smuklo ale np teraz - po śniadaniu lodach i pizzy mam mega powiększony brzuszek, i tak codziennie - rano płaski, wieczorem jak po kebsie😅

PaulinKA masz zdjęcie bobasa to wyślij chętnie zobaczymy 🥰🤗 A Ty PaulinKA kiedy oddajesz krew na badania pappa?

Ja jadę 19 marca na badanie krwi na pappa a potem 21 marca jak się termin znajdzie a jeśli nie to 25 marca.

Zecydowalam że póki co nie będę robić do datkowych badań typu Nifty, Sanco czy Panorama.

Ja też cały czas bym coś jadła. Muszę się trochę ograniczac bo tak to non stop. 😀

aszin lubi tę wiadomość

Starania od 01/23

AP-K- 03/2024
    09/23 -IUI -❌
    01/24 - FET (AZ)-❌
    09/24 - FET (AZ)- ❌
    10/24 - FET (AZ) - ❌
    03/25 - FET (AZ) - ❌

01/26 - ET - (KD) ❤️🍀

cross match - 22,4%
    allo mlr - 26,7%
    Mikrobiom macicy - ✅

preg.png
  • Blossomka Ekspertka

Wysłany: 14 marca, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie im dalej w dzien tym bardziej cos tam widać, ale wydaje mi sie, ze nikt by sie nie domyślił ☺️. Ja też raczej chodzę bardziej w ciuchach oversize. Oczywiscie codziennie kilka razy sprawdzam jak tam status brzusia i czy może już coś bardziej widać, wydaje mi się, że od dołu widać najbardziej taki inny kształt niż zwykle.

Co do badań to my też na razie prenatalne 9.04 i później zobaczmy, czytałam o Panoramie zachęcona przez Was i wydaje mi się, że jeśli już to na to się zdecydujemy. Na razie czekamy ☺️.

8.02 🟰

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 14 marca, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jakieś oczekiwania co do płci? Ja wiem, że najważniejsze, żeby było zdrowe, ale myślę, że większość z nas ma swoje małe marzenia 🤭

PaulinKA lubi tę wiadomość

Starania od 08.2023
    Trombofilia, Hashi, OAT

03.2024 💔💔 8tc

IVF 01.2026:
    1) ET 5.1.1 ➝ 💔 12tc (8+4) T21

❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 14 marca, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:

Nie próbowałam opasek akupresurowych, ale chodziłam na akupunkturę i miałam wkuwane igły w te punkty przy nadgarstkach, ale nie pomagało :(

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻33 lata

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 14 marca, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    A macie jakieś oczekiwania co do płci? Ja wiem, że najważniejsze, żeby było zdrowe, ale myślę, że większość z nas ma swoje małe marzenia 🤭

Bardzo chciałabym dziewczynkę, ale z chłopca też będę się cieszyć ☺️

A Ty?

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻33 lata

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
  • Blossomka Ekspertka

Wysłany: 14 marca, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też team dziewczynka, chociaż imię mam od wielu lat wybrane dla chłopca. Jestem bardzo ciekawa kto tam siedzi. Czytałam, że już w 9 tygodniu wykształcają się organy płciowe.

8.02 🟰

preg.png
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