Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:

@kleopatra, czyli rozumiem ze jestes juz na l4? Jak sie udalo rozwiązać sprawę z szefem, powiedziałaś o ciąży? Jak zareagowali w pracy? Wypoczywaj i ciesz sie rodzinką❤️
    Cale szczęście juz na zwolnieniu i oby dożywotnim. Złożyło się tak że szef który na codzień jest z innego regionu zaplanował akurat przyjazd do naszego biura w dzień, który miał być tym ostatnim dniem mojej pracy. Tydzień ponad się stresowałam i myślałam co powiem, tym bardziej że w cztery oczy. I najbliżej było mi do… prawdy. I tak zrobiłam. Powiedziałam od stworzenia świata jak było. Że przyszłam do pracy 3 dni po poronieniu, po kolejnych 2 żegnałam dziadka, żałoba podwójna i nowa rzeczywistość. Że zostawiłam dziecko w domu, że nagle nowa ciąża z którą nie chciałam się wiązać przez poprzednie doświadczenie i nie wiem jak będzie, bo może za 2 tygodnie czy 2 miesiące wrócę do pracy… bo nie wiem tego (oby nie oczywiście, ale tak szczerze mu powiedziałam). Ale że w tej chwili organizm daje mi sygnały że to jest czas abym skorzystała z możliwości odpoczynku. Cieszę się że się odważyłam.
    Bardzo miło się zaskoczyłam, bo on jako mężczyzna odważył się podzielić swoją historią o tym jak stracili z żoną trzecie dziecko z ciężkim skutkiem dla niej. Więcej dzieci nie mogli mieć. Było to dla mnie ważne, bo poczułam że mnie zrozumiał i nie ma mi za złe jako człowiekowi. Jako pracownikowi to co innego wiadomo. Tylko ja wywiązałam się z tego co podjęłam więc mamy czystą kartę, ale mieli wobec mnie jakieś plany w firmie, tylko nie przewidzieli że mogę chcieć rozwijać plany rodzinne…

Śnieżko, mój mąż parę dni temu tez miał rozmowę z zarządem i zdecydowali, że zatrudnia na jego miejsce córkę wspólnika żeby się przyuczała i wkrótce kończy mu się umowa. Już od jakiegoś czasu szuka roboty i chce się przebranżowić totalnie, ale moje samopoczucie i to że przejął całą chatę i opiekę na siebie mi to opóźniało

aganieszkam, PaulinKA, Niecierpliwa2, Niaha lubią tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • Ala87 Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    (...)praktycznie cały czas miałam 155 lub 160 na ileś tam(...)
    Przepraszam, polubiłam zamiast zacytować...bardzo niepokojące te wartosci :-( dobrze ze jesteś pod profesjonalna opieką, a w poprzednich ciążach jak to wyglądało?

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marisa, daj znać czy Twoje dolegliwości ustąpiły i co postanowiłaś?

Espoir, bardzo mi przykro i na pewno jest Ci ciężko zostawić w domu gromadkę. Jak to znosisz? Z tego co kojarzę to jesteście z mężem sami, a może masz wsparcie do ekipy?
    Jak wygląda opieka szpitalna w uk i czy możesz być tam z najmłodszą?

Mimblanee, myślami z Tobą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 23:37

Ala87, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Marisa, daj znać czy Twoje dolegliwości ustąpiły i co postanowiłaś?

Espoir, bardzo mi przykro i na pewno jest Ci ciężko zostawić w domu gromadkę. Jak to znosisz? Z tego co kojarzę to jesteście z mężem sami, a może masz wsparcie do ekipy?

Mimblanee, myślami z Tobą.
    Dziękuję, że dalej o mnie myślicie, to dla mnie ważne. Wpadam tylko powiedzieć, że już po wszystkim. Miałam bardzo złe wyniki, ale możliwe że będę mogła wyjść jutro do domu i tylko przyjeżdżać na kontrolę. Mam nadzieję, że się uda, bo w piątek mój synek ma rok i to dla mnie ważne być z nim w tym dniu no i też potrzebuję wrócić do rzeczywistości, bo te emocje są za trudne. Leżę teraz w łóżku od 3 w nocy i wiem, że już nie zasnę.

