PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
snieżka wrote:Kingus, a mówiłaś lekarzowi, który zalecił Acard o tej Twojej alergii? Co on na to?
Właśnie jak wyszłam to byłam zadowolona że wszystko dobrze i nawet go o to nie zapytałam bo z tych emocji.
Za dwa tygodnie w piątek mam wizytę u mojego lekarza prowadzącego to zapytam o ten acard. Może sama heparyna wystarczy.
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅

-
Korzystałaś może z salicylanów typu kora wierzby? Może to alternatywa?Kingus 1 wrote:Mam uczulenie na kwas acetylisalicylowy a w acardzie i aspirynie jest kwas acetylisalicylowy.
Nawet polopiryny s nie mogę. Jak biorę kwas acetylisalicylowy to potem mam wylewy krwi do oka, potem muszę brać zastrzyki do oka bo strasznie się rozrzedza krew.
Do jednego oka 3 każdy po 600 złotych, potem mi się zrobiło to samo i miałam do drugiego oka zastrzyki też 3 po 600 złotych jeden.
Dlatego obawiam się acardu.
-
kleopatr4 wrote:Korzystałaś może z salicylanów typu kora wierzby? Może to alternatywa?
Nie nigdy nie korzystałam muszę poczytać co to jest i jak działa. DziękujęStarania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅

-
Aszin to czekamy teraz na Twoje wyniki 😁
Jak moich nie będzie do środy to chyba też zadzwonię do synevo i dopytam, czy mają info odnośnie tego, kiedy moje wyniki mogą się pojawić 😅 umieram już z ciekawości 😂
aszin lubi tę wiadomość
-
Martit wrote:Kingus no teraz rozumiem obawy. W takim razie trzymam kciuki, żeby nie był potrzebny.
Mierze codziennie ciśnienie rano i wieczorem i pokaże to lekarzowi może coś dr na to wszystko powie, może zaproponuje inny lek zamiast acardu.
Czytam że na wprowadzenie acardu jest czas do 16 tygodnia. Dlatego dobrze że wizyta wypadnie 14+0 to jest czas żeby wprowadzić inny lek.
Ale kciuki trzymaj bardzo proszę🤞😊
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅

