PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziewczyny jem oczami. Przez hormony perystaltyka znacznie mi zwolniła, ale apetyt mam. Za to jak zjem to pękam, ale po pół godzinie znowu bym mogła jeść. Ale przy tym siedzę przy biurku i te jelita nie mają łatwo.
W przyszłym tygodniu biorę urlop i odetchnę chwilkę. -
A mi wróciły problemy ze snem
Tzn. ja cały czas jestem na minimalnej dawce (ok. 6 mg) leku na bezsenność + 2 tabletkach Bemfolii. Jak zaczęłam przyjmować Bemfolę to udało mi się zmniejszyć o połowę dawkę leku na sen, ale od początku tygodnia ten lek na mdłości coraz słabiej na mnie działa mimo, że teraz biorę 2 tabletki 
Trochę czuję się dzisiaj jak zombi
-
U mnie dzisiaj o dziwo w końcu dobrze, braz mdłości, brak wymiotów, jakoś mniej zmęczenia, przespana noc. Aż nie wierzę po wczorajszym tragicznym dniu, że się dzisiaj czuje jak normalny człowiek. Boję się za to jutra, bo jeden dobry dzień to zwykle 2-3 gorsze następne.
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
Tak na 50%. U mnie dwóch chłopców pokazało jajka w 12tc 😅 a córka dopiero po 16tc dała sobie zajrzeć, tak to zaciskała nogi na każdym USG 😅 mam wrażenie, że chłopca łatwiej zobaczyć. Ogólnie narządy płciowe kształtują się tak do 16tc, więc płeć dopiero wtedy jest lepiej widoczna. Ale tak na 90% płeć potwierdzają dopiero na połówkowych.Karos31 wrote:Dziewczyny,a myślicie ,że lekarz na pierwszych prenatalnych może już zobaczyć płeć ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:25
Marty.Na, kleopatr4, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość
02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
Mnie też tak lekarz powiedział właśnie wczoraj. Ale jak to stwierdził, najbardziej oczywiste będzie...przy porodzie 😆to są jego suche żarty 😅aganieszkam wrote:Tak na 50%. U mnie dwóch chłopców pokazało jajka w 12tc 😅 a córka dopiero po 16tc dała sobie zajrzeć, tak to zaciskała nogi na każdym USG 😅 mam wrażenie, że chłopca łatwiej zobaczyć. Ogólnie narządy płciowe kształtują się tak do 16tc, więc płeć dopiero wtedy jest lepiej widoczna. Ale tak na 90% płeć potwierdzają dopiero na połówkowych.31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-
Znam historię, że całą ciążę miała być dziewczynka a po porodzie okazała się LeosiemMarty.Na wrote:Mnie też tak lekarz powiedział właśnie wczoraj. Ale jak to stwierdził, najbardziej oczywiste będzie...przy porodzie 😆to są jego suche żarty 😅
Marty.Na lubi tę wiadomość
-
Ale to musiało być zaskoczenie 🙈 jeszcze jak wszystko zorganizowane pod dziewczynkę 🙈😆Weronka89 wrote:Znam historię, że całą ciążę miała być dziewczynka a po porodzie okazała się Leosiem
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30

-
My nie poznaliśmy płci aż do porodu, tym razem marzę o tym syneczku i mocno go afirmuję. Chciałabym dowiedzieć się czy moje przeczucia się zgadzają. Jeśli nie to będę miała czas zaakceptować los i nie żyć w nieświadomości.
Byłyby jaja jakby to była dziewczynka, bo u moich teściów byłaby to 5. wnuczka… i żadnego chłopaka jak do tej pory🤣
Marty.Na lubi tę wiadomość
-
Chłopca łatwiej "wykryć", jak już się pokaże co ma się pokazać to nie ma wątpliwości 😁 a dziewczynka to niestety zdarza się, że się okazuje jednak chłopcem 😁
Mój synek to był taki wstydzioch ostatnio, że ja dopiero na drugich prenatalnych poznałam płeć 🫣 tak to zawsze na każdej wizycie schowany i pozasłaniany -
a ja dalej czekam na Panoramę. Co prawda dopiero tydzień ale z każdym dniem coraz bardziej bym chciała już mieć wynik. Prenatalne w środę więc ciśnienie wzrasta.
-
Znów was nie nadgonię 👀 widziałam PaulinKa Twój wpis, badanie miało Cię uspokoić a namieszało w głowie..
pobrali Ci ponownie krew? Tak sobie przypomniałam,że na tego typu badania może mieć wpływ Accofil. Koleżanka miała podobny problem tylko nie robiła Panoramy a inny test.
Widziałam,że sypią się już imiona 🥰 u nas na razie obstawiamy dziewczynkę Marcysię. Z chłopcem mamy większy problem bo ja mówiłam o Tomku, mąż nie jest przekonany. Wymyślił Maksiu, w naszych typach jest też gdzieś ew. Michał.2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖
2026:
29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
31.01 beta 1049, prog 26
02.02 beta 3460, prog 33.5
16.02 CRL 7.3mm 128♥️
Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'

