PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
@black, to teraz masz po prostu chodzenie po lekarzach na pełen etat ! Ale to dobrze, bedziesz czuła sie zaopiekowana i pod kontrolą🌸
Ja dzis mam konsultację immuno, raczej nic ona nie wniesie bo i tak podniesiono mi juz heparyne no ale
na szczęście udalo mi sie te wizyty wpleść w medicover i nie musze płacić 400 zl za 10 minut rozmowy
)
Aah i kupiliśmy wczoraj dostawkę na olx! Chicco next to me magic, z wymienionym materacykiem na ktorym poprzednia "wlascicielka" prawie nie spała 😆 musze tylko pozdejmować te materiałowe części i wrzucić do pralki by odświeżyć, poza tym super stan i cena jak na łóżeczko ktore po pół roku i tak trzeba wymienić
)
Takze nam z kolei z grubszych zakupów został tylko fotelik, ale to po kolejnej wypłacie:)
A w weekend jedziemy chyba zamawiac szafy i kupic farby do pokoiku🌼🪴💐Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 09:40
FloristKa, BlackAmericano, Frena, snieżka, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, bardzo dziękuję Wam za wsparcie.
Przy pierwszej amniopunkcji miałam podwyższony wskaźnik IL-6. W 6 dobie brania antybiotyku miałam ponowne pobranie płynu i wynik co prawda nie zszedł do normy, ale zmniejszył się. Antybiotyk przedłużono mi do 8 doby (ostatecznie bez podjętej decyzji w weekend dostałam też pół dziennej dawki w 9 dobie) i ze względu na dobre wyniki krwi włącznie z poprawą wyniku z płynu zostałam wypisana. Trzeciej amniopunkcji raczej się nie robi, a na pewno nie w tak krótkim czasie, więc pozostaje mi wszystko kontrolować.
Z bobasem wszystko ok, ze mną też. Liczę więc, że antybiotyk odpowiednio działa dalej już bez ingerencji w strefę mojego maluszka.
Niecierpliwa2, White1, PaulinKA, Frena, Jenny93, Malina90, snieżka, FloristKa, Sawka8, Ala87, Karos31, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Porządkuję powoli różne sprawy w pracy i przypomniało mi się, że mamy dwa programy "punktowe", z których można wyciągnąć jakieś nagrody, vouchery, kupony i tym sposobem prawie 2k w bonach na allegro na wyprawkę zgromadziłam 😀 będzie na takie zachcianki, na które było mi szkoda naszych pieniędzy 😅 Piszę, jakby któraś z Was też miała takie programy, a o tym zapomniała. Myślę, że warto wykorzystać, bo nigdy nie wiadomo czy do powrotu to jeszcze będzie istniało.
White1, Frena, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
DziękiNiecierpliwa2 wrote:Porządkuję powoli różne sprawy w pracy i przypomniało mi się, że mamy dwa programy "punktowe", z których można wyciągnąć jakieś nagrody, vouchery, kupony i tym sposobem prawie 2k w bonach na allegro na wyprawkę zgromadziłam 😀 będzie na takie zachcianki, na które było mi szkoda naszych pieniędzy 😅 Piszę, jakby któraś z Was też miała takie programy, a o tym zapomniała. Myślę, że warto wykorzystać, bo nigdy nie wiadomo czy do powrotu to jeszcze będzie istniało.
Właśnie „znalazłam” 700 na jakimś zapomnianym celu w mBank
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
Black to w takim razie trzymam kciukole żeby już tylko lepiej było! Ja sobie wyznaczam takie cele. Do konca czerwca u mnie to juz bedzie 28 więc juz jakby co dzidzia do uratowania itd..30...37.. i juz! zaraz będziemy tulić nasze łobuzy
-
Wracam do tematu leków i recept. Wczoraj mąż poszedł z receptą na recepcie było i C i R ale w ogólnym tylko R i dostał za darmo cyclogest. Szok.
Jutro wizyta u gin oby było wszystko dobrze.
White1, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Ja od naszej słowackiej wycieczki czuję małą bardzo nisko-tak z 4cm pod pępkiem, a wizytę mam dopiero 18.06. Czy się stresuję? Oczywiście. Ale z drugiej strony cały czas się intensywnie rusza, więc to mnie uspokaja. Doktorek czat twierdzi, że zmiany położenia są normalne i mam się nie martwić.
kleopatr4, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
To chyba normalne, ja raz czuję nisko, raz wysoko. Chyba ma po prostu jeszcze sporo miejsca i korzysta.babajagapatrzy wrote:Ja od naszej słowackiej wycieczki czuję małą bardzo nisko-tak z 4cm pod pępkiem, a wizytę mam dopiero 18.06. Czy się stresuję? Oczywiście. Ale z drugiej strony cały czas się intensywnie rusza, więc to mnie uspokaja. Doktorek czat twierdzi, że zmiany położenia są normalne i mam się nie martwić.
Też mam dziś wizytę, liczę że odstawi mi cyclogest.
Dziewczyny, czy któraś z was rozważa wózek Muuvo?
aganieszkam lubi tę wiadomość
-
Ja cały czas czuję w takim miejscu, a nawet trochę niżej, ale też jestem wysoka i mały to tam ma sporo miejsca. To co opisujesz, brzmi bardzo dobrze 🩷Jestem w szoku jak dzisiaj go intensywnie czuję, co 2-3h i to nie pojedyncze ruchy, a częste, nawet serie po pół godziny 😳🥹babajagapatrzy wrote:Ja od naszej słowackiej wycieczki czuję małą bardzo nisko-tak z 4cm pod pępkiem, a wizytę mam dopiero 18.06. Czy się stresuję? Oczywiście. Ale z drugiej strony cały czas się intensywnie rusza, więc to mnie uspokaja. Doktorek czat twierdzi, że zmiany położenia są normalne i mam się nie martwić.
