Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @black, to teraz masz po prostu chodzenie po lekarzach na pełen etat ! Ale to dobrze, bedziesz czuła sie zaopiekowana i pod kontrolą🌸

Ja dzis mam konsultację immuno, raczej nic ona nie wniesie bo i tak podniesiono mi juz heparyne no ale :) na szczęście udalo mi sie te wizyty wpleść w medicover i nie musze płacić 400 zl za 10 minut rozmowy :))

Aah i kupiliśmy wczoraj dostawkę na olx! Chicco next to me magic, z wymienionym materacykiem na ktorym poprzednia "wlascicielka" prawie nie spała 😆 musze tylko pozdejmować te materiałowe części i wrzucić do pralki by odświeżyć, poza tym super stan i cena jak na łóżeczko ktore po pół roku i tak trzeba wymienić:))

Takze nam z kolei z grubszych zakupów został tylko fotelik, ale to po kolejnej wypłacie:)

A w weekend jedziemy chyba zamawiac szafy i kupic farby do pokoiku🌼🪴💐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 09:40

FloristKa, BlackAmericano, Frena, snieżka, aganieszkam lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • FloristKa Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black!! Ciesze się, że jesteś w domku i że wszystko oki!! Ta druga amnio w takim razie była w porządku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 08:51

BlackAmericano lubi tę wiadomość

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • BlackAmericano Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo dziękuję Wam za wsparcie.

Przy pierwszej amniopunkcji miałam podwyższony wskaźnik IL-6. W 6 dobie brania antybiotyku miałam ponowne pobranie płynu i wynik co prawda nie zszedł do normy, ale zmniejszył się. Antybiotyk przedłużono mi do 8 doby (ostatecznie bez podjętej decyzji w weekend dostałam też pół dziennej dawki w 9 dobie) i ze względu na dobre wyniki krwi włącznie z poprawą wyniku z płynu zostałam wypisana. Trzeciej amniopunkcji raczej się nie robi, a na pewno nie w tak krótkim czasie, więc pozostaje mi wszystko kontrolować.
    Z bobasem wszystko ok, ze mną też. Liczę więc, że antybiotyk odpowiednio działa dalej już bez ingerencji w strefę mojego maluszka.

Niecierpliwa2, White1, PaulinKA, Frena, Jenny93, Malina90, snieżka, FloristKa, Sawka8, Ala87, Karos31, aganieszkam, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹
    03.26 r. - Test Panorama: ryzyka niskie - zdrowa dziewczynka 💖
    27.03 - I prenatalne ok ✔️CRL: 51,8 mm; FHR: 162
    06.26 - II prenatalne ✔️ ✔️
    07.26 - III prenatalne ✔️ ✔️ ✔️

preg.png
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porządkuję powoli różne sprawy w pracy i przypomniało mi się, że mamy dwa programy "punktowe", z których można wyciągnąć jakieś nagrody, vouchery, kupony i tym sposobem prawie 2k w bonach na allegro na wyprawkę zgromadziłam 😀 będzie na takie zachcianki, na które było mi szkoda naszych pieniędzy 😅 Piszę, jakby któraś z Was też miała takie programy, a o tym zapomniała. Myślę, że warto wykorzystać, bo nigdy nie wiadomo czy do powrotu to jeszcze będzie istniało.

White1, Frena, aganieszkam lubią tę wiadomość

preg.png
  • Martit Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa2 wrote:
    Porządkuję powoli różne sprawy w pracy i przypomniało mi się, że mamy dwa programy "punktowe", z których można wyciągnąć jakieś nagrody, vouchery, kupony i tym sposobem prawie 2k w bonach na allegro na wyprawkę zgromadziłam 😀 będzie na takie zachcianki, na które było mi szkoda naszych pieniędzy 😅 Piszę, jakby któraś z Was też miała takie programy, a o tym zapomniała. Myślę, że warto wykorzystać, bo nigdy nie wiadomo czy do powrotu to jeszcze będzie istniało.
    Dzięki :) Właśnie „znalazłam” 700 na jakimś zapomnianym celu w mBank :)

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

preg.png
  • FloristKa Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black to w takim razie trzymam kciukole żeby już tylko lepiej było! Ja sobie wyznaczam takie cele. Do konca czerwca u mnie to juz bedzie 28 więc juz jakby co dzidzia do uratowania itd..30...37.. i juz! zaraz będziemy tulić nasze łobuzy :D

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • FloristKa Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do tematu leków i recept. Wczoraj mąż poszedł z receptą na recepcie było i C i R ale w ogólnym tylko R i dostał za darmo cyclogest. Szok.
    Jutro wizyta u gin oby było wszystko dobrze.