-
Widzę, że dziś wjechały tematy mieszkaniowo- remontowo- budowlane - najlepiej! My od półtora roku budujemy dom, będzie skończony tak gdzieś październik/ listopad, więc idealnie. Nastawiamy się na pierwszy miesiąc w domu w którym mieszkamy, a w nowym, żeby już się dało powoli pomieszkiwać i urządzać. My mamy komfortowa sytuację, bo teraz też mieszkamy w domu, który obecnie należy do mojej mamy, jest to dom z którym jestem emocjonalnie związana, więc myślę, że początki z dzieckiem będą w nim cudowne.
W nowym domu już wybrałam, który pokój idzie na pierwszy ogień (mamy tam dwa pokoje „dziecięce”). Myślałam o zielonych ścianach i drewnianych meblach. Mam taki plan, że kolejne dziecko lub dzieci, też będą mieszkały w tym samym pokoju, co najstarsze dziecko (chyba że wyjdzie jakaś duża różnica wieku, ale jak na razie plan raczej jest na małą), więc myślę o czymś co będzie pasowało i do chłopca i do dziewczynki.
Czasem mam wrażenie, że wszystkie jesteście takie zaawansowane z tymi ciążami, a to dwa tygodnie różnicy 🤣 Gratuluję wszystkim dobrych wyników z prenatalnych i z innych testów! Cudownie dziewczyny, że tak świetnie idzie! Mam nadzieję, że wszystkie będziemy miały dobre wyniki badań
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
02.25 cb💔
10.25 cb💔
✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10
II 12.02.26
18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
03.03.26 - mamy serduszko❤️
[/url]
Jestem dobrej myśli 🙏💖 -
Kochane,
🌸🌼 Melduję sie po prenatalnych i ja! 🌸🌼
Świetny doktorek, wszystko na bieżąco pokazywał i tłumaczył, czemu jest dobrze, czemu chcemy takiego wyniku- nosek jest, kark w normie, zoladeczek napełniony.
Pan dr płci nie byl w stanie orzec ale z calą pewnością stwierdzil ze to maly uparciuch bo nie chciał współpracować, zwinął sie w kłębek i pomiar CRL wyszedł taki sam jak 4 dni temu 😅
Dr puscil nam tez serduszko po raz pierwszy...🥹🪷🥰, teraz czekamy na pappe i panorame🤩💐Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:05
espoir, Kingus 1, Megmery, BlackAmericano, Niecierpliwa2, snieżka, Malina90, Mro_22, Karos31, aszin, babajagapatrzy, Panna_M, aganieszkam, Mimblanee, Ninia, Kasia0504, Martit, Sawka8, Marty.Na lubią tę wiadomość
-
moje Małe się obracało jak parówka na Orlenie - leżałam tam 2 razy dłużej niż inne kobiety 🫣
BlackAmericano, snieżka, Karos31, Mro_22, babajagapatrzy, Mimblanee, Sawka8 lubią tę wiadomość
-
Hej! My dopiero wróciliśmy 🫠
Co do wizyty: maluszek pięknie się pokazał, pani doktor mogła wszystko zbadać i zmierzyć. Ma piękny zadarty nosek 🥹 jest kość nosowa, prawidłowa przezierność karkowa, parametry dotyczące jego i moich naczyń krwionośnych wszystkie prawidłowe. Widzieliśmy i słyszeliśmy po raz pierwszy serduszko 🥹 pani dr pokazała nam też pięknie podzielony mózg: jak orzech włoski, mamy nawet zdjęcie. Widzieliśmy żołądek, pęcherz moczowy, wszystko prawidłowe anatomicznie ♥️ krew mi pobrano na pappę, jak nie zadzwonią do poniedziałku to znaczy, że wszystko jest ok i ryzyka niskie. Obraz z USG jest jak najbardziej prawidłowy. Cudowną lekarka nam się trafiła.
Kingus, ja też ma alergię na salicylany, obie panie dr od razu powiedziały, że nie będziemy włączać, a w razie wysokiej potrzeby przemyślimy alternatywy. Ja niestety mam objawy w postaci puchnięcia ust, nosa i górnych dróg oddechowych, więc nie ma co ryzykować.
A i jeszcze pani dr zapytała czy chcemy usłyszeć jej hipotezę dot. płci, oczywiście chcieliśmy! I tu zaskoczenie: bobas wygląda jej na dziewczynkę 🙃 ale mówiła, że to na razie jest bardzo wstępne rozpoznanie.
Niecierpliwa2, Megmery, Malina90, Karos31, Mro_22, aszin, BlackAmericano, aganieszkam, Mimblanee, kleopatr4, PaulinKA, Marty.Na lubią tę wiadomość
-
PaulinKA wrote:Kochane,
Świetny doktorek, wszystko na bieżąco pokazywał i tłumaczył, czemu jest dobrze, czemu chcemy takiego wyniku- nosek jest, kark w normie, zoladeczek napełniony.
Pan dr płci nie byl w stanie orzec ale z calą pewnością stwierdzil ze to maly uparciuch bo nie chciał współpracować, zwinął sie w kłębek i pomiar CRL wyszedł taki sam jak 4 dni temu 😅
Dr puscil nam tez serduszko po raz pierwszy...🥹🪷🥰, teraz czekamy na pappe i panorame🤩💐
Gratulacje 🌷
Powiem wam że ja się bardzo stresuje, że przez to jak ciężko znoszę ten początek to na badaniach coś wyjdzie nie tak
👧 30 👨31
07.2025 CB 💔 1cs
3 cs
•podejrzenie PCOS, AFC >20, pęcherzyk dojrzewa
•macica dwurożna
•brak lewego płata tarczycy
Wyniki:
•AMH 9,46 ng/ml
•TSH 1,89 -> 2,02 ~ może być lepiej!
•Ferrytyna 58 ng/ml -> 23 ng/ml ❌
•Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
•Żelazo 196 ✅
•Testosteron 45,3 ng/dl ❌
•Kwas foliowy 17,90 ng/ml ✅ -
babajagapatrzy wrote:Hej! My dopiero wróciliśmy 🫠
Co do wizyty: maluszek pięknie się pokazał, pani doktor mogła wszystko zbadać i zmierzyć. Ma piękny zadarty nosek 🥹 jest kość nosowa, prawidłowa przezierność karkowa, parametry dotyczące jego i moich naczyń krwionośnych wszystkie prawidłowe. Widzieliśmy i słyszeliśmy po raz pierwszy serduszko 🥹 pani dr pokazała nam też pięknie podzielony mózg: jak orzech włoski, mamy nawet zdjęcie. Widzieliśmy żołądek, pęcherz moczowy, wszystko prawidłowe anatomicznie ♥️ krew mi pobrano na pappę, jak nie zadzwonią do poniedziałku to znaczy, że wszystko jest ok i ryzyka niskie. Obraz z USG jest jak najbardziej prawidłowy. Cudowną lekarka nam się trafiła.
Kingus, ja też ma alergię na salicylany, obie panie dr od razu powiedziały, że nie będziemy włączać, a w razie wysokiej potrzeby przemyślimy alternatywy. Ja niestety mam objawy w postaci puchnięcia ust, nosa i górnych dróg oddechowych, więc nie ma co ryzykować.
A i jeszcze pani dr zapytała czy chcemy usłyszeć jej hipotezę dot. płci, oczywiście chcieliśmy! I tu zaskoczenie: bobas wygląda jej na dziewczynkę 🙃 ale mówiła, że to na razie jest bardzo wstępne rozpoznanie.
Babajagapatrzy super gratulacje, cieszę się że wszystko dobrze. ❤️😊
Bardzo Ci dziękuję, że mi napisałaś o tych salicylanach bo myślałam, że robię krzywdę swojemu maluchowi. 😘
babajagapatrzy lubi tę wiadomość
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅

