X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Megmery Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    U mnie dzisiaj chyba pierwszy dzień poprawy samopoczucia. To znaczy zmęczenie i zadyszka jak były tak są, ale mdłości odpuściły (akurat teraz jak wykupiłam nową paczkę Xonvei). Martwię się tylko czy prenatalnych nie będę musiała przełożyć, bo maluszek będzie za mały. W teorii, żeby załapać się na 4.5cm na prenatalne, to na wizycie w środę powinien mieć 4cm czyli +1.3cm w tydzień. To musiałby się stać jakiś cud pomiarowy. A jak trzeba będzie przełożyć, to mam nadzieję, że gdzieś mnie wcisną i będę musiała przełożyć mój urlop, który wzięłam 13.04. Ahh, najważniejsze, żeby maluch był zdrowy i jak chce rosnąć w swoim tempie, to niech mu będzie 😋
    Gratuluję pierwszych ruchów na wątku i rosnących brzuszków 😍 u mnie nadal płasko
    Powodzenia na wizytach i prenatalnych 🍀

Właśnie ja też się zastanawiam, czy mój dzidziuś będzie odpowiedniej wielkości na prenatalnych. Nie pisałam o tym, że na poprzednim USG wielkość była szacowana na 9+2, a według terminu om 10+1. Potem jak policzyłam to ta pierwsza wielkość zgada się mniej więcej z owulacją. Ja się jakoś dałam nabrać flo, bo tam miałam wszystkie dane i byłam przekonana, że mi liczy według owulacji właśnie, szczególnie że początkowe USG bardziej się zgadzały z tym. Na prenatalne zapisałam się wcześniej, niż się zorientowałam. Według om będę wtedy 12+1, jeśli będzie równo z tym ostatnim USG to 11+2, czyli tak na granicy. Ale może Sezamek przyspieszy, zobaczymy ;)

Trochę nie chce tam dzwonić i przekładać, bo już się nie mogę doczekać tych badań.

A w temacie legginsów, nie macie do polecenia jakiś legginsów dzwonów, raczej nie ciążowych, tylko z mało uciskającą gumką? Podobają mi się takie z mybasic, ale trochę mnie cena odstrasza.

snieżka lubi tę wiadomość

02.25 cb💔
    10.25 cb💔

✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕

🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10

II 12.02.26
    18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
    03.03.26 - mamy serduszko❤️
    26.03.26 - 2,77 cm bobaska

preg.png[/url]

Jestem dobrej myśli 🙏💖
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Ja zaraz muszę się zebrać badanie awidności CMV igG, bo przeciwciała IgG wyszły mi bardzo wysokie. Najtaniej znalazłam za 130 zł. Zbankrutuję przez te badania :(

Tez musze zbadac, widze ze na synevo jest aktywny kod rabatowy i jak dodałam do koszyka to wyszlo mi 103 zl.

snieżka lubi tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megmery wrote:
    Właśnie ja też się zastanawiam, czy mój dzidziuś będzie odpowiedniej wielkości na prenatalnych. Nie pisałam o tym, że na poprzednim USG wielkość była szacowana na 9+2, a według terminu om 10+1. Potem jak policzyłam to ta pierwsza wielkość zgada się mniej więcej z owulacją. Ja się jakoś dałam nabrać flo, bo tam miałam wszystkie dane i byłam przekonana, że mi liczy według owulacji właśnie, szczególnie że początkowe USG bardziej się zgadzały z tym. Na prenatalne zapisałam się wcześniej, niż się zorientowałam. Według om będę wtedy 12+1, jeśli będzie równo z tym ostatnim USG to 11+2, czyli tak na granicy. Ale może Sezamek przyspieszy, zobaczymy ;)

Trochę nie chce tam dzwonić i przekładać, bo już się nie mogę doczekać tych badań.

A w temacie legginsów, nie macie do polecenia jakiś legginsów dzwonów, raczej nie ciążowych, tylko z mało uciskającą gumką? Podobają mi się takie z mybasic, ale trochę mnie cena odstrasza.

