Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • BlackAmericano Autorytet

Wysłany: 13 maja, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee, mocno trzymam za Ciebie kciuki ❤️ tez wierzę w takie znaki, będzie dobrze 🤞🏻

Mimblanee lubi tę wiadomość

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹
    03.26 r. - Test Panorama: ryzyka niskie - zdrowa dziewczynka 💖
    27.03 - I prenatalne ok ✔️CRL: 51,8 mm; FHR: 162

preg.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 13 maja, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martit wrote:
    Dziewczyny podpowiedzcie w temacie ubierania. Kupuję body z długim rękawem i spodenki. Czy powinnam jeszcze coś małej zakładać? Nie będzie jej zimno? A może wystarczy koc/ otulacz/ rożek?
    Może być dodatkowo pajac ale na body z krótkim rękawem. Zależy ile będzie stopni w sypialni, czy szpitalu.
    Mój syn urodził się w lipcu, ale miesiąc przed terminem i mega marzł za noworodka. W pierwszej doby w szpitalu mimo upału musiał być ubrany w wiele warstw. I właśnie miał body na krótki, pajac, skarpetki, czapkę, rożek i kocyk. Inaczej się wychładzał i był pod inkubatorem. A znowu drugi syn w terminie już nie miał takich problemów ale ubierałam go w body na krótki plus pajac i rożek, bo przez pierwsze godziny maluchy szybko się wychładzają właśnie 😉 a w kolejne dni już był sam pajac lub body na długi i spodenki.

Jeszcze mam kaftaniki i półśpiochy ale bardzo rzadko ich używałam, więc są raczej zbędne.

snieżka, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka?🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Kleopatr, na razie smaruję te stawy chłodzącą maścią końską. Pani w aptece powiedziała, że tylko ona nie jest przeciwwskaza w ciąży.

Niecierpliwa, sama nie wiem jak to jest z tą jedną stroną. Na pewno w niektórych chorobach tkanki łącznej jest ból jednostronny.
    W czerwcu mam wizytę u specjalisty chorób naczyń, bo co roku sprawdza mi przez kapilaroskopie stan naczyń przy palcach dłoni. Przez ostatnie lata wychodził mi zespół Raynauda i niejednoznaczne zmiany. Zobaczę czy coś się zmieniło i czy pojawiły się zmiany potwierdzające chorobę tkanki łącznej. W lipcu mam też immunologa.
    Jakby co dmso rozszerza naczynia krwionośne. Można pić, można smarować. Tylko spożywając doustnie się pachnie różnie. Jedni cebulą, moja córka kukurydza a nigdy jej nie spożywała… w każdym razie fajna substancja, niedoceniona w medycynie akademickiej.
    Po porodzie myślę że śmiało można spróbować.
    Póki co zmiany twardzinoqe możesz spróbować smarować dmso, stężenie nawet 50%, jest maść z aloesem.
    Kiedy mialam praktyki z kosmetologii to była jedna klientka z takimi zmianami na ramionach i przedramionach i miałam to szczęście że moja prowadząca była bardziej wybierana przez ludzi jako znachorka i psycholożka niż podolog, ale właśnie wtedy poznałam dimetylosulfotlenek i stosuje w na wieeelu polach. Parę dni temu zakrapiałam uszy dziecku. Nie wiem jak tej pani się potoczyła historia ale to tak anegdotycznie dodaje. Ważne żebyś czuła się zaopiekowana i żeby Ciebie nie bolało, bo na pewno cierpisz i jest Ci trudno z bólem.
    Ja stosowałam na sztywnienie stawów roztwor magnezu z boraksem, vit C i siarką- 1l dziennie. Jest też gotowy płyn bor i krzem coś takiego, ale taniej zrobić samemu. To tak na przyszłość zostawiam a może się przyda.
    A spożywasz może teraz niacynę? Ona też rozrszedza naczynia i może to by było opcją która zaakceptuje też twój prowadzący?

