Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    W II trymestrze to chyba już nie uda mi się dostać do okulisty, ale okulary też bym chciała wyrobić. Ja noszę na codzien soczewki, ale czasem w domu zakładam też okulary, które mają prawie 10 lat i sporo mniejszą wadę 😅

Teoretycznie w ciąży wizyty u specjalisty powinni umawiać szybciej (7 dni o ile dobrze pamiętam), ale nie testowałam tego w praktyce 😀 Może akurat się uda!

preg.png
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa2 wrote:
    Teoretycznie w ciąży wizyty u specjalisty powinni umawiać szybciej (7 dni o ile dobrze pamiętam), ale nie testowałam tego w praktyce 😀 Może akurat się uda!
    A to prawda i nie mają prawa odmówić a jak odmawiają to poprosić to na piśmie, nagle się znajdują miejsca 🤣
    Śnieżka ja polecam zrobić okulary po porodzie, u mnie wada po ciąży moocno się zmieniła

Niecierpliwa2, kleopatr4 lubią tę wiadomość

🩵 D 1.05.2025

💔 28.04.26 15+0tc 👼🏻
  • Sawka8 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Jej, Sawka, dodalysmy post w 1 czasie, umknęło mi. Bardzo wspolczuje stresu...
    Pamietaj ze pappa to tylko statystyka (podobnie zresztą jak NIPT, tylko tam - czulsza) I ze te wyniki niczego nie przesądzają. Trzymaj się dzielnie...🫂

Widzę ze wyniki NIPT miałaś prawidłowe, no coz, trzymaj się tego. Czy bedziecie decydować sie na amniopunkcje?

Niestety… decyzją lekarza będziemy robić amniopunkcję. Powiem Wam, ze takiego obrotu sprawy kompletnie się nie spodziewałam. Badania wszystkie dobrze, NIFTY ryzyka bardzo niskie, a tu 🙈 zalecenie amniopunkcji.
    Popłakałam się niemiłosiernie, serce mi pęka i no coz… zobaczymy co będzie :(

• babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sawka, moja bliska koleżanka miała 1:36 ZD. Tak, jak już pisały dziewczyny, to tylko statystyka. A Twój wynik to nawet nie 2% prawdopodobieństwa 🫂

Ja byłam dziś na USG tarczycy, wszystko w normie :) byłam w galerii, jak ja nie cierpię tego miejsca 🫢 chciałam kupić jakiś drobiazg dla synka kuzynki, w końcu znalazłam w smyku neutralne ubranka bez wielkich nadruków. Ale dziś zobaczyłam w praktyce jak bardzo dział dla chłopców jest okrojony względem tego, co jest dla dziewczynek.

Wysłany: 17 kwietnia, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sawka8 wrote:
    Niestety… decyzją lekarza będziemy robić amniopunkcję. Powiem Wam, ze takiego obrotu sprawy kompletnie się nie spodziewałam. Badania wszystkie dobrze, NIFTY ryzyka bardzo niskie, a tu 🙈 zalecenie amniopunkcji.

Zrozumiałe, że to duży stres 🫂 mam nadzieję, że na tym się skończy i do końca ciąży będzie już spokój ❤️

Sawka8 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Karos31 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sawka8 wrote:

A kiedy masz mieć amniopunkcję ? Coś już lekarz mówił?
    Trzymam kciuki za pozytywne wieści 🫂🫂🫂

Sawka8 lubi tę wiadomość

👱33 🧔32

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.

01.2026 zaczynamy starania ♥️

4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍
    26.05 - II badanie prenatalne, 376g zdrowego chłopca 🩵

preg.png
  • Sawka8 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zrobić jeszcze jakieś badania, zapłacić byleby nie to… ale podobno taka jest procedura, ze jak lekarz z NFZ napisze takie zalecenie to trzeba to zrobić :/ nie wiem, Zobaczymy… nadal jestem w ciężkim szoku. Dziękuję Wam za wszystkie słowa otuchy ❤️

• Sawka8 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam termin na czwartek… :(

• Karos31 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sawka8 wrote:
    Chciałam zrobić jeszcze jakieś badania, zapłacić byleby nie to… ale podobno taka jest procedura, ze jak lekarz z NFZ napisze takie zalecenie to trzeba to zrobić :/ nie wiem, Zobaczymy… nadal jestem w ciężkim szoku. Dziękuję Wam za wszystkie słowa otuchy ❤️

Miałam biopsję kosmówki i amniopunkcję badanie jest do przeżycia ale wiem jaki czujesz strach bo mogą być skutki uboczne. U mnie nie było chociaż wtedy na to liczyłam nie ukrywam.
    Wierzę,że u Ciebie jest wszystko dobrze i zaszła jakaś pomyłka.

Trochę długo czekania na amnio ,moim zdaniem powinno być na drugi dzień bo i tak trzeba czekać na wynik...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 15:55

👱33 🧔32

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.

