PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam nadzieję taka jak Ty za pierwszym razem, że wyniki dotrą przed prenatalnymi 😅PaulinKA wrote:Życzę Ci duzo frakcji plodowej 🤭🤣
i oczywiście szybkich i jedynych prawidłowych wyników ❤️✊️✨️Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
03.2024 💔💔 8tc (6+4)
2026:
ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
→ I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc (8+4) T21
→ II FET… ⏳ -
1. Nie trzeba odstawiać heparynyNiecierpliwa2 wrote:@aszin, mogę zapytać dlaczego Felia? Wahamy się między Panoramą a NIFTY, ale czytałam już o wszystkim chyba 🤷♀️
2. Ma szeroki zakres
3. Wyhaczyłam za 1820 zł 🤭
Wydaje mi się, że nie ma lepszych i gorszych wyborów. Wszystkie te popularne testy badają praktycznie to samo z podobną czułością 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca, 18:42
PaulinKA, Niecierpliwa2, kleopatr4 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
03.2024 💔💔 8tc (6+4)
2026:
→ II FET… ⏳ -
Niecierpliwa2 wrote:@aszin, mogę zapytać dlaczego Felia? Wahamy się między Panoramą a NIFTY, ale czytałam już o wszystkim chyba 🤷♀️
Mi akurat dwóch lekarzy w sumie odradzalo nifty, lekarka mowila ze nifty wykrywa tyle tych mutacji chromosomów, z czułością niewiele ponad 50% (czyli na zasadzie - jest albo nie ma) I ze czasem te dewiacje nie są nawet opisane w medycynie (ze nie ma np takiej jednostki chorobowej) a rodzice sie martwią , jeżdżą po genetykach itd...
Ale tak jak aszin pisze- w zdecydowanej wiekszosci przypadków roznice w tych badaniach nie beda nas dotyczyć, to sa niuanse. Mysle ze kazdy lab robiący tak zaawansowane badania jednak zna sie na rzeczy, i jesli twoje serce skłania sie ku nifty, to je zrob
jednak maja chyba najwięcej przebadany próbek, co za tym idzie jakas tam rzetelność.
Mi jeden dr rekomendowal Veragene , a moja lekarka Panoramę ale powiedziała ze jak wole Veragene to tez ok, ze to tez dobre badanie.
Ostatecznie pobranie w mojej przychodni gin wyniosło mnie 2300, gdzie ta najszersza wersja na Alabie czy gdzies tam wychodziła okolo 2600...
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
aszin wrote:1. Nie trzeba odstawiać heparyny
2. Ma szeroki zakres
3. Wyhaczyłam za 1820 zł 🤭
Wydaje mi się, że nie ma lepszych i gorszych wyborów. Wszystkie te popularne testy badają praktycznie to samo z podobną czułością 🙂
Dzięki! Musimy już podjąć decyzję, bo chcę się niedługo umówić. Ale może faktycznie nie ma co zbyt dużo kombinować
Dobrych wyników!
PaulinKA, aszin lubią tę wiadomość
-
Akurat o Nifty też słyszałam, że zdarzały się błędy w wynikach i chyba byłby to mój ostatni wybór.
PaulinKA lubi tę wiadomość
Starania od 08.2023
03.2024 💔💔 8tc (6+4)
2026:
→ II FET… ⏳ -
aszin wrote:Akurat o Nifty też słyszałam, że zdarzały się błędy w wynikach i chyba byłby to mój ostatni wybór.
Właśnie mnie trochę zniechęciło to, że nigdzie nie mogę znaleźć pełnej "specyfikacji technicznej" NIFTY, ogólnie głównie materiały marketingowe, ale brak konkretów. Czułość i swoistość podają dla trisomii, ale trudno dogrzebać się do szczegółów pozostałych chorób.
Moja lekarka polecała NIFTY PRO, ale jak zapytaliśmy o Panoramę to powiedziała, że jest nawet bardziej dokładna i w sumie lepiej zrobić jakikolwiek niż żaden, ale nie mam poczucia, że wyczerpała temat. -
PaulinKA wrote:Mi akurat dwóch lekarzy w sumie odradzalo nifty, lekarka mowila ze nifty wykrywa tyle tych mutacji chromosomów, z czułością niewiele ponad 50% (czyli na zasadzie - jest albo nie ma) I ze czasem te dewiacje nie są nawet opisane w medycynie (ze nie ma np takiej jednostki chorobowej) a rodzice sie martwią , jeżdżą po genetykach itd...
Ale tak jak aszin pisze- w zdecydowanej wiekszosci przypadków roznice w tych badaniach nie beda nas dotyczyć, to sa niuanse. Mysle ze kazdy lab robiący tak zaawansowane badania jednak zna sie na rzeczy, i jesli twoje serce skłania sie ku nifty, to je zrob
jednak maja chyba najwięcej przebadany próbek, co za tym idzie jakas tam rzetelność.
Mi jeden dr rekomendowal Veragene , a moja lekarka Panoramę ale powiedziała ze jak wole Veragene to tez ok, ze to tez dobre badanie.
Ostatecznie pobranie w mojej przychodni gin wyniosło mnie 2300, gdzie ta najszersza wersja na Alabie czy gdzies tam wychodziła okolo 2600...
Przeoczyłam wcześniej Twoją wiadomość, dzięki za szczegóły! Właśnie w pierwszej chwili myślałam, że szerszy zakres NIFTY lepszy, ale jeżeli miałby dawać fałszywe wyniki, to już wolę mniej sprawdzić z większą pewnością
W przychodni niedaleko nas Panorama Pro kosztuje 2200 zł, a u mojej gin w ogóle jej nie mają, ale wszystkie pozostałe (NIFTY, Felia itd.) są o wiele droższe, więc rzeczywiście warto porównywać.
