PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też będę myśleć po prenatalnych. Chociaż wczoraj wyświetliła mi się przeurocza reklama ubranka z napisem “my sibling has paws” i możliwością dodania naklejki z podobizną i imieniem pieska 🥹, przeurocze!
Na razie czekam niecierpliwie na jutrzejszą wizytę, mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Przez weekend wróciło mi bardzo słabe samopoczucie i nasilone mdłości, dzisiaj czuję, że jest tak samo. Najchętniej wróciłabym do łóżka, ale praca nie pozwala.
Dobrego dnia i tygodnia!
nick, babajagapatrzy, goska318 lubią tę wiadomość
-
My nie myśleliśmy jeszcze ani nad imionami ani nad zakupami. Chociaż jak w przyszłości zabiorę się do jakiś zakupów, to bardzo bym chciała body z napisem born in 2026 🥰 wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę Xonvei i niestety, ale poza redukcją mdłości daje też efekt jakbym wzięła jakieś mocne leki nasenne, zaraz zasnę przy kompie w biurze, nie mówiąc już o pracy i skupieniu 😴👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 💉 Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny
EmbryoGlue / prog 30 ng/ml
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
11.03 0.93cm 🍤

-
White1 wrote:My nie myśleliśmy jeszcze ani nad imionami ani nad zakupami. Chociaż jak w przyszłości zabiorę się do jakiś zakupów, to bardzo bym chciała body z napisem born in 2026 🥰 wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę Xonvei i niestety, ale poza redukcją mdłości daje też efekt jakbym wzięła jakieś mocne leki nasenne, zaraz zasnę przy kompie w biurze, nie mówiąc już o pracy i skupieniu 😴
A bierzesz rano czy wieczorem? Bo ja biorę Bonjeste wieczorem i rano nie czuję zmęczenia.
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
trzeba brać wieczorem, ja kiedyś zapominałam i wzięłam o 5 rano przy okazji pobudki na siku i do południa nie wiedziałam jak się nazywam ;p
-
Wieczorem, to znaczy na noc o 22. Może spróbuję trochę wcześniej np. o 20👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
01.26 IVF 💉 Menopur 150
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
11.03 0.93cm 🍤

-
Dobrego i spokojnego tygodnia kobiety.
Możliwe, że dzisiaj będą pierwsze wyniki prenatalnych, więc czekam z niecierpliwością
Ninia, White1, Niecierpliwa2, snieżka lubią tę wiadomość
-
Kochane, przyszły mi (a właściwie nie przyszły...) wyniki Panoramy...
Za niska frakcja plodowa, powinno byc 3%, u mnie 1,8.
To bardzo malo, pobierałam w 10 tc gdzie Panoramę mozna pobierać od 9.
Oczywiście w internecie (jak i na raporcie z badan) piszą ze to moze leki rozrzedzajace krew, moze kwestia IVF, a moze wady chromosomowe....
Jestem mega skołowana i przerażona. Pierwszy raz w tej ciąży... -
Paulinko, czy masz ja powtórzyć? Wiele badań NIPT wymaga odstawienia heparyny na 24h przed pobraniem. Nie było takiej informacji?
-
Paulina moj gin twierdzi ze te badania NIPTY powinno sie pobierac pozniej ja mowie ze nibybPanorame mozna od 9-10 skwitowal to ze to jest za wczesnie za malo dna plodu w krwi i czesto wyniku brak, mnie najpierw polecil zrobic te prenatalne a dopiero ewenatualnie pozniej tamte z wolnego dna plodu, ale jakby zle wyszly prenatalne to i tak amnipunkcja
PaulinKA lubi tę wiadomość
👩🏻86’ 👱🏻♂️79’
2011 👦🏻
1cs
11.02 ⏸️ 5dni przed 🐒
13.02 BHCG 102 prog 24,6
17.02 BHCG 595 tsh 0,912
03.03 pierwsza wizyta (6+1)❤️?
26.03 łyżeczkowanie po poronieniu zatrzymanym, serduszko się nie pojawiło
21.06 blada druga kreska w 14dpo
3.07 BHCG 953
05.07 ciąża pozamaciczna, metotreksat
Pol roku przerwy po cp
31.01.2026 słaba druga kreska 1cs
05.02 BHCG 163
07.02 BHCG 394
11.02 BHCG 2158
13.02 usg lokalizacyjne pęcherzyk w macicy👍🏻
27.02 wizyta serduszkowa? 7+2 tak jest ❤️ crl 1,08cm fhr 146

