PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny ☺️
Mam w tym tygodniu urwanie głowy, sporo osób na urlopie a terminy w pracy gonią 🫣 na szczęście będzie teraz trochę dłuższy weekend więc będzie można odpocząć 😊
W międzyczasie też mieliśmy też badania prenatalne - na opis ryzyk jeszcze czekam bo dopiero po USG miałam pobranie krwi i opis dostanę już po świętach. Ale na USG wszystko dobrze 😊 Dzidzia ma ponad 7 cm i jest kilka dni do przodu 😨 także póki co nie ma powodów do niepokoju 😊
BlackAmericano, Niecierpliwa2, snieżka, White1, Blossomka, Karos31, aganieszkam, Mimblanee, Malina90, Megmery, Talto109_, babajagapatrzy, Paulina1106, pandzia 🐼, Sawka8 lubią tę wiadomość
👩+👦+🐶 | starania od 05.2023
👩
AMH: 1,5
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo
👦
azoospermia → udana biopsja mTESE
✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, wit D, B12, inhibina B
I IVF - 04.2025
13🥚→ 10xMII → 1❄️
ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌
II IVF - 06.2025
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF - 10.2025
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 22 dpt: β 17318; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; prenatalne ⏳

-
Hey,
Mam wyniki badań Pappy. Ryzyko wystąpienia trisomii 21 1:169, pozostałe ryzyka niskie
Mimblanee, Niecierpliwa2, Karos31, BlackAmericano, snieżka, aganieszkam, espoir lubią tę wiadomość
-
Ja dziś po prenatalnych, wszystko okey, ryzyka niskie 😋
White1, Ninia, classy, Mimblanee, Niecierpliwa2, Karos31, BlackAmericano, snieżka, Talto109_, aganieszkam, Paulina1106, pandzia 🐼, Malina90, espoir lubią tę wiadomość
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-
U mnie też już przyszły wyniki Pappy i nic nie wyszło niepokojącego. W końcu oficjalnie mogę zacząć II trymestr (a przynajmniej wg mojej aplikacji)
classy, Mimblanee, Niecierpliwa2, White1, Karos31, BlackAmericano, snieżka, Talto109_, aganieszkam, pandzia 🐼, espoir lubią tę wiadomość
-
A i u nas płeć nieznana 🤣 powiedział, że nie może powiedzieć na ten moment, bo coś sterczy, ale może opaść 🤣
Niecierpliwa2, BlackAmericano, snieżka, aganieszkam lubią tę wiadomość
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30

-
Marty.Na wrote:A i u nas płeć nieznana 🤣 powiedział, że nie może powiedzieć na ten moment, bo coś sterczy, ale może opaść 🤣
🤣🤣🤣🤣
A skłaniał się w którąś stronę?
U nas wczoraj mówił, że widać, że dziewczynka ale w sumie może tak mówił bo znał wyniki Felii 😁
Marty.Na lubi tę wiadomość
👩+👦+🐶 | starania od 05.2023
👩
AMH: 1,5
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo
👦
azoospermia → udana biopsja mTESE
✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, wit D, B12, inhibina B
I IVF - 04.2025
13🥚→ 10xMII → 1❄️
ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌
II IVF - 06.2025
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF - 10.2025
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 22 dpt: β 17318; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; prenatalne ⏳

-
Super dziewczyny, gratulacje!
Mro, będziesz robić dodatkowe badania w tej sytuacji?
U mnie 7 dni do badania ⏳.
Marty.Na lubi tę wiadomość
-
W żadną! 🤣classy wrote:🤣🤣🤣🤣
A skłaniał się w którąś stronę?
U nas wczoraj mówił, że widać, że dziewczynka ale w sumie może tak mówił bo znał wyniki Felii 😁31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
🔬
♀️
💊
🔬
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30