Ja na vinted kupiłam takie dzwonowe spodnie z h&m materiałowe. Trochę jak legginsy, ale mniej obcisłe:) nie uciskają w gumce. Widzę, że na vinted sporo jest spodni w tym stylu.
    Ja mam 162 cm wzrostu i często niestety spodnie są na mnie za długie

Megmery lubi tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    06.03 - 0,59 cm 🫐 z bijącym serduszkiem 💓

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Tez musze zbadac, widze ze na synevo jest aktywny kod rabatowy i jak dodałam do koszyka to wyszlo mi 103 zl.
    Kurcze, czemu nie widziałam tego kodu wczoraj?😅 Już jestem pewien badaniu w diagnostyce

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻33 lata

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
  • Niecierpliwa2 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po badaniu, ryzyka niskie ❤️ Pełen wynik dostaniemy mejlem. Niestety jeden parametr lekko się nie podobał lekarce i mamy się pokazać za trzy tygodnie dla pewności. Najprawdopodobniej wszystko jest w granicach normy, nawet nie chciała nam powiedzieć czym to ewentualnie grozi, bo pewnie się nie potwierdzi, ale no wolałabym już mieć to z głowy. W każdym razie nie panikuję na razie.

Ninia, poproszę o dopisanie na 12.10 i niebieskie serduszko 💙

White1, Mro_22, Malina90, snieżka, Karos31, babajagapatrzy, Niaha, Dorka.38 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Ja na vinted kupiłam takie dzwonowe spodnie z h&m materiałowe. Trochę jak legginsy, ale mniej obcisłe:) nie uciskają w gumce. Widzę, że na vinted sporo jest spodni w tym stylu.
    Ja mam 162 cm wzrostu i często niestety spodnie są na mnie za długie
    Ja też polecam z HM, takie materiałowe legginsy dzwony na takiej grubej luźnej gumie, jakby taka zapaska na brzuchu i teraz jak brzuszek rośnie można wywinąć i nałożyć na brzuch. Mam 3 pary od jakiś 3 lat jako dresy po domu i teraz świetnie się sprawdzają.

Megmery lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wrzuccie linki plis do tych rozszerzonych spodni o których piszecie ❤️ legginsy od mama ginekolog sobie znajdę:)

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te o których ja pisałam, to już chyba nie ma w hm. One nie mają grubej gumki, więc to inne niż te o których pisała Ninia

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻33 lata

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
  • babajagapatrzy Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka do HM też proszę, od mamyginekolog nie chce, mam alergię na tę kobietę 😅

Niecierpliwa, gratuluję synka i super, że wyniki są dobre. Fajnie, że trafiliście na uważną lekarkę i że Was nie straszyła! Ta koleżanka z pracy, która mi wczoraj powiedziała o ciąży mówiła, że na każdej z dwóch wizyt, na których była lekarka mówiła o poronieniu 😡 zmienia teraz lekarza żeby się nie stresować.

• Weronka89 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :) gratuluję wszystkim pozytywnych wyników badań i udanych wizyt, trzymam kciuki za te niepewne 💪🏻
    Ja drugi tydzień z synem na L4, po rsv przyplątało mu się zapalenie ucha i antybiotyk na tydzień. 11 dni siedzieliśmy zamknięci i dopiero wczoraj przy lepszej pogodzie zaczęliśmy się trochę wietrzyć. A syn jest do mnie tak przyklejony, że nie ogarniam życia 😅😅 nawet wczoraj jak wstał to mi mówił że będzie do mnie przylepiony cały dzień nawet jak pójdę do toalety 😅😅 no ale już na szczęście po chorobie, w święta w gościach trochę odetchnę.
    My spędzamy je z rodziną męża, w niedzielę z jedną częścią a w poniedziałek z drugą. Będzie sporo dzieciaków więc będzie wesoło.
    Ja czekam na wyniki panoramy ale pewnie będą pod koniec przyszłego tygodnia. Po nich i po prenatalnych powiemy synowi, a potem rodzinie i przyjaciołom oraz w pracy.

‹‹ 160 161 162 163 164
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