Martit, Marisa, Floristka trzymam kciuki za wizyty🤞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 14:19
kleopatr4, FloristKa, babajagapatrzy, aganieszkam lubią tę wiadomość
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
08.06 333g 🩵🧸

-
To ja wczoraj pierwszy raz poczułam takie bąbelki ponad 4 cm od pępkiem 🥹
Lekarz mówił, że to normalne, że dopiero w 20 TC zaczynam coś czuć, nawet przy łożysku na tylnej ścianie
Niecierpliwa2, Frena, Ala87, White1, Megmery, kleopatr4, FloristKa, Jenny93, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Ja podobnie sobie w głowie tak racjonalizuję. Miałam cel 22 tydzień. Teraz będzie byle do 3 trymestru, potem do zbioru pomidorów (sierpień🤣), kwalifikacja i narodziny🥹FloristKa wrote:Black to w takim razie trzymam kciukole żeby już tylko lepiej było! Ja sobie wyznaczam takie cele. Do konca czerwca u mnie to juz bedzie 28 więc juz jakby co dzidzia do uratowania itd..30...37.. i juz! zaraz będziemy tulić nasze łobuzy

FloristKa, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Martit wrote:To chyba normalne, ja raz czuję nisko, raz wysoko. Chyba ma po prostu jeszcze sporo miejsca i korzysta.
Też mam dziś wizytę, liczę że odstawi mi cyclogest.
Dziewczyny, czy któraś z was rozważa wózek Muuvo?
O sprawdziłam sobie i calkiem git ceny. Zapisze sobie. My i tak chyba pójdziemy po wozek(spacerowy) juz z dzidzia. Chyba ze sie okaze ze nasza gondola się nie nadaje.
Ja tez czuje przeważnie na dole ale czasem walnie mnie i tak dość wysoko nad pępkiem ale rzadziej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 17:36
aganieszkam lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, przychodzę dzisiaj z pytaniem - czy Wy zwracacie uwagę czy jecie więcej kalorii? Ostatnio na wizycie mój gin zapytała mnie czy jem więcej i wtedy faktycznie bylam jeszcze na wygłodniałym etapie, więc bez zastanowienia odpowiedziałam, że tak 😂. Teraz mam wrażenie, że to się trochę ustabilizowało i już tak bez wahania nie powiem, że jem więcej… Czy Wy jakoś zwracacie na to uwagę? Nie wiem na ile się tym przejmować 🙈. Waga oczywiście na plusie, już nawet mam +6kg.
-
Blossomka wrote:Hej dziewczyny, przychodzę dzisiaj z pytaniem - czy Wy zwracacie uwagę czy jecie więcej kalorii? Ostatnio na wizycie mój gin zapytała mnie czy jem więcej i wtedy faktycznie bylam jeszcze na wygłodniałym etapie, więc bez zastanowienia odpowiedziałam, że tak 😂. Teraz mam wrażenie, że to się trochę ustabilizowało i już tak bez wahania nie powiem, że jem więcej… Czy Wy jakoś zwracacie na to uwagę? Nie wiem na ile się tym przejmować 🙈. Waga oczywiście na plusie, już nawet mam +6kg.
Czasami mam takie dni, że jem bardzo mało przez mdłości, a czasami w makatę normalnie jak przed ciążą. Na pewno nie jem więcej. Mój ginekolog powiedział, żeby się tym nie przejmować. Ja na początku schudłam 6 kg i dopiero 5 odrobiłam, więc do wyjściowej mi brakuje.
Dziecko radzi sobie dobrze na tym co mu dostarczam, robię co mogę 😂
Blossomka lubi tę wiadomość
👧 30 👨31
09.2025 CB 💔 1cs
Czekamy 💛 10.2026 ⏳ -
Martit, ja będę miała po siostrze wózek muuvo quick 4.0
Siostra ma spacerówkę, ja dokupię gondolę. Nie mam pojęcia na temat technicznych rzeczy, aczkolwiek prowadziłam ten wózek i jest bardzo wygodny. Na miejskie wycieczki na pewno się sprawdzi. Czy na innych terenach też to niestety nie wiem.
Martit, FloristKa lubią tę wiadomość
-
FloristKa wrote:O sprawdziłam sobie i calkiem git ceny. Zapisze sobie. My i tak chyba pójdziemy po wozek(spacerowy) juz z dzidzia. Chyba ze sie okaze ze nasza gondola się nie nadaje.
Ja tez czuje przeważnie na dole ale czasem walnie mnie i tak dość wysoko nad pępkiem ale rzadziej
Ja wczoraj przed snam i dzisiaj to południa miałam takie kuksańce ponad pępek, że aż chyba z tego powodu czułam taki ucisk w innych narządach 🙈
FloristKa, aganieszkam lubią tę wiadomość
👧 30 👨31
09.2025 CB 💔 1cs
Czekamy 💛 10.2026 ⏳ -
Ja chyba tez jem w miarę normalnie , nie że jakoś wiecej, staram się tylko nie jrść syfu za dużo, więcej warzyw na pewno i owoców jem i nie kupuje mięsa w markecie tylko w grocie i widze taką różnice, że na pewno już nie wrócę do sklepowych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 18:53
Blossomka, aganieszkam lubią tę wiadomość