snieżka lubi tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martit wrote:
    Dziewczyny podpowiedzcie w temacie ubierania. Kupuję body z długim rękawem i spodenki. Czy powinnam jeszcze coś małej zakładać? Nie będzie jej zimno? A może wystarczy koc/ otulacz/ rożek?
    Po domku chyba ok. Będzie spać dużo i będziesz na pewno okrywać kocykiem, a może i dwoma bo z początku to jest paranoja czy nie za zimno czy nie za gorąco😁
    Ja się naczytałam że ważne jest żeby stopki były odsłonięte i tak moją starszą chowałam i szczerze to teraz mnie mrozi jak sobie pomyślę że takiego bobika miałam w spodenkach a nie w pajacach ze stopami. Teraz trochę nakupuję… tzn ona i tak mi spała na brzuchu pierwsze miesiace i to ciepło się rozchodziło, ale i tak te stopy takie chude omggg no jakaś zdziadziałą się zrobiłam czy co hhaha

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 13 maja, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @martit, ostatnio mialam tą samą rozkmine bo nakupowalam tych spodenek i mysle hmm a jak bobas bedzie marzł? XD ale pogadalam z koleżanką i ona powiedziała ze w podobnym okresie jak bylo juz chłodniej to otulala dziecko kocykiem i wkładała w rożek, no albo sam rożek. Kupiłam twz kilka kaftanikow (takich rozpinanych bluzeczek) zeby założyć na body w razie czego

Pajaców bez stopek ciagle szukam na vinted w dobrej cenie i jeszcze nie upolowalam😅

@mimblanee, niech ta tęcza bedzie symbolem tęczowego dzidziusia ktory niedługo u Was zawita🥹❤️ trzymaj się kochana i dziękujemy ze sie odezwalas🍀 oby teraz bylo juz tylko dobrze ✊️

kleopatr4, Mimblanee, aganieszkam lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Niecierpliwa2 Ekspertka

Wysłany: 13 maja, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee, super, że napisałaś ❤️ Piękny symbol z tą tęczą 🌈 Mocno trzymam kciuki za październik! 🍀

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 13 maja, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czuję jakby po tej maści końskiej było trochę lepiej.
    Kleopatr, a gdzie się kupuje to dmso? Przez internet najlepiej? Niacyny nie przyjmuję teraz. Ogólnie to nie mam zmian twardzinowych. Ta choroba wyszła mi tylko w przeciwciałach z krwi. No i mam ten zespół Raynauda, ale on jest ze mną od zawsze. Lekarz mówił, że ta choroba jest uśpiona i że jest szansa, że nigdy się nie obudzi.
    Ale przestraszył mnie ten ból stawów, bo ok. 3 lat temu chorowałam na reaktywne zapalenie stawów wywołane ureaplasmą i yersinią i przypomniałam sobie jak wtedy było mi ciężko.. Ale może to jednak chwilowe. Mam taką nadzieję.. Ale nie ważne jak to będzie, bo to wszystko wynagradza mi ten mały cud, który mam pod sercem 😍

kleopatr4, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 13 maja, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee, trzymam mocno za Ciebie kciuki 🍀 Wierzę, że jeszcze wyjdzie dla Ciebie słońce ❤️ Ta tęcza musiała coś znaczyć!

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee, przytulam Cię ogromnie. Mam nadzieję że znalazłaś wsparcie, którego potrzebujesz i cieszę, że jesteś otwarta na dalsze próby.
    Jeszcze koniec mlecznej przygody nałożył się w takim momencie i to kolejna trudna rzecz. Jesteś bardzo silna❤️
    Miałam podobnie i liczyłam ze tęcza wyjdzie do mnie szybko, choć bałam się, czy to dobry czas. Trzymaj się i dbaj o siebie🌈

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 13 maja, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee, cudownie, że napisałaś. Cieszę się, że jesteś dobrej myśli. Mocno trzymam za Ciebie kciuki i często o Tobie myślę. Nawet ze dwa razy zajrzałam na Wasz wątek żeby zobaczyć co u Ciebie. Mam nadzieję, że wszystko co złe jest już za Tobą 🫂

• Mimblanee Autorytet

Wysłany: 13 maja, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście kochane ❤️ oczywiście, że jest ciężko, ale chociaż dzisiaj zobaczyłam jakieś światełko w tunelu. Będę co jakiś czas zaglądać, trzymajcie się 😘

snieżka, Marty.Na, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość

🩵 D 1.05.2025

💔 28.04.26 15+0tc 👼🏻
‹‹ 244 245 246 247 248
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