Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Marty.Na Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę i jakoś się stresuję. Zawsze jakoś tak co tydzień, a teraz dwa tygodnie przerwy. Prenatalne mam za 2 tygodnie. Trochę zrządzenie losu, bo rok temu 2go kwietnia miałam zabieg łyżeczkowania, a teraz prenatalne 🙈

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

preg.png
  • Blossomka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jestem w stawce zamykającej badania prenatalne z moją datą 9.04 🥹. Ile czeka się na pełne wyniki takiego badania? Umówiłam się do mojej gin na 17.04 i zastanawiam się czy już będzie komplet wyników.

Megmery lubi tę wiadomość

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸
    Polip - out✅
    Ureaplasma - out✅
    DHEASO4 56 🚩 wdrożone leczenie od 1.2026

8.02 🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blossomka wrote:
    Ja chyba jestem w stawce zamykającej badania prenatalne z moją datą 9.04 🥹. Ile czeka się na pełne wyniki takiego badania? Umówiłam się do mojej gin na 17.04 i zastanawiam się czy już będzie komplet wyników.
    To ja mam jeszcze później prenatalne, bo dopiero 21.04 🙈

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    06.03 - 0,59 cm 🫐 z bijącym serduszkiem 💓

preg.png
  • Blossomka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Ja mam jutro wizytę i jakoś się stresuję. Zawsze jakoś tak co tydzień, a teraz dwa tygodnie przerwy. Prenatalne mam za 2 tygodnie. Trochę zrządzenie losu, bo rok temu 2go kwietnia miałam zabieg łyżeczkowania, a teraz prenatalne 🙈

To dobry czas, żeby odczarować datę 2 kwietnia - będzie dobrze!

Niecierpliwa2, Marty.Na lubią tę wiadomość

Polip - out✅
    Ureaplasma - out✅

8.02 🟰

preg.png
  • Weronka89 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blossomka wrote:
    Ja jeszcze nie umówiłam ale prawdopodobnie 11.04 będę celować :)

Blossomka lubi tę wiadomość

• Weronka89 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Mam nadzieję, że odczarujesz tą datę <3

Niecierpliwa2, Marty.Na lubią tę wiadomość

• White1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja mam mdłości, a i tak ciągle się zamartwiam. miałam USG 2 tygodnie temu, byłam spokojna 2 dni a potem schizy od nowa 🤪 w poniedziałek mam prenatalne - pewnie po nich odetchne (oby!) na kolejne 3 dni, a potem znowu się zacznie 😉 dopóki nie czuje ruchów to dla mnie zawsze abstrakcja, że mam w sobie dziecko i ciągle mi się wydaje to niemożliwe...
    Za każdym razem obiecuję sobie, że po kolejnej wizycie odetchnę i wytrzymuję w tym postanowieniu może ze 2 dni po 🤣 ale moje obecne zmartwienia i tak są na minimalnym poziomie w porównaniu do tego co się działo przed pierwszą czy drugą wizytą. Ale to były ciężkie chwile, szkoda nawet o nich myśleć.

Jutro z rana ostatnia wizyta w klinice 🥹

Marty.Na, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość

👧99' 🧑98' 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
    ❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF 💉 Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny
    EmbryoGlue / prog 30 ng/ml

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
    11.03 0.93cm 🍤

preg.png
  • Marty.Na Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Za każdym razem obiecuję sobie, że po kolejnej wizycie odetchnę i wytrzymuję w tym postanowieniu może ze 2 dni po 🤣 ale moje obecne zmartwienia i tak są na minimalnym poziomie w porównaniu do tego co się działo przed pierwszą czy drugą wizytą. Ale to były ciężkie chwile, szkoda nawet o nich myśleć.

Jutro z rana ostatnia wizyta w klinice 🥹
    Ja akurat robię tak samo. Mówię, że już nie będę się martwić, a potem jednak się martwię 😅 wiadomo, nie popadam w paranoję, przynajmniej się staram, ale gdzieś tam myśli mi przemkną czy wszystko jest okey

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dla mnie najgorsze jest, że nie mogę się tak w 100% zając pracą. Zawsze byłam pracusiem a teraz mi się nie chce. Bym chciała już się zając tylko mamusiowymi tematami.

Niecierpliwa2, kleopatr4 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅
    7.2025⏸️ 5 cs
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka89 wrote:
    Ja jeszcze nie umówiłam ale prawdopodobnie 11.04 będę celować :)
    A będziesz próbować umówić się na NFZ czy prywatnie? Bo jak na NFZ to trzeba raczej sporo wcześniej się umówić. Ja zapisywałam się prawie 3 tygodnie temu i dopiero na 21.04 był wolny termin. Chociaż ja chciałam dostać się do konkretnej lekarki (do tej u której prowadzę ciążę).

