X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeszcze któraś prosiła mnie o żółte serduszko, a wtedy nie miałam możliwości zrobić.
    @Espoir czy to byłaś Ty?

poza tym jak któraś chce coś dopisać w kalendarzu to proszę o info. Na razie widzę po prenatalnych ale, że nasze jesienne bobasy nie chcą się ujawnić ale jak któraś ma przeczucie, to kolor serduszka zawsze możemy zmienić jak coś innego się pokaże na kolejnym usg;p. Tak samo z imionami.

PaulinKA, espoir lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nina, imię kwestią dyskusyjną, dobrze ze jest czas 😄😄musiałabym wpisać jakies 15 propozycji wiec na razie serduszko wystarczy. I tak, o ile pamiętam to espoir czeka na gender reveal przy porodzie :)

@niecierpliwa, jesli lecą jakąś kolejką to faktycznie jutro powinny byc twoje, bedzie piękny prezent od zajączka 🤩

Uff, kamień z serca. Oficjalnie zamykam 1 trymestr, yeaaa! 🌼🌼🌼

Ninia, Niecierpliwa2, espoir lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Mro_22 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia nie, nie dostałam skierowania do genetyka. Dzisiaj odbierałam tylko badania w rejestracji. Wizytę u swojego prowadzącego prawdopodobnie będę miała we wtorek.
    Wstępnie sobie sprawdzałam te badania i widzę, że faktycznie przy SANCO wyniki są szybciej, ale znalazłam Panoramę za kilkaset złotych taniej niż SANCO i trochę kusi, ale też musiałabym dojechać kilkadziesiąt kilometrów, a nie kilkanaście jak w przypadku SANCO. Muszę się zastanowić.

Dziewczyny, bardzo się cieszę Waszych dobrych wyników z prenatalnych i w ogóle 🙂

preg.png

💔2.2022
    👦🏼12.2022
    ⏸️ 24.01.2026
    09.02.2026 TSH 4,69
    20.03.2026 TSH 1,16
  • yelonka Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mro_22 wrote:
    Ninia nie, nie dostałam skierowania do genetyka. Dzisiaj odbierałam tylko badania w rejestracji. Wizytę u swojego prowadzącego prawdopodobnie będę miała we wtorek.
    Wstępnie sobie sprawdzałam te badania i widzę, że faktycznie przy SANCO wyniki są szybciej, ale znalazłam Panoramę za kilkaset złotych taniej niż SANCO i trochę kusi, ale też musiałabym dojechać kilkadziesiąt kilometrów, a nie kilkanaście jak w przypadku SANCO. Muszę się zastanowić.

Dziewczyny, bardzo się cieszę Waszych dobrych wyników z prenatalnych i w ogóle 🙂

A nie masz gdzieś bliżej siebie Diagnostyki? Ja robiłam Sanco w Diagnostyce i miałam rabat 20% i też wyszło taniej.

Listopad 2018 💔👼 (Clostilbegyt)

Listopad 2020 synuś 💙 (Clostilbegyt)

13.02.2026 ⏸️

13.03.2026 mamy ❤️

Heparyna 💉 x3🤰

preg.png
  • BlackAmericano Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka, super - gratulacje ❤️

Ninia, ja poproszę o wpisanie drugich prenatalnych na 23.05. :)

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹
    03.26 r. - Test Panorama: ryzyka niskie - zdrowa dziewczynka 💖
    27.03 - I prenatalne ok ✔️CRL: 51,8 mm; FHR: 162

preg.png
  • Martit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam II prenatalne 25.05, a wizytę u swojego lekarza 10.04

preg.png
  • babajagapatrzy Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się cieszę z wszystkich dobrych wiadomości :)

Co do świąt: my spędzamy w domu, mam nadzieję na odpoczynek, leniuchowanie i dobre jedzenie. Mieszkamy z rodzicami, obok mieszka mój brat i najbliższe kuzynostwo, więc pewnie będą kawki wspólne. Może wpadniemy do moich dziadków. Chcemy też pójść w góry.

Tak się cieszę, że w końcu jest wolne! Leżę sobie pod kocykiem i zbieram siły na mycie lodówki, które dziś zaplanowałam :)

Moje prenatalne są zaznaczone, wizytę mam 16.04

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:52

PaulinKA, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @babajaga, jakie góry masz w okolicy?
    Ja Dolny Śląsk wiec półtorej godzinki w Sowie czy Wałbrzyskie ale w kwietniu chce sprawdzić czy zdobędę Szrenicę z Bobusiem 🙈

Bez brzuszka atakowałam Rysy, Świnice, robiłam po 35km trasy wiec mysle ze takie 12-15 km wolnym tempem wleci😃 tym bardziej ze juz pare razy na mniejsze trasy sie wybieraliśmy w ciazy.

