PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam dokładnie tak samo jak TyNinia wrote:Kurczę, a ja nic ruchów nie czuję albo nie umiem się wczuć. Czasami wydaje mi sie, że coś jezdzi w brzuchu i tyle. Z drugiej strony cały czas jestem w biegu i mam mało takich chwil na refleksję.
Niby coś połaskocze, ale nie jestem pewna czy to to
Niecierpliwa2, Ninia lubią tę wiadomość
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-
kleopatr4 wrote:Dziewczyny po amnio, może już macie wieści?
U mnie też cisza. Pierwsze wyniki miały być w zeszłym tygodniu, a kolejne po 10 dniach (zapewne roboczych), więc to wypada jutro. Wmawiam sobie, że pierwsze wyszły ok, więc czekają na całość żeby mi dać znać co i jak. Jutro będę dzwonić
Niecierpliwa2, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Ja ciągle nie jestem pewna ruchów ale dla spokoju przyjęłam, że puknięcie na środku mniej więcej pod pępkiem to maluch 😁 faktycznie powtarza się w tym samym miejscu i z podobną mocą, chociaż występują 1-2 razy dziennie. Pewnie atakuje też gdzieś indziej ale to takie miejsce, gdzie jestem najpewniejsza.
Jutro przylatuje rodzina zza granicy, ciocia już zapowiedziała, że ma prezenty dla malucha 🥹 to chyba będą jego pierwsze nieużywane ubranka
Ninia, Niecierpliwa2, kleopatr4, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Ninia wrote:Kurczę, a ja nic ruchów nie czuję albo nie umiem się wczuć. Czasami wydaje mi sie, że coś jezdzi w brzuchu i tyle. Z drugiej strony cały czas jestem w biegu i mam mało takich chwil na refleksję.
Ja mam wrażenie, że coś czuję, ale nadal nie jestem pewna czy to to. Ale prawdą jest, że czuję jedynie jak dłużej leżę, w biegu w dzień kompletnie nic. Mam nadzieję, że tydzień dwa i będziemy czuły na pewno 😊
aganieszkam lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dzieki za kciuki. Mam nadzieję, że bedzie tak jak mowiecie.
Mi robili usg i mówili...ale ruchliwy , a ja nic nie czułam , ale od czasu do czasu mnie puknie ^^.
Podobno ruchy to tak ze mozna liczyć to od 24 tyg.
Ale.sprawdzają tu w szpitalu serduszko juz byly 2 razy z detektorem ,wiec chociaż tyle do spokoju. Dziwne, w innych szpitalach jak byłam, to nie robili tak wcześnieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 17:47
Sawka8, Niecierpliwa2, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
FloristKa wrote:Dziewczyny dzieki za kciuki. Mam nadzieję, że bedzie tak jak mowiecie.
Mi robili usg i mówili...ale ruchliwy , a ja nic nie czułam , ale od czasu do czasu mnie puknie ^^.
Podobno ruchy to tak ze mozna liczyć to od 24 tyg.
Ale.sprawdzają tu w szpitalu serduszko juz byly 2 razy z detektorem ,wiec chociaż tyle do spokoju. Dziwne, w innych szpitalach jak byłam, to nie robili tak wcześnie
Floristka trzymam mocno kciuki za Was, dobrze ze jesteś pod fachowa opieką. Teraz dużo odpoczynku i spokoju🙌🏻 -
Ojejku jakie fajne zdjęcie🥹 mi też tak Lilka robi. Ja teraz już wiem że to stawienie macicy które czułam od 13/14 tygodnia to była ona. Wypycha się od strony kręgosłupa nogami i plecami wypina pupę. Ale to jest zarazem śmieszne ale wali mi tak po pęcherzu! A raz zrobiła 360 i myślałam że się…🤢 flaki się przewracały.Sawka8 wrote:2 dni temu doświadczyłam czegoś cudownego …

https://zapodaj.net/plik-nUCaPECNEQ#
Zupełnie inne dziecko niż pierwsze. Fajnie sobie pomyśleć że można tą wystającą kulkę wziąć całą w dłoń i trzyma się tam to swoje maleństwo:)
Sawka8, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Floristko, jesteś w dobrych rękach, musi być dobrze! Trzymam kciuki!
