Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej też miałam wrażenie, że już czuję ruchy, ale raczej jeszcze niemożliwe, bo ja mam dopiero 11 tydzień, myślę że to były jelita ale do złudzenia podobne te puknięcia. Chociaż ostatnio szybciutko czułam jak na pierwszą ciążę, bo już około 16 tygodnia. No tylko, że wtedy też byłam szczuplejsza a teraz dzidziuś to jest nieźle chroniony pod warstewką tłuszczyku 🫣😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 22:03

espoir lubi tę wiadomość

🩵 D 1.05.2025

💔 28.04.26 15+0tc 👼🏻
  • espoir Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pierwszej ciąży czułam od 21 tygodnia dopiero, potem około 17, a w ostatniej około 15. ale te pierwsze razy to zawsze raz na kilka dni i tylko leżąc na plecach 🙂

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • Blossomka Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Uprzejmie donoszę, że wczoraj przyszły mi legginsy ciążowe z RPStore i są świetne! Bardzo wygodne, zamówiłam ryzykownie dwie pary, ale są ideolo :). Rozmiar wzięłam taki jaki noszę na co dzień.

Czy ktoś dzisiaj wizytuje?

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸

8.02 🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹
    9.04 USG prenatalne ✅
    29.04 felia ✅🩵
    28.5 II USG prenatalne ✅

preg.png
  • Martit Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, strasznie mnie dziś kłuje podbrzusze, ciasta muszą poczekać. Odpoczywam

preg.png
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blossomka wrote:
    Hejka! Uprzejmie donoszę, że wczoraj przyszły mi legginsy ciążowe z RPStore i są świetne! Bardzo wygodne, zamówiłam ryzykownie dwie pary, ale są ideolo :). Rozmiar wzięłam taki jaki noszę na co dzień.

My mamy prenatalne dzisiaj, trzymajcie kciuki!

Blossomka, Martit, Ninia, White1, snieżka, Mro_22, Paulina1106 lubią tę wiadomość

preg.png
  • White1 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj chyba pierwszy dzień poprawy samopoczucia. To znaczy zmęczenie i zadyszka jak były tak są, ale mdłości odpuściły (akurat teraz jak wykupiłam nową paczkę Xonvei). Martwię się tylko czy prenatalnych nie będę musiała przełożyć, bo maluszek będzie za mały. W teorii, żeby załapać się na 4.5cm na prenatalne, to na wizycie w środę powinien mieć 4cm czyli +1.3cm w tydzień. To musiałby się stać jakiś cud pomiarowy. A jak trzeba będzie przełożyć, to mam nadzieję, że gdzieś mnie wcisną i będę musiała przełożyć mój urlop, który wzięłam 13.04. Ahh, najważniejsze, żeby maluch był zdrowy i jak chce rosnąć w swoim tempie, to niech mu będzie 😋
    Gratuluję pierwszych ruchów na wątku i rosnących brzuszków 😍 u mnie nadal płasko
    Powodzenia na wizytach i prenatalnych 🍀

👧26 🧑27 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie

❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕

🧸 Rośnij maluchu 🩵

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz muszę się zebrać badanie awidności CMV igG, bo przeciwciała IgG wyszły mi bardzo wysokie. Najtaniej znalazłam za 130 zł. Zbankrutuję przez te badania :(

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • Blossomka Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę lepszego samopoczucia u mnie od wczoraj znów zjazd 🥹. Widziałam, że ma być ładna pogoda na święta, więc może powiew wiosny mi nieco pomoże 🥹.

8.02 🟰
    9.04 USG prenatalne ✅
    29.04 felia ✅🩵
    28.5 II USG prenatalne ✅

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwa dni temu podjęłam próbę odstawienia Bonjesty, niestety następnego dnia od południa była tragedia a wieczorem już płacz, że źle się czuję i absolutny brak możliwości zjedzenia czegokolwiek i sms do lekarza z prośbą o receptę. Szkoda, że nie poprosiłam o Xonvea bo ma mniejsza dawkę a teraz mam pomysł, że co 2 dzień będę brała tylko połówkę, a po kilku dniach codziennie połówki i teraz muszę kroić tabletki. Może tak będzie łatwiej z tego zejść.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Ja dwa dni temu podjęłam próbę odstawienia Bonjesty, niestety następnego dnia od południa była tragedia a wieczorem już płacz, że źle się czuję i absolutny brak możliwości zjedzenia czegokolwiek i sms do lekarza z prośbą o receptę. Szkoda, że nie poprosiłam o Xonvea bo ma mniejsza dawkę a teraz mam pomysł, że co 2 dzień będę brała tylko połówkę, a po kilku dniach codziennie połówki i teraz muszę kroić tabletki. Może tak będzie łatwiej z tego zejść.

