PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
aszin wrote:A mnie się wydaje, że to może być za wcześnie, żeby tak łatwo można było określić płeć 🙈 I gdyby to były jajeczka to lekarz raczej nie miałby wątpliwości 🤭 Ale może się mylę, bo znam się na tym jak na balecie 😁
Mi sie tez wydaje to za wcześnie, niemozliwe chyba zeby takie wielkie cojones byly na tym etapie, ale fajnie sobie pogdybać na takie tematy 😅🤭
Moze przez te 2 tygodnie oczekiwania do wynikow panoramy maz bedzie mial synka a potem ja przejmuje córeczkę na resztę czasu 😁🌿
aszin, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Ja jutro jadę oddać krew na Felie 🙈
PaulinKA lubi tę wiadomość
-
aszin wrote:Ja jutro jadę oddać krew na Felie 🙈
Życzę Ci duzo frakcji plodowej 🤭🤣
i oczywiście szybkich i jedynych prawidłowych wyników ❤️✊️✨️
aszin lubi tę wiadomość
-
Mam nadzieję taka jak Ty za pierwszym razem, że wyniki dotrą przed prenatalnymi 😅PaulinKA wrote:Życzę Ci duzo frakcji plodowej 🤭🤣
i oczywiście szybkich i jedynych prawidłowych wyników ❤️✊️✨️ -
To samo pomyślałamkleopatr4 wrote:No powiem ci ze wyglada mi to na chłopaka🤫🥚🥚
kleopatr4 lubi tę wiadomość

wiek 41 l
AMH 04.23 - 0,7
07.23- 0,67
04.24- 0,44
12.25-0,11
09/2023 IVF ❄️ 1 zamrożona w 5 dobie ( PGT-A)
20.11.23 transfer ,9 dpt 💔
08.24 1 dojrzała, zapłodniona nieprawidłowo
06.25 1 zarodek, PGT-A wykazało liczne wady.
Diagnoza: adenomioza, APS
01.2026 naturalsik
29 dc ⏸️
30 dc beta 209 mlU/ml , progesteron 31 ng/ml
32 dc beta 505 mlU/ml
37dc beta 2952 mlU/ml , progesteron 54,30 ng/ml -
1. Nie trzeba odstawiać heparynyNiecierpliwa2 wrote:@aszin, mogę zapytać dlaczego Felia? Wahamy się między Panoramą a NIFTY, ale czytałam już o wszystkim chyba 🤷♀️
2. Ma szeroki zakres
3. Wyhaczyłam za 1820 zł 🤭
Wydaje mi się, że nie ma lepszych i gorszych wyborów. Wszystkie te popularne testy badają praktycznie to samo z podobną czułością 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:42
PaulinKA, Niecierpliwa2, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa2 wrote:@aszin, mogę zapytać dlaczego Felia? Wahamy się między Panoramą a NIFTY, ale czytałam już o wszystkim chyba 🤷♀️
Mi akurat dwóch lekarzy w sumie odradzalo nifty, lekarka mowila ze nifty wykrywa tyle tych mutacji chromosomów, z czułością niewiele ponad 50% (czyli na zasadzie - jest albo nie ma) I ze czasem te dewiacje nie są nawet opisane w medycynie (ze nie ma np takiej jednostki chorobowej) a rodzice sie martwią , jeżdżą po genetykach itd...
Ale tak jak aszin pisze- w zdecydowanej wiekszosci przypadków roznice w tych badaniach nie beda nas dotyczyć, to sa niuanse. Mysle ze kazdy lab robiący tak zaawansowane badania jednak zna sie na rzeczy, i jesli twoje serce skłania sie ku nifty, to je zrob
jednak maja chyba najwięcej przebadany próbek, co za tym idzie jakas tam rzetelność.
Mi jeden dr rekomendowal Veragene , a moja lekarka Panoramę ale powiedziała ze jak wole Veragene to tez ok, ze to tez dobre badanie.
