Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:

@kleopatra, czyli rozumiem ze jestes juz na l4? Jak sie udalo rozwiązać sprawę z szefem, powiedziałaś o ciąży? Jak zareagowali w pracy? Wypoczywaj i ciesz sie rodzinką❤️
    Cale szczęście juz na zwolnieniu i oby dożywotnim. Złożyło się tak że szef który na codzień jest z innego regionu zaplanował akurat przyjazd do naszego biura w dzień, który miał być tym ostatnim dniem mojej pracy. Tydzień ponad się stresowałam i myślałam co powiem, tym bardziej że w cztery oczy. I najbliżej było mi do… prawdy. I tak zrobiłam. Powiedziałam od stworzenia świata jak było. Że przyszłam do pracy 3 dni po poronieniu, po kolejnych 2 żegnałam dziadka, żałoba podwójna i nowa rzeczywistość. Że zostawiłam dziecko w domu, że nagle nowa ciąża z którą nie chciałam się wiązać przez poprzednie doświadczenie i nie wiem jak będzie, bo może za 2 tygodnie czy 2 miesiące wrócę do pracy… bo nie wiem tego (oby nie oczywiście, ale tak szczerze mu powiedziałam). Ale że w tej chwili organizm daje mi sygnały że to jest czas abym skorzystała z możliwości odpoczynku. Cieszę się że się odważyłam.
    Bardzo miło się zaskoczyłam, bo on jako mężczyzna odważył się podzielić swoją historią o tym jak stracili z żoną trzecie dziecko z ciężkim skutkiem dla niej. Więcej dzieci nie mogli mieć. Było to dla mnie ważne, bo poczułam że mnie zrozumiał i nie ma mi za złe jako człowiekowi. Jako pracownikowi to co innego wiadomo. Tylko ja wywiązałam się z tego co podjęłam więc mamy czystą kartę, ale mieli wobec mnie jakieś plany w firmie, tylko nie przewidzieli że mogę chcieć rozwijać plany rodzinne…

Śnieżko, mój mąż parę dni temu tez miał rozmowę z zarządem i zdecydowali, że zatrudnia na jego miejsce córkę wspólnika żeby się przyuczała i wkrótce kończy mu się umowa. Już od jakiegoś czasu szuka roboty i chce się przebranżowić totalnie, ale moje samopoczucie i to że przejął całą chatę i opiekę na siebie mi to opóźniało

aganieszkam, PaulinKA, Niecierpliwa2, Niaha, snieżka lubią tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • Ala87 Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    (...)praktycznie cały czas miałam 155 lub 160 na ileś tam(...)
    Przepraszam, polubiłam zamiast zacytować...bardzo niepokojące te wartosci :-( dobrze ze jesteś pod profesjonalna opieką, a w poprzednich ciążach jak to wyglądało?

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marisa, daj znać czy Twoje dolegliwości ustąpiły i co postanowiłaś?

Espoir, bardzo mi przykro i na pewno jest Ci ciężko zostawić w domu gromadkę. Jak to znosisz? Z tego co kojarzę to jesteście z mężem sami, a może masz wsparcie do ekipy?
    Jak wygląda opieka szpitalna w uk i czy możesz być tam z najmłodszą?

Mimblanee, myślami z Tobą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 23:37

Ala87, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Marisa, daj znać czy Twoje dolegliwości ustąpiły i co postanowiłaś?

Espoir, bardzo mi przykro i na pewno jest Ci ciężko zostawić w domu gromadkę. Jak to znosisz? Z tego co kojarzę to jesteście z mężem sami, a może masz wsparcie do ekipy?

Mimblanee, myślami z Tobą.
    Dziękuję, że dalej o mnie myślicie, to dla mnie ważne. Wpadam tylko powiedzieć, że już po wszystkim. Miałam bardzo złe wyniki, ale możliwe że będę mogła wyjść jutro do domu i tylko przyjeżdżać na kontrolę. Mam nadzieję, że się uda, bo w piątek mój synek ma rok i to dla mnie ważne być z nim w tym dniu no i też potrzebuję wrócić do rzeczywistości, bo te emocje są za trudne. Leżę teraz w łóżku od 3 w nocy i wiem, że już nie zasnę.

babajagapatrzy lubi tę wiadomość

🩵 D 1.05.2025

💔 28.04.26 15+0tc 👼🏻
  • BlackAmericano Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee, dziękujemy, że się odezwałaś ❤️ ja także o Tobie myślę.
    Przed Wami trudny czas, ale mam nadzieję, że opieka nad synkiem pozwoli Ci wrócić do normalności ❤️ trzymam kciuki żeby udało Ci się wrócić do domu na urodziny.
    Pamiętaj, że to nadal Twoje miejsce i w razie trudnych chwil pisz ❤️🫂

Mimblanee, babajagapatrzy lubią tę wiadomość

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹
    03.26 r. - Test Panorama: ryzyka niskie - zdrowa dziewczynka 💖
    27.03 - I prenatalne ok ✔️CRL: 51,8 mm; FHR: 162

preg.png
  • Martit Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee, dzięki że napisałaś. Cały czas o Tobie myślę. Trzymam kciuki za wypis dziś i mocno przytulam.