Można się przyzwyczaić do krojenia tabletek. Ja od dawna kroję malutką tabletkę na sen na 4 części 😅

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻34 lata

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! U nas w końcu wyjrzało słońce po prawie dwóch tygodniach mroku i śniegu. Od razu lepiej się człowiek czuje.

Niecierpliwa, trzymam kciuki! 🤞🏻

Espoir, zazdroszczę ruchów 🥹

U mnie już ciasto na mazurek się chłodzi, wykąpałam pieska, mam mnóstwo energii, pewnie koło 14 mi się wyczerpie, więc korzystam :)

Martit, przy moich ostatnich kłuciach wzięłam dodatkową dawkę magnezu i nie wiem czy to placebo czy rzeczywiście zadziałało, kłuć w każdym razie przestało.

Pięknego dnia, dziewczyny, wszystkim źle się czującym życzę żeby się poprawiło!

• Martit Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babajagapatrzy dokładnie tak zrobiłam, jest lepiej. Ale coś w ogóle nie mam dziś sił .

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w niedzielę i poniedziałek miałam takie kłucia, trochę uczucie jakbym kolkę miała ale samo przeszło

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blossomka wrote:

Ja mam dziś wizytę u lekarza prowadzącego ciążę, będzie podgląd dzidziusia i zobaczymy co doktor powie na temat badań prenatalnych i muszę dopytać o ten acard. Wizyta dopiero wieczorem o 19.00

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia, 12:46

Starania od 01/23

AP-K- 03/2024
    09/23 -IUI -❌
    01/24 - FET (AZ)-❌
    09/24 - FET (AZ)- ❌
    10/24 - FET (AZ) - ❌
    03/25 - FET (AZ) - ❌

01/26 - ET - (KD) ❤️🍀

6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗

Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
    cross match - 22,4%
    allo mlr - 26,7%
    Mikrobiom macicy - ✅
    On: nasienie ✅ kariotyp ✅

Prenatalne 21.03.26 - ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
    Połówkowe 💙 - 480 gram

preg.png
  • Talto109_ Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blossomka wrote:

No ja szukam ciągle legginsów na mój wzrost mam 177 ale bardzo długie nogi nogawka musi mieć 81 cm od wewnętrznej strony żeby mi sięgały do kostek. Te mają długie nogawki ??

Mnie dziś strasznie boli głowa u mnie pogoda szaro buro i ponuro więc myślę że ta głowa od tego. Już wypiłam kawę i wzięłam jedną tabletkę paracetamolu mam nadzieję że przejdzie bo dziś dużo klientek w pracy 😢

🧑32
    🧒26
    🐶5

06.2024 start starań

03.2025 Torbiel endometrialna
    08.2025
    Zmiana lekarza i kliniki na klinikę Bocian
    stwierdzona endometrioza IV stopnia
    AMH 3,7

09.2025 Ciężka laparoskopia Usunięcie torbieli oraz zrostów na jajnikach, zrostów w jajowodach, jelitach, splocie pochwowo odbytniczym, uwolnienie z zrostów mięśni miednicy i krzyża

15.01.2026
    AMH 1,3
    USG pęcherzy widoczny
    pierwszy cykl stymulowany zastrzykiem ovitrelle
    Duphaston 2x10
    27.01.2026 beta 34,9 progesteron 28 ❤️
    29.01.2026 beta 115
    01.02.2026 beta 415
    03.02.2026 beta 975 progesteron 22,73

preg.png
  • Mro_22 Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yelonka wrote:
    A nie masz gdzieś bliżej siebie Diagnostyki? Ja robiłam Sanco w Diagnostyce i miałam rabat 20% i też wyszło taniej.

Teoretycznie mam Diagnostykę tę kilkanaście km od siebie, ale akurat w tym mieście nie robią. Ale sprawdziłam, że kawałek dalej, w dużo mniejszym miasteczku niż to pierwsze o dziwo robią Sanco, i jakimś cudem nie wykorzystałam jeszcze rabatu w Diagnostyce, więc już prawie pewne gdzie pójdę na badanie. Czekam tylko na konsultację z prowadzącym ciążę.

preg.png

💔2.2022
    👦🏼12.2022
    ⏸️ 24.01.2026
    09.02.2026 TSH 4,69
    20.03.2026 TSH 1,16
  • Blossomka Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talto109_ wrote:
    No ja szukam ciągle legginsów na mój wzrost mam 177 ale bardzo długie nogi nogawka musi mieć 81 cm od wewnętrznej strony żeby mi sięgały do kostek. Te mają długie nogawki ??

