Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @mimblanee, tak mi przykro...💔 serce pęka... trzymaj się kochana...
    Mysle ze najlepiej jak zajrzysz do tej sekcji forum, w strone której żadna z nas nie chce spogladac- czyli Poronienie. Tam na pewno dziewczyny maja aktualne informacje...

Moze nie piszmy tu o technikaliach , procedurach, tego przez co przechodzisz, mamy tu rozne nastroje, i mysle ze cześć z nas woli nie dowiadywać sie po prostu takich rzeczy ktore ty niestety musisz oswoić:(

Gorąco cię tulę i życzę wszystkiego co najlepsze w przyszłości...🫂🫂🫂

kleopatr4, Ala87 lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Niecierpliwa2 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @mimblanee, tak mi przykro...💔 serce pęka... trzymaj się kochana...
    Mysle ze najlepiej jak zajrzysz do tej sekcji forum, w strone której żadna z nas nie chce spogladac- czyli Poronienie. Tam na pewno dziewczyny maja aktualne informacje...

Moze nie piszmy tu o technikaliach , procedurach, tego przez co przechodzisz, mamy tu rozne nastroje, i mysle ze cześć z nas woli nie dowiadywać sie po prostu takich rzeczy ktore ty niestety musisz oswoić:(

Gorąco cię tulę i życzę wszystkiego co najlepsze w przyszłości...🫂🫂🫂

PaulinKA, sorry, ale wyjątkowo nieempatyczna wiadomość. Tym bardziej, że mimblanee wprost napisała, że może być na priv. Zawsze można wyłączyć wątek na 2 dni. Mimblanee ma teraz dość zmartwień, żeby jeszcze zarządzać cudzymi emocjami.

anilewe, Soleil_ lubią tę wiadomość

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa2 wrote:
    PaulinKA, sorry, ale wyjątkowo nieempatyczna wiadomość. Tym bardziej, że mimblanee wprost napisała, że może być na priv. Zawsze można wyłączyć wątek na 2 dni. Mimblanee ma teraz dość zmartwień, żeby jeszcze zarządzać cudzymi emocjami.

Niecierpliwa, przykro mi ze tak to odebrałaś, próbowałam zredagować tą wiadomosc jak najmniej "nieuprzejmie" :(

Jesli kogos to zabolało to jeszcze raz przepraszam, a szczególnie @mimblanee jesli rowniez odebrała to w jakis przykry sposób.
    Totalnie nie mialam na myśli nic zlego... bardziej chciałam uniknąć tego ze zaraz tu dziewczyny zaczną pisac swoje doświadczenia z poronienia (troche jest takich osob przeciez na watku , a mimblanee tez juz dala nam fizjologiczny opis typu nozki w pochwie itd, co moglo ktoras z nas mocno zasmucic:( ) I faktycznie zachęcić do przeniesienia sie na priv jak to zasugerowala mimblanee 😔 na prawde chcialam dobrze, przepraszam.

Wybaczcie jesli kogos urazilam💜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia, 20:32

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Paulina1106 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee bardzo Ci współczuję straty, w szczególności że nic tego nie zapowiadało więc na pewno ogromny szok…

Jeśli chodzi o technikalia napisz maila do [email protected] nie jestem fanką mamy ginekolog ale gdy sama miałam rozterkę co zrobić bardzo rzeczowo w szybkim czasie mi wyjaśniono moje prawa i jak to powinno wyglądać, więc dobrze to u nich działa, a przynajmniej kilka lat temu działało.

Jeszcze raz bardzo Ci współczuję i mam nadzieję, że będziesz mogła liczyć na wsparcie nie tylko tu na forum ale przede wszystkim wśród najbliższych.

Mimblanee lubi tę wiadomość

👩‍💼 37
    👨‍💼 41

08.2020 💔
    03.2022 7+5 Lilka 👼
    01.2026 cb

MTFR hetero😿 PAI homo😿
    KIR BX nieobecny: 2DS3
    Cross match -25% ➡️ 2% 🎉
    Allo mlr- 37%➡️ 55,2🎉

14.11.2022 ⏸️ 🙏🏻
    03.08.2023 👶🏻 Izabela
    3920g, 57cm💪🏻

age.png

22.06.2024 ⏸️ 🙏🏻
    20.02.2025 👶🏼 Patrycja
    3120g, 55cm🍬

age.png

13.02.2026 ⏸️ 🙏🏻

preg.png

Wysłany: 28 kwietnia, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rozumiem i nie czuję się urażona. Po prostu pomyślałam, że ja w takiej sytuacji chciałabym, żeby ktoś mnie poprowadził za rękę bez konieczności szukania i decydowania o czymkolwiek... A właśnie wiemy, że dziewczyny mogą mieć doświadczenie i już nie raz tu coś podrzuciły.