Tylko Karkonosze dalej zimowe a to zawsze nieco ciezej podchodzić:)

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

• Blossomka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marzę o dobrym jedzeniu, niestety nadal brak apetytu na cokolwiek + głód non stop. Jeszcze 2 dni może akurat wszystko mi przejdzie, ciągle się łudzę 😂.

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸
    Polip - out✅
    Ureaplasma - out✅
    DHEASO4 56 🚩 wdrożone leczenie od 1.2026

8.02 🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹

preg.png
  • Guśka21 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem po prenatalnych i na razie wszystko świetnie.
    Dzidziuś ma 6 cm więc jest raczej z tych mniejszych Aleee ja jestem niska :)
    Będziemy mieć synka 🥹 🩵
    Ma rączki, nóżki był na maksa aktywny podczas badania.
    Obrazowo wszystko pięknie 🫠

Niecierpliwa2, babajagapatrzy, Blossomka, snieżka, Mimblanee, PaulinKA, aganieszkam, Marty.Na, Karos31, Ninia, Martit, White1, Megmery, Malina90, espoir lubią tę wiadomość

🧸 IUI 02.03.2021 ❌
    🧸 IUI 07.05.2021 ❌

🍀11.10.25 Początek stymulacji do in vitro
    🥚24.10.25 21 occytow->12 zapłodniono -> 10❄️
    ☃️Transfer 21.01.26
    5DPT II 🥹❤️
    6DPT 50,1
    9DPT 301,5
    12DPT 1173
    14DPT 2746

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @babajaga, jakie góry masz w okolicy?
    Ja Dolny Śląsk wiec półtorej godzinki w Sowie czy Wałbrzyskie ale w kwietniu chce sprawdzić czy zdobędę Szrenicę z Bobusiem 🙈

Bez brzuszka atakowałam Rysy, Świnice, robiłam po 35km trasy wiec mysle ze takie 12-15 km wolnym tempem wleci😃 tym bardziej ze juz pare razy na mniejsze trasy sie wybieraliśmy w ciazy.

Tylko Karkonosze dalej zimowe a to zawsze nieco ciezej podchodzić:)
    Bez ruszania się samochodem mam trochę do wyboru, przede wszystkim takie poza szlakiem, ciche i puste. Do pół godziny jazdy autem mam Baranią Górę, Rycerzową, Rysiankę, Wielką Raczę. Mieszkam na pograniczu Beskidów: Śląskiego z Żywieckim, przy granicy ze Słowacją, więc za miedzą mam Kysuce, godzinę drogi w Sukovske Skaly czy na Małą Fatrę, z drugiej strony mamy Beskid Śląsko-Morawski po czeskiej stronie z moją ukubioną Girovą, Łysą Horą i innymi cudami. Mieszkamy w pięknym rejonie i staramy się z tego korzystać. Nasz bobas był już z nami na Oźnej i na Wielkiej Rycerzowej. Oczywiście dużo bardziej się męczę chodząc niż to było przed ciążą, ale robi mi to wspaniale na głowę i ciało :) u nas też biało ❤️‍🩹 ale ma w końcu być słonecznie.

Karkonosze i Izery uwielbiam, Góry Sowie podobnie, bardzo podobało nam się też w okolicach Srebrnej Góry, byliśmy tam kiedyś na dłuższym wyjeździe, bo zdobywaliśmy Koronę Gór Polski. Mój mąż jest wkręcony w historię, więc zwiedzaliśmy Riese. Też masz pięknie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:33

PaulinKA, Megmery lubią tę wiadomość

• Mimblanee Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam rzut beretem od Świeradowa więc też mam bliziutko góry, niestety moja kondycja to dramat 😬 ale jak dzieci podrosną to na pewno pokażemy im góry;)
    A święta spędzamy z moimi rodzicami, mieszkamy blisko siebie i w sumie widzimy się cały rok także Wielkanoc też bez wyjątku

🩵 D 1.05.2025

preg.png
  • Sawka8 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mro_22 wrote:
    Hey,
    Mam wyniki badań Pappy. Ryzyko wystąpienia trisomii 21 1:169, pozostałe ryzyka niskie

Strasznie się boje Pappy… Mro czy planujesz dodatkowe badania dla pewności?
    Już przeczytałam, ze tak…
    Dziewczyny, a któraś decyduje się na Veracity? Lub coś słyszała o tym teście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:14

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @babajqgapatrzy, Beskidy to akurat bardzo malo przeze mnie zbadane tereny, trzeba bedzie nadrobić kiedys :) a Babia ciagle przede mną, zeby wlasnje wbic do książeczki. Co najlepsze nie mam pieczątek ze Śnieżki czy Wielkiej Sowy mimo ze bylam tam dziesiątki razy 😃

