Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @black, to teraz masz po prostu chodzenie po lekarzach na pełen etat ! Ale to dobrze, bedziesz czuła sie zaopiekowana i pod kontrolą🌸

Ja dzis mam konsultację immuno, raczej nic ona nie wniesie bo i tak podniesiono mi juz heparyne no ale :) na szczęście udalo mi sie te wizyty wpleść w medicover i nie musze płacić 400 zl za 10 minut rozmowy :))

Aah i kupiliśmy wczoraj dostawkę na olx! Chicco next to me magic, z wymienionym materacykiem na ktorym poprzednia "wlascicielka" prawie nie spała 😆 musze tylko pozdejmować te materiałowe części i wrzucić do pralki by odświeżyć, poza tym super stan i cena jak na łóżeczko ktore po pół roku i tak trzeba wymienić:))

Takze nam z kolei z grubszych zakupów został tylko fotelik, ale to po kolejnej wypłacie:)

A w weekend jedziemy chyba zamawiac szafy i kupic farby do pokoiku🌼🪴💐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 09:40

FloristKa, BlackAmericano, Frena, snieżka, aganieszkam lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • FloristKa Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black!! Ciesze się, że jesteś w domku i że wszystko oki!! Ta druga amnio w takim razie była w porządku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 08:51

BlackAmericano lubi tę wiadomość

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • BlackAmericano Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo dziękuję Wam za wsparcie.

Przy pierwszej amniopunkcji miałam podwyższony wskaźnik IL-6. W 6 dobie brania antybiotyku miałam ponowne pobranie płynu i wynik co prawda nie zszedł do normy, ale zmniejszył się. Antybiotyk przedłużono mi do 8 doby (ostatecznie bez podjętej decyzji w weekend dostałam też pół dziennej dawki w 9 dobie) i ze względu na dobre wyniki krwi włącznie z poprawą wyniku z płynu zostałam wypisana. Trzeciej amniopunkcji raczej się nie robi, a na pewno nie w tak krótkim czasie, więc pozostaje mi wszystko kontrolować.
    Z bobasem wszystko ok, ze mną też. Liczę więc, że antybiotyk odpowiednio działa dalej już bez ingerencji w strefę mojego maluszka.

Niecierpliwa2, White1, PaulinKA, Frena, Jenny93, Malina90, snieżka, FloristKa, Sawka8, Ala87, Karos31, aganieszkam lubią tę wiadomość

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹
    03.26 r. - Test Panorama: ryzyka niskie - zdrowa dziewczynka 💖
    27.03 - I prenatalne ok ✔️CRL: 51,8 mm; FHR: 162

preg.png
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porządkuję powoli różne sprawy w pracy i przypomniało mi się, że mamy dwa programy "punktowe", z których można wyciągnąć jakieś nagrody, vouchery, kupony i tym sposobem prawie 2k w bonach na allegro na wyprawkę zgromadziłam 😀 będzie na takie zachcianki, na które było mi szkoda naszych pieniędzy 😅 Piszę, jakby któraś z Was też miała takie programy, a o tym zapomniała. Myślę, że warto wykorzystać, bo nigdy nie wiadomo czy do powrotu to jeszcze będzie istniało.

White1, Frena, aganieszkam lubią tę wiadomość

preg.png
  • Martit Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa2 wrote:
    Porządkuję powoli różne sprawy w pracy i przypomniało mi się, że mamy dwa programy "punktowe", z których można wyciągnąć jakieś nagrody, vouchery, kupony i tym sposobem prawie 2k w bonach na allegro na wyprawkę zgromadziłam 😀 będzie na takie zachcianki, na które było mi szkoda naszych pieniędzy 😅 Piszę, jakby któraś z Was też miała takie programy, a o tym zapomniała. Myślę, że warto wykorzystać, bo nigdy nie wiadomo czy do powrotu to jeszcze będzie istniało.
    Dzięki :) Właśnie „znalazłam” 700 na jakimś zapomnianym celu w mBank :)

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

preg.png
  • FloristKa Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black to w takim razie trzymam kciukole żeby już tylko lepiej było! Ja sobie wyznaczam takie cele. Do konca czerwca u mnie to juz bedzie 28 więc juz jakby co dzidzia do uratowania itd..30...37.. i juz! zaraz będziemy tulić nasze łobuzy :D

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • FloristKa Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do tematu leków i recept. Wczoraj mąż poszedł z receptą na recepcie było i C i R ale w ogólnym tylko R i dostał za darmo cyclogest. Szok.
    Jutro wizyta u gin oby było wszystko dobrze.