No i chciałabym żeby ktokolwiek, kto był lub znajdzie się w trudniejszej sytuacji miał swobodę zapytania. Wiadomo, że wszystkie na swój sposób przeżywamy trudne wiadomości i niewiele możemy zrobić a nawet napisać coś "mądrego" ciężko, ale chyba takie minimum, które możemy zaoferować jako wsparcie, to właśnie pozwolić komuś się "wygadać". Rozumiem, że to może nie być dla każdego i faktycznie czasem dziewczyny znikały na kilka dni po trudniejszych nowinach. Po prostu postanowiłam się podzielić opinią, wiem że nie każdy się zgodzi.

W każdym razie ja nie mam praktycznego doświadczenia w tym temacie, ale mam nadzieję, że ktoś coś doradzi na priv, tu albo w innych działach.

babajagapatrzy lubi tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 28 kwietnia, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1106 wrote:
    Mimblanee bardzo Ci współczuję straty, w szczególności że nic tego nie zapowiadało więc na pewno ogromny szok…

Jeśli chodzi o technikalia napisz maila do [email protected] nie jestem fanką mamy ginekolog ale gdy sama miałam rozterkę co zrobić bardzo rzeczowo w szybkim czasie mi wyjaśniono moje prawa i jak to powinno wyglądać, więc dobrze to u nich działa, a przynajmniej kilka lat temu działało.

Jeszcze raz bardzo Ci współczuję i mam nadzieję, że będziesz mogła liczyć na wsparcie nie tylko tu na forum ale przede wszystkim wśród najbliższych.

Nie jestem pewna czy oni jeszcze działają :( Wydaje mi się, że zamknęli fundację w zeszłym roku. Ale strona www jeszcze jest, w tym ten poradnik pdf co zrobić i gdzie szukać pomocy.

preg.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee wrote:
    Tak, niestety brak tętna i płód już bardzo nisko, stópki już w pochwie, jest rozwarcie szyjki, wody płyną. Jeśli do rana nie wyjdzie no to będą wspomagać.
    Ja też nie wierzę. Mam wrażenie, że to jakiś zły sen i zaraz się obudzę. Przecież nic się nie działo i wszystko było dobrze. Kompletny szok. Nie wiem czy ja się po tym pozbieram kiedykolwiek
    Kochana, tak bardzo mi przykro... 💔💔💔
    jeśli będziesz chciała się wygadać, to pisz - absolutnie nie powinnaś teraz trzymać tego w sobie żeby kogoś nie urazić czy nie straszyć. najważniejsze, żebyś nie czuła się z tym sama...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia, 21:07

Niecierpliwa2, Mimblanee lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • Ala87 Znajoma

Wysłany: 28 kwietnia, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee, bardzo...szczerze to nie wiem co napisać :-( zatkało mnie...przytulam mocno, pamietaj jesteśmy z Tobą z najszczerszymi intencjami, te wieści są naprawdę przejmujące :-(

• Mimblanee Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam może rzeczywiście nie powinnam tu pisać takich szczegółów jak wygląda sytuacja, nie pomyślałam. Ale po prostu no po takiej sytuacji się nie myśli, chciałam tylko się wygadać, może rzeczywiście niekoniecznie tu jest dobre miejsce i zajrzę na wątek poronień. Za was wszystkie trzymam kciuki i uciekam, dziękuję za słowa wsparcia

PaulinKA, Talto109_ lubią tę wiadomość

🩵 D 1.05.2025

💔 28.04.26 15+0tc 👼🏻
  • BlackAmericano Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee, pisz tam, gdzie czujesz się swobodnie. Jeżeli tylko zechcesz to ten wątek dalej jest dla Ciebie ❤️

PaulinKA, Niecierpliwa2, Karos31, Ala87, snieżka, kleopatr4, babajagapatrzy lubią tę wiadomość