-
Właśnie nie pamiętam czy ja rano bralam ta heparyne czy nie. Mialam pobranie o 8 wiec możliwe ze jej nie wzielam po prostu...
Pewnie pobiorą mi drugi raz, napisałam juz do lekarza a w czw mam wizytę to mi powie co i jak.
No i usg za tydzien w poniedziałek, które nie bedzie tylko formalnością... -
Współczuję Ci tego stresu…🥺 Robiłaś NIPT, żeby na prenatalne iść ze spokojną głową, a efekt jest odwrotny do zamierzonego… Wierzę, że wszystko będzie dobrze i trzymam mocno kciuki. Obyście tylko w jak najlepszej kondycji psychicznej dotrwali do tego poniedziałku ❤️🩹
PaulinKA, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny trochę wam zazdroszczę tego kompletowania wyprawki 😁 ja wszystko mam, chociaż jak okaże się, że to dziewczynka to na pewno nakupuję dziewczęcych ubranek 🥰 no i będę musiała przejrzeć te co mam i raczej odłożyć takie typowe w traktory itp
Ja dopiero jako mama odkryłam vinted i kocham, naprawdę tych rzeczy tak szybko się przestaje używać, że czasami nie warto wydawać kilku tysięcy. Oczywiście wyjątek to fotelik. Ale łóżeczko czy wózek to naprawdę polecam, my z gondoli korzystaliśmy pół roku, a potem od razu kupiłam spacerówkę, nawet nie używałam tej od wózka dużego. A pół roku to poleciało jak mrugnięcie okiem. Z dostawki też synek wyrósł na pół roku, akurat miałam nową, ale łóżeczko drewniane kupiłam używane za 100 zł i bardzo się cieszę, bo ani razu w nim nie spał i korzystaliśmy tylko jako bezpieczne miejsce do odłożenia w tym pokoju 😁
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
PaulinKA wrote:Kochane, przyszły mi (a właściwie nie przyszły...) wyniki Panoramy...
Za niska frakcja plodowa, powinno byc 3%, u mnie 1,8.
To bardzo malo, pobierałam w 10 tc gdzie Panoramę mozna pobierać od 9.
Oczywiście w internecie (jak i na raporcie z badan) piszą ze to moze leki rozrzedzajace krew, moze kwestia IVF, a moze wady chromosomowe....
Jestem mega skołowana i przerażona. Pierwszy raz w tej ciąży...
Paulinka współczuję bo miałam tak w poprzedniej ciąży. Możesz wystąpić o zwrot kasy i zrobić felia test, który z tego co pamiętam jako jedyny można robić przy herparynie.
Możesz też zrobić SANCO i będziesz miała do końca tygodnia informację o podstawowych wadach. Panorama jest bardzo wymagająca z tą frakcją, tak jak pisałam wcześniej ja wg Panoramy miałam mniej niż 2% frakcji a w tym samym czasie na Veragene prawie 7 % wyszło.
Ja też robiłam Panoramę 10 +1 i teraz znów się boję bo nie chcę kolejny raz tego przezywać. Mi sam lekarz wyznaczył taki termin.
Jeżeli chodzi o Triplodię to jeżeli by była z czynnika męskiego to powinnaś mieć już widoczny na USG zaśniad, a przy matczynej już powinno być dużo za mało bety i za mały płód , a z tego co pisałaś u Ciebie wszystko ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:56
-
Mimblanee, możemy się powymieniać ubranka dla dziewczyny na te dla chłopaka🤣 jedynie co to wózek myślę żeby kupić taki dla dwójki, ale może wcale nie będzie potrzeba, bo ja pół roku pierwsze głównie w chuście nosiłam…
Ja na palcach jednej ręki jestem w stanie zliczyć nowe ubrania które kupiłam dziecku. Ja też głównie inwestuje w wełnę. Wszystko z vinted od lat kupuje dla siebie, męża i dziecka. Wyjątek to bielizna oczywiście i wielopielo.