Mnie dziś strasznie boli głowa u mnie pogoda szaro buro i ponuro więc myślę że ta głowa od tego. Już wypiłam kawę i wzięłam jedną tabletkę paracetamolu mam nadzieję że przejdzie bo dziś dużo klientek w pracy 😢

Ja mam 168 i są trochę za długie, musialabys sprawdzić tabele rozmiarów na stronie.

8.02 🟰
    9.04 USG prenatalne ✅
    29.04 felia ✅🩵
    28.5 II USG prenatalne ✅

preg.png
  • Megmery Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    U mnie dzisiaj chyba pierwszy dzień poprawy samopoczucia. To znaczy zmęczenie i zadyszka jak były tak są, ale mdłości odpuściły (akurat teraz jak wykupiłam nową paczkę Xonvei). Martwię się tylko czy prenatalnych nie będę musiała przełożyć, bo maluszek będzie za mały. W teorii, żeby załapać się na 4.5cm na prenatalne, to na wizycie w środę powinien mieć 4cm czyli +1.3cm w tydzień. To musiałby się stać jakiś cud pomiarowy. A jak trzeba będzie przełożyć, to mam nadzieję, że gdzieś mnie wcisną i będę musiała przełożyć mój urlop, który wzięłam 13.04. Ahh, najważniejsze, żeby maluch był zdrowy i jak chce rosnąć w swoim tempie, to niech mu będzie 😋
    Gratuluję pierwszych ruchów na wątku i rosnących brzuszków 😍 u mnie nadal płasko
    Powodzenia na wizytach i prenatalnych 🍀

Właśnie ja też się zastanawiam, czy mój dzidziuś będzie odpowiedniej wielkości na prenatalnych. Nie pisałam o tym, że na poprzednim USG wielkość była szacowana na 9+2, a według terminu om 10+1. Potem jak policzyłam to ta pierwsza wielkość zgada się mniej więcej z owulacją. Ja się jakoś dałam nabrać flo, bo tam miałam wszystkie dane i byłam przekonana, że mi liczy według owulacji właśnie, szczególnie że początkowe USG bardziej się zgadzały z tym. Na prenatalne zapisałam się wcześniej, niż się zorientowałam. Według om będę wtedy 12+1, jeśli będzie równo z tym ostatnim USG to 11+2, czyli tak na granicy. Ale może Sezamek przyspieszy, zobaczymy ;)

Trochę nie chce tam dzwonić i przekładać, bo już się nie mogę doczekać tych badań.

A w temacie legginsów, nie macie do polecenia jakiś legginsów dzwonów, raczej nie ciążowych, tylko z mało uciskającą gumką? Podobają mi się takie z mybasic, ale trochę mnie cena odstrasza.

snieżka lubi tę wiadomość

02.25 cb💔
    10.25 cb💔

✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕

🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10

⏸️12.02.26
    18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
    03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
    26.03.26 - 2,77 cm bobaska

preg.png[/url]

Jestem dobrej myśli 🙏💖
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Ja zaraz muszę się zebrać badanie awidności CMV igG, bo przeciwciała IgG wyszły mi bardzo wysokie. Najtaniej znalazłam za 130 zł. Zbankrutuję przez te badania :(

Tez musze zbadac, widze ze na synevo jest aktywny kod rabatowy i jak dodałam do koszyka to wyszlo mi 103 zl.

snieżka lubi tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megmery wrote:
    Właśnie ja też się zastanawiam, czy mój dzidziuś będzie odpowiedniej wielkości na prenatalnych. Nie pisałam o tym, że na poprzednim USG wielkość była szacowana na 9+2, a według terminu om 10+1. Potem jak policzyłam to ta pierwsza wielkość zgada się mniej więcej z owulacją. Ja się jakoś dałam nabrać flo, bo tam miałam wszystkie dane i byłam przekonana, że mi liczy według owulacji właśnie, szczególnie że początkowe USG bardziej się zgadzały z tym. Na prenatalne zapisałam się wcześniej, niż się zorientowałam. Według om będę wtedy 12+1, jeśli będzie równo z tym ostatnim USG to 11+2, czyli tak na granicy. Ale może Sezamek przyspieszy, zobaczymy ;)

Trochę nie chce tam dzwonić i przekładać, bo już się nie mogę doczekać tych badań.

A w temacie legginsów, nie macie do polecenia jakiś legginsów dzwonów, raczej nie ciążowych, tylko z mało uciskającą gumką? Podobają mi się takie z mybasic, ale trochę mnie cena odstrasza.

Ja na vinted kupiłam takie dzwonowe spodnie z h&m materiałowe. Trochę jak legginsy, ale mniej obcisłe:) nie uciskają w gumce. Widzę, że na vinted sporo jest spodni w tym stylu.
    Ja mam 162 cm wzrostu i często niestety spodnie są na mnie za długie

Megmery lubi tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻34 lata

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