Ostatecznie pobranie w mojej przychodni gin wyniosło mnie 2300, gdzie ta najszersza wersja na Alabie czy gdzies tam wychodziła okolo 2600...
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
aszin wrote:1. Nie trzeba odstawiać heparyny
2. Ma szeroki zakres
3. Wyhaczyłam za 1820 zł 🤭
Wydaje mi się, że nie ma lepszych i gorszych wyborów. Wszystkie te popularne testy badają praktycznie to samo z podobną czułością 🙂
Dzięki! Musimy już podjąć decyzję, bo chcę się niedługo umówić. Ale może faktycznie nie ma co zbyt dużo kombinować
Dobrych wyników!
PaulinKA, aszin lubią tę wiadomość
-
Akurat o Nifty też słyszałam, że zdarzały się błędy w wynikach i chyba byłby to mój ostatni wybór.
-
aszin wrote:Akurat o Nifty też słyszałam, że zdarzały się błędy w wynikach i chyba byłby to mój ostatni wybór.
Właśnie mnie trochę zniechęciło to, że nigdzie nie mogę znaleźć pełnej "specyfikacji technicznej" NIFTY, ogólnie głównie materiały marketingowe, ale brak konkretów. Czułość i swoistość podają dla trisomii, ale trudno dogrzebać się do szczegółów pozostałych chorób.
Moja lekarka polecała NIFTY PRO, ale jak zapytaliśmy o Panoramę to powiedziała, że jest nawet bardziej dokładna i w sumie lepiej zrobić jakikolwiek niż żaden, ale nie mam poczucia, że wyczerpała temat. -
PaulinKA wrote:Mi akurat dwóch lekarzy w sumie odradzalo nifty, lekarka mowila ze nifty wykrywa tyle tych mutacji chromosomów, z czułością niewiele ponad 50% (czyli na zasadzie - jest albo nie ma) I ze czasem te dewiacje nie są nawet opisane w medycynie (ze nie ma np takiej jednostki chorobowej) a rodzice sie martwią , jeżdżą po genetykach itd...
Ale tak jak aszin pisze- w zdecydowanej wiekszosci przypadków roznice w tych badaniach nie beda nas dotyczyć, to sa niuanse. Mysle ze kazdy lab robiący tak zaawansowane badania jednak zna sie na rzeczy, i jesli twoje serce skłania sie ku nifty, to je zrob
jednak maja chyba najwięcej przebadany próbek, co za tym idzie jakas tam rzetelność.
Mi jeden dr rekomendowal Veragene , a moja lekarka Panoramę ale powiedziała ze jak wole Veragene to tez ok, ze to tez dobre badanie.
Ostatecznie pobranie w mojej przychodni gin wyniosło mnie 2300, gdzie ta najszersza wersja na Alabie czy gdzies tam wychodziła okolo 2600...
Przeoczyłam wcześniej Twoją wiadomość, dzięki za szczegóły! Właśnie w pierwszej chwili myślałam, że szerszy zakres NIFTY lepszy, ale jeżeli miałby dawać fałszywe wyniki, to już wolę mniej sprawdzić z większą pewnością
W przychodni niedaleko nas Panorama Pro kosztuje 2200 zł, a u mojej gin w ogóle jej nie mają, ale wszystkie pozostałe (NIFTY, Felia itd.) są o wiele droższe, więc rzeczywiście warto porównywać.
Albo źle szukam, albo NIFTY zniknęło z Alabu i Synevo, więc albo były z nim problemy, albo skończył się intensywny marketing.
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Sprawdzajcie Panoramę w Synevo, tam często jest -30% i ja we wrześniu za najszerszą opcję zapłaciłam 1700 zł. . Teraz u mojego gina 2700 zł🥵
-
Rzeczywiście wygląda jak jajka, ale dzieci mogą mieć opuchnięte narządy płciowe przez hormony mamy i na razie bym nie wróżyła 😅 trochę wcześnie.PaulinKA wrote:
Najlepiej jak więcej niż jeden lekarz potwierdzi płeć, to jest większa pewność.
02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -