PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
@blossomka, cieszę sie ze po Felii sie uspokoilas🌸 ciesz się ciaza!
Oh, @marisa, i co poszłaś na jakas dodatkowa wizyte czy to byla planowana po prostu? Mnie tez brzuch boli czesto ale wlasnie, mnie wczorajszą wizyta uspokoiła... I ten dr (randomowy, nie moj, tez powoedzial ze lepiej przyjsc o 1 raz za duzo niz za malo...)
@ala, toz to szyja nie szyjka😄😄 super! U mnie 42 mm, ostatnio (msc temu) tez bylo ponad 5 ale dalej mamy bezpieczny margines do "normalnego zycia".
@kleopatra, czyli rozumiem ze jestes juz na l4? Jak sie udalo rozwiązać sprawę z szefem, powiedziałaś o ciąży? Jak zareagowali w pracy? Wypoczywaj i ciesz sie rodzinką❤️
Blossomka lubi tę wiadomość
-
Jakie macie sposoby na bóle głowy? Dziś od rana boli mnie strasznie, trochę przeszło, gdy się położyłam, ale teraz znowu boli. To pewnie z powodu niewyspania, dwa dni temu nie spałam do 4 (w gościach wypiłam czarną herbatę xd), a dziś obudziłam się o 5…
Z dobrych wieści, wczoraj byłam na wizycie, z dzieckiem wszystko super, ma 10 cm 💕 Szyjka też jest długa, ponad 4 cm. Pierwszy raz nie dostałam zdjęcia z USG i troszkę mi przykro (ale też nie poprosiłam).
Nadal czekam na wyniki Panoramy, myślałam, że może dzisiaj będą, ale nie ma
aganieszkam, snieżka, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość
02.25 cb💔
10.25 cb💔
✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10
⏸️12.02.26
18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
26.03.26 - 2,77 cm bobaska
[/url]
Jestem dobrej myśli 🙏💖 -
@megmery- jesli nie paracetamol no to: woda, duzo wody, wiele boli glowy to po prostu odwodnienie. Spacer, świeże powietrze, kawa, jesli niskie cisnienie... masaz skroni, drzemka... chyba nic wiecej nie pomoże. Czasem uda sie po prostu przespać bol a czasem nie obędzie sie bez tabsa
Megmery, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Ja jak miałam raz taki ból głowy, że przy wstaniu z łóżka czułam jakby tył głowy miałby mi zaraz wybuchnąć to wpierw spróbowałam dużo wody się napić, jak nie przeszło to zmierzyłam ciśnienie i mialam 99/70 i zdecydowałam się na kawę ( jedyna moja kawa z kofeina w tej ciąży) niestety nie pomogło. W końcu się złamałam i wzięłam pół Apapu i przeszło w 20 minut.
PaulinKA, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Można, tylko musisz sprawdzić, w którym punkcie pobrań pobierają.Marisa93 wrote:Nie zrobiła, można je gdzieś w diagnostyce zrobić?02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka?🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
Współczuję, ale dobrze że jesteś pod opieką lekarzy 😊espoir wrote:ja za to dzisiaj wylądowałam w szpitalu przez ciśnienie. po lekach zeszło, ale mam bardzo duże ryzyko preeklampsji, więc zostawili mnie na obserwacji...02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka?🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
Dzięki dziewczyny za rady, może faktycznie za mało wody i jedzenia, ostatnie dwa dni miałam intensywne. Kawę piję tylko bezkofeinową, wypiłam jedną kofeinową w tej ciąży. Jak mi jutro nie przejdzie, to może wypiję małą, zwykłą kawę, jedną nie powinna zaszkodzić

Espoir, przykro mi że jesteś w szpitalu, mam nadzieję, że będziesz miała super opiekę!02.25 cb💔
10.25 cb💔
✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10
⏸️12.02.26
03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
[/url]
Jestem dobrej myśli 🙏💖 -
espoir wrote:ja za to dzisiaj wylądowałam w szpitalu przez ciśnienie. po lekach zeszło, ale mam bardzo duże ryzyko preeklampsji, więc zostawili mnie na obserwacji...
Trzymaj się i dawaj znać co u Ciebie ❤️. Jak będziesz mogła to daj znać jak tam trafiłaś, czy po zmierzeniu ciśnienia czy może coś sie działo? 😔 Ja mierze codziennie, na razie wychodzi na to, że wysokie ciśnienie to moja reakcja na wizytę u ginekologa 🥹.
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
Blossomka wrote:Trzymaj się i dawaj znać co u Ciebie ❤️. Jak będziesz mogła to daj znać jak tam trafiłaś, czy po zmierzeniu ciśnienia czy może coś sie działo? 😔 Ja mierze codziennie, na razie wychodzi na to, że wysokie ciśnienie to moja reakcja na wizytę u ginekologa 🥹.
Mam tak samo, w gabinecie mam dużo wyższe ciśnienie, niż gdy mierze w domu.
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
02.25 cb💔
10.25 cb💔
⏸️12.02.26
03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
[/url]
Jestem dobrej myśli 🙏💖 -
@ espoir, duzo zdrowka i niech cisnienie spada raz dwa! Cos ci podaja aktualnie??
A wg co ja odwaliłam, eh...
Pare dni temu zjadłam buraka takiego gotowanego kawałek i po tym sie zczailam ze to co zostało w pojemniku mialo pleśń......
Wiec mega wtopa no ale jakos to przepracowałam w głowie.