🩵 D 1.05.2025

💔 28.04.26 15+0tc 👼🏻
  • BlackAmericano Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee, dziękujemy, że się odezwałaś ❤️ ja także o Tobie myślę.
    Przed Wami trudny czas, ale mam nadzieję, że opieka nad synkiem pozwoli Ci wrócić do normalności ❤️ trzymam kciuki żeby udało Ci się wrócić do domu na urodziny.
    Pamiętaj, że to nadal Twoje miejsce i w razie trudnych chwil pisz ❤️🫂

Mimblanee lubi tę wiadomość

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹
    03.26 r. - Test Panorama: ryzyka niskie - zdrowa dziewczynka 💖
    27.03 - I prenatalne ok ✔️CRL: 51,8 mm; FHR: 162

preg.png
  • Martit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee, dzięki że napisałaś. Cały czas o Tobie myślę. Trzymam kciuki za wypis dziś i mocno przytulam.

preg.png
  • Niecierpliwa2 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee, dzięki że napisałaś. Naprawdę o Tobie myślimy i przytulamy wirtualnie 🫂 Trzymam kciuki za szybki wypis ❤️

Może możesz dostać jakieś lekkie lekki nasenne albo uspokajające na początek? W zależności od tego czy myślisz, że mogłyby pomóc, możesz zapytać lekarzy przed wypisem.

Ściskam i wpadaj do nas, jak będziesz się czuła na siłach ❤️

preg.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala87 wrote:
    Przepraszam, polubiłam zamiast zacytować...bardzo niepokojące te wartosci :-( dobrze ze jesteś pod profesjonalna opieką, a w poprzednich ciążach jak to wyglądało?
    w poprzednich miałam dobre, na koniec ostatniej ciąży trochę skakało, ale to było momentami i naprawdę na samej końcówce...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa2 wrote:
    Mimblanee, dzięki że napisałaś. Naprawdę o Tobie myślimy i przytulamy wirtualnie 🫂 Trzymam kciuki za szybki wypis ❤️

Może możesz dostać jakieś lekkie lekki nasenne albo uspokajające na początek? W zależności od tego czy myślisz, że mogłyby pomóc, możesz zapytać lekarzy przed wypisem.

Ściskam i wpadaj do nas, jak będziesz się czuła na siłach ❤️
    Dziękuję, bardzo to doceniam. Leki uspokajające dostałam i na pewno skorzystam też z pomocy psychologa i być może psychiatry. No i wyjdę dziś do domu tylko będę musiała przychodzić rano i wieczorem na podanie leków do szpitala więc ogromna ulga, bo ciężko tu leżeć samej z emocjami a w domu rzucę się w wir obowiązków przy młodym;)

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

🩵 D 1.05.2025

💔 28.04.26 15+0tc 👼🏻
  • espoir Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    tęsknię za nimi, ale nie mam żadnego problemu ich zostawić, bo Mąż ogarnia cały dom tak samo dobrze (a może nawet lepiej) niż ja. także wychodzę z domu i nie muszę się absolutnie martwić o to czy dzieci zjedzą, czy będą miały umyte zęby, czy im wypierze gatki itp.
    z opieki jestem naprawdę zadowolona. nie zrozumiałam tylko dlaczego miałabym tu być z Małą? w szpitalu trzeba dojść do siebie, a nie biegać za 1,5 rocznym małym szogunem 🙂

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee przytulam Cię Kochana z całych sił... 🫂💔

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • Niecierpliwa2 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee wrote:
    Dziękuję, bardzo to doceniam. Leki uspokajające dostałam i na pewno skorzystam też z pomocy psychologa i być może psychiatry. No i wyjdę dziś do domu tylko będę musiała przychodzić rano i wieczorem na podanie leków do szpitala więc ogromna ulga, bo ciężko tu leżeć samej z emocjami a w domu rzucę się w wir obowiązków przy młodym;)

To super, że się udało z wypisem 😊 Tak, jak już któraś z dziewczyn pisała, pewnie warto poszukać psychologa, który specjalizuje się w tej dziedzinie. Teraz na szczęście jest dużo opcji, nawet zdalnie. Synek na pewno nie pozwoli Ci zbyt dużo myśleć, jak tylko zacznie biegać to już w ogóle 😀

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @mimblanee, trzymaj się , na ile to możliwe w tej sytuacji:( 🫂

Mam nadzieje ze niebawem wyjdzie dla Was slonce...🌞 Czy bedziecie badac materiał genetyczny by wykluczyć jakies choroby lub zbadac przyczynę straty?

Mocno Cię tulę i mam nadzieje ze nie miałaś mi za zle tego co napisałam wyzej, staralam sie wyjasnic swoje intencje (ale niestety wpis na watku jest tylko suchym komunikatem i czasem ciezko odzwierciedlic to co chce sie przekazać..)- bo tak jak dziewczyny dodaly- zawsze bedziesz częścią tego watku i jego przebiegu 💜 wysyłam moc dobrych myśli i otuchy na ten trudny czas dla calej Waszej rodzinki...🫂💜

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
‹‹ 215 216 217 218 219
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