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻33 lata

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
  • Blossomka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobnie z pracą, u mnie akurat marzec i kwiecień to bardzo intensywne miesiące. A jak u Was z przekazywaniem informacji o ciąży w pracy, czy już mówiłyście lub kiedy planujecie? Ja cały czas się zastanawiam, nie chcę tego odkładać za bardzo, chciałabym, żeby mieli czas na spokojnie znaleźć zastępstwo i po prostu być fair. Myślałam, żeby powiedzieć przed świętami, czyli przed tym “magicznym” 12 tygodniem, ale i tak wiemy, że różnie to bywa…

Idealnie chciałabym poczekać do prenatalnych, ale jakoś chyba nie czulabyn się z tym fair :(. Jak u Was?

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

Polip - out✅
    Ureaplasma - out✅

8.02 🟰

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musiałam powiedzieć na samym początku ciąży, bo immunolog zabronił mi pracować. Ale jakbym mogła dłużej zostać w pracy to i tak myślę, że powiedziałabym o ciąży od razu po potwierdzeniu na USG. To ze względu na warunki pracy. Mamy w przedszkolu bardzo agresywne dziecko, które codziennie nas biło, rzucało w nas ciężkimi rzeczami. Najcześciej ja zostawałam z nim w trudnych momentach, bo to ja jestem pedagogiem specjalnym. Ale jakby dziewczyny wiedziały o ciąży, to myślę, że starałyby się mnie zastąpić w tych sytuacjach.

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻33 lata

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
  • Weronka89 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    A będziesz próbować umówić się na NFZ czy prywatnie? Bo jak na NFZ to trzeba raczej sporo wcześniej się umówić. Ja zapisywałam się prawie 3 tygodnie temu i dopiero na 21.04 był wolny termin. Chociaż ja chciałam dostać się do konkretnej lekarki (do tej u której prowadzę ciążę).
    Aż właśnie weszłam na luxmed i się zapisałam. Ale widziałam że nie ma problemu z numerkami, idę do lekarza którego mi koleżanka poleciła.

• Weronka89 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blossomka wrote:
    Mam podobnie z pracą, u mnie akurat marzec i kwiecień to bardzo intensywne miesiące. A jak u Was z przekazywaniem informacji o ciąży w pracy, czy już mówiłyście lub kiedy planujecie? Ja cały czas się zastanawiam, nie chcę tego odkładać za bardzo, chciałabym, żeby mieli czas na spokojnie znaleźć zastępstwo i po prostu być fair. Myślałam, żeby powiedzieć przed świętami, czyli przed tym “magicznym” 12 tygodniem, ale i tak wiemy, że różnie to bywa…

Idealnie chciałabym poczekać do prenatalnych, ale jakoś chyba nie czulabyn się z tym fair :(. Jak u Was?
    U mnie wie moja project menagerka, musiałam powiedzieć choć nie byłam przekonana, ale chcieli mnie przenieść i wdrażać do drugiego projektu jako jedynego specjalistę, więc uczciwie powiedziałam, że może mnie za krótszy lub dłuższy czas nie być. I szczerze trochę mnie rozczarowała jej reakcja. W przyszłą sobotę mam iść na USG i myślę, że po nim powiem dwóm koleżankom w pracy (jednej z którą bezpośrednio dzielę obowiązki i drugiej po prostu bo się lubimy). A kolegom z zespołu myślę, że po prenatalnych i wynikach NIPT :)

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @nina, ja od momentu zajścia w ciaze mialam to samo, zero werwy do roboty 😅

@white, mam to samo- po wizycie, ze teraz to juz bede spokojna.. tjaaa, do pierwszego ukucia w brzuchu xD czekam na wizytę w czw bo to jednak po wyjeździe i bardzo chce wiedziec czy dzidzia się dobrze ma :) Kończysz przygodę z kliniką, super✨️ ja na ostatniej wizycie powiedziałam do doktorka -do zobaczenia za 2 lata :)))