Mimblanee lubi tę wiadomość

preg.png
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee, dzięki że napisałaś. Naprawdę o Tobie myślimy i przytulamy wirtualnie 🫂 Trzymam kciuki za szybki wypis ❤️

Może możesz dostać jakieś lekkie lekki nasenne albo uspokajające na początek? W zależności od tego czy myślisz, że mogłyby pomóc, możesz zapytać lekarzy przed wypisem.

Ściskam i wpadaj do nas, jak będziesz się czuła na siłach ❤️

preg.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala87 wrote:
    Przepraszam, polubiłam zamiast zacytować...bardzo niepokojące te wartosci :-( dobrze ze jesteś pod profesjonalna opieką, a w poprzednich ciążach jak to wyglądało?
    w poprzednich miałam dobre, na koniec ostatniej ciąży trochę skakało, ale to było momentami i naprawdę na samej końcówce...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa2 wrote:
    Mimblanee, dzięki że napisałaś. Naprawdę o Tobie myślimy i przytulamy wirtualnie 🫂 Trzymam kciuki za szybki wypis ❤️

Może możesz dostać jakieś lekkie lekki nasenne albo uspokajające na początek? W zależności od tego czy myślisz, że mogłyby pomóc, możesz zapytać lekarzy przed wypisem.

Ściskam i wpadaj do nas, jak będziesz się czuła na siłach ❤️
    Dziękuję, bardzo to doceniam. Leki uspokajające dostałam i na pewno skorzystam też z pomocy psychologa i być może psychiatry. No i wyjdę dziś do domu tylko będę musiała przychodzić rano i wieczorem na podanie leków do szpitala więc ogromna ulga, bo ciężko tu leżeć samej z emocjami a w domu rzucę się w wir obowiązków przy młodym;)

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

🩵 D 1.05.2025

💔 28.04.26 15+0tc 👼🏻
  • espoir Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    tęsknię za nimi, ale nie mam żadnego problemu ich zostawić, bo Mąż ogarnia cały dom tak samo dobrze (a może nawet lepiej) niż ja. także wychodzę z domu i nie muszę się absolutnie martwić o to czy dzieci zjedzą, czy będą miały umyte zęby, czy im wypierze gatki itp.
    z opieki jestem naprawdę zadowolona. nie zrozumiałam tylko dlaczego miałabym tu być z Małą? w szpitalu trzeba dojść do siebie, a nie biegać za 1,5 rocznym małym szogunem 🙂

Niecierpliwa2, kleopatr4 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee przytulam Cię Kochana z całych sił... 🫂💔

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee wrote:
    Dziękuję, bardzo to doceniam. Leki uspokajające dostałam i na pewno skorzystam też z pomocy psychologa i być może psychiatry. No i wyjdę dziś do domu tylko będę musiała przychodzić rano i wieczorem na podanie leków do szpitala więc ogromna ulga, bo ciężko tu leżeć samej z emocjami a w domu rzucę się w wir obowiązków przy młodym;)

To super, że się udało z wypisem 😊 Tak, jak już któraś z dziewczyn pisała, pewnie warto poszukać psychologa, który specjalizuje się w tej dziedzinie. Teraz na szczęście jest dużo opcji, nawet zdalnie. Synek na pewno nie pozwoli Ci zbyt dużo myśleć, jak tylko zacznie biegać to już w ogóle 😀

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @mimblanee, trzymaj się , na ile to możliwe w tej sytuacji:( 🫂

Mam nadzieje ze niebawem wyjdzie dla Was slonce...🌞 Czy bedziecie badac materiał genetyczny by wykluczyć jakies choroby lub zbadac przyczynę straty?

Mocno Cię tulę i mam nadzieje ze nie miałaś mi za zle tego co napisałam wyzej, staralam sie wyjasnic swoje intencje (ale niestety wpis na watku jest tylko suchym komunikatem i czasem ciezko odzwierciedlic to co chce sie przekazać..)- bo tak jak dziewczyny dodaly- zawsze bedziesz częścią tego watku i jego przebiegu 💜 wysyłam moc dobrych myśli i otuchy na ten trudny czas dla calej Waszej rodzinki...🫂💜

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    nie zrozumiałam tylko dlaczego miałabym tu być z Małą? w szpitalu trzeba dojść do siebie, a nie biegać za 1,5 rocznym małym szogunem 🙂
    A wiesz co pomyślałam odruchowo że jest niemowlakiem na piersi i dlatego. Ja mam dalej w głowie że moja ma przecież roczek😎