White1, aganieszkam lubią tę wiadomość

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • Marisa93 Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jutro wizyta, stresuje się bardzo, że szyjka znów się skróciła.

• Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marisa93 wrote:
    U mnie też jutro wizyta, stresuje się bardzo, że szyjka znów się skróciła.

Trzymam kciuki, żeby tak nie było 🍀

preg.png
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od naszej słowackiej wycieczki czuję małą bardzo nisko-tak z 4cm pod pępkiem, a wizytę mam dopiero 18.06. Czy się stresuję? Oczywiście. Ale z drugiej strony cały czas się intensywnie rusza, więc to mnie uspokaja. Doktorek czat twierdzi, że zmiany położenia są normalne i mam się nie martwić.

kleopatr4, aganieszkam lubią tę wiadomość

• Martit Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babajagapatrzy wrote:
    Ja od naszej słowackiej wycieczki czuję małą bardzo nisko-tak z 4cm pod pępkiem, a wizytę mam dopiero 18.06. Czy się stresuję? Oczywiście. Ale z drugiej strony cały czas się intensywnie rusza, więc to mnie uspokaja. Doktorek czat twierdzi, że zmiany położenia są normalne i mam się nie martwić.
    To chyba normalne, ja raz czuję nisko, raz wysoko. Chyba ma po prostu jeszcze sporo miejsca i korzysta.
    Też mam dziś wizytę, liczę że odstawi mi cyclogest.

Dziewczyny, czy któraś z was rozważa wózek Muuvo?

aganieszkam lubi tę wiadomość

preg.png
  • White1 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babajagapatrzy wrote:
    Ja cały czas czuję w takim miejscu, a nawet trochę niżej, ale też jestem wysoka i mały to tam ma sporo miejsca. To co opisujesz, brzmi bardzo dobrze 🩷Jestem w szoku jak dzisiaj go intensywnie czuję, co 2-3h i to nie pojedyncze ruchy, a częste, nawet serie po pół godziny 😳🥹

Martit, Marisa, Floristka trzymam kciuki za wizyty🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 14:19

kleopatr4, FloristKa, babajagapatrzy, aganieszkam, Velaria lubią tę wiadomość

👧26 🧑27 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie

01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
    01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
    08.06 330g 🩵🧸
    01.07 660g ☀️
    27.07 1120g 🦭

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wczoraj pierwszy raz poczułam takie bąbelki ponad 4 cm od pępkiem 🥹
    Lekarz mówił, że to normalne, że dopiero w 20 TC zaczynam coś czuć, nawet przy łożysku na tylnej ścianie

Niecierpliwa2, Frena, Ala87, White1, Megmery, kleopatr4, FloristKa, Jenny93, aganieszkam, pandzia 🐼, Velaria lubią tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FloristKa wrote:
    Black to w takim razie trzymam kciukole żeby już tylko lepiej było! Ja sobie wyznaczam takie cele. Do konca czerwca u mnie to juz bedzie 28 więc juz jakby co dzidzia do uratowania itd..30...37.. i juz! zaraz będziemy tulić nasze łobuzy :D
    Ja podobnie sobie w głowie tak racjonalizuję. Miałam cel 22 tydzień. Teraz będzie byle do 3 trymestru, potem do zbioru pomidorów (sierpień🤣), kwalifikacja i narodziny🥹

FloristKa, aganieszkam lubią tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png
  • FloristKa Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martit wrote:
    To chyba normalne, ja raz czuję nisko, raz wysoko. Chyba ma po prostu jeszcze sporo miejsca i korzysta.
    Też mam dziś wizytę, liczę że odstawi mi cyclogest.

Dziewczyny, czy któraś z was rozważa wózek Muuvo?

O sprawdziłam sobie i calkiem git ceny. Zapisze sobie. My i tak chyba pójdziemy po wozek(spacerowy) juz z dzidzia. Chyba ze sie okaze ze nasza gondola się nie nadaje.

