X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Kasia0504 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się bardzo cieszę, że prenatalne już za mną i że wszystko jest ok. Jutro chyba do pracy zadzwonię i ich powiadomię o ciąży...

Jestem jedynie trochę zła, bo się okazało, że w wydrukach nie ma zdjęcia dziecka :( tylko jakieś przepływy, czaszka itp. W pierwszej ciąży mi je dała i nawet nie spojrzałam na wydruki bo uznałam to za oczywiste. Szczególnie, że robiła zdjęcia w trakcie i pokazywała nam wszystko. No nic, na połówkowych na pewno przypilnuje.

A mi oczywiście ta Pappa znowu wyszła jakaś dziwna, ale ryzyka wszystkie niskie :) mam chyba 2-3 razy wyższe te wartości niż podana mediana. Wiem, że je się wprowadza do programu i przelicza, ale w pierwszej ciąży to się trochę przestraszyłam jak to zobaczyłam. Teraz już byłam spokojna

• Marty.Na Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jakoś tak się martwię prenatalnymi. Martwię się też tym, że nie wiedząc jeszcze o ciąży, miałam taki kiepski czas i zaczęłam brać te snusy typu Velo i boję się, że to może zaszkodzić

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

preg.png
  • Weronka89 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my mamy super mieszkanie, które bardzo lubię, ale ma tylko 2 sypialnie, natomiast jest możliwość wydzielenia trzeciej z salonu, bo tak było to zrobione pierwotnie. I pewnie za kilka lat jak spłacimy kredyt to będziemy zbierać na remont generalny, żeby każde dziecko miało swój pokój, a na początku pewnie będą spać razem :)

PaulinKA lubi tę wiadomość

• Weronka89 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które będą miały prenatalne po świętach - ogłaszacie na świętach nowiny? :)

• Karos31 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ogłaszam ciąży ,rodzicom powiem może w maju jak brzuch zacznie być widać , też przeżyli moje wcześniejsze ciążę nie chce im dokładać bo raczej byli pewni ,że już się starać nie będziemy. W ogóle jakoś tak chwalić się nie chce nikomu ale w pracy też będę musiała powiedzieć za jakiś czas. Jednak to wszystko dopiero grubo po prenatalnych,gdy będę miała pewność ,że jest wszystko ok. Najchętniej to bym nie mówiła do połówkowych ale u mnie brzuch już lekko widać,a co dopiero w maju jak już grubo ubranym nie będzie się chodzić 😅

Weronka89, kleopatr4 lubią tę wiadomość

👱33 🧔32

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.

01.2026 zaczynamy starania ♥️

4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍
    2.03 - pierwsza wizyta usg 🤞
    Miś Haribo - 1,37cm 😍 serduszko🥹

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka89 wrote:
    Dziewczyny które będą miały prenatalne po świętach - ogłaszacie na świętach nowiny? :)

My święta spędzamy tylko z rodzicami narzeczonego, a oni dowiedzieli się o ciąży jako pierwsi, już w dniu pierwszej bety :)

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    06.03 - 0,59 cm 🫐 z bijącym serduszkiem 💓

preg.png
  • Weronka89 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas się waham, bo teściom to bym najchętniej wcale nie mówiła, ale będzie kuzynostwo z którymi się lubię i wiem, że nam dobrze życzą, a mieszkają dość daleko i rzadko się widujemy. Im bym chciała powiedzieć, ale trochę głupio bo będziemy wszyscy u teściów w domu się spotykać :D

• Martit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszyscy już wiedzą, czekam jeszcze do prenatalnych żeby powiedzieć znajomym ze szkoły. W piątek mamy zjazd, więc akurat. No i ja mam tak duży brzuch, że nie ma szans go ukrywać.
    Prenatalnymi sie bardzo stresuje, co już daje odczuć mojemu otoczeniu :/ jestem mega nerwowa i najchętniej chciałabym żeby nikt do mnie nie mówił aż do czwartku. Pappa na pewno wyjdzie kiepsko ze względu na wiek .

preg.png

wiek 41 l
    AMH 04.23 - 0,7
    07.23- 0,67
    04.24- 0,44
    12.25-0,11

09/2023 IVF ❄️ 1 zamrożona w 5 dobie ( PGT-A)
    20.11.23 transfer ,9 dpt 💔
    08.24 1 dojrzała, zapłodniona nieprawidłowo
    06.25 1 zarodek, PGT-A wykazało liczne wady.

Diagnoza: adenomioza, APS

01.2026 naturalsik
    29 dc ⏸️
    30 dc beta 209 mlU/ml , progesteron 31 ng/ml
    32 dc beta 505 mlU/ml
    37dc beta 2952 mlU/ml , progesteron 54,30 ng/ml
  • Megmery Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dużo osób wie, ale w święta będziemy chcieli mówić o ciąży teściom. Prenatalne mam 9 kwietnia. Pewnie po prenatalnych powiem jakimś dalszym koleżankom, może w pracy powiem, że mogą zrobić oficjalne info o mojej nieobecności.

02.25 cb💔
    10.25 cb💔

✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕

🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10

II 12.02.26
    18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
    03.03.26 - mamy serduszko❤️

preg.png[/url]

Jestem dobrej myśli 🙏💖
  • Blossomka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny po wizytach! Wspaniale, że u Was wszystko dobrze. Mam nadzieję, że będzie tak u każdej z nas 🥹.

My jeszcze się zastanawiamy czy mówić teściom, do których jedziemy na święta. To będzie 6 dni przed naszymi prenatalnymi. Na razie wie tylko moja mama. Bardzo chciałabym, żeby wszystko było dobrze, ale może być tak różnie…

Ciekawe też jak będę się wtedy czuła, na razie za mną fatalny weekend, dzisiaj odżyłam. Mam wrażenie, że praca trzyma mnie w ryzach 😳.

Sawka, odpoczywaj! Oby już nic Cię nie niepokoilo 🥹.

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸
    Polip - out✅
    Ureaplasma - out✅
    DHEASO4 56 🚩 wdrożone leczenie od 1.2026

8.02 🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹

preg.png
  • Guśka21 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rodzice wiedzieli o staraniach już jakiś czas bardzo nas wspierali i kibicowali wiedzieli też o in vitro 21 stycznia BTW to był dzien moich 35 urodzin :) więc w sumie najlepszy prezent z możliwych 🫠

Ja też się trochę obawiam prenatalnych, ale staram się blokowac złe myśli ostatnie USG miałam dokładnie 2 tyg temu i wtedy bobas był jeszcze takim małym kosmita z malutkimi rączkami trudno mi sobie wyobrazić że teraz ono sie rusza jak .. „parówka z Orlenu” 😅
    I ze jest tak aktywne że ciężko je uchwycić.
    Niesamowite jest to jak 2 tyg zmienia tego człowieczka.

🧸 IUI 02.03.2021 ❌
    🧸 IUI 07.05.2021 ❌

🍀11.10.25 Początek stymulacji do in vitro
    🥚24.10.25 21 occytow->12 zapłodniono -> 10❄️
    ☃️Transfer 21.01.26
    5DPT II 🥹❤️
    6DPT 50,1
    9DPT 301,5
    12DPT 1173
    14DPT 2746

preg.png
‹‹ 125 126 127 128 129
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