-
Ale cudowne wieści dziewczyny, cudownie ❤️
Espoir ale się uśmiałam z tej parówki 🤣
My też kupiliśmy mieszkanie w poprzedniej ciąży i przenieśliśmy się spowrotem do rodzinnego miasta;) baaaaardzo dobra decyzja pod kątem dzieci i wsparcia rodziny:) było kupowane trochę na szybko, kredyt na 5 lat, 3 pokoje ale małe no i 4 piętro bez windy (teraz mi bardzo to daje w kość), ale planujemy za 4 lata po spłacie już celować w dom albo ewentualnie jakieś duże mieszkanie. Tu się trochę będziemy cisnąć z dwójką dzieci, ale oboje z mężem wychowywaliśmy się w podobnych warunkach więc damy radę 😁 najważniejsze aby wszyscy byli zdrowi -
Myślę, że każda z nas się stresuje prenatalnymi, może każda z trochę innego powodu. Sama przejmuje sie tym, że mieliśmy naprawdę słabe parametry nasienia, jedno poronienie na koncie, więc chcąc nie chcąc stres czai się z tyłu głowy. Wierzę jednak, że u każdej wszystko będzie w porządku 🙂
Panna_M, PaulinKA lubią tę wiadomość
-
PaulinKA wrote:Kochane,
Dr puscil nam tez serduszko po raz pierwszy...🥹🪷🥰, teraz czekamy na pappe i panorame🤩💐
PaulinKA cudowne wieści bardzo gratuluję ❤️😘 ale fajnie że słyszałaś serduszko 🍀Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅

-
Co do sytuacji mieszkaniowej: my mieszkamy z moimi rodzicami, mamy swoje piętro: dwa pokoje, kuchnie i łazienkę. Budujemy też swój dom, aktualnie jesteśmy na etapie gładzi, elewację mamy gotową. Mój mąż praktycznie wszystko robi sam, tylko grube roboty typu właśnie elewacja, tynki czy wylewki robiły nam firmy. Trwa to dużo dłużej, ale jesteśmy spokojniejsi - pierwsza ekipa od murowania napsuła nam dużo krwi i do dziś nie spłaciła nam długu. Raczej nie wprowadzimy się przed narodzinami, celujemy w przyszły rok
to ma też swoje plusy: liczę na mamine obiadki w połogu