Ja tez czuje przeważnie na dole ale czasem walnie mnie i tak dość wysoko nad pępkiem ale rzadziej ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 17:36

aganieszkam lubi tę wiadomość

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • Blossomka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przychodzę dzisiaj z pytaniem - czy Wy zwracacie uwagę czy jecie więcej kalorii? Ostatnio na wizycie mój gin zapytała mnie czy jem więcej i wtedy faktycznie bylam jeszcze na wygłodniałym etapie, więc bez zastanowienia odpowiedziałam, że tak 😂. Teraz mam wrażenie, że to się trochę ustabilizowało i już tak bez wahania nie powiem, że jem więcej… Czy Wy jakoś zwracacie na to uwagę? Nie wiem na ile się tym przejmować 🙈. Waga oczywiście na plusie, już nawet mam +6kg.

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸

8.02 🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹
    9.04 USG prenatalne ✅
    29.04 felia ✅🩵
    28.05 II USG prenatalne ✅
    20.07 echo ✅

preg.png
  • Panna_M Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blossomka wrote:
    Hej dziewczyny, przychodzę dzisiaj z pytaniem - czy Wy zwracacie uwagę czy jecie więcej kalorii? Ostatnio na wizycie mój gin zapytała mnie czy jem więcej i wtedy faktycznie bylam jeszcze na wygłodniałym etapie, więc bez zastanowienia odpowiedziałam, że tak 😂. Teraz mam wrażenie, że to się trochę ustabilizowało i już tak bez wahania nie powiem, że jem więcej… Czy Wy jakoś zwracacie na to uwagę? Nie wiem na ile się tym przejmować 🙈. Waga oczywiście na plusie, już nawet mam +6kg.

Czasami mam takie dni, że jem bardzo mało przez mdłości, a czasami w makatę normalnie jak przed ciążą. Na pewno nie jem więcej. Mój ginekolog powiedział, żeby się tym nie przejmować. Ja na początku schudłam 6 kg i dopiero 5 odrobiłam, więc do wyjściowej mi brakuje.
    Dziecko radzi sobie dobrze na tym co mu dostarczam, robię co mogę 😂

Blossomka lubi tę wiadomość

👧 31 👨32
    09.2025 CB 💔 1cs
    Czekamy 💛 10.2026 ⏳
  • BlackAmericano Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martit, ja będę miała po siostrze wózek muuvo quick 4.0
    Siostra ma spacerówkę, ja dokupię gondolę. Nie mam pojęcia na temat technicznych rzeczy, aczkolwiek prowadziłam ten wózek i jest bardzo wygodny. Na miejskie wycieczki na pewno się sprawdzi. Czy na innych terenach też to niestety nie wiem.

Martit, FloristKa lubią tę wiadomość

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹
    03.26 r. - Test Panorama: ryzyka niskie - zdrowa dziewczynka 💖
    27.03 - I prenatalne ok ✔️CRL: 51,8 mm; FHR: 162
    06.26 - II prenatalne ✔️ ✔️
    07.26 - III prenatalne ✔️ ✔️ ✔️

preg.png
  • Panna_M Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FloristKa wrote:
    O sprawdziłam sobie i calkiem git ceny. Zapisze sobie. My i tak chyba pójdziemy po wozek(spacerowy) juz z dzidzia. Chyba ze sie okaze ze nasza gondola się nie nadaje.

Ja tez czuje przeważnie na dole ale czasem walnie mnie i tak dość wysoko nad pępkiem ale rzadziej ;D

Ja wczoraj przed snam i dzisiaj to południa miałam takie kuksańce ponad pępek, że aż chyba z tego powodu czułam taki ucisk w innych narządach 🙈

FloristKa, aganieszkam lubią tę wiadomość

👧 31 👨32
    09.2025 CB 💔 1cs
    Czekamy 💛 10.2026 ⏳
  • FloristKa Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba tez jem w miarę normalnie , nie że jakoś wiecej, staram się tylko nie jrść syfu za dużo, więcej warzyw na pewno i owoców jem i nie kupuje mięsa w markecie tylko w grocie i widze taką różnice, że na pewno już nie wrócę do sklepowych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 18:53

Blossomka, aganieszkam lubią tę wiadomość

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