Albo źle szukam, albo NIFTY zniknęło z Alabu i Synevo, więc albo były z nim problemy, albo skończył się intensywny marketing.
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Sprawdzajcie Panoramę w Synevo, tam często jest -30% i ja we wrześniu za najszerszą opcję zapłaciłam 1700 zł. . Teraz u mojego gina 2700 zł🥵
-
Rzeczywiście wygląda jak jajka, ale dzieci mogą mieć opuchnięte narządy płciowe przez hormony mamy i na razie bym nie wróżyła 😅 trochę wcześnie.PaulinKA wrote:
Najlepiej jak więcej niż jeden lekarz potwierdzi płeć, to jest większa pewność.
PaulinKA lubi tę wiadomość
02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka?🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
A propo progesteronu - ja miałam transfer mrożaczka na cyklu naturalnym, brałam prolutex i cyclogest, klinika kazała odstawić stopniowo i zakończyłam na koniec 9tc 😉
White1 lubi tę wiadomość
Ona 91` On 89`
Niedrożne jajowody, Niedoczynność tarczycy + Hashi, podejrzenie endometriozy
Starania od 4 lat
2023 biochemiczna
2024 Ciąża bliźniacza heterotopowa - macica + jajowód - strata jajowodu.
IVF Artemida Olsztyn
I procedura 🥚🥚🥚🥚
03.2025 I ET - ❌
08.2025 II FET - Biochem 💔
01.2026 III FET
5 dpt ⏸️ / 6 dpt 25,9 / 9 dpt 143 / 12 dpt 692/ 14 dpt 2094 🚀
11.02 CRL 6 mm z ❤️
26.02 - CRL 19.2 mm, FHR 141u/min

-
Ninia wrote:Sprawdzajcie Panoramę w Synevo, tam często jest -30% i ja we wrześniu za najszerszą opcję zapłaciłam 1700 zł. . Teraz u mojego gina 2700 zł🥵
Dzięki! Akurat jest i rzeczywiście wchodzi ma Panoramę też. Myślałam, że takie badania są wyłączone z promocji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca, 21:55
Ninia lubi tę wiadomość
-
To mogę tylko podpowiedzieć, że warto przed pójściem do punktu pobrań zadzwonić na infolinię Synevo i się upewnić czy w danym punkcie jest zestaw do pobrania. Tam się łatwo dodzwonić i Pani konsultantka sprawdza to w kilka minut.Niecierpliwa2 wrote:Dzięki! Akurat jest i rzeczywiście wchodzi ma Panoramę też, myślałam, że takie badania są wyłączone z promocji.
Niecierpliwa2, PaulinKA lubią tę wiadomość
-
Dobrze słyszeć takie przypadki, bo dzięki nim nie przejmuję się, że odstawienie będzie za szybkie. Dziękuję 💕CaroShell wrote:A propo progesteronu - ja miałam transfer mrożaczka na cyklu naturalnym, brałam prolutex i cyclogest, klinika kazała odstawić stopniowo i zakończyłam na koniec 9tc 😉
CaroShell lubi tę wiadomość
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
🧸 Rośnij maluchu 🩵

-
Kurka, lepiej bym spała nie wiedząc o tej promocji na synevo xD teraz mi szkoda tych 500 zł różnicy ktore zapłaciłam ja🤭
Zastanawiam sie czy nie zadzwonic do alabu i zapytać o mozliwosc zwrotu kasy i nie wykupić w synevo xD czy to kombinatorstwo za duże? Jak myślicie? 🤭 no ale kwota spora , nie ma co ukrywać... -
U ciebie to jest zasadnePaulinKA wrote:Kurka, lepiej bym spała nie wiedząc o tej promocji na synevo xD teraz mi szkoda tych 500 zł różnicy ktore zapłaciłam ja🤭
Zastanawiam sie czy nie zadzwonic do alabu i zapytać o mozliwosc zwrotu kasy i nie wykupić w synevo xD czy to kombinatorstwo za duże? Jak myślicie? 🤭 no ale kwota spora , nie ma co ukrywać... -
Ja bym zadzwoniła, zwłaszcza, że raz Ci badanie nie wyszło, więc zwrot byłby zasadny. Cóż szkodzi spróbować 😁PaulinKA wrote:Kurka, lepiej bym spała nie wiedząc o tej promocji na synevo xD teraz mi szkoda tych 500 zł różnicy ktore zapłaciłam ja🤭
Zastanawiam sie czy nie zadzwonic do alabu i zapytać o mozliwosc zwrotu kasy i nie wykupić w synevo xD czy to kombinatorstwo za duże? Jak myślicie? 🤭 no ale kwota spora , nie ma co ukrywać...
Starania od 08.2023
03.2024 💔💔 8tc (6+4)
2026:
→ II FET… ⏳ -
Zadzwoń spytaj się, u mnie Synevo po 2 próbach samo zaproponowało trzecią próbę albo zwrot kasy.
500 zł to dużo pieniędzy, można za to mieć dostawkę do łóżka.
Mnie też boli ten mój przepłacony tysiak ale ja już idę po najniższej linii oporu i tak jak pisałam, chcę by w razie czego mój lekarz był osobiście zaangażowany w sprawę.
A jak Ty kupujesz i tak bezpośrednio w labie, to nie ma różnicy w którym.