PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Guśka21 wrote:o rany! my też właściwie 2 lata jesteśmy w remoncie, kupiliśmy mieszkanie w pięknej kamienicy wyremontowanej z zewnątrz, ale w mieszkaniu był kompletny SAJGON, od burzenia ścian, po elektrykę, wylewki jesteśmy już naprawdę na finiszu, my na szczęście mamy gdzie mieszkać, ale wiadomo ze chcemy już w nowym mieszkaniu. czekamy na resztę mebli od stolarni iiiiii myślę ze po świętach się wprowadzamy. co do krzeseł, to oni twierdzą, że WSZYSTKO jest super my je wzięliśmy na FV na spółkę wiec zwrot nie jest możliwy jednie reklamacja.
ogólnie czuję się trochę przez nich oszukana, bo zależało mi na małej firmie Polskiej znalazłam ich na insta nazywają się Simply form a okazało się ze to córka ogromnej korpofirmy Furnirest i maja ten sam asortyment.
zamoiwlam już nawet firany i zasłony i do dziecięcego pokoju zamówiłam niebieskie od samego początku czuję, że to chłopak !
a Wy ? Macie jakieś przeczucia ?
Z tego co piszesz to te meble nie są w takim stanie w jakim powinny być
Ja myślę, że upierałabym się, że chce zwrot pieniędzy, jesli produkt wygląda inaczej niż na zdjęciu. Poza tym jest takie prawo, że jak zamawia się przez Internet to do iluś dni można się rozmyślić i żądać pieniędzy.
My kupiliśmy mieszkanie nowe w stanie deweloperskim. Narzeczony z tatą i wujkiem podstawowe rzeczy zrobili i od razu się wprowadziliśmy, żeby nie płacić za wynajmem. A przez to, że leczenie niepłodności strasznie dużo nas kosztowało, to nie było pieniędzy na remont. Poza tym mocno nadpłacamy kredyt, żeby jak najszybciej go spłacić, żeby mieć spokój.
Ja mam przeczucie, że to dziewczynka, ale zobaczymy czy się sprawdzi 😅 Ale z chłopca też się ucieszę ☺️
My nie będziemy na razie robić pokoju dziecięcego. Jedynie małą część takiego pokoju, w której narzeczony ma swoje miejsce do pracy (pracuje w 100% zdalnie). Przy jednej ścianie będzie miejsce narzeczonego a przy drugiej będzie dziecięca cześć . Chociaż łóżeczko będzie stało w sypialni. Jak dziecko podrośnie to dopiero będzie miało swój pokój, a narzeczony wtedy jakoś będzie musiał zmieścić się z biurkiem w sypialni. -
@marty.na tak, moje bóle czasem sa na prawde mocne! I to nie takie w trakcie chodzenia czy ćwiczeń a najgorsze wlasnie na lozku jak sie obracam xD dzis to samo mialam...
@sawka, trzymam kciuki zeby to byl krwiak-straszak. Progesteron i odpoczynek to najlepsze to mozesz zrobic, a zaraz potem w kolejce wizyta na sor bys sobie nie ryła bani myślami co z maluszkiem tylko po prostu sprawdzila. Moze to pękło jakies wieksze naczynko, moze to nic zlego😘pamiętaj ze na tym etapie ciazy poronienia to juz na prawde ułamek, i większą "szansa" ze to jakis krwiak niz ze dzieje sie cos zlego🫂 tulę.
@Guska, a skad jesteście? Jesli gdzies kolo was są meblarze z Kępna to goraco polecam - my braliśmy na jakims targu na ktorym sie wystawiają od nich- stół, kanapę, uszak i krzesła, wszystko w mega super tkaninie, z jakimiś naszymi "wymyslami" typu rzepy do poduch na kanapie by sie nie przemieszczaly, dostawą itd.
Kanapa juz mi sie nie podoba ale po 5 latach sie tak trzyma ze nie ma szans ze maz zgodzi sie na wymianę. A krzesła mam z jasnego weluru, wytrzymały czekoladę, keczup, wtartą przez bratanka jajecznicę i wiele imprez- świetnie sie zapierają!
@kleopatra, usg 2 trymestru nie bedziesz robila? Rozumiem ze uważasz zw to w 3 trymestrze jest sla was istotniejsze, wyjaśnisz dlaczego?? Jestem ciekawa, to żaden atak🌸
@nina, gdzie ta panorama!!
@aszin, a gdzie felia!
