PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Poproszę o zmianę, suwak już zmieniłam.Ninia wrote:Martit Zmienić Ci termin porodu?
Komuś coś wpisać/kogoś przeoczyłam?
Martit co do Twojej panoramy to pomęcz ich na infolinii, nie wiem czy to badanie tak mogło utknąć w USA? Może ono w PL czeka na autoryzację? Ile dni roboczych minęło. Od koleżanek i bratowej, które robiły 2/3 lata temu wiem że wtedy standard to było 14 dni roboczych, jednak ostatnio to o wiele szybciej szło.
Minęło 8 dni roboczych. Może przez ten świąteczny poniedziałek jest obsuwa
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
Ninia wrote:Ja też płacę 350 w Warszawie i na każdej wizycie mam USG podglądowe i mi zgrywa na pendrive zdjęcie 3d w tej cenie. Nie dostaję tylko opisu z każdej wizyty, tylko na pierwszej miałam USG to opisem to wtedy 450 zł zapłaciłam.
Wczoraj po 2 tygodniach wzięłam się za analizę opisu prenatalnych i wyczytałam że mam łożysko na przedniej ścianie więc na ruchy poczekam.
Sawka wpisuje różowe serduszko.
Martit Zmienić Ci termin porodu?
Komuś coś wpisać/kogoś przeoczyłam?
Martit co do Twojej panoramy to pomęcz ich na infolinii, nie wiem czy to badanie tak mogło utknąć w USA? Może ono w PL czeka na autoryzację? Ile dni roboczych minęło. Od koleżanek i bratowej, które robiły 2/3 lata temu wiem że wtedy standard to było 14 dni roboczych, jednak ostatnio to o wiele szybciej szło.
Ninia, ja jeszcze poproszę o wpisanie różowego serduszka i termin porodu: 18.10. Dziękuję! -
Martit wrote:Poproszę o zmianę, suwak już zmieniłam.
Minęło 8 dni roboczych. Może przez ten świąteczny poniedziałek jest obsuwa
Wszystkie trzymamy kciuki za wynik ❤️ ja właśnie też żałowałam, że w okresie przedświątecznym pobierałam, bo obawiałam się opóźnienia. -
Dziewczyny, czujecie jeszcze rozciąganie w podbrzuszu i okolicach? Ja raczej sporadycznie, ale wczoraj po dłuższym czasie bez czułam co jakiś czas przez cały dzień i dziś też jeszcze troszkę.
Mam nadzieję, że to dobry znak i po prostu bobas rośnie 😅 -
BlackAmericano wrote:Dziewczyny, czujecie jeszcze rozciąganie w podbrzuszu i okolicach? Ja raczej sporadycznie, ale wczoraj po dłuższym czasie bez czułam co jakiś czas przez cały dzień i dziś też jeszcze troszkę.
Mam nadzieję, że to dobry znak i po prostu bobas rośnie 😅
Tak, od 2-3 dni wróciło
też zakładam, że to w normie. Muszę uważać wstając i obracając się na boki, bo wtedy czuję trochę mocniejsze ciągnięcie, ale nigdy nie jest to ostry ból.
-
BlackAmericano wrote:Dziewczyny, czujecie jeszcze rozciąganie w podbrzuszu i okolicach? Ja raczej sporadycznie, ale wczoraj po dłuższym czasie bez czułam co jakiś czas przez cały dzień i dziś też jeszcze troszkę.
Mam nadzieję, że to dobry znak i po prostu bobas rośnie 😅
Tak, ja czuje zwłaszcza pod wieczór... i to jeszcze silniej niż na początku. Mój lekarz mówił, że to normalne, że dziecko robi sobie miejsce
-
Hej ja już po prenatalnych
z dzidzią wszystko ok, wszystkie pomiary w normie. Jedyne co to lekarz zaczął wypytywać czy ktoś sprawdzał koło 7 tygodnia czy ciąża nie jest umieszczona w bliźnie po CC, ale z drugiej strony łożysko jest na tylnej ścianie, więc nie wiem jak to się ma do blizny. No i łożysko jest nisko, ale nie jakoś tragicznie, natomiast do uważnej kontroli USG. Oczywiście naczytałam się już że powinnam leżec i unikać wysiłku, zobaczymy co na to powie ginekolog.
Powiedzieliśmy dziś synowi że będzie starszym bratem. Bardzo się ucieszył, nie mógł uwierzyć. Kilka razy oglądał zdjęcie z USG i dopytywał jak to mam w brzuchu małą dziewczynkę
No i obiecał ją nauczyć wszystkiego o dinozaurach 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:52
Niecierpliwa2, Karos31, snieżka, Ninia lubią tę wiadomość
-
Trochę nie rozumiem- ginekolog w ogóle nie bada dziecka czy nie chce go pokazać na usg żebyś mogła zobaczyć?
No bo ja rozumiem, że bada Ciebie ale no bada też przecież jak dziecko się rozwija… a co w sytuacji jak u pacjentki szyjka pięknie wszystko pięknie tylko dziecko się nie rozwija? To już nie jego sprawa?
Ja płacę 450 zł za wizyty, zawsze mam usg, wydruk, mam numer przywarty do lekarki gdyby się coś działo…
Dla mnie mega dziwne podejście bo zobaczenie dziecka też wpływa na dobrostan matki przecież (no jest się spokojniejszym jak się widzi tego bączka)
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-