PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
White1 wrote:U mnie dzisiaj chyba pierwszy dzień poprawy samopoczucia. To znaczy zmęczenie i zadyszka jak były tak są, ale mdłości odpuściły (akurat teraz jak wykupiłam nową paczkę Xonvei). Martwię się tylko czy prenatalnych nie będę musiała przełożyć, bo maluszek będzie za mały. W teorii, żeby załapać się na 4.5cm na prenatalne, to na wizycie w środę powinien mieć 4cm czyli +1.3cm w tydzień. To musiałby się stać jakiś cud pomiarowy. A jak trzeba będzie przełożyć, to mam nadzieję, że gdzieś mnie wcisną i będę musiała przełożyć mój urlop, który wzięłam 13.04. Ahh, najważniejsze, żeby maluch był zdrowy i jak chce rosnąć w swoim tempie, to niech mu będzie 😋
Gratuluję pierwszych ruchów na wątku i rosnących brzuszków 😍 u mnie nadal płasko
Powodzenia na wizytach i prenatalnych 🍀
Właśnie ja też się zastanawiam, czy mój dzidziuś będzie odpowiedniej wielkości na prenatalnych. Nie pisałam o tym, że na poprzednim USG wielkość była szacowana na 9+2, a według terminu om 10+1. Potem jak policzyłam to ta pierwsza wielkość zgada się mniej więcej z owulacją. Ja się jakoś dałam nabrać flo, bo tam miałam wszystkie dane i byłam przekonana, że mi liczy według owulacji właśnie, szczególnie że początkowe USG bardziej się zgadzały z tym. Na prenatalne zapisałam się wcześniej, niż się zorientowałam. Według om będę wtedy 12+1, jeśli będzie równo z tym ostatnim USG to 11+2, czyli tak na granicy. Ale może Sezamek przyspieszy, zobaczymy
Trochę nie chce tam dzwonić i przekładać, bo już się nie mogę doczekać tych badań.
A w temacie legginsów, nie macie do polecenia jakiś legginsów dzwonów, raczej nie ciążowych, tylko z mało uciskającą gumką? Podobają mi się takie z mybasic, ale trochę mnie cena odstrasza.
snieżka lubi tę wiadomość
02.25 cb💔
10.25 cb💔
✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10
II 12.02.26
18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
03.03.26 - mamy serduszko❤️
26.03.26 - 2,77 cm bobaska
[/url]
Jestem dobrej myśli 🙏💖 -
snieżka wrote:Ja zaraz muszę się zebrać badanie awidności CMV igG, bo przeciwciała IgG wyszły mi bardzo wysokie. Najtaniej znalazłam za 130 zł. Zbankrutuję przez te badania

Tez musze zbadac, widze ze na synevo jest aktywny kod rabatowy i jak dodałam do koszyka to wyszlo mi 103 zl.
snieżka lubi tę wiadomość
-
Megmery wrote:Właśnie ja też się zastanawiam, czy mój dzidziuś będzie odpowiedniej wielkości na prenatalnych. Nie pisałam o tym, że na poprzednim USG wielkość była szacowana na 9+2, a według terminu om 10+1. Potem jak policzyłam to ta pierwsza wielkość zgada się mniej więcej z owulacją. Ja się jakoś dałam nabrać flo, bo tam miałam wszystkie dane i byłam przekonana, że mi liczy według owulacji właśnie, szczególnie że początkowe USG bardziej się zgadzały z tym. Na prenatalne zapisałam się wcześniej, niż się zorientowałam. Według om będę wtedy 12+1, jeśli będzie równo z tym ostatnim USG to 11+2, czyli tak na granicy. Ale może Sezamek przyspieszy, zobaczymy

Trochę nie chce tam dzwonić i przekładać, bo już się nie mogę doczekać tych badań.
A w temacie legginsów, nie macie do polecenia jakiś legginsów dzwonów, raczej nie ciążowych, tylko z mało uciskającą gumką? Podobają mi się takie z mybasic, ale trochę mnie cena odstrasza.
