PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
snieżka wrote:W II trymestrze to chyba już nie uda mi się dostać do okulisty, ale okulary też bym chciała wyrobić. Ja noszę na codzien soczewki, ale czasem w domu zakładam też okulary, które mają prawie 10 lat i sporo mniejszą wadę 😅
Teoretycznie w ciąży wizyty u specjalisty powinni umawiać szybciej (7 dni o ile dobrze pamiętam), ale nie testowałam tego w praktyce 😀 Może akurat się uda! -
A to prawda i nie mają prawa odmówić a jak odmawiają to poprosić to na piśmie, nagle się znajdują miejsca 🤣Niecierpliwa2 wrote:Teoretycznie w ciąży wizyty u specjalisty powinni umawiać szybciej (7 dni o ile dobrze pamiętam), ale nie testowałam tego w praktyce 😀 Może akurat się uda!
Śnieżka ja polecam zrobić okulary po porodzie, u mnie wada po ciąży moocno się zmieniła
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
PaulinKA wrote:Jej, Sawka, dodalysmy post w 1 czasie, umknęło mi. Bardzo wspolczuje stresu...
Pamietaj ze pappa to tylko statystyka (podobnie zresztą jak NIPT, tylko tam - czulsza) I ze te wyniki niczego nie przesądzają. Trzymaj się dzielnie...🫂
Widzę ze wyniki NIPT miałaś prawidłowe, no coz, trzymaj się tego. Czy bedziecie decydować sie na amniopunkcje?
Niestety… decyzją lekarza będziemy robić amniopunkcję. Powiem Wam, ze takiego obrotu sprawy kompletnie się nie spodziewałam. Badania wszystkie dobrze, NIFTY ryzyka bardzo niskie, a tu 🙈 zalecenie amniopunkcji.
Popłakałam się niemiłosiernie, serce mi pęka i no coz… zobaczymy co będzie
-
Sawka, moja bliska koleżanka miała 1:36 ZD. Tak, jak już pisały dziewczyny, to tylko statystyka. A Twój wynik to nawet nie 2% prawdopodobieństwa 🫂
Ja byłam dziś na USG tarczycy, wszystko w normie
byłam w galerii, jak ja nie cierpię tego miejsca 🫢 chciałam kupić jakiś drobiazg dla synka kuzynki, w końcu znalazłam w smyku neutralne ubranka bez wielkich nadruków. Ale dziś zobaczyłam w praktyce jak bardzo dział dla chłopców jest okrojony względem tego, co jest dla dziewczynek.
-
Sawka8 wrote:Niestety… decyzją lekarza będziemy robić amniopunkcję. Powiem Wam, ze takiego obrotu sprawy kompletnie się nie spodziewałam. Badania wszystkie dobrze, NIFTY ryzyka bardzo niskie, a tu 🙈 zalecenie amniopunkcji.
Zrozumiałe, że to duży stres 🫂 mam nadzieję, że na tym się skończy i do końca ciąży będzie już spokój ❤️ -
Sawka8 wrote:Niestety… decyzją lekarza będziemy robić amniopunkcję. Powiem Wam, ze takiego obrotu sprawy kompletnie się nie spodziewałam. Badania wszystkie dobrze, NIFTY ryzyka bardzo niskie, a tu 🙈 zalecenie amniopunkcji.
A kiedy masz mieć amniopunkcję ? Coś już lekarz mówił?
Trzymam kciuki za pozytywne wieści 🫂🫂🫂 -
Sawka8 wrote:Chciałam zrobić jeszcze jakieś badania, zapłacić byleby nie to… ale podobno taka jest procedura, ze jak lekarz z NFZ napisze takie zalecenie to trzeba to zrobić
nie wiem, Zobaczymy… nadal jestem w ciężkim szoku. Dziękuję Wam za wszystkie słowa otuchy ❤️
Miałam biopsję kosmówki i amniopunkcję badanie jest do przeżycia ale wiem jaki czujesz strach bo mogą być skutki uboczne. U mnie nie było chociaż wtedy na to liczyłam nie ukrywam.
Wierzę,że u Ciebie jest wszystko dobrze i zaszła jakaś pomyłka.
Trochę długo czekania na amnio ,moim zdaniem powinno być na drugi dzień bo i tak trzeba czekać na wynik...Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:55
-
Niecierpliwa2 wrote:Teoretycznie w ciąży wizyty u specjalisty powinni umawiać szybciej (7 dni o ile dobrze pamiętam), ale nie testowałam tego w praktyce 😀 Może akurat się uda!
To tutaj na pewno się tak nie uda
Już dzwoniłam i powiedzieli mi, że jak załatwię nowe skierowanie do okulisty to może przyjmą mnie w sierpniu
-