Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Weronka, to ja mam faktycznie jakas aktualizacje bo o chodnikach bylo napisane juz ze nie poleca się, ale juz np dzial o alkoholu w ciazy (to chyba z książki w oczekiwaniu na dziecko, z tej samej serii) bylo ze no niby żadna ilosc nie jest zbadana jako bezpieczna ale zapytaj swojego lekarza bo moze bedzie mial bardziej luźne podejscie 😵 takze tez chwilowo mialam takie odczucia ze "yyy". Aczkolwiek- to Amerykańska autorka, nie wszystko pasuje do naszych realiów...

A ja jednak pewnie tylko z Wami tu będę pisac o rodzicielstwie, raczej nie chce sie dołączać do żadnych feup na fb (zbyt duża różnorodność ludzi xD) I potrzebowałam jakiegos takiego "kompendium" gdzie bez siedzenia na fb godzinami sprawdzę informacje od A do Z. Zobaczę jak mi sie to sprawdzi bo tak jak mówisz nie wszystko jest aktualne no ale to wyjdzie w praniu....

@nina, kazda z nas przeszla inna drogę, Twoja jest na prawde bardzo trudna... strata napewno wyciska wielkie pietno na naszym życiu...Mocno kibicuje bys niebawem mogla wydawać setki złotych na kompletowanie wyprawki 🌞😍✨️

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka a jak tam Twoje oczekiwania na wyniki Panoramy? Ja oddałam wczoraj krew i pani mi powiedziała, że ja jest małe obciążenie próbkami to i w 3 dni robocze od dostarczenia do laboratorium potrafią być wyniki. Moja dopiero dzisiaj ruszyła w trasę do USA ale mam nadzieję, że pod koniec przyszłego tygodnia będą 🙂

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅
    7.2025⏸️ 5 cs
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • Marty.Na Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei mam tak, że z tą radością podchodzę z takim dużym dystansem. Ogółem cieszę się, że się udało, może dalej po prostu nie dowierzam. Może też dlatego tak się nie cieszę, bo niedawno jeszcze byłam jak te inne dziewczyny, które muszą się dalej z tym mierzyć i nie wiem, czuję się taka...winna? No nie wiem, ciężko to określić. Ja nawet w pracy powiedziałam kilku osobom i zaraz "uciekłam" na L4, także reszta musiała mieć nieźle zdziwienie, kiedy tyle czasu mnie nie było i nie ma. Mam też koleżankę w pracy, która zaszła w swoją pierwszą ciążę i z kolei każdemu o tym mówiła. Nie wiem, chyba te ciąże po stracie są takie inne, ostrożniejsze, że tak to ujmę. Przynajmniej w moim odczuciu

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od Panoramy, to będą pierwsze informacje tutaj o płci swoją drogą;) to tak bardziej „namacalnie”, tacy już kurcze ludzie!

#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem (+9cs bezowulacyjnych)

💔cb 01/26
    ⏸️ 30/01/26 1cs

#2 ptp 12/10/2026

preg.png
‹‹ 93 94 95 96 97
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