-
Czy lekarz zalecił jakieś badania? Wiem, że to dość wysokie ryzyko i pewnie się zmartwiłaś, ale to wciąż tylko 1 na 169 szans. Trzymam kciuki.Mro_22 wrote:Hey,
Mam wyniki badań Pappy. Ryzyko wystąpienia trisomii 21 1:169, pozostałe ryzyka niskie
Blossomka lubi tę wiadomość
-
I japo wizycie robil dlugie usg tak nazwal mininptenatalne wszytko pomiary kosc nosowa jest wszystko ogolnie ok stwierdzil ze nie ma sie do czego przyczepic🤗 dzicko juz szalalo i super wyglada
BlackAmericano, Mimblanee, Karos31, Niecierpliwa2, Paulina1106, pandzia 🐼, Malina90, espoir lubią tę wiadomość
👩🏻86’ 👱🏻♂️79’
2011 👦🏻
1cs
11.02 ⏸️ 5dni przed 🐒
13.02 BHCG 102 prog 24,6
17.02 BHCG 595 tsh 0,912
03.03 pierwsza wizyta (6+1)❤️?
26.03 łyżeczkowanie po poronieniu zatrzymanym, serduszko się nie pojawiło
21.06 blada druga kreska w 14dpo
3.07 BHCG 953
05.07 ciąża pozamaciczna, metotreksat
Pol roku przerwy po cp
31.01.2026 słaba druga kreska 1cs
05.02 BHCG 163
07.02 BHCG 394
11.02 BHCG 2158
13.02 usg lokalizacyjne pęcherzyk w macicy👍🏻
27.02 wizyta serduszkowa? 7+2 tak jest ❤️ crl 1,08cm fhr 146