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee cały czas o Tobie myślę. Pamiętaj, że jesteś bardzo silną kobietą ale jednocześnie to jest ten czas kiedy możesz dać sobie przestrzeń na każdą emocję i każde zachowanie by być w jak największej strefie komfortu. To jest żałoba, która trzeba przeżyć, a po niej wyjdzie słońce… czasami szybciej niż same się tego spodziewamy. Mam nadzieję, że zostałaś w szpitalu poinformowana o skróconym macierzyńskim i bardzo polecam skorzystać ( chociaż pewnie przez synka i tak nie rozważałaś innej opcji)

Karos31, Mimblanee, aganieszkam lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    A wiesz co pomyślałam odruchowo że jest niemowlakiem na piersi i dlatego. Ja mam dalej w głowie że moja ma przecież roczek😎
    nawet jeśli by była, to w tej sytuacji bym nie chciała jej tu brać. to nie jest miejsce dla takich dzieci, kobiety tu naprawdę niektóre mają duże problemy z ciąża i potrzebują spokoju 🙂

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odzywałam się przez jakiś czas ale podczytuje.
    Mimblanee, bardzo mnie dotknęła Twoja strata. Myślę,że nikt nie spodziewał się takiego scenariusza, a bo to przecież może duża ilość wydzieliny.. to takie typowe w przebiegu ciąży. W tym roku wprowadzono kilka zmian w położnictwie i ginekologii, mam ogromną nadzieję,że otrzymałaś należytą pomoc i zostałaś pokierowana tak, aby potem nie zarzucać sobie,że czegoś się nie zrobiło bo się o czymś nie wiedziało. Masz prawo do skróconego urlopu macierzyńskiego, na pewno Ci się przyda,żeby jeszcze odpocząć i przejść żałobę. Mam też nadzieję,że znajdziecie przyczynę straty. Tulę Cię mocno. Dobrze,że będziesz mogła spędzić roczek synka razem z rodziną w domku. To bardzo ważny dzień i mimo wszystko życzę aby był on piękny i pełen pozytywnych wzruszeń.

Espoir, przy Twojej gromadce taki mąż to skarb!

Kleopatra, teraz już na spokojnie możesz odpocząć. Prawda zawsze jest najlepszą opcją i przynajmniej odeszłaś z przekonaniem,że szef rozumie Twoją sytuację.

Miłego dnia wszystkim ☀️

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    Diagnostyka poronień nawykowych
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
    26.11 G. 2890g 54cm 💖
    2026:
    29.01 beta 344, prog 24.3, TSH 3.5 🔴
    31.01 beta 1049, prog 26
    02.02 beta 3460, prog 33.5
    16.02 CRL 7.3mm 128♥️
    Duphaston, cyclogest, neoparin, acard, encorton, euthyrox, prolutex

preg.png
    age.png
    age.png
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję jeszcze raz dziewczyny za słowa wsparcia. Procedury w szpitalu niestety wiele pozostawiają do życzenia, ale wiem o macierzyńskim i będę chciała skorzystać, być może pociągnę jeszcze zwolnienie, muszę dojść do siebie. Zdecydowaliśmy też na wysłanie materiału do badań więc może znajdzie się przyczyna. Wstępnie zdaniem lekarza mogło być tak, że łożysko niefortunnie było z przodu i nisko przy bliźnie i mogło się gdzieś tam zaczepić a jest to miejsce nieunaczynione i być może na pewnym etapie niestety już dostarczyło za mało tlenu ale to tylko taka hipoteza, mam nadzieję że wyjdzie coś z badań, bo bardzo chciałabym wiedzieć zwłaszcza, że prenatalne były bez zarzutu.

Marty.Na lubi tę wiadomość

🩵 D 1.05.2025

💔 28.04.26 15+0tc 👼🏻
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee wrote:
    Dziękuję jeszcze raz dziewczyny za słowa wsparcia. Procedury w szpitalu niestety wiele pozostawiają do życzenia, ale wiem o macierzyńskim i będę chciała skorzystać, być może pociągnę jeszcze zwolnienie, muszę dojść do siebie. Zdecydowaliśmy też na wysłanie materiału do badań więc może znajdzie się przyczyna. Wstępnie zdaniem lekarza mogło być tak, że łożysko niefortunnie było z przodu i nisko przy bliźnie i mogło się gdzieś tam zaczepić a jest to miejsce nieunaczynione i być może na pewnym etapie niestety już dostarczyło za mało tlenu ale to tylko taka hipoteza, mam nadzieję że wyjdzie coś z badań, bo bardzo chciałabym wiedzieć zwłaszcza, że prenatalne były bez zarzutu.
    O kurcze, to byłoby mega pechowe 😥 mam nadzieję, że znajdziecie przyczynę.

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka?🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee, przez przypadek polubiłam jedną wiadomość. Cieszę się, że się odezwałaś. Mocno trzymam kciuki za Ciebie 🫂

‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