PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam podobnie, leżę cały dzień. Jest mi słabo, boli głowa.Artopa wrote:U mnie dzisiaj dzień to też dramat, nie wymiotuje ale ciągle mi słabo, łapią skurcze często i najchętniej bym przespała cały dzień

wiek 41 l
AMH 04.23 - 0,7
07.23- 0,67
04.24- 0,44
12.25-0,11
09/2023 IVF krótki protokół na wysokich dawkach
25.09 punkcja - 3 komórki, 2 dojrzałe, 2 zapłodnione,
❄️ 1 zamrożona w 5 dobie ( PGT-A)
20.11.23 transfer
5 dpt prog 30,97
7 dpt⏸️
9 dpt 💔
08.24 długi protokół puregon 450- 3 komórki, 1 dojrzała, zapłodniona nieprawidłowo
06.25 mini stymulacja, 1 pęcherzyk, 1 zarodek, PGT-A wykazało liczne wady.
Diagnoza: adenomioza, APS
01.2026 naturalsik
29 dc ⏸️
30 dc beta 209 mlU/ml , progesteron 31 ng/ml
32 dc beta 505 mlU/ml
37dc beta 2952 mlU/ml , progesteron 54,30 ng/ml
5+3- pęcherzyk 0,90 cm -
Paulinko, przykro mi, przesyłam pozytywne nastawienie, będzie dobrze. Z tego co rozumiem to jest jeszcze za mało materiału… mam nadzieję, że uda się sprawnie powtórzyć badanie i wątpliwości zostaną rozwiane.
U mnie cały dzień bardzo słabo z samopoczuciem, na szczęście już koniec dnia i można leżeć 🥲. Ja nie wymiotuję, bardzo Wam współczuję dziewczyny. Jesteśmy już bardzo blisko końcowa 1 trymestru, wierzę że magicznie wtedy wszystkim nam miną te niedogodności 💪.
Panna_M, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj spałam kilka godzin po tej Bonjeście. Jest trochę lepiej, ale nadal mdłości są. Najgorsze jest to, że prawie na wszystko mam odruch wymiotny a czuję głód spory. Małe porcje go nie zaspokajają 😥
-
Strasznie Wam współczuję tego złego samopoczucia. Ja dziś byłam bardzo zmęczona, ale mimo to właśnie wróciłam z godzinnego szaleństwa z psiakiem w lesie. Idę jeszcze na matę się pogimnastykować i trzeba dziś szybko załatwić kolację, bo jutro jadę na badania krwi. Także poczytuję sobie za luksus to, że mam apetyt. Przytyłam od początku ciąży 0,95kg, więc nie jest źle, zaczął się już u mnie 12tc.
PannaM, Ty to w ogóle dostałaś z grubej rury, tyle czasu już w szpitalu
mam nadzieję, że już niedługo wyjdziesz!
-
snieżka wrote:Ja dzisiaj spałam kilka godzin po tej Bonjeście. Jest trochę lepiej, ale nadal mdłości są. Najgorsze jest to, że prawie na wszystko mam odruch wymiotny a czuję głód spory. Małe porcje go nie zaspokajają 😥
Mam tak samo. Jednocześnie głód i cofanie. Nie mogę nad tym panować👧 30 👨31
07.2025 CB 💔 1cs
3 cs
•podejrzenie PCOS, AFC >20, pęcherzyk dojrzewa
•macica dwurożna
•brak lewego płata tarczycy
Wyniki:
•AMH 9,46 ng/ml
•TSH 1,89 -> 2,02 ~ może być lepiej!
•Ferrytyna 58 ng/ml -> 23 ng/ml ❌
•Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
•Żelazo 196 ✅
•Testosteron 45,3 ng/dl ❌
•Kwas foliowy 17,90 ng/ml ✅ -
babajagapatrzy wrote:Strasznie Wam współczuję tego złego samopoczucia. Ja dziś byłam bardzo zmęczona, ale mimo to właśnie wróciłam z godzinnego szaleństwa z psiakiem w lesie. Idę jeszcze na matę się pogimnastykować i trzeba dziś szybko załatwić kolację, bo jutro jadę na badania krwi. Także poczytuję sobie za luksus to, że mam apetyt. Przytyłam od początku ciąży 0,95kg, więc nie jest źle, zaczął się już u mnie 12tc.
PannaM, Ty to w ogóle dostałaś z grubej rury, tyle czasu już w szpitalu
mam nadzieję, że już niedługo wyjdziesz!
Kochana, nie jestem ciągiem tylko z jedno-dwudniowymi przerwami. Co wyjde, bo niby lepiej, to wracam zaraz
ja wymioty w domu się rozkręcały to dostawałam w szpitalu przeciwwymiotny
👧 30 👨31
07.2025 CB 💔 1cs
3 cs
•macica dwurożna
Wyniki:
•AMH 9,46 ng/ml
•Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
•Żelazo 196 ✅
Czasem to zastanawiam się ja ja dam radę zrobić te prenatalne. Będę musiała się wstrzelić w dzień, w który akurat nie jestem w szpitalu🤔👧 30 👨31
07.2025 CB 💔 1cs
3 cs
•macica dwurożna
Wyniki:
•AMH 9,46 ng/ml
•Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
•Żelazo 196 ✅
To ja jem i jestem glodna, nie mogę się nasycić 🙈. Oczywiscie mogę jeść tylko wybrane rzeczy, których nie ma zbyt wiele. Najlepiej mnie zapycha ta buła z masłem, ale mam już jej powoli dość… wyobraźcie sobie, że obudziłam się dzisiaj o 2 nocy i byłam tak głodna, że musiałam ją zjeść natychmiast (na szczęście miałam przygotowaną już na rano, więc tylko poszłam po nią do kuchni 🤣).
Ninia lubi tę wiadomość
-
To i tak pewnie Ci totalnie dezorganizuje życie 🫂Panna_M wrote:Kochana, nie jestem ciągiem tylko z jedno-dwudniowymi przerwami. Co wyjde, bo niby lepiej, to wracam zaraz
ja wymioty w domu się rozkręcały to dostawałam w szpitalu przeciwwymiotny
Ja jestem team obżarstwo, właśnie zjadłam bajgla z toną warzyw i serem żółtym: kocham wiosenne kanapki! Jutro jadę na badania, czuję, że TSH będzie wysokie, bo poziom energii i senności dziś osiągnął u mnie apogeum 🥱 -
babajagapatrzy wrote:To i tak pewnie Ci totalnie dezorganizuje życie 🫂
Ja jestem team obżarstwo, właśnie zjadłam bajgla z toną warzyw i serem żółtym: kocham wiosenne kanapki! Jutro jadę na badania, czuję, że TSH będzie wysokie, bo poziom energii i senności dziś osiągnął u mnie apogeum 🥱
Niestety tak, bo do tej pory nie ma karty ciąży a jedynie badania i wypisy ze szpitala i skierowanie od ginekologa na badania prenatalne na NFZ i zastanawiam się czy to wystarczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:13
👧 30 👨31
07.2025 CB 💔 1cs
3 cs
•macica dwurożna
Wyniki:
•AMH 9,46 ng/ml
•Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