-
Blossomka, Mimblane jeszcze nie miałam konsultacji z lekarzem. Zdaję sobie sprawę, że mój wiek (rocznikowi 35 lat) odegrał tutaj dużą rolę. Ale żeby być spokojniejszą na pewno na jakieś testy pójdę tylko się zastanawiam które zrobić. Muszę sobie poczytać co pisałyście we wcześniejszych wiadomosciach
BlackAmericano, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość
-
Mro_22 jeżeli masz ryzyko pośrednie ZD to nie wiem czy ja bym się nie pokusiła po prostu na SANCO bo jest bardzo szybko wynik, natomiast jak już chcesz szerzej sprawdzić jak i tak masz wydać kasę to faktycznie poczytaj.
Czy dostałaś skierowanie do genetyka? Pytam się bo lekarz by mógł nakierunkować na jakiś test.
Natomiast na 100% pewność daje tylko amnio.
Ja już mam już skończone w tym roku 35 lat i tak jak wcześniej pisałam na Panoramie miałam wskazane jako ryzyko wyjściowe dla wieku 1:249 wiec faktycznie wiek już podbija. -
Mro, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Może na pierwszy rzut oka ten wynik nie wygląda najlepiej, ale tak jak pisze Mimblane, to nadal 1 na 169 szans.
My jutro wieczorem jedziemy do rodziców narzeczonego. Wiedzą już od dawna o ciąży
-
@mro, trzymam kciuki za pozytywny rozwoj spraw. Pappa to jednak zawsze statystyka, zreszta podobnie jak NIPT, ale oby wybrany przez Was NIPT skorygować to ryzyko na tyle byście byli spokojni 🩷
@marty.na i reszta dziewczyn, cieszę sie se prenatalne oraz wizyty poszły ok- takie wiesci lubimy 🌻
@martit, dobrego dnia dla Ciebie❤️a wy jak świętujecie?
@niecierpliwa, a ty kiedy pobierałaś krew na panoramę? Ja 23.03 i juz dostaje krecka, myslalam ze nie moze byc tak ze wynik nie dostrzegam do swiat, a tu o... a chcieliśmy powiedzieć o zdrowiu maluszka oczywiscie jak i o plci😵💫
Bleh!
@nina, dzwoniłam do alabu ale nie udalo mi sie przebić przez bota ktory twierdzi ze wyniki sa w przygotowaniu i ze jest 14 dni roboczych na ich pojawienie sie!! Dramatos
No ale bylam dzis na wizycie podejrzeć mojego kurczaczka🐣, wizyta z medi wiec ogolem yyy porażka, gościu nawet nie zmierzył dzidziusia no ale zatrzymal na chwilę głowice i widzialam pulsuje serduszko, to najwazniejsze.
Za to zmierzył szyjkę, ma az 5 cm (z pappy wyszlo mi wysokie ryzyko porodu przedwczesnego) I stwierdził ze moze dr cos zle podstawił bo przy takiej szyjce niemozliwe ryzyko 1:68...
No ale w zwiazku z tym zapisem kazal mi do 26tc co 2 tygodnie sprawdzać szyjkę, wiec bede miala częstsze usg -,-
Grunt ze dzidzia żywa i ruszająca sie, a ja czekam dalej ...
Dziś jedziemy do rodzinki na swieta juz, mamy jednych i drugich obok siebie wiec stacjonujemy u teściów a do moich jeździmy na kawki i jedzonka🤭
Na dniach bede piekłam mazurek pistacjowy i sernik z rosa, plus pomagała co tam mi zlecą
to bedzie dobry czas 🥹🥹🥹
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:26
Niecierpliwa2, Marty.Na, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
dwa razy trzeba powiedzieć :"połącz z konsultantem", nie dopowiadać mu na żadne pytania tylko "połącz z konsultantem" i wtedy już pojawi się połączenie z człowiekiem i Cię powinni przełączyć do jakiegoś zespołu od Panoramy. Ja przynajmniej tak miałam, moje badanie było robione w gabinecie mojego lekarza ale obsługiwał to Alab.PaulinKA wrote:@mro, trzymam kciuki za pozytywny rozwoj spraw. Pappa to jednak zawsze statystyka, zreszta podobnie jak NIPT, ale oby wybrany przez Was NIPT skorygować to ryzyko na tyle byście byli spokojni 🩷
@marty.na i reszta dziewczyn, cieszę sie se prenatalne oraz wizyty poszły ok- takie wiesci lubimy 🌻
@martit, dobrego dnia dla Ciebie❤️a wy jak świętujecie?
@niecierpliwa, a ty kiedy pobierałaś krew na panoramę? Ja 23.03 i juz dostaje krecka, myslalam ze nie moze byc tak ze wynik nie dostrzegam do swiat, a tu o... a chcieliśmy powiedzieć o zdrowiu maluszka oczywiscie jak i o plci😵💫
Bleh!
@nina, dzwoniłam do alabu ale nie udalo mi sie przebić przez bota ktory twierdzi ze wyniki sa w przygotowaniu i ze jest 14 dni roboczych na ich pojawienie sie!! Dramatos
No ale bylam dzis na wizycie podejrzeć mojego kurczaczka🐣, wizyta z medi wiec ogolem yyy porażka, gościu nawet nie zmierzył dzidziusia no ale zatrzymal na chwilę głowice i widzialam pulsuje serduszko, to najwazniejsze.
Za to zmierzył szyjkę, ma az 5 cm (z pappy wyszlo mi wysokie ryzyko porodu przedwczesnego) I stwierdził ze moze dr cos zle podstawił bo przy takiej szyjce niemozliwe ryzyko 1:68...
No ale w zwiazku z tym zapisem kazal mi do 26tc co 2 tygodnie sprawdzać szyjkę, wiec bede miala częstsze usg -,-
Grunt ze dzidzia żywa i ruszająca sie, a ja czekam dalej ...
Dziś jedziemy do rodzinki na swieta juz, mamy jednych i drugich obok siebie wiec stacjonujemy u teściów a do moich jeździmy na kawki i jedzonka🤭
Na dniach bede piekłam mazurek pistacjowy i sernik z rosa, plus pomagała co tam mi zlecą
to bedzie dobry czas 🥹🥹🥹
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
Narzekanie na forum dziala cuda 🤭
Mamy zdrowego kurczaczka, wszystkie ryzyka niskie 🥹🥹🥹🥹
💛💛💛💛 prosze na ten moment o żółte serduszko, plec zostawimy dla siebie🥰
Radosc max...🥹🥹🥹
Niecierpliwa2, Ninia, White1, Paulina1106, Blossomka, snieżka, Malina90, Mro_22, Dorka.38, babajagapatrzy, Marty.Na, BlackAmericano, pandzia 🐼, Megmery, aganieszkam, Mimblanee, espoir lubią tę wiadomość
-
PaulinKA wrote:
Bleh!
24.03 pobierałam i też jeszcze nie ma wyniku. Jutro mamy prenatalne, więc raczej idziemy zupełnie w ciemno. Pisałam na fb Synevo dzisiaj i mają podgląd, że próbka dotarła (nie napisali kiedy) i jest procesowana.
PaulinKA lubi tę wiadomość
-
PaulinKA wrote:Narzekanie na forum dziala cuda 🤭
Radosc max...🥹🥹🥹
Ojej, wspaniała wiadomość ❤️ gratulacje!
To ja też narzekam na czekanie! Może jutro się pojawią
PaulinKA, BlackAmericano lubią tę wiadomość
-
Gratulacje ja chcesz mogę też wpisać koło serduszka imiona dla chłopca i dziewczynkiPaulinKA wrote:Narzekanie na forum dziala cuda 🤭
Radosc max...🥹🥹🥹