Fajnie ze jest górska kozica na wątku, mam nadzieje ze za jakis czas bedziemy tu pisac o nosidłach dla małych wędrowniczków 🥹🥹🥹

babajagapatrzy lubi tę wiadomość

⏳️1.2024

2026🙏
    preg.png

• Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guśka21 wrote:
    Hej dziewczyny jestem po prenatalnych i na razie wszystko świetnie.
    Dzidziuś ma 6 cm więc jest raczej z tych mniejszych Aleee ja jestem niska :)
    Będziemy mieć synka 🥹 🩵
    Ma rączki, nóżki był na maksa aktywny podczas badania.
    Obrazowo wszystko pięknie 🫠
    Gratulacje, kolejne 💙 wpisane na pierwszej stronie. Na razie mamy przewagę chłopaczków.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • Martit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kocham góry, chociaż mam do nich daleko. Mam nadzieję, że uda nam się w tym roku chociaż na kilka dni wyskoczyć. Zawsze zatrzymujemy się w Kościelisku.

PaulinKA lubi tę wiadomość

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martit wrote:
    Ja też kocham góry, chociaż mam do nich daleko. Mam nadzieję, że uda nam się w tym roku chociaż na kilka dni wyskoczyć. Zawsze zatrzymujemy się w Kościelisku.

My tez w Tatrach głównie w Kościelisku spimy! Ewentualnie na Cyrhli pod Zakopanem :))

Zawsze mowie ze sa ludzie którzy jadą w Tatry albo jadą do Zakopanego😃my w Zakopanem praktycznie nie bywamy 🤭🤭🤭

Cieszę sie ze zdobyłam te Rysy bo z bobasem pare lat na takie wyższe eskapady odpadnie pewnie... :) ale saneczki po chochołowskiej wlecą na bank po pierwszych urodzinkach🥹

⏳️1.2024

2026🙏
    preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknęłam na post Ninii na pierwszej stronie o rzeczywiście mamy na razie 4:2 :) jeśli nasza dziewczynka by się potwierdziła, to zasili tę mniejszościową drużynę. Byłam dziś w lumpie i była piękna biała kurteczka w błękitne kwiatki za 12zl, ale nie kupiłam, bo jeszcze się nie przywiązuję do tej dziewuszki.

Też się cieszę, że są inne górołazki na wątku :) dziś moja koleżanka z pracy przyszła mi powiedzieć o ciąży, jest dwa miesiące za mną, ale chcę już iść na L4 od połowy kwietnia. Ona też z tych chodzących po górach, będę mieć inspiracje :) ogólnie wokół mnie may mały baby boom, super, bo będziemy mieć dzieci w podobnym wieku i w rodzinie i w sąsiedztwie i wśród znajomych :)

Guśka, super, że u Was ok i gratuluję chłopaczka! 🥹

PaulinKA lubi tę wiadomość

• Dorka.38 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze dzis same dobre wiesci mam nadzieje ze juztak zostanie🙂

Marty.Na lubi tę wiadomość

👩🏻86’ 👱🏻‍♂️79’
    2011 👦🏻
    1cs
    11.02 ⏸️ 5dni przed 🐒
    13.02 BHCG 102 prog 24,6
    17.02 BHCG 595 tsh 0,912
    03.03 pierwsza wizyta (6+1)❤️?
    26.03 łyżeczkowanie po poronieniu zatrzymanym, serduszko się nie pojawiło

21.06 blada druga kreska w 14dpo
    3.07 BHCG 953
    05.07 ciąża pozamaciczna, metotreksat
    Pol roku przerwy po cp

31.01.2026 słaba druga kreska 1cs
    05.02 BHCG 163
    07.02 BHCG 394
    11.02 BHCG 2158
    13.02 usg lokalizacyjne pęcherzyk w macicy👍🏻
    27.02 wizyta serduszkowa? 7+2 tak jest ❤️ crl 1,08cm fhr 146

preg.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Dziewczyny, jeszcze któraś prosiła mnie o żółte serduszko, a wtedy nie miałam możliwości zrobić.
    @Espoir czy to byłaś Ty?
    tak ja 😘

wpadłam się pochwalić, że poczułam dzisiaj pierwszy raz Maluszka! ❤️ jestem w szoku, że tak szybko, ale jestem pewna, że to Bobo! wprawdzie co ciąża to wcześniej czułam, ale spodziewałam się gdzieś dopiero za 2 tygodnie.

Dorka.38, snieżka, Niecierpliwa2, Mimblanee, White1 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
‹‹ 159 160 161 162 163
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