Dziewczyny, ja oddałam dzis krew na powtórne NIPT , trzymajcie kciuki xD usg dopiero po południu, ale jestem jakas spokojna... co ma byc to bedzie, tego nie zmienię. Pije kawkę na balkonie, odsłoniłam nogi i ręce i lapie witaminkę D🥰😘
Dobrego dnia kobietki i kciuki za wszystkie badania dzis!! 🌸✨️🌼Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:36
snieżka, Marty.Na, Sawka8 lubią tę wiadomość
-
Ja nie chcę się nastawiać na żadną płeć, przeczuć nie mam. Chciałabym dziewczynkę, ale los lubi być przewrotny i pewnie kolejny chłopak 😀 mąż chciałby chłopca.
Jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży, to śniło mi sie, że właśnie jestem w ciąży i mam mieć synka. Także zobaczymy 😊 ten sen mnie trochę skłonił do zrobienia testu 😅02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
White1 wrote:My wzięliśmy dość duży kredyt na mieszkanie 3 lata temu w stanie deweloperskim, ale urządzaliśmy je od razu, teraz tylko zrobimy remont, żeby przygotować pokój dla dziecka. Powoli go nadpłacamy i skracamy, zostało obecnie 13 lat. I tak udało się wyłapać okazję patrząc na krakowskie ceny..
Oj tak, krakowskie ceny są strasznie wysokie. Mieszkanie tanie nie było, ale z drugiej strony to chwilę po tym jak je kupiliśmy, to te same mieszkania na naszym osiedlu mocno podrożały. Więc w sumie w ostatnim momencie się załapaliśmy. -
aganieszkam wrote:Ech, a nie ma szans na prenatalne w szpitalu? Nie mają tam poradni?
Właśnie ciężko mi przewidzieć (lekarzom też) kiedy mnie wypiszą, bo wciąż wymiotuję i dlatego trudno mi też na konkretny dzień przełożyć to badanie
Na pewno tutaj jest poradnia, ale o takiej opcji nic lekarz nie mówił👧 30 👨31
07.2025 CB 💔 1cs
3 cs
•podejrzenie PCOS, AFC >20, pęcherzyk dojrzewa
•macica dwurożna
•brak lewego płata tarczycy
Wyniki:
•AMH 9,46 ng/ml
•TSH 1,89 -> 2,02 ~ może być lepiej!
•Ferrytyna 58 ng/ml -> 23 ng/ml ❌
•Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
•Żelazo 196 ✅
•Testosteron 45,3 ng/dl ❌
•Kwas foliowy 17,90 ng/ml ✅ -
PaulinKA wrote:@marty.na tak, moje bóle czasem sa na prawde mocne! I to nie takie w trakcie chodzenia czy ćwiczeń a najgorsze wlasnie na lozku jak sie obracam xD dzis to samo mialam...
@sawka, trzymam kciuki zeby to byl krwiak-straszak. Progesteron i odpoczynek to najlepsze to mozesz zrobic, a zaraz potem w kolejce wizyta na sor bys sobie nie ryła bani myślami co z maluszkiem tylko po prostu sprawdzila. Moze to pękło jakies wieksze naczynko, moze to nic zlego😘pamiętaj ze na tym etapie ciazy poronienia to juz na prawde ułamek, i większą "szansa" ze to jakis krwiak niz ze dzieje sie cos zlego🫂 tulę.
@Guska, a skad jesteście? Jesli gdzies kolo was są meblarze z Kępna to goraco polecam - my braliśmy na jakims targu na ktorym sie wystawiają od nich- stół, kanapę, uszak i krzesła, wszystko w mega super tkaninie, z jakimiś naszymi "wymyslami" typu rzepy do poduch na kanapie by sie nie przemieszczaly, dostawą itd.
Kanapa juz mi sie nie podoba ale po 5 latach sie tak trzyma ze nie ma szans ze maz zgodzi sie na wymianę. A krzesła mam z jasnego weluru, wytrzymały czekoladę, keczup, wtartą przez bratanka jajecznicę i wiele imprez- świetnie sie zapierają!
@kleopatra, usg 2 trymestru nie bedziesz robila? Rozumiem ze uważasz zw to w 3 trymestrze jest sla was istotniejsze, wyjaśnisz dlaczego?? Jestem ciekawa, to żaden atak🌸
@nina, gdzie ta panorama!!
@aszin, a gdzie felia!