A dzis zamówiłam sobie burgera, zagadałam sie z koleżankami i zapomnialam dodać ze ma byc wysmażony... no I przyszedł, ugryzłam pare razy i sie zorientowałam ze on byl różowy w środku... mega mnie to zestresowało... niby dobra sieciowka z burgerami duzy przemiał ludzi itd ale wiecie... próbowałam zwymiotować ale mi nie wyszlo
zjadłam tak z 25% moze... niby byl cienki wiec moze I tam doszło do 70st ale jak byl roz w środku to nie wiem...
I oczywiscie juz 30 min po zjedzeniu mialam wrazenie ze mi po brzuchu jeździ... eh, zdarzyło wam sie kiedys w ciazy zjeść cos takiego nie pewnego... ? Bardzo sie boje ze zaszkodzilam dzidzi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 20:54
-
PaulinKA, zdarza się
..w Biedrze jest Tiramisu z Gusto Bello, było na promce, kupiłam oczywiście...do tego jerzynki, borówki i truskawki, dokupiłam jeszcze bitą śmietanę żeby było na bogato. Maż zrobił kawę, więc poprosiłam żeby zrobił nam do niej deser, po czym krzyczy do mnie z kuchni, że to strasznie śmierdzi spirytusem...no cóż...kto by się spodziewał w Tiramisu prawda? Także został mi puchar owocowy z bitą śmietaną i kawą a Tiramisu leży smutne w lodówce i czeka na jakiegoś gościa
-
Espoir życzę Ci szybkiej poprawy i powrotu do domu!
Megmery, ja też miałam silne bóle głowy długo, ale myślę, że to mogło być związane z tym, że miałam za słabą moc soczewek. Nic mi wtedy nie pomagało na ból. Teraz jest lepiej. Czasem boli, ale już nie aż tak intensywnie. Zastanawiam się czy wysokie ciśnienie oczu może powodować ten ból.
Ogólnie też nie mam dzisiaj najlepszego dnia. Mój narzeczony dostał dzisiaj wypowiedzenie po 8 latach w firmie. Mam nadzieję, że niedługo coś znajdzie, bo nie ma najmniejszych szans, że utrzymamy się z mojej pensji
Ja w sumie umowię i tak będę miała tylko do dnia porodu.
-
babajagapatrzy wrote:Espoir, szybkiego powrotu do domu i zażegnania problemu!
Ninia albo Karos, nie pamiętam która z Was wrzucała link do spodni z HM. Mogę prosić jeszcze raz? Nie zapisałam sobie.
to są te spodnie: https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1299682004.html -
Blossomka wrote:Trzymaj się i dawaj znać co u Ciebie ❤️. Jak będziesz mogła to daj znać jak tam trafiłaś, czy po zmierzeniu ciśnienia czy może coś sie działo? 😔 Ja mierze codziennie, na razie wychodzi na to, że wysokie ciśnienie to moja reakcja na wizytę u ginekologa 🥹.
Mam tak samo 😅 w domu 110/65 a w gabinecie 130 ponad. -
Tak, ja wczoraj jadłam kluski śląskie z sosem z restauracji na wynos. Wydawały mi się, że były ciepłe, ale nie gorące i miały zapach takiej lodówki i sobie wykręciłam, że pewnie je wyciągnęli i nawet nie podgrzali. Ale tłumaczę sobie, że żuka była gorąca, więc wierzę, że i kluski były zrobione, tylko minęło trochę zanim je odebrałam i zjadłam. Dziś boli mnie gardło, mam wypieki na twarzy, ale wierzę, że to przez stres. Temperatury nie mamPaulinKA wrote:@ espoir, duzo zdrowka i niech cisnienie spada raz dwa! Cos ci podaja aktualnie??
A wg co ja odwaliłam, eh...
Pare dni temu zjadłam buraka takiego gotowanego kawałek i po tym sie zczailam ze to co zostało w pojemniku mialo pleśń......
Wiec mega wtopa no ale jakos to przepracowałam w głowie.
A dzis zamówiłam sobie burgera, zagadałam sie z koleżankami i zapomnialam dodać ze ma byc wysmażony... no I przyszedł, ugryzłam pare razy i sie zorientowałam ze on byl różowy w środku... mega mnie to zestresowało... niby dobra sieciowka z burgerami duzy przemiał ludzi itd ale wiecie... próbowałam zwymiotować ale mi nie wyszlo
zjadłam tak z 25% moze... niby byl cienki wiec moze I tam doszło do 70st ale jak byl roz w środku to nie wiem...
I oczywiscie juz 30 min po zjedzeniu mialam wrazenie ze mi po brzuchu jeździ... eh, zdarzyło wam sie kiedys w ciazy zjeść cos takiego nie pewnego... ? Bardzo sie boje ze zaszkodzilam dzidzi...
PaulinKA lubi tę wiadomość
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-
wiesz co ja praktycznie od początku ciąży jak mi mierzyli to miałam podwyższone lekko. ostatnio poprosili, żebym w domu sprawdzała sobie sama czy to przypadkiem nie jest tylko na wizytach i dzisiaj miałam wizytę u położnej (mieszkam w UK) i ona jak zobaczyła wyniki to od razu mnie do szpitala wysłała. praktycznie cały czas miałam 155 lub 160 na ileś tam. po lekach w południe mi zeszło do 130 na ileś, ale przed chwilą jak sprawdzali to znowu miałam już 150 na ileś tam (przepraszam, nie zapamiętałam tej drugiej cyferki). pewnie dostanę leki na stale do końca ciąży już.Blossomka wrote:Trzymaj się i dawaj znać co u Ciebie ❤️. Jak będziesz mogła to daj znać jak tam trafiłaś, czy po zmierzeniu ciśnienia czy może coś sie działo? 😔 Ja mierze codziennie, na razie wychodzi na to, że wysokie ciśnienie to moja reakcja na wizytę u ginekologa 🥹.
Ala87 lubi tę wiadomość