Jako że będziemy mieć jesieniarzy małych to polecam wam z serca zainteresować Wełną. Np merinowca, paterns, bewoolly, manymonths. Ja mam 2 sweterki od 6 miesiąca życia które moja nosi do dzisiaj, już rok czasu (a dalej podwijam rękawy). One są też w wersji, że latem można odpiąć rękawy i jest koszulka z krótkim. Mozna też odpiąć część która robi za body. No ta firma to jest kozak, na Vinted w ekstra stanie można znaleźć za 2/3 czy połowę ceny. A welenka się tak rozciąga że serio starczy na długo. Albo kominiarkę ma tą samą co gdy nosiła jak miała 3 miesiące.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:55
Mimblanee lubi tę wiadomość
-
Napisałam dłuuugi post i mi zżarło prze te reklamy tutaj 🤬
Paulinko, mocno przytulam i życzę Ci żeby szybko się wyjaśniła ta nieprawidłowość 🫂
Co do zakupów-ja jestem minimalistką i na początek będzie tylko wózek (używany, mamy już wybrany model i mam w obserwowanych na olx tańszy o 1,5tys niż nowy), dostawkę na kółkach-tu chyba Chicco i nosidło ergobaby:tu też mam już na vinted w obserwowanych. Z gadżetów będzie na pewno z nami monitor oddechu, mieliśmy wśród znajomych śmierć łóżeczkową w zeszłym roku i bardzo się tego boję. Ciuchy raczej vinted/ciucholand. Zastanawiam się nad wielopieluchowaniem, bo jak bobas odziedziczy po mnie AZS, to kiepsko widzę pieluchy jednorazowe. Bardzo nie chcę popaść w gadżetyzm i nadmierne kupowanie. Oby mi się udało
Pokoik to u nas pieśń przyszłości: raczej nie wprowadzimy się do nowego domu przed narodzinami. A i tak maluch spałby z nami.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:01
kleopatr4, PaulinKA lubią tę wiadomość
-
Polecam na fb grupę „nosidła - baza wiedzy”. Ja akurat nie znam tego ergobaby, więc nie mogę się wypowiedzieć. Jakbyś chciała to mogę odpowiedzieć na jakieś Twoje pytania bo dużo noszę. Moja znajoma na instagramie ma też świetne konto pod nazwą @wielozmiana i tam wrzuca streści z super chustami, nosidłami i wsparciem w wielopielo. Jak lubisz różowy to się tam odnajdziesz;)babajagapatrzy wrote:Co do zakupów-ja jestem minimalistką i na początek będzie tylko wózek (używany, mamy już wybrany model i mam w obserwowanych na olx tańszy o 1,5tys niż nowy), dostawkę na kółkach-tu chyba Chicco i nosidło ergobaby:tu też mam już na vinted w obserwowanych. Z gadżetów będzie na pewno z nami monitor oddechu, mieliśmy wśród znajomych śmierć łóżeczkową w zeszłym roku i bardzo się tego boję. Ciuchy raczej vinted/ciucholand. Zastanawiam się nad wielopieluchowaniem, bo jak bobas odziedziczy po mnie AZS, to kiepsko widzę pieluchy jednorazowe. Bardzo nie chcę popaść w gadżetyzm i nadmierne kupowanie. Oby mi się udało

-
PaulinKA zakładam, że to jednak kwestia momentu pobrania, branie heparyny mogło też mieć wpływ, bo przecież poprzednią dawkę wzięłaś dzień przed badaniem i razem złożyło się na taki efekt. Ehh człowiek robi badania dla spokojnej głowy, a potem wychodzą takie kwiatki i tylko niepotrzebnie się stresuje. Jak wszystko było w normie na wizytach, to kolejne pobranie tylko potwierdzi, że wszystko jest w porządku 😊 trzymam za Was kciuki, za przetrwanie tego czasu i tych myśli. Wierzę, że będzie dobrze 🍀
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
01.26 IVF 💉 Menopur 150
11.03 0.93cm 🍤

-
Dzieki dziewczyny... chyba po prostu chciałam sie wyżalić, bo przeciez i tak nie pozostaje mi nic innego niz czekać i wierzyć w Okruszka. I dać mu tyle miłości ile tylko moge 🥹
dzieki Nina za Twoje nieocenione rady... 🌞 chyba juz bede sie tej Panoramy trzymac, nie chce mi sie kombinować... w koncu ta frakcja wyjdzie ok...
Niecierpliwa2, CaroShell, kleopatr4 lubią tę wiadomość