Dziewczyny, ja oddałam dzis krew na powtórne NIPT , trzymajcie kciuki xD usg dopiero po południu, ale jestem jakas spokojna... co ma byc to bedzie, tego nie zmienię. Pije kawkę na balkonie, odsłoniłam nogi i ręce i lapie witaminkę D🥰😘
Dobrego dnia kobietki i kciuki za wszystkie badania dzis!! 🌸✨️🌼
Jesteśmy z Warszawy więc niestety Kępno odpada, najwyżej sprzedam po poprawce te krzesła na OLx i kupię inne nie chce się negatywnie nakręcać, to rzecz nabyta najmniej istotna dla mnie teraz
-
Trzymam kciuki za dziewczynkęaganieszkam wrote:Ja nie chcę się nastawiać na żadną płeć, przeczuć nie mam. Chciałabym dziewczynkę, ale los lubi być przewrotny i pewnie kolejny chłopak 😀 mąż chciałby chłopca.
Jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży, to śniło mi sie, że właśnie jestem w ciąży i mam mieć synka. Także zobaczymy 😊 ten sen mnie trochę skłonił do zrobienia testu 😅
aganieszkam lubi tę wiadomość
-
Ja już po
prawdopodobnie znowu chłopak, a jednak bardziej przeczuwałam dziewczynkę. No coz, trudno się mówi. Ważne, że zdrowe
Guśka21, Karos31, Marty.Na, BlackAmericano, snieżka, Kingus 1, White1, aganieszkam, kleopatr4, Niecierpliwa2, Mimblanee, aszin lubią tę wiadomość
-
wzięliście na spółkę czy na działalność?Guśka21 wrote:o rany! my też właściwie 2 lata jesteśmy w remoncie, kupiliśmy mieszkanie w pięknej kamienicy wyremontowanej z zewnątrz, ale w mieszkaniu był kompletny SAJGON, od burzenia ścian, po elektrykę, wylewki jesteśmy już naprawdę na finiszu, my na szczęście mamy gdzie mieszkać, ale wiadomo ze chcemy już w nowym mieszkaniu. czekamy na resztę mebli od stolarni iiiiii myślę ze po świętach się wprowadzamy. co do krzeseł, to oni twierdzą, że WSZYSTKO jest super my je wzięliśmy na FV na spółkę wiec zwrot nie jest możliwy jednie reklamacja.
ogólnie czuję się trochę przez nich oszukana, bo zależało mi na małej firmie Polskiej znalazłam ich na insta nazywają się Simply form a okazało się ze to córka ogromnej korpofirmy Furnirest i maja ten sam asortyment.
zamoiwlam już nawet firany i zasłony i do dziecięcego pokoju zamówiłam niebieskie od samego początku czuję, że to chłopak !
a Wy ? Macie jakieś przeczucia ?
-
Marty.Na wrote:My w zasadzie na bieżąco robimy remont, np teraz będzie czas na kuchnię. Kupiliśmy mieszkanie w kiepskim stanie, kredyt mieliśmy na 5 lat, już spłacony, także spoko. Źle zrobiliśmy, że nie wzięliśmy więcej, to by było porobione, ale człowiek młody był i głupi. Mamy ten problem, że nasze mieszkanie jest dwupokojowe i będzie trzeba trochę pozmieniać w sypialni
Ja czuję, że będzie syn
My na szczęście nie musieliśmy brać kredytu, oboje dobrze zarabiamy i nie było takiej potrzeby. mieszkanie kupiliśmy sporo wcześniej, ale czekaliśmy długo na wykonawców i architekta ok rok później po zakupie ruszyliśmy z remontem wiec mieliśmy możliwość odłożenia kasy.
Choć też my kupiliśmy 65 m więc nie jest to duże mieszkanie.
Marty.Na lubi tę wiadomość
-
Całe mieszkanie robimy na spółkę zooNinia wrote:wzięliście na spółkę czy na działalność?
-
Identyczne mieszkania na naszym osiedlu kosztują teraz 6 tysięcy więcej za metr kwadratowy niż my je wtedy kupiliśmy 🤯snieżka wrote:Oj tak, krakowskie ceny są strasznie wysokie. Mieszkanie tanie nie było, ale z drugiej strony to chwilę po tym jak je kupiliśmy, to te same mieszkania na naszym osiedlu mocno podrożały. Więc w sumie w ostatnim momencie się załapaliśmy.👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 💉 Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
11.03 - 0.93cm 🍤 18.03 - 1.65cm 🫘

-
Kasia0504 wrote:Ja już po
prawdopodobnie znowu chłopak, a jednak bardziej przeczuwałam dziewczynkę. No coz, trudno się mówi. Ważne, że zdrowe 
W którym tygodniu dziś jesteś ? Fajnie ,że już jakieś przypuszczenie co do płci jest.