White1, aganieszkam lubią tę wiadomość

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • Marisa93 Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jutro wizyta, stresuje się bardzo, że szyjka znów się skróciła.

• Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marisa93 wrote:
    U mnie też jutro wizyta, stresuje się bardzo, że szyjka znów się skróciła.

Trzymam kciuki, żeby tak nie było 🍀

preg.png
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od naszej słowackiej wycieczki czuję małą bardzo nisko-tak z 4cm pod pępkiem, a wizytę mam dopiero 18.06. Czy się stresuję? Oczywiście. Ale z drugiej strony cały czas się intensywnie rusza, więc to mnie uspokaja. Doktorek czat twierdzi, że zmiany położenia są normalne i mam się nie martwić.

kleopatr4, aganieszkam lubią tę wiadomość

• Martit Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babajagapatrzy wrote:
    Ja od naszej słowackiej wycieczki czuję małą bardzo nisko-tak z 4cm pod pępkiem, a wizytę mam dopiero 18.06. Czy się stresuję? Oczywiście. Ale z drugiej strony cały czas się intensywnie rusza, więc to mnie uspokaja. Doktorek czat twierdzi, że zmiany położenia są normalne i mam się nie martwić.
    To chyba normalne, ja raz czuję nisko, raz wysoko. Chyba ma po prostu jeszcze sporo miejsca i korzysta.
    Też mam dziś wizytę, liczę że odstawi mi cyclogest.

Dziewczyny, czy któraś z was rozważa wózek Muuvo?

aganieszkam lubi tę wiadomość

preg.png
  • White1 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babajagapatrzy wrote:
    Ja cały czas czuję w takim miejscu, a nawet trochę niżej, ale też jestem wysoka i mały to tam ma sporo miejsca. To co opisujesz, brzmi bardzo dobrze 🩷Jestem w szoku jak dzisiaj go intensywnie czuję, co 2-3h i to nie pojedyncze ruchy, a częste, nawet serie po pół godziny 😳🥹

Martit, Marisa, Floristka trzymam kciuki za wizyty🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 14:19

kleopatr4, FloristKa, babajagapatrzy, aganieszkam lubią tę wiadomość

👧26 🧑27 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie

01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
    01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
    08.06 333g 🩵🧸

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wczoraj pierwszy raz poczułam takie bąbelki ponad 4 cm od pępkiem 🥹
    Lekarz mówił, że to normalne, że dopiero w 20 TC zaczynam coś czuć, nawet przy łożysku na tylnej ścianie

Niecierpliwa2, Frena, Ala87, White1, Megmery, kleopatr4, FloristKa, Jenny93, aganieszkam lubią tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FloristKa wrote:
    Black to w takim razie trzymam kciukole żeby już tylko lepiej było! Ja sobie wyznaczam takie cele. Do konca czerwca u mnie to juz bedzie 28 więc juz jakby co dzidzia do uratowania itd..30...37.. i juz! zaraz będziemy tulić nasze łobuzy :D
    Ja podobnie sobie w głowie tak racjonalizuję. Miałam cel 22 tydzień. Teraz będzie byle do 3 trymestru, potem do zbioru pomidorów (sierpień🤣), kwalifikacja i narodziny🥹

FloristKa, aganieszkam lubią tę wiadomość

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • FloristKa Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martit wrote:
    To chyba normalne, ja raz czuję nisko, raz wysoko. Chyba ma po prostu jeszcze sporo miejsca i korzysta.
    Też mam dziś wizytę, liczę że odstawi mi cyclogest.

Dziewczyny, czy któraś z was rozważa wózek Muuvo?

O sprawdziłam sobie i calkiem git ceny. Zapisze sobie. My i tak chyba pójdziemy po wozek(spacerowy) juz z dzidzia. Chyba ze sie okaze ze nasza gondola się nie nadaje.