-
Karos31 wrote:Dziewczyny,a myślicie ,że lekarz na pierwszych prenatalnych może już zobaczyć płeć ?
U mnie w pierwszej ciąży córka tak ładnie się ustawiła, że lekarz z dużą dozą pewności określił płeć (wiadomo, 100% nie mógł dać), w drugiej już się mała trochę nie chciała ustawić i lekarz dał 60% na dziewczynkę i też się potwierdziło:)
Ważne żeby dziecko współpracowało, sprzęt był dobry i lekarz miał dobre oko.
Bo znam przypadek, że koleżanka całą ciążę czekała na synka a urodziła córeczkę, co prawda kilka lat temu no ale to nie była jeszcze jakaś prehistoria żeby się tak pomylić… -
Hej! Ja zupełnie nie w bieżącym temacie, ale wracając do naszego tematu mdłości … 😂. Od 2 dni czuję się zdecydowanie lepiej, a to co wdrożyłam to wieczorem piję kubek mięty pieprzowej. Być może wspomoże też któraś z Was. Oczywiscie nie mam pewności, że to to, ale tak zgrywa mi się w czasie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:00
PaulinKA lubi tę wiadomość
-
@pandziu, ja nawet pytałam dr Jarosz o to czy accofil zaburza badania NIPT. Wcześniej gdzies pobieżnie przeczytałam ze lepiej odstawić przed pobraniem ale w sumie nie znalazłam info dlaczego, dr Jarosz powiedziała ze przeciez ten lek wpływa na produkcję neurofili a nie dna plodowego. Tylko ze jak teraz zaczelam o tym "dyskutowac" ze specjalistą czatem to powiedział ze po prostu jak jest wiecej moich białych krwinek to mniej dna lozyskowego😵💫
Dziś jestem po wizycie, w koncu wyszlo mi tam idealne ciśnienie i nie musze mierzyć codziennie🤭
Dzidziutek szalał w brzuszku az nie szło zrobic zdjecia, ale Pani dr pokazała mi przez chwile ujęcie 3d , no mega💕6cm człowieczka, tym samym jest jeden dzien szybciej względem transferu (wiec nadgonil 3 dni według pierwotnego pomiary CRL)
Wszystko jest dobrze
@szefowo prowadzaca, wpisz prosze moje wizyty w wolnej chwili:
02.04 wizyta ginekolog
16.04 wizyta ginekolog
Tę 2.04 mam z medi taką dodatkową, a u swojej lekarki dopiero za miesiąc wiec spoko ze jest okazja podejrzeć dzidzie wcześniej:)

A tu moja dzidzia od plecków strony 🤭
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:17
BlackAmericano, White1, snieżka, Mro_22, Mimblanee, babajagapatrzy, aszin, Karos31, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Moi rodzice doczekali się wnuczki (jedynej na razie) dopiero przy 10 razie 🤪 wcześniej 9 wnuków mieli 🤪kleopatr4 wrote:Byłyby jaja jakby to była dziewczynka, bo u moich teściów byłaby to 5. wnuczka… i żadnego chłopaka jak do tej pory🤣
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
kleopatr4 wrote:No powiem ci ze wyglada mi to na chłopaka🤫🥚🥚
Kleopatra, dr zrobiła jeszcze zdjecie nóżek i maz utrzymuje ze widzi tam jajca 😅 choc dr nie wspomniała słowem o płci;)
Ciekawe czy bedziecie miec rację 😅ja wcześniej przeczuwałam chłopaczka ale troche marzy mi się księżniczka w ciemnych loczkach, nie powiem...
)
Marty.Na, snieżka, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Jak dla mnie też chłopak 🤭
PaulinKA lubi tę wiadomość
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
🔬
♀️
💊
🔬
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30

-
A mnie się wydaje, że to może być za wcześnie, żeby tak łatwo można było określić płeć 🙈 I gdyby to były jajeczka to lekarz raczej nie miałby wątpliwości 🤭 Ale może się mylę, bo znam się na tym jak na balecie 😁 Poza tym jajka schodzą później do moszny. Ale ciekawa jestem, czy Wasze typy się sprawdzą 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:13
PaulinKA, aganieszkam, Marty.Na lubią tę wiadomość