Ja na vinted kupiłam takie dzwonowe spodnie z h&m materiałowe. Trochę jak legginsy, ale mniej obcisłe:) nie uciskają w gumce. Widzę, że na vinted sporo jest spodni w tym stylu.
Ja mam 162 cm wzrostu i często niestety spodnie są na mnie za długie
Megmery lubi tę wiadomość
-
Kurcze, czemu nie widziałam tego kodu wczoraj?😅 Już jestem pewien badaniu w diagnostycePaulinKA wrote:Tez musze zbadac, widze ze na synevo jest aktywny kod rabatowy i jak dodałam do koszyka to wyszlo mi 103 zl.
-
Jesteśmy po badaniu, ryzyka niskie ❤️ Pełen wynik dostaniemy mejlem. Niestety jeden parametr lekko się nie podobał lekarce i mamy się pokazać za trzy tygodnie dla pewności. Najprawdopodobniej wszystko jest w granicach normy, nawet nie chciała nam powiedzieć czym to ewentualnie grozi, bo pewnie się nie potwierdzi, ale no wolałabym już mieć to z głowy. W każdym razie nie panikuję na razie.
Ninia, poproszę o dopisanie na 12.10 i niebieskie serduszko 💙
White1, Mro_22, Malina90, snieżka, Karos31, babajagapatrzy, Niaha, Dorka.38 lubią tę wiadomość
-
Ja też polecam z HM, takie materiałowe legginsy dzwony na takiej grubej luźnej gumie, jakby taka zapaska na brzuchu i teraz jak brzuszek rośnie można wywinąć i nałożyć na brzuch. Mam 3 pary od jakiś 3 lat jako dresy po domu i teraz świetnie się sprawdzają.snieżka wrote:Ja na vinted kupiłam takie dzwonowe spodnie z h&m materiałowe. Trochę jak legginsy, ale mniej obcisłe:) nie uciskają w gumce. Widzę, że na vinted sporo jest spodni w tym stylu.
Ja mam 162 cm wzrostu i często niestety spodnie są na mnie za długie
Megmery lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wrzuccie linki plis do tych rozszerzonych spodni o których piszecie ❤️ legginsy od mama ginekolog sobie znajdę
-
Te o których ja pisałam, to już chyba nie ma w hm. One nie mają grubej gumki, więc to inne niż te o których pisała Ninia
-
Linka do HM też proszę, od mamyginekolog nie chce, mam alergię na tę kobietę 😅
Niecierpliwa, gratuluję synka i super, że wyniki są dobre. Fajnie, że trafiliście na uważną lekarkę i że Was nie straszyła! Ta koleżanka z pracy, która mi wczoraj powiedziała o ciąży mówiła, że na każdej z dwóch wizyt, na których była lekarka mówiła o poronieniu 😡 zmienia teraz lekarza żeby się nie stresować. -
Czesc Dziewczyny
gratuluję wszystkim pozytywnych wyników badań i udanych wizyt, trzymam kciuki za te niepewne 💪🏻
Ja drugi tydzień z synem na L4, po rsv przyplątało mu się zapalenie ucha i antybiotyk na tydzień. 11 dni siedzieliśmy zamknięci i dopiero wczoraj przy lepszej pogodzie zaczęliśmy się trochę wietrzyć. A syn jest do mnie tak przyklejony, że nie ogarniam życia 😅😅 nawet wczoraj jak wstał to mi mówił że będzie do mnie przylepiony cały dzień nawet jak pójdę do toalety 😅😅 no ale już na szczęście po chorobie, w święta w gościach trochę odetchnę.
My spędzamy je z rodziną męża, w niedzielę z jedną częścią a w poniedziałek z drugą. Będzie sporo dzieciaków więc będzie wesoło.
Ja czekam na wyniki panoramy ale pewnie będą pod koniec przyszłego tygodnia. Po nich i po prenatalnych powiemy synowi, a potem rodzinie i przyjaciołom oraz w pracy. -