Ja tez czuje przeważnie na dole ale czasem walnie mnie i tak dość wysoko nad pępkiem ale rzadziej ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 17:36

aganieszkam lubi tę wiadomość

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • Blossomka Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przychodzę dzisiaj z pytaniem - czy Wy zwracacie uwagę czy jecie więcej kalorii? Ostatnio na wizycie mój gin zapytała mnie czy jem więcej i wtedy faktycznie bylam jeszcze na wygłodniałym etapie, więc bez zastanowienia odpowiedziałam, że tak 😂. Teraz mam wrażenie, że to się trochę ustabilizowało i już tak bez wahania nie powiem, że jem więcej… Czy Wy jakoś zwracacie na to uwagę? Nie wiem na ile się tym przejmować 🙈. Waga oczywiście na plusie, już nawet mam +6kg.

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸

8.02 🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹
    9.04 USG prenatalne ✅
    29.04 felia ✅🩵
    28.5 II USG prenatalne ✅

preg.png
  • Panna_M Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blossomka wrote:
    Hej dziewczyny, przychodzę dzisiaj z pytaniem - czy Wy zwracacie uwagę czy jecie więcej kalorii? Ostatnio na wizycie mój gin zapytała mnie czy jem więcej i wtedy faktycznie bylam jeszcze na wygłodniałym etapie, więc bez zastanowienia odpowiedziałam, że tak 😂. Teraz mam wrażenie, że to się trochę ustabilizowało i już tak bez wahania nie powiem, że jem więcej… Czy Wy jakoś zwracacie na to uwagę? Nie wiem na ile się tym przejmować 🙈. Waga oczywiście na plusie, już nawet mam +6kg.

Czasami mam takie dni, że jem bardzo mało przez mdłości, a czasami w makatę normalnie jak przed ciążą. Na pewno nie jem więcej. Mój ginekolog powiedział, żeby się tym nie przejmować. Ja na początku schudłam 6 kg i dopiero 5 odrobiłam, więc do wyjściowej mi brakuje.
    Dziecko radzi sobie dobrze na tym co mu dostarczam, robię co mogę 😂

Blossomka lubi tę wiadomość

👧 30 👨31
    09.2025 CB 💔 1cs
    Czekamy 💛 10.2026 ⏳
  • BlackAmericano Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martit, ja będę miała po siostrze wózek muuvo quick 4.0
    Siostra ma spacerówkę, ja dokupię gondolę. Nie mam pojęcia na temat technicznych rzeczy, aczkolwiek prowadziłam ten wózek i jest bardzo wygodny. Na miejskie wycieczki na pewno się sprawdzi. Czy na innych terenach też to niestety nie wiem.

Martit, FloristKa lubią tę wiadomość

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹
    03.26 r. - Test Panorama: ryzyka niskie - zdrowa dziewczynka 💖
    27.03 - I prenatalne ok ✔️CRL: 51,8 mm; FHR: 162

preg.png
  • Panna_M Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FloristKa wrote:
    O sprawdziłam sobie i calkiem git ceny. Zapisze sobie. My i tak chyba pójdziemy po wozek(spacerowy) juz z dzidzia. Chyba ze sie okaze ze nasza gondola się nie nadaje.

Ja tez czuje przeważnie na dole ale czasem walnie mnie i tak dość wysoko nad pępkiem ale rzadziej ;D

Ja wczoraj przed snam i dzisiaj to południa miałam takie kuksańce ponad pępek, że aż chyba z tego powodu czułam taki ucisk w innych narządach 🙈

FloristKa, aganieszkam lubią tę wiadomość

👧 30 👨31
    09.2025 CB 💔 1cs
    Czekamy 💛 10.2026 ⏳
  • FloristKa Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba tez jem w miarę normalnie , nie że jakoś wiecej, staram się tylko nie jrść syfu za dużo, więcej warzyw na pewno i owoców jem i nie kupuje mięsa w markecie tylko w grocie i widze taką różnice, że na pewno już nie wrócę do sklepowych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 18:53

Blossomka, aganieszkam lubią tę wiadomość

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
‹‹ 296 297 298 299 300
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