@niecierpliwa, dziekuje. Dziś mam sie duzo lepiej. Pani z gabinetu powiedziała ze rekordzistką byla u nich Pani ktora dopiero w 18 tygodniu miala tyle frakcji plodowej by pobrac panoramę a z dzidzia wszystko ok, ich ze to wcale nie takie rzadkie tego typu wyniki.
    Pobranie mam jutro, w środę, za radą Niny. Przypilnuje by Pani nie używała motylka xD i heparyne wzielam dzis o 3 nad ranem wiec bedzie okolo 28h przerwy...
    Najpierw ukucie na panoramę a potem jadę na morfo i mocz do medicover 😅

@blossomka, ja powiedziałam po serduszku ale wiedzialam ze bede chciala szybko zniknąć. Praca biurowa ale korpo i troche stresow... powiedziałam tak wiesz dyskretnie zeby sie nie dzielili z nikim szefowie a jednocześnie mogli zawnioskowac o etat na zastępstwo itd.... ale ja mam super liderów wiec czułam ze nawet jak cos sie wydarzy to nie bedzie komentarzy i przytykow... pewnie zależy od zespołu i kierownictwa...

A dzis ostatni dzien na mini wakajkach✨️😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:05

snieżka, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Artopa Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie potwierdziłam ciążę w 5 tyg i tego samego dnia już wiedzieli, ale jestem policjantką więc nie było mowy żebym narażała ciążę. Próbowałam się jeszcze tłumaczyć, bo faktycznie było mi głupio ale chłopaki szybko ściągnęli mnie na ziemię, że zdrowie teraz ma być dla mnie najważniejsze więc mam wypierdzielać do domu, a nie ryzykować na ulicy ❤️

PaulinKA, snieżka, Weronka89, Niecierpliwa2, Karos31, Mimblanee lubią tę wiadomość

• snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @nina, ja od momentu zajścia w ciaze mialam to samo, zero werwy do roboty 😅

@white, mam to samo- ze teraz to juz bede spokojna.. czekam na wizytę w czw bo to jednak po wyjeździe i bardzo chce wiedziec czy dzidzia się dobrze ma. Kończysz przygodę z kliniką, super✨️ ja na ostatniej wizycie powiedziałam do doktorka -do zobaczenia za 2 lata :)))

@niecierpliwa, dziekuje. Dziś mam sie duzo lepiej. Pani z gabinetu powiedziała ze rekordzistką byla u nich Pani ktora dopiero w 18 tygodniu miala tyle frakcji plodowej by pobrac panoramę a z dzidzia wszystko ok, ich ze to wcale nie takie rzadkie tego typu wyniki.
    Pobranie mam jutro, w środę, za radą Niny. Przypilnuje by Pani nie używała motylka xD i heparyne wzielam dzis o 3 nad ranem wiec bedzie okolo 28h przerwy...
    Najpierw ukucie na panoramę a potem jadę na morfo i mocz do medicover 😅

@blossomka, ja powiedziałam po serduszku ale wiedzialam ze bede chciala szybko zniknąć. Praca biurowa ale korpo i troche stresow... powiedziałam tak wiesz dyskretnie zeby sie nie dzielili z nikim szefowie a jednocześnie mogli zawnioskowac o etat na zastępstwo itd.... ale ja mam super liderów wiec czułam ze nawet jak cos sie wydarzy to nie bedzie komentarzy i przytykow... pewnie zależy od zespołu i kierownictwa...

A dzis ostatni dzien na mini wakajkach✨️😍

A nie będzie musiała nic płacić za drugie podejście do Panoramy ?
    Miłego ostatniego dnia wakacji ❤️

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻33 lata

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
  • Niecierpliwa2 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blossomka wrote:

Ja właśnie mam zamiar powiedzieć po świętach, będę już wtedy po prenatalnych, a czasu na zastępstwo jeszcze i tak dużo.

• Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    A nie będzie musiała nic płacić za drugie podejście do Panoramy ?
    Miłego ostatniego dnia wakacji ❤️
    Ja miałam ostatnio 2 podejścia i się nie udały i sami zaproponowali zwrot kasy, którą dostałam bardzo szybko.

PaulinKA lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅
    7.2025⏸️ 5 cs
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • Marty.Na Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szybko powiedziałam w pracy, ale nie wszystkim. Pracuję na stacji benzynowej przy autostradzie (wiem, masakra xDD) i jednak trzeba dźwigać. Ale nie wszyscy wiedzieli, kierownictwo mi dało kiła dni wolnego przed wizytą, co było miłe bardzo. Potem L4 i już w sumie nie wróciłamm podobno się niektórzy dziwili gdzie jestem, tym bardziej, że znali mój przypadek

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊

🔬

♀️

💊

🔬

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30

preg.png
‹‹ 104 105 106 107 108
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