01.2026 zaczynamy starania ♥️

4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍
    26.05 - II badanie prenatalne, 376g zdrowego chłopca 🩵

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa2 wrote:

To tutaj na pewno się tak nie uda :D Już dzwoniłam i powiedzieli mi, że jak załatwię nowe skierowanie do okulisty to może przyjmą mnie w sierpniu :D

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sawka8 wrote:
    Kurcze...no szok... Ja wierzę, że wszystko jest dobrze i to tylko formalność, wątpię żeby nifty się myliło, prędzej pappa. Ale rozumiem też decyzję lekarza, lepiej dla świętego spokoju zrobić tą amnio i będzie pewność 100% na czym stoicie, bo reszta badań to tylko statystyka. A ryzyko niby wysokie ale tak jak babajagapatrzy pisze to wciąż ledwie 2% a na USG wszystko jest idealnie więc musi być dobrze!
    A powikłania po amnio są możliwe ale są bardzo rzadkie, wiadomo kupa stresu, ale będzie chociaż już pewny wynik bez domysłów. Trzymaj się 🫂 jesteśmy z tobą myślami!

Sawka8, Niecierpliwa2, kleopatr4, aganieszkam, Ala87 lubią tę wiadomość

🩵 D 1.05.2025

💔 28.04.26 15+0tc 👼🏻
  • mAnik Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Przepraszam, że Wam się tu tak z buta wbijam, ale mam pytanie do bardziej zaawansowanych koleżanek :)
    W poniedziałek planuje zrobić Panoramę, czy któraś z Was robiła? Jeśli tak to ile się czeka na wynik?

Starania od sierpnia 2017
    07.2019 IUI ☹️
    08.2019 IUI ☹️
    2020 - 2025 3 protokoły, 5 transferów, 6 zarodków, beta zawsze 0.
    19.02.2026 transfer 3BB i 3BC z lekami: hydroxychloroquine, Accofil, Prograf, Encorton, intralipid.
    4dpt ⏸️
    6dpt beta 65,2 😍
    8dpt beta 247,1 😍
    11dpt beta 1113,2 😍
    12dpt beta 1594,7 😍
    15dpt beta 4036,5 😍
    20dpt beta 17488,3 😍
    25dpt mamy 2 serduszka ❤️❤️
    29dpt krwawienie, serduszka biją ❤️❤️
    7+3 CRL 1,03 i 1,14 ❤️❤️
    8+5 CRL 1,93 i 2,02; 160 bpm i 180 bpm ❤️❤️
    10+5 CRL 3,64 i 3,70; 176 bpm i 178 bpm ❤️❤️
    12+5 prenatalne, wszystko OK
    Panorama - zdrowe dziewczyny 🩷 🩷

preg.png

Wysłany: 17 kwietnia, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mAnik wrote:
    Hej dziewczyny,
    Przepraszam, że Wam się tu tak z buta wbijam, ale mam pytanie do bardziej zaawansowanych koleżanek :)
    W poniedziałek planuje zrobić Panoramę, czy któraś z Was robiła? Jeśli tak to ile się czeka na wynik?

Tak, kilka dziewczyn robiło, ja też :). Polecam patrzeć na promocje w Synevo, bo tam często są kody rabatowe 25-30%, a z MediClubem wychodzi jeszcze taniej. Czas oczekiwania ok. 8-9 dni roboczych po pobraniu +/- 1-2 dni. Tylko uwaga, bo Synevo najpierw wrzuca do systemu takie info, że wynik będzie następnego dnia roboczego po godz. 7, zawału można dostać :p

PS Jednej dziewczynie wyszło za mało frakcji i musiała powtarzać, tylko nie pamiętam w którym dokładnie tygodniu. Może PaulinKA napisze i czy w końcu trzeba odstawiać heparynę przed czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 17:18

mAnik lubi tę wiadomość

preg.png
  • Megmery Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sawka mega mi przykro z powodu tych wyników i stresu jaki cię spotkał. Zatrzymało mnie jednak to, co napisałaś, że jeśli lekarz zalecił, to musisz zrobić amniopunkcję. Wydaje mi się, że na każdą inwazyjną procedurę musi być twoja zgoda. Oczywiście jeśli chcesz robić amniopunkcję, to zrób, to badanie da ci odpowiedz i spokój do końca ciąży. Jednak jeśli to jest wbrew tobie, to myślę, że możesz nie wyrazić na nie zgody.

Niecierpliwa2, kleopatr4, Sawka8, snieżka lubią tę wiadomość

02.25 cb💔
    10.25 cb💔

✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕

🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10

⏸️12.02.26
    18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
    03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
    26.03.26 - 2,77 cm bobaska

preg.png[/url]

Jestem dobrej myśli 🙏💖
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    W II trymestrze to chyba już nie uda mi się dostać do okulisty, ale okulary też bym chciała wyrobić. Ja noszę na codzien soczewki, ale czasem w domu zakładam też okulary, które mają prawie 10 lat i sporo mniejszą wadę 😅
    W teorii jest obowiązek oczekiwania do 7 dni na wizytę u specjalisty dla ciężarnych. Warto wspomnieć o tym podczas umawiania.
    O teraz doczytałam że już dziewczyny o tym pisały:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 17:31

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sawka8 wrote:
    Współczuję ci całej sytuacji, ale powiem swoje. Nie ma takiego czegoś jak lpodobno taka procedura”, „trzeba bo zalecają”. Nie nie nie. Jak ty czujesz? Chcesz i jesteś świadoma tej amnio? Jeśli tak to zrób, ale dlatego że TY się na to zgadzasz, a nie że ktoś wmówił.
    To dzieje się bardzo szybko, wydaje mi się, że możesz być przestraszona tego co może być i w takiej sytuacji lekarzowi łatwiej jest przeforsować swój pogląd. Skonsultowałabym to jeszcze.
    Wybaczcie za bezpośredniość, ja bede zawsze walczyć za świadomą decyzją.