Ja dziś wlasnie czytałam i moim gin czy na pierwszych prenatalnych potrafi ocenić płeć i same opinie,że tak więc przekonam się 8 kwietnia 😊 -
Guśka21 wrote:My na szczęście nie musieliśmy brać kredytu, oboje dobrze zarabiamy i nie było takiej potrzeby. mieszkanie kupiliśmy sporo wcześniej, ale czekaliśmy długo na wykonawców i architekta ok rok później po zakupie ruszyliśmy z remontem wiec mieliśmy możliwość odłożenia kasy.
Choć też my kupiliśmy 65 m więc nie jest to duże mieszkanie.
My mamy 60 m i dla mnie to jest spore mieszkanie. To pewnie przez to, że nigdy nie mieszkałam na takim metrażu. Od dziecka zanim wyjechałam na studia kisiliśmy się w 42 m w 5 osób (później w 4 jak brat się wyprowadził). -
Usługi i materiały remontowe również poszły w górę.White1 wrote:Identyczne mieszkania na naszym osiedlu kosztują teraz 6 tysięcy więcej za metr kwadratowy niż my je wtedy kupiliśmy 🤯
Duże miasta są absolutnie przedrogie my kupiliśmy mieszkanie w stanie tragicznym coś ok 17 tyś za metr wolałabym dom ale mój partner to mieszczuch na 101 % -
Ja czuję chłopaka, miałam z nim sny. W pierwszej ciąży z początku też czułam że może być chłopak albo bardziej próbowałam go przyciągnąć myślami🤣 a od 4 miesiąca mi się zmieniło i mimo że nie sprawdzaliśmy śniła mi się tylko dziewczyna, czułam się na różowy kolor, falbany. No i kiedy położna ogłosiła “macie córeczkę” to nie wierzyłam i dopytywałam. Bałam się wychowywać dziewczynę. Uważam, że to większe wyzwanie aby zaopiekować kobiece emocje. No ale dobrze nam idzie. Teraz nam weszła w tryb toddlera i szukam sposobów aby ja przez to przeprowadzić, każdego dnia się zmienia. Niesamowite…
PaulinKa nie nie, mialam na myśli, że z obrazowych badań te trzy prenatalne. Będę pilnować aby robić przerwy i całość nie przekroczyła 5 minut. Jak się nie uda czegoś sprawdzić to nie. Już z doktorkiem rozmawiałam i wspiera i rozumie, dostosuje się wiec szacunek dla niego.
PaulinKA lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam wyniki Panoramy. Niskie ryzyka i chłopiec. Cała się trzęsę. Mój mąż bardzo liczy na córkę, jestem ciekawa jego reakcji.
BlackAmericano, snieżka, Malina90, White1, Panna_M, Kingus 1, Karos31, Niecierpliwa2, Marty.Na, Mimblanee, kleopatr4, PaulinKA, Kasia0504, Fox, aszin, CaroShell, aganieszkam, babajagapatrzy, Blossomka, Weronka89, Guśka21, Megmery lubią tę wiadomość
-
Super, gratulacje ❤️Ninia wrote:Dziewczyny, mam wyniki Panoramy. Niskie ryzyka i chłopiec. Cała się trzęsę. Mój mąż bardzo liczy na córkę, jestem ciekawa jego reakcji.
Każdy gdzieś w środku ma jakieś oczekiwania, ale najważniejsze, że ryzyka niskie.
Jak będziesz chciała to podziel się później reakcja męża
Ninia, Guśka21 lubią tę wiadomość
-
Ninia, to świetna wiadomość
Zwłaszcza po tym, co przeszliście w poprzedniej ciąży. Mąż na pewno z czasem przywyknie do myśli o chłopcu 
Ja trochę odetchnęłam z ulgą, bo mam wynikm posiewu moczu. Nie ma bakterii, czyli wcześniej po prostu musiała być zanieczyszczona próbka przez to luteinę, która wszędzie zostawia ślad xd
Niecierpliwa2, Ninia, PaulinKA, aganieszkam lubią tę wiadomość