U naszej dziewczynki wszystko dobrze, łożysko jest na przedniej ścianie, dlatego tak słabo czuję ruchy. Wszystkie narządy ładnie się kształtują, waży już prawie 300g 🥹 mało współpracowała, ale jest wyjątkowo gibka, w większości czasu była tak poskładana jak mistrz jogi. Malutkie stópki, malutkie rączki, nawet malutki fakers nam się trafił 🫢 przepływy też ok. Umowiliśmy się na 20.07 na badanie III trymestru. Odebrałam wyniki z pierwszego trymestru i jedynie ZD jest 1:8500, pozostałe trisomie mniej niż 1:20000.
Jestem uspokojona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 21:46
Niecierpliwa2, Karos31, kleopatr4, snieżka, Megmery, Ninia, pandzia 🐼, Sawka8, aganieszkam, Malina90, Mro_22, White1, FloristKa lubią tę wiadomość
-
Tak, kupiliśmy Urban Glide 4. Nie jest aż tak ogromny, bardzo dobrze się prowadzi. U nas to była też miłość od pierwszego wejrzenia jak zobaczyliśmy go na szlaku pod schroniskiemMartit wrote:Babajagapatrzy czy to Ty kupiłaś Thule? Mój mąż dziś zobaczył i się zakochał, a ja mam wątpliwości czy będzie mi wygodnie z takim wielkim wózkiem,
nie jestem pewna czy do miasta bym się na niego decydowała, ale na nasze góry i doliny myślę, że się sprawdzi.
-
My mieszkamy pod miastem, drogi szutrowe, las, ale no nie oszukujmy się do miasta też będę musiała wyskoczyć, mam obawy czy dam radę go składać, rozkładać itdbabajagapatrzy wrote:Tak, kupiliśmy Urban Glide 4. Nie jest aż tak ogromny, bardzo dobrze się prowadzi. U nas to była też miłość od pierwszego wejrzenia jak zobaczyliśmy go na szlaku pod schroniskiem
nie jestem pewna czy do miasta bym się na niego decydowała, ale na nasze góry i doliny myślę, że się sprawdzi.
Ale ten błysk w oku mojego męża jak zobaczył ten wózek
chyba nie mam serca mu go odmawiać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 20:46
kleopatr4, FloristKa lubią tę wiadomość
-
Ninia - mam podobnie jak Ty 😁 ja cały dzień w biegu więc nawet nie mam czasu żeby się „skupić” czy coś czuję 😁 ale póki co nie czułam nic co by zwróciło moją uwagę, czasem coś mi się przelewa ale to może byś wszystko 😅
Ninia lubi tę wiadomość
👩+👦+🐶 | starania od 05.2023
👩
AMH: 1,5
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo
👦
azoospermia → udana biopsja mTESE
✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, wit D, B12, inhibina B
I IVF - 04.2025
13🥚→ 10xMII → 1❄️
ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌
II IVF - 06.2025
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF - 10.2025
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 22 dpt: β 17318; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷

-
Mi też się ciągle przelewa 🙈 ale w tej ciąży zjadłam więcej nabiału i wypiłam więcej mleka niż przez ostatnie 10 lat. Jak już w końcu mam chwilę by rozłożyć się na kanapie to wchodzi szklanka ciepłego mleka i serek wiejski a potem mi wszystko jeździ po brzuchu więc nie mam szans nic poczuć 🤯
kleopatr4, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Dzieki 🥰 ja spać nie mogę. Mam takie uczucie jakbym miała już coś między nogami, ale tylko jak leżę
Babajaga
Fajnie
Super, duża dziewczynka 300g. Ciekawe ile moj waży. Nic mi nie mówili. Ja mialam mieć połówkowe 21, ale pewnie bede tu w szpitalu. Wiec w sumie nie wiem, bede musiała odwołać pewnie.
Zaskoczyło mnie dzis to , ze wieczorem zadzwoniła do mnie moja ginekolog zapytac sie jak tam. Jak sie czuje , co powiedzieli. Bardzo miłe to było. I ze jutro zadzowni do Pani profesor jeszcze pogadać. -
Ja też spać nie mogę, mdłości mnie dopadły po południu🤣 2 tygodnie spoooju to najdłuższy maraton.
Ale kupiłam dla maleństwa rożek:) dla pierwszej nie miałam a teraz myślę że fajnie będzie go mieć.
Floristko, czy Twoja prowadząca będzie też przy porodzie? -