Sawka8, snieżka, Niaha, babajagapatrzy lubią tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • Sawka8 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Współczuję ci całej sytuacji, ale powiem swoje. Nie ma takiego czegoś jak lpodobno taka procedura”, „trzeba bo zalecają”. Nie nie nie. Jak ty czujesz? Chcesz i jesteś świadoma tej amnio? Jeśli tak to zrób, ale dlatego że TY się na to zgadzasz, a nie że ktoś wmówił.
    To dzieje się bardzo szybko, wydaje mi się, że możesz być przestraszona tego co może być i w takiej sytuacji lekarzowi łatwiej jest przeforsować swój pogląd. Skonsultowałabym to jeszcze.
    Wybaczcie za bezpośredniość, ja bede zawsze walczyć za świadomą decyzją.

Czuje się zagubiona i nie wiem co myśleć. Odebrałam dziś suchy wynik - tydzień wcześniej podczas usg lekarz mówił, ze wszystko dobrze. Może to rzeczywiście kwestia peselu, mam 35+ … nie wiem. Głowa mi puchnie, boje się o moje dziecko, bardzo się martwię, żeby nic mu się nie stało…muszę dobrze to przemyśleć i nie wiem czy się zdecyduje…

• mAnik Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa2 wrote:
    Tak, kilka dziewczyn robiło, ja też :). Polecam patrzeć na promocje w Synevo, bo tam często są kody rabatowe 25-30%, a z MediClubem wychodzi jeszcze taniej. Czas oczekiwania ok. 8-9 dni roboczych po pobraniu +/- 1-2 dni. Tylko uwaga, bo Synevo najpierw wrzuca do systemu takie info, że wynik będzie następnego dnia roboczego po godz. 7, zawału można dostać :p

PS Jednej dziewczynie wyszło za mało frakcji i musiała powtarzać, tylko nie pamiętam w którym dokładnie tygodniu. Może PaulinKA napisze i czy w końcu trzeba odstawiać heparynę przed czy nie.

Dzięki wielkie za podpowiedź, właśnie mają promke -30% i wyszło mi 500zl taniej niż w miejscu, gdzie jestem zapisana na poniedziałek 🙂

A wiesz może, czy jeśli frakcji jest za mało do trzeba ponownie płacić za badanie czy ponowne pobranie jest darmowe?

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

Starania od sierpnia 2017
    07.2019 IUI ☹️
    08.2019 IUI ☹️
    2020 - 2025 3 protokoły, 5 transferów, 6 zarodków, beta zawsze 0.
    19.02.2026 transfer 3BB i 3BC z lekami: hydroxychloroquine, Accofil, Prograf, Encorton, intralipid.
    4dpt ⏸️
    6dpt beta 65,2 😍
    8dpt beta 247,1 😍
    11dpt beta 1113,2 😍
    12dpt beta 1594,7 😍
    15dpt beta 4036,5 😍
    20dpt beta 17488,3 😍
    25dpt mamy 2 serduszka ❤️❤️
    29dpt krwawienie, serduszka biją ❤️❤️
    7+3 CRL 1,03 i 1,14 ❤️❤️
    8+5 CRL 1,93 i 2,02; 160 bpm i 180 bpm ❤️❤️
    10+5 CRL 3,64 i 3,70; 176 bpm i 178 bpm ❤️❤️
    12+5 prenatalne, wszystko OK
    Panorama - zdrowe dziewczyny 🩷 🩷

preg.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonili z USG i ryzyka wyszły niskie. Mają mi wysłać wynik na maila. Ciekawi mnie jak tam wyszła preeklampsja, bo ostatnio musiałam brać Acard 🤔

Megmery, Niecierpliwa2, snieżka, Karos31, Kingus 1, babajagapatrzy, pandzia 🐼, Mimblanee lubią tę wiadomość

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka?🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌

Wysłany: 17 kwietnia, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mAnik wrote:
    Dzięki wielkie za podpowiedź, właśnie mają promke -30% i wyszło mi 500zl taniej niż w miejscu, gdzie jestem zapisana na poniedziałek 🙂

A wiesz może, czy jeśli frakcji jest za mało do trzeba ponownie płacić za badanie czy ponowne pobranie jest darmowe?

Nie ma sprawy, ja też się o tym dowiedziałam tu z forum ❤️ Myślałam, że takie badania są wyłączone z promocji.

Na 99% nic się nie płaci przy drugim pobraniu, ale może jeszcze ktoś potwierdzi, bo ja pobierałam tylko raz :)

mAnik, PaulinKA lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