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹
    03.26 r. - Test Panorama: ryzyka niskie - zdrowa dziewczynka 💖
    27.03 - I prenatalne ok ✔️CRL: 51,8 mm; FHR: 162

preg.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee wrote:
    Dziewczyny przepraszam może rzeczywiście nie powinnam tu pisać takich szczegółów jak wygląda sytuacja, nie pomyślałam. Ale po prostu no po takiej sytuacji się nie myśli, chciałam tylko się wygadać, może rzeczywiście niekoniecznie tu jest dobre miejsce i zajrzę na wątek poronień. Za was wszystkie trzymam kciuki i uciekam, dziękuję za słowa wsparcia
    nie przepraszaj. ten wątek ma być wsparciem dla każdej, która tego potrzebuje... pisz jeśli tylko masz potrzebę - najważniejsze by było Ci lżej.
    trzymaj się Kochana ❤️

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • Ala87 Znajoma

Wysłany: 28 kwietnia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee, jestes częścią tego wątku i to się nigdy nie zmieni, jedyne co uległo zmianie to kierunek w którym potoczyła się Twoja historia a to naprawdę rozdziera serca :-( zostań z nami a wątki w które wpisuje się ta część Twojej drogi niech dodadzą Ci siły i będą dodatkowym wsparciem. Jesteśmy z Tobą, a Ty zostań z nami.

kleopatr4, babajagapatrzy lubią tę wiadomość

• snieżka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee, pamiętaj, że tak jak piszą dziewczyny - jesteś częścią tego wątku i że możesz tutaj pisać zawsze, jeśli tego potrzebujesz 🫂
    Czy poza forum masz wsparcie u bliskich albo masz możliwość skorzystania z pomocy psychologa (do czego bardzo zachęcam)? Teraz najważniejsze jest, byś była otoczona odpowiednią opieką i wsparciem. Tulę mocno 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia, 22:08

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    06.03 - 0,59 cm 🫐 z bijącym serduszkiem 💓
    27.03 - 2,65 cm 🫒

preg.png
  • Martit Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee nie mogę w to uwierzyć, tak bardzo mi przykro :( Mocno Cię tulę :(

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przystępna wydaje się fundacja @ronic_po_ludzku na ig, [email protected]

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee bardzo Ci współczuję, musisz teraz zaopiekować się sobą i przeżyć żałobę na własnych warunkach i tak jak tęgo potrzebujesz. Pamiętaj, że nie jesteś sama. Za jakiś czas zobaczysz znowu wyjdzie słońce. Zapraszam na wątek Nowy Początek, tam na pewno znajdziesz odpowiedź na wiele pytań. Grupa jest bardzo aktywna i wspierająca. Niestety ciąża to też czasami dowiedzenie śmierci ale postaraj się skupić na życiu i na swoim synku, niech on będzie Twoim światłem w mroku.
    Polecam z całego serca też znaleźć psychologa, który zajmuje się kwestią poronień i kilka razy się spotkać bo to są trudne tematy do ułożenia w głowie.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • Marty.Na Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee, przykro mi bardzo...tulę Cię najmocniej jak się da

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

preg.png
  • babajagapatrzy Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wierzę w to co się stało ❤️‍🩹 Mimblanee, nawet nie wiem co napisać. Chciałabym Cię mocno przytulić 🫂

Jeśli tylko masz potrzebę, zostań z nami. Dla mnie byłaś ważną częścią tego wątku. Myślę, że po to jesteśmy na forum żeby się wspierać, zwłaszcza w tych trudniejszych chwilach. Ja rozumiem, że może to być dla kogoś triggerujące, ale nie wyobrażam sobie nie móc powiedzieć o czymś trudnym, gdyby ciąża to była tylko radość i beztroska, to po co byłby nam fora?

Martit lubi tę wiadomość

• aszin Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee, czasem Was podglądam i akurat zauważyłam tą okrutną informację. Bardzo mi przykro…choć żadne słowa nie ukoją teraz Twojego bolu. Daj upust wszystkim emocjom, płacz, krzycz, tylko nie tłum tego w sobie, bo zje Cię to od środka. Przytulam i jak będziesz miała ochotę i będziesz gotowa, to zapraszam na wątek „Nowy początek”. Nikt tak nie rozumie kobiety po stracie, jak druga kobieta, która tego doświadczyła.💔

A za Was wszystkie trzymam mocno kciuki i mam głęboką nadzieję, że ten wątek wyczerpał już limit złych wiadomości. 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:19

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

Starania od 08.2023
    Trombofilia, Hashimoto, OAT
    03.2024 💔💔 8tc

2026:
    ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
    1) 24.01 ET➝ 30.03 💔 12tc (8+4) T21
‹‹ 212 213 214 